[ seaboy @ 06.11.2015. 10:52 ] @
| Pozdrav forumasima. Trebam postaviti sebi kuci drvene bukove rukohvate na vec pripremljenu metalnu konstrukciju koju sam izvario i montirao na zid. istrugao sam kod stolara rukohvate na dimeziju 4.3 cm x 10.5 cm x duzina... problem je taj sto imam dosta lomova, tj uglova. imam uglove po istoj simetrali koji su jednostavniji dosta a i uglove pod nagibom i sa skretanjem u desno npr pod 45 stepeni itd. sto se tice krojenja tj. crtanja i pripreme izboricu se nekako sa tim, problem mi je predstavlja rezanje, tj IZBOR alata. da li da kupim rucni cirkular pa da sa njim to odradim ili stacionarnu poteznu kruznu testeru koja je namjenska stvar za to. radije bih kupio cirkular jer mi djeluje kao nesto sto ce cesto zatrebati nego ovu drugu testeru koju bih koristio sad pa ko zna kad. ima li neko kratko da napise iskustvo, da li je cirkular dobar izbor i da napomenem, hiruska preciznost NIJE bitna. bitno je da solidno nalegne tu i tamo malo kita za drvo i to je to. |
[ ubimestruja @ 06.11.2015. 19:58 ] @
Nedavno sam imao potrebu za sličnim poslom. Kupio sam Boschov PCM 7,lično sam vrlo zadovoljan,ali ja gledam uvek da kupim
koliko toliko kvalitetan alat za moje hobi potrebe. Taj alat ostaje u kući,i služi posle dugo,dugo...a onda se uvek rodi neka nova
ideja :) Nisam siguran da je cirkular bezbedan za taj posao. I da još dodam,bez preciznosti nema naleganja...
[ seaboy @ 06.11.2015. 20:53 ] @
slazem se, kad imas neki alat odjednom bi nesto radio :) ali opet me vuce vise ovaj cirkular jer ce mi sigurno prije zatrebati.
sto se tice cirkulara, mislio sam nesto na ovaj princip, s tim sto ovaj tip na youtube linku prosjeca kanal, ali sustina je ista. mislim da uz dobru letvu, dobro pricvrscenu i pravu uz koju bi se vodio cirkular, rez mora da bude odlican. istina teze ga je izvesti nego rotacionom ali cini mi se da sam u pravu sto se tice cirkulara. da ipak generalno moze. [url=http://https://www.youtube.com/watch?v=KNX9Y2cyRhk[/url]
Copyright (C) 2001-2024 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.