[ jovanradicevic @ 23.11.2015. 07:45 ] @
| pozdav za sve,
Imam ogroman problem!Centralno grejanje gubi pritisak za 1 atmosferu za jednu noc!Problem je u tome sto su cevi pokrivene ibercugom.Instalacija je prilicno velika,2 kuce od po 150 metara kvadratna.
Nocas sam probao zatvoriti ventile za jednu kucu,da bih urvdio koja je u pitanju,sto se curenja tice,ali izgleda da ventili ne drze 100% pa je pritisak opao opet u obe kuce isto.Ostavim ga na 1.5 bar-a,ujutro je 0,3
Cak sam i probao kopati na nekim mestima gde sam sumnjao,uzalud,nisam nista nasao.
Ukoliko neko ima neki predlog kako bih mogao naci mesto curenja,bio bih duboko zahvalan.
Jovan |
[ rafiki @ 23.11.2015. 08:17 ] @
Postoje uredjaji za zvucnu detekciju curenja instalacije. Ako znas kuda prolaze cevi (otprilike), mozes da probas na taj nacin.
Pozdrav
[ Milenko_M @ 30.11.2015. 16:21 ] @
Pa možda je to normalana promena pritiska prilikom grejanja i hlađenja.Ako nigde nema curenja onda to ništa nije problematično.Bitno je da su svi radijatori topli kada se greje a za pritisak se jedino prati da ne bude veliki.
Ako se sumnja na curenje u sistemu onda se testira kao vodovodne instalacije sa ručnom pumpom i manometrom.
Ali mislim da onda mora ekspanziona posuda da se odkači.
Copyright (C) 2001-2024 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.