pogledaj malo datasheet za taj konektor, mozda ima neki chip select pa mozes paralelno da okacis dve kamere pa da vuces jedan frame sa jedne pa drugi frame sa druge preko istog porta .. ja sam ih samo aktivirao i video da rade (jedna kamerica na portu) nisam gledao kako port sam za sebe izgleda posto sam onda krenuo da kompajliram opencv na rpi i posle 2 dana drndanja odustao i uzeo da radim nesto deseto .. tako da mi je na zalost iskustvo sa tim zerica :( ... posle sam terao 2 eth kamere sa opencv bez vecih problema ali na alix ploci (amd geode, intel kompatibilan, obican linux nista arm ovo ono) doduse ovo je bio samo neki experiment a tezina nije bila problem (4 tocka, veliki akumulator, motori .. )
inace ako iskompajliras smoreni opencv na rpi pls podeli sa drugarima :D zatrebace nekom opet sigurno :D .. jos ako napravis neki env gde na pc-u mozes cross compile da uradis sa opencv za rpi pa da na rpi samo kopiras binary - zelim taj env :D
elem video sam ovo:
Citat:
The Pi's compute module with the I/O driver board is capable of driving two Pi camera modules and in the last few days the firmware has been enhanced to provide
stereoscopic capabilities too. As that post makes clear though, this is for the compute module only, it'll never work on the Pi as only one CSI interface is exposed on the Pi.
dakle zdrakni
https://www.raspberrypi.org/forums/viewtopic.php?f=43&t=85012 mozda nadjes nesto korisno
dalje, da li si razmisljao (ja jesam ali ne mnogo i nisam dosao do resenja) da umesto 2 kamere koristis jednu koja se rotira po nekoj elipsi ili ko ja se slajduje levo desno ... ja sam pravio neki kvazi lidar na taj nacin (mnogo iskusnije vrteti ogledalo nego laser al sta ces, nekad su seljacke metode brze i jeftinije) i to je radilo ok e sad sa kamericom, sta znam, mozda bi bilo interesantno resenje ako ti brzina nije bitna ... kontam da pravis neku letecu kontrapciju, mozda ti ovo izadje lakse od 2 kamere ... drugo sto sigurno mozes da izvedes je neka optika ispred kamere koja ce ti dati 2 slike (levu i desnu) na istoj kameri samo split po sredini, gubis rezoluciju ali to je opet jednostavnije i za kalkulaciju i lakse od 2 kamere