Pozdrav!
Imam problem druge vrste u odnosu na prethodne postove, sa jednom matorom Privileg susilicom. U pitanju je
Privileg 6608 CD electronic, a problem je u unistavanju remenja. Na jednoj od fronsli prvog kaisa koji je iseckala (od kada je u nasem vlasnistvu -polovna masina je u pitanju) je bila oznaka made in Germany 1975 H. Kopajuci po netu nasli smo da na ovaj tip susare ide remen 1975
h7 (na nekim mestima pise i
ph7) - ima li razlike izmedju kaiseva sa ove dve oznake, jer ovaj sa ph oznakom ne nalazim u nasim prodavnicama (drugar koji mi menja remenje tvrdi da nema?!?)? Ili mozda treba uzeti onaj uzi H5?
Pomenuta masina kada radi, radi odlicno - iako je stara i C energetskog razreda potrosnja struje nije toliko veca da se ne moze izdrzati, brzo i dobro osusi ves, ne skuplja ga... i zaista bi je vredelo popraviti. Ali s obzirom da sa novim remenom osusi desetak tura vesa apsolutno nema mozga drndati se (mali stan, sve treba pomeriti, rasturiti da bi se popravila, a i remen je oko 10e)
Ovo su slike motora - ne vidi se bas najbolje, ali mi kais postavimo u zlebove osovine (da li to uopste treba tako?), medjutim kada masina radi on seta po ovom crnom tockicu (koji je na sredini izmedu nazubljenog i glatkog dela) tako da cas ide preko zlebova, a cas se penje na glatki deo osovine koji je siri. Mislim da u tom pomeranju nastaje ostecenje. Molim vas da ako neko zna u cemu gresim, da me prosvetli :-D