[ Brkic @ 01.03.2016. 20:10 ] @
Pozdrav,
interesuje me čemu služi sivi graničnik koji je iza testere ?
Stalno mi smeta jer nije u liniji sa testerom i drvo zapinje za njega pa sam ga hteo skinuti, ali prethodno da vidim koja mu je uloga.
Na slici se lepo vidi sivi deo iza testere,ja sam ga nazvao graničnik jer mi stalno drvo zapinje za njega.
[ optimizator @ 01.03.2016. 20:27 ] @
Jel može video umesto odgovora ili treba još pojašnjenja.) Ako zapinje znači da je udaren,kriv je na neku stranu.

[ Brkic @ 01.03.2016. 21:55 ] @
Jasno,moj zapinje mada je dosta debeo lim da bi se lako iskrivio,ali vidim da ga nemaju svi ručni cirkulari.
[ goat @ 02.03.2016. 20:14 ] @
To je tz. "rezni klin", treba da je malo širi od razmetnute kružne testere, služi da zupci testere ne zahvataju konturu koji je isekla testera na mestu rezanja... sprečava da testera poskoči ili "obrije" posečenu ivicu.

Možeš je skinuti ako ti smeta. Trebalo bi da bude u pravcu testere.
[ pajapop @ 03.03.2016. 22:25 ] @
Bice da je to "klin za odvajanje"...Treba da bude pomeren malo u polje od lista testere a sluzi da odgurava u polje delove koji su iseceni...Na taj nacin se i sprecava zaglavljivanje (gusenje) testere, a podesava se i po dubini rezanja.
[ Java Beograd @ 04.03.2016. 08:02 ] @
Komentar na video:

Lik je napravio dva reza od (kobajagi) 45 stepeni (1:16), i kad je 'teo da spoji - malo sutra. Nije u vinklu (1:26) !

Jeftino je jeftino. Ne vredi. Može da posluži amateru, ali za profi upotrebu - ni slučajno.