[ dusanboss @ 18.06.2016. 15:13 ] @
Čou sam da se tunel gradi, čuo sam da je otvoren, a danas sam video i ceremoniju. U najmanju ruku natera čoveka da se zapita. WTF ??? |
[ dusanboss @ 18.06.2016. 15:13 ] @
[ SlobaBgd @ 18.06.2016. 15:49 ] @
Kakva ceremonija, kakav tunel WTF? Smatraš da svi gledamo iste vesti i kanale kao i ti, pa nema potrebe da postaviš neki link, objašnjenje?
[ dusanboss @ 18.06.2016. 16:10 ] @
Ne očekujem da svako zna, ali mislim da je većina prosečno informisanih ljudi čula da je početkom meseca u Švajcarskoj otvoren najduži tunel na svetu.
Na ceremoniji otvaranja prisustvale su lideri Nemačke, Italije, Fracuske, Austrije, Švajcarske. Vervatno sam neke izostavio. Ceremonija otvaranja je bila zatvorena za javnost mada je RT snimala ceo dogadjaj. Ne znam gde može da se nadje ceo video. Dobar deo predstave se može naći na you tube pretraživanem "Opening Ceremony For Gotthard Base Tunnel". Predstava je prepuna satanističke i okultne simbolike sa nešto malo detalja vezanih za tunel i vozove. [ branko tod @ 18.06.2016. 16:17 ] @
Citat: dusanboss: Čou sam da se tunel gradi, čuo sam da je otvoren, a danas sam video i ceremoniju. U najmanju ruku natera čoveka da se zapita. WTF ??? Baš bizaran tekst. [ žutokljunac @ 18.06.2016. 16:35 ] @
satanisticka ceremonija
objasnjenje satanisticke ceremonije [ dusanboss @ 18.06.2016. 17:03 ] @
Ovo je mislim cela predstava. Predstava je jako dobo uradjena i ako je posmatram kao umetničko delo čak mi se svidja. Ali toliko simbolike. Detalj za detaljem od početka do kraja. Dobar de ne kapiram šta znači. [Ovu poruku je menjao dusanboss dana 18.06.2016. u 18:53 GMT+1] [ Otto23 @ 18.06.2016. 17:13 ] @
Ma ok je sve to... to su te "evropske vrednosti". Ili se barem prosveceni vrh, tako reci, evropski krem, koji mudro oblikuje buducnost i pravac EU... lozi na Satanu.
Prosvecenost, sta ces. P.S. I ovo je neka teorija 3ABEPE. Oni to ustvari nisu tako mislili... nego eto slucajno, samo nam se ucinilo... :) [ Aleksandar Đokić @ 18.06.2016. 17:50 ] @
Jao zao mi ES-a, a tako bih ti sad turio neki klip iz onih rijalitija sa srpskih televizija, cisto da uporedimo vrednosti.
[ dusanboss @ 18.06.2016. 17:57 ] @
Klipovi iz rijalitija nisu srpske vrednosti. Niti su elemanti iz predstave evropske vrednosti (dobro možda neki delovi )
[ Bik Koji Sedi @ 18.06.2016. 17:59 ] @
Citat: Otto23: Ma ok je sve to... to su te "evropske vrednosti". Ili se barem prosveceni vrh, tako reci, evropski krem, koji mudro oblikuje buducnost i pravac EU... lozi na Satanu. Prosvecenost, sta ces. Dvajes prešminkanih devojčuraka u narodnoj nošnji da oplete kolo, još jedna da drži jastuče i makaze i debeli predsednik opštine da preseče vrpcu. Tako to treba da se radi, jel tako Oto? [ Otto23 @ 18.06.2016. 18:16 ] @
^Ma jok... evo demonstrala nam ekipa, kako treba. Steta, nisu prineli zrtvu... ili mozda nisu javno pred kamerama.
[ AstralPro @ 18.06.2016. 20:53 ] @
Citat: dusanboss: Ne očekujem da svako zna, ali mislim da je većina prosečno informisanih ljudi čula da je početkom meseca u Švajcarskoj otvoren najduži tunel na svetu. Na ceremoniji otvaranja prisustvale su lideri Nemačke, Italije, Fracuske, Austrije, Švajcarske. Vervatno sam neke izostavio. Ceremonija otvaranja je bila zatvorena za javnost mada je RT snimala ceo dogadjaj. Ne znam gde može da se nadje ceo video. Dobar deo predstave se može naći na you tube pretraživanem "Opening Ceremony For Gotthard Base Tunnel". Predstava je prepuna satanističke i okultne simbolike sa nešto malo detalja vezanih za tunel i vozove. Sasvim otvoreno prikazivanje obozavanja sotone od strane najvisih eu predstavnika, providno da direktnije ne moze biti. Kao sto neko napisa fali samo javno prinosenje zrtve :) Nisam imao pojma da su toliko nazadne te "napredne" nacije. [ bananaphone @ 18.06.2016. 22:34 ] @
Generalizacije tog tipa mislim da nisu na mestu. Ne mesaj nacije i narode EU i njihove vrednosti, sa vrednostima onih koji su isplanirali, napravili, finansirali i odobrili ovu predstavu. ±75% Europljana se izjasnjavaju kao hriscani, od toga ±50% katolici, tipa ±5% muslimani, sto se religije tice, tako da ako postoje elementi satanizma u ovom, verujem da bi bar ovih 80% religioznih stanovnika Europe reklo da to nisu bas njihove vrednosti, i ako je mozda neko od lidera iz njihove zemlje sedeo u publici i tapsao...
[ SlobaBgd @ 18.06.2016. 23:02 ] @
Citat: dusanboss: Ali toliko simbolike. Detalj za detaljem od početka do kraja. Dobar de ne kapiram šta znači. Onda je sigurno nešto satanističko, protiv Majke Crkve, Tita i Partije, je l' da? [ DaliborP @ 18.06.2016. 23:42 ] @
Citat: Otto23: ^Ma jok... evo demonstrala nam ekipa, kako treba. Steta, nisu prineli zrtvu... ili mozda nisu javno pred kamerama. Da, stvarno kakvi cudni rituali. A ne recimo kod nas gde roditelji daju bebu coveku sa bradom u sarenoj haljini koji prinese bebu necemu sto lici na zrtvenik, okupa je i odsece pramen kose dok svo vreme prica nesto nerazumljivo sebi u bradu dok ostali mirno stoje i onda mu jos tutnu 50 evra za obred. E to je nesto sasvim normalno a ne ovo :-) [ djoka_l @ 18.06.2016. 23:55 ] @
Tačno tako, zašto jedan lik iz bajke treba da nas sablažnjava?
[ dusanboss @ 19.06.2016. 00:38 ] @
Nisam religiozna osoba. Rodjen sam kao pravoslavac i nemam nameru da to menjam. Poštujem svoje korene, tradiciju itd, ali ne bih sad oko tematike postojanja boga.
Da bi verovao u sotonu smatram da trebaš da veruješ i u boga. Ovo ceremoniju sam danas video i stvarno je ostavila utisak na mene. Da je to bila obična predstava izvedena u pozorištu čak bi mi se i svidela. Ovako, za ceremoniju otavaranje tunela na kome su prisutvovali evropski lideri ne zanm. Daje malo čudan karakter i tera na razmišljanje. Ipak ne verujem da je prikaz moći ili uvrnute religije vladajuće klase. Vladajuća klasa postoji, ali mislim da njoj ne pripada mnogo političara. Oni su radnici na malo boljem položaju kao i mi ostali (neki radnici, a neki ne radnici ) Ne verujem da je vladajuća klasa toliko nazadna da bi se klanjala paganskim ili satanističkim ritualima. Oni imaju jednog boga i svi znamo šta je. Ipak predstava je krajnje bizarana i ko kaže da nije ili laže ili je u životu video mnogo uvrnutih stvari tako da ga ovo ne šokira. Opet kažem da je predstava izvedena na nekom drugom mestu ne bi bila toliko šokantana. Kažu da je satanin najveći trik to što je ubedio ljude da ne postoji. Tako da ako ga tražimo modju ovima što nosaju kozije glave mislim da tražimo na pogrešnom mestu. Meni je najprmamljivija kozija glava ona zakačena na ostatak jereta i koje je dobro ispečeno (nikako presušeno) [ dusanboss @ 19.06.2016. 01:42 ] @
Toliko pitanja mi ostavlja ova predstava. Najintrigantniji mi je onaj tužni Bafomet ili šta je već sa velikom glavom.
Inače pesma koju pevaju pri kraju "sveta Barbara (Varvara)" je o pravoslavnoj svetici kojoj je otac odskao glavu i šetao po čaršiji jer je bila hrišćanka, a on mnogobožac. Ti detalji postoje u prvom (zatvorenom) delu predstave. Zanimljivo da su sve prenosila naša pravoslavna braća Rusi. Ako neko ima neku dublju analizu predstave neka pošalje. Ove tumačenja na youtubu su plitka i većinu sam razumem. Zašto toliko paganske i satanističke simbolike? Narvno tu je i svevideće oko. Da li svi detalji u predstavi imaju neku simboliku? Skapirao sam nekih 15%. Kada otvorim https://sh.wikipedia.org/wiki/Bafomet pojavi se slika sotone preko celog ekrana. Jel se to i drugima dešava ili sa pao pod vlast nečistoga? [ bananaphone @ 19.06.2016. 07:11 ] @
Citat: djoka_l: Tačno tako, zašto jedan lik iz bajke treba da nas sablažnjava? Nije bas tako jednostavno, lik je simbolika seta vrednosti, sam lik ne moze da ti promeni zivot i nikad ni nije sisao sa neba (ber u ovih poslednjih par stotina godina :) ) i spalio "nevernike", ali su sledbenici jedne ideje u "njegovo" ime palili i zarili po citavnom svetu ;))). Satanizam je prakticno ateizam - odbacivanje cele price iz biblije, i okretanje sebi, sebicnost je glavna vrednost... [ Windows2 @ 19.06.2016. 10:48 ] @
[ bojan_bozovic @ 19.06.2016. 11:15 ] @
Greška - moj odgovor Dimkoviću treba dole da bude a ne iznad njegove poruke.
[ Ivan Dimkovic @ 19.06.2016. 11:17 ] @
Citat: Satanizam je prakticno ateizam - odbacivanje cele price iz biblije, i okretanje sebi, sebicnost je glavna vrednost... Vrlo neibicna definicija ateizma, ja sam do sad bio ubedjen da ateisti jednostavno ne gaje verovanja prema bozanstvima bilo koje vrste a da su ostale stvari koje navodis deo licnog karaktera tj. nesto sto je univerzalna karakteristika koju neki ljudi imaju ili nemaju bez obzira na licnu religioznu opredeljenost. Nista u ateizmu ne potencira ili suzbija afinitete prema sebicluku, bas kaos sto nista u "svetoj knjizi XY" ne potencira skupljanje dzipova ili zlostavljanje dece. Vera ili nemanje iste je licna stvar i najbolje je ostaviti to kao slobodu pojedinca. Uzgred, prava humanost je pomoci drugima zato sto to zaista osecas, a ne zato sto tako pise u nekoj svetoj knjizi, zakonu ili zato sto "se to tako radi" u okruzenje. Ocigledno je ta osobina nevezana za licno verovanje da li je univerzum nastao kao nekakva kvantna fluktuacija ili ga je stvotio neki "kreator" ili kakvu bradu taj kreator poseduje. @Bozovic, Ne, ateizam je odbacivanje postojanja bilo kakvih bozanstava. Postoje razne kategorije ateista gde varira jacina odbacivanja ali je sustina da se ateisti, jednostavno, ne zanimaju sa stvarima koje su van domena nauke. Ateisti mogu biti sebicni ili humani, te stvari su nepovezane i ne mogu se trpati jedna sa drugom. [ bojan_bozovic @ 19.06.2016. 11:22 ] @
Dimkoviću, ateizam je i sinkretistička religija (recimo mešavina daoizma i budizma ili šinto i budizma). Ne moraš verovati u boga da bi verovao u dušu i reinkarnaciju (čisti budizam, džainizam, oni veruju da je priroda bog). Tu treba ubaciti i animizam (šamanizam, šinto), sinkretističke religije ima i bazirane na hrišćanstvu poput rastafarijanizma, santerije, vudu (mešavina katolicizma i tradicionalnih afričkih i mezoameričkih verovanja) i islamu (druze).
Praktično sve gde ti dovodiš u pitanje dogmu neke crkve može da se tumači kao ateizam. Zato su Kina i Japan ateistički, jer veruju u sinkretističku religiju 80+ posto, a Južna Koreja nije, tamo je dominantni katolicizam. Citat: @Bozovic, Ne, ateizam je odbacivanje postojanja bilo kakvih bozanstava. Postoje razne kategorije ateista gde varira jacina odbacivanja ali je sustina da se ateisti, jednostavno, ne zanimaju sa stvarima koje su van domena nauke. Ateisti mogu biti sebicni ili humani, te stvari su nepovezane i ne mogu se trpati jedna sa drugom. Dobro, to je tvoja definicija - možeš da kažeš da je i ne verovati u postojanje duše i spiritualnosti. Samo sam želeo da napomenem da za druge tvoja definicija ne važi. [ Ivan Dimkovic @ 19.06.2016. 11:25 ] @
@bojan,
Ne, ako dovodis u pitanje dogmu neke crkve a verujes u neko tvoje privatno bozanstvo, ti nisi ateista vec vernik. To privatno bozanstvo ne mora biti nikakav "bradati cika koji je stvorio univerzum", moze biti apsolutno bilo sta sto je van domena nauke (npr nekakve sile, "red" u univerzumu, itd.) i sto nije podlozno opovrgavanju l. [ bojan_bozovic @ 19.06.2016. 11:36 ] @
Možda te bolje karakteriše da si areligiozan a ne ateista (svaki čisti budista ili džain ne veruje u boga ali veruje u reinkarnaciju, tj. natprirodno).
[ dusanboss @ 19.06.2016. 11:49 ] @
Citat: Satanizam je prakticno ateizam - odbacivanje cele price iz biblije, i okretanje sebi, sebicnost je glavna vrednost... Ne baš koliko poznajem sataniste (ne baš dobro) primatio sam da ne odbacuju u potpunost priču iz biblije. Čak veruju u postojanje boga i andjela samo se mole palom andjelu. Ne znam jako teško mi je da zamislim da su se Merkelova, Oland i ekipa u divljoj orgiji, jurili goli po tunelu pritom prinoseći žrtve sotoni i polivajući se krvlju. Siguran sam da se dobar de publike u nekom delu predstave zapitao (Šta ja to upravo gledam?) Ostatak ceremonije od 6 sati protekao normalno i dolično otvaranju tunela. [ bojan_bozovic @ 19.06.2016. 11:53 ] @
Citat: dusanboss: Ne baš koliko poznajem sataniste (ne baš dobro) primatio sam da ne odbacuju u potpunost priču iz biblije. Čak veruju u postojanje boga i andjela samo se mole palom andjelu. Ne znam jako teško mi je da zamislim da su se Merkelova, Oland i ekipa u divljoj orgiji, jurili goli po tunelu pritom prinoseći žrtve sotoni i polivajući se krvlju. :) Siguran sam da se dobar de publike u nekom delu predstave zapitao (Šta ja to upravo gledam?):) Ostatak ceremonije od 6 sati protekao normalno i dolično otvaranju tunela. Ne možeš verovati u Lucifera ako ne veruješ u priču iz biblije :))) [ Emmy @ 19.06.2016. 12:15 ] @
uglavnom Svajcarci proterali tunel kroz alpe...
[ DaliborP @ 19.06.2016. 12:48 ] @
Citat: djoka_l: Tačno tako, zašto jedan lik iz bajke treba da nas sablažnjava? Pa zato sto nas lik iz bajke se ne oblaci isto i ima drugacije rituale. [ DaliborP @ 19.06.2016. 12:58 ] @
Citat: Emmy: uglavnom Svajcarci proterali tunel kroz alpe... Ali uz pomoc Satane! [ bojan_bozovic @ 19.06.2016. 13:00 ] @
Da, ako je ono njihovo jodlovanje satanski ritual ;)
[ plus_minus @ 19.06.2016. 13:06 ] @
@dusanboss
Što se tiče same ceremonije -> http://www.elitemadzone.org/p3678412 Dušane, bre.. ubrzaj se malo. ----------- U mojoj glavi je sve povodom religija, jako prosto. Bog - da. Pop - ne i nikad. Šta to znači? Bog postoji i taj nema veze sa religijom. Bilo kojom. Taj nam je podario sve osim: religije, politike i vojske. Te tri stvari su ili delo `elitnog` boga ili samog čoveka. Znači, svaka religija je - 5ranye. Utupljivanje duha i mozga. Čak šta više, satanisti su iskreniji od ovih belih, pravednih. Oni jasno stavljaju do znanja ko su i šta su. Pa ko je idiot - izvoli. Budi satanista, idi unatraške ako želiš, radi suprotno, čitaj backwards, integriši piramide gde stigneš, aludiraj na kocke, crtaj pentagrame od krvi mrtvih mačaka po školskim dvorištima. To je dakle volja idiota, kako bi smatrao da je pametniji od ostalih. Al' šta da kažu `katolički hrišćani` ? Ko je njihov vođa? Papa? Onaj izjednačeni sa alfa i omegom, aka - jezuit? A prethodnik bio nacista.. hehe.. O pedofiliji tek da se ne priča ništa. I kad se sagleda, satanisti su .. pa, eto, satanisti. Demoni, itd. Baš "lepo". A ovi ostali? Isto to, samo u `oblanda` fazonu. Bratstvo po korenu. Večiti, svevideći, svemogući, `omnipresent`, itd, itd... 'oće da 'mre ako mu se ne pridodaje značaj kroz crkve kojekakve i slave i šta ti ja znam? Jok. Neće. Ne sumnjajte u to. Svaki čovek koji kada može i treba, pomogne prijatelju ili drugom živom biću ... koji čini stvari iz plemenitih i dobrih namera i jedan od životnih motoa mu je da svakoga može da pogleda u oči bez bilo kakvih neprijatnosti u bilo koje doba dana, jeste upravo profil kakav se traži u mestu gde bi se svima sve dopalo. Religija je - ZLO. To je ZLO. Čisto zlo. Jedno od glavnih zala. Osmišljena je radi lakše podele i zavade. - Ti se klanjaj i čekaj jarca da ne nagna otpozadi kad prisloniš čelo na prostirku! - Ti sa levom.. a ti sa desnom rukom da se krstiš! - Ti da blebećeš sa brojanicom .. ! - A ti da piješ krv i da praviš cipele od bebine kože! Inače - ništa neće da vas spere !!!! Jer - tako je zapisano ... u našem svetom .. 55. izdanju. Kako znam da Bog postoji? Pa, tako lepo. Ako elita obožava lucifera (a `elićani`, bez obzira što su devijantni, izopačeni i degenerisani na svoj način, nisu glupi - ni malo), znači da veruju da taj drevni entitet postoji. Pa, ako postoji lucifer, postoji i onaj koji će, ako je za verovati, da nam se `nahebe mile mamice jednoga dana`. Za svu glupost koju smo prihvatili zdravo za gotovo, te pali na eto, ovom `probnom periodu`. Isto kao volontiranje ili probni period za posao. Naš život je tračak. Blic! Koliko samo scena iz vašeg detinjstva imate umemorisano? Ne na SD karticama, nego u sopstvenoj memoriji. Kada ih se podsetite, kao da su bile - bukvalno juče. Kod mene je bar tako. Šta to govori? To govori da ne smemo da odustanemo od namera. Dobrih namera. Ne smemo da izgubimo želju da ustanemo ponovo nakon pada. Zamislite kada bi malo dete odustalo od želje da nauči da hoda.. Koliko puta jedno malo dete padne dok se ne stabilizuje i ne prohoda .. ? Znači, biti - čovek - do kraja. Kad dođe momenat da se oprostimo, ajd' izbegnite ga.. Ne možete. Niko nije, ništa nije, ništa i neće. Na ovoj planeti zemlji u ovoj dimenziji u kojoj mi obitavamo. Ovde, u ovoj dimenziji, jedino - vnag0 - u bukvalnom smislu reči - žive večno. Sve što živi, pre ili kasnije umre, al' dok živi, mora da 5ere. Izuzev sova.. One povraćaju ono što ne mogu da svare. Lepo je rekao Mike Patton "5hit lives forever!" ... (Cucko for cacca / King for a day Fool for a lifetime) A mi, mi nismo baterije koje kad se istroše idu u đubre. O ne. Ko tako misli, ne bih da sam mu u koži. Znači, sve ima svoj kraj. Pa tako i loši momenti koji nas snalaze. I to prođe. Bude prošlost. Eto, zato ne treba odbaciti postojanje Boga te prigrliti prčevine raznorazne i po svaku cenu gledati samo na svoju goozicu i trenirati istu da prožme što više i sa što manje truda je moguće Ne treba biti emotivno vezan za bilo koji neživi predmet, tehnološku šklopociju bilo koje vrste, brend, garderobu bilo koje vrste .. Ko razume, shvatio je. [ dusanboss @ 19.06.2016. 15:42 ] @
Briga o drugima, poklanjanje, ustupci i ostale vrline ili moralne vrednosti smo mi kao vrsta koja živi u grupi uglavnom razvili upravo zbog sebičnost i svoje guzice . Kada se solidarišeš sa nekim radiš to zato što stavljaš sebe na njegovo mesto, želiš da i tebi grupa pomogne kada si u nevolji. Taj mehanizam smo razvili mnogo pre religije i ne je ga se lako otarasiti (mada nekima polazi i to za rukom). Bez njega ne bi smo bili toliko uspešni kao vrsta.
[ Emmy @ 19.06.2016. 16:34 ] @
cujem da Rusi snagom mislim grade most Krim-Rusija !
[ bojan_bozovic @ 19.06.2016. 16:41 ] @
Da, ima i informacija na netu o tome.
[ Aleksandar Đokić @ 19.06.2016. 17:27 ] @
@bojan
Citat: Da, ako je ono njihovo jodlovanje satanski ritual ;) A pa ne moze, srbi su odredili da je satanski ritual i gotovo, nema dalje, samo se moze raspravljati zasto bolesni svajcarci rade tako bogohulne stvari. [ bananaphone @ 19.06.2016. 17:38 ] @
@Ivan
Saranizam => ateizam, je razlicito od ateizam => satanizam. Satanisticka crkva je prakticno ateisticna, ali to ne povlaci da je svaki ateista satanista pobogu!!! ;)))) [ anon70939 @ 19.06.2016. 18:24 ] @
Satanizam ne može biti ateizam.
Sa vikipedije: Ateizam (grč. α - odrični prefiks, grč. Θεος - Bog; bez boga u doslovnom prevodu) je, u širem smislu, odbijanje verovanja u postojanje božanstava.[1] U užem smislu, ateizam je stav da ne postoje božanstva Satanizam je ipak verovanje [ dusanboss @ 19.06.2016. 18:53 ] @
Čudno je što u glavnim medijima ovo uopšte nije prokomentarisano. Ja sam sasvim slučajno naleteo na snimak, a čuo sam za otvaranje tunala na više stanica. Dobro nije to toliko bitna vest, ali je zanimljiva. Zašto nije propraćeno ? Da li se novinari toliko boje da ne dobiju etiketu teretičara zavere ili je nešto drugo? Mislim da je shodno bilo da se proprati sa vešću da je ceremonija bila malo čudna. Isprvite me ako grešim ja nisam nigde na vestima čou za predstavu kojoj su provladavali okultni, paganski i satanistički motivi i kojoj je bafomot imao centralnu ulogu.
[ bananaphone @ 19.06.2016. 19:31 ] @
Citat: CoyoteKG: Satanizam ne može biti ateizam. Sa vikipedije: Ateizam (grč. α - odrični prefiks, grč. Θεος - Bog; bez boga u doslovnom prevodu) je, u širem smislu, odbijanje verovanja u postojanje božanstava.[1] U užem smislu, ateizam je stav da ne postoje božanstva Satanizam je ipak verovanje https://en.wikipedia.org/wiki/Church_of_Satan == The church does not believe in or worship the Devil or a Christian notion of Satan.[4] High priest Peter Gilmore describes its members as "skeptical atheists", embracing the Hebrew root of the word "Satan" as "adversary". The church views Satan as a positive archetype who represents pride, individualism, and enlightenment, and as a symbol of defiance against the Abrahamic faiths which LaVey criticized for what he saw as the suppression of humanity's natural instincts. == https://en.wikipedia.org/wiki/First_Satanic_Church == Nema direktno na wiki ali osnivac je napisao: https://en.wikipedia.org/wiki/The_Satanic_Bible Believers have been described as "atheistic Satanists"[4] because they believe that God is not an external entity, but rather something that each person creates as a projection of his or her own personality—a benevolent and stabilizing force in his or her life. == https://en.wikipedia.org/wiki/The_Satanic_Temple == The Satanic Temple is an American political activist organization based in New York City with several chapter groups throughout the country, the largest of which is in Detroit, Michigan.[1] The group utilizes satanic imagery to promote egalitarianism, social justice and the separation of church and state. Both atheistic and humanist, their stated mission is "to encourage benevolence and empathy among all people". The group was co-founded by Lucien Greaves, the organization's spokesperson, and Malcolm Jarry. == ==== Sad imas i drugih oblika gde zaista obozavaju neko bozanstvo, ali ne u biblijskom smislu: https://en.wikipedia.org/wiki/Temple_of_Set Ovima je uzor egipatsko bozanstvo Set, za koga veruju da je bio osnova za Satanu, ali apsolutno nema veze sa biblijskim opisom i dozivljajem Satane + ciljevi su drugaciji, bla bla da ne davim... ... [ bananaphone @ 19.06.2016. 20:05 ] @
Ajde ipak da pomenem: https://en.wikipedia.org/wiki/Aleister_Crowley i https://en.wikipedia.org/wiki/Thelema - koji su na neki nacin bili inspiracija ovoj drugoj strani Satanizma - ne-ateisticnoj kao https://en.wikipedia.org/wiki/Temple_of_Set .
Ali opet on je celu pricu ektrenog bozanstva maltene izbacio, i cilj je kroz okultizam, magiju, jogu i sta ja znam, uzdici sebe do viseg nivoa postojanja - ukratko. A opet na neki uvrnut nacin i to je blize ateizmu nego Satanizmu kako ga crkva opisuje a mi gledamo u filmovima... [ dusanboss @ 19.06.2016. 21:35 ] @
Žena u crvenoj haljini sa kojom rogati dobije dete predstavlja Vavilonsku kurvu, takodje oličenje zla.
[ bananaphone @ 19.06.2016. 22:01 ] @
Izgleda da je cela ceremonija inspirisana legendom https://en.wikipedia.org/wiki/Devil%27s_Bridge
I vezana za: https://en.wikipedia.org/wiki/Sch%C3%B6llenen_Gorge Kog ne mrzi - nek procita... [ dusanboss @ 19.06.2016. 22:22 ] @
Čou sam to objašnjenje i neki delovi jesu iz te legende. Dosta toga nije.
[ Emmy @ 20.06.2016. 01:04 ] @
djavo umeso prste ?
[ dusanboss @ 20.06.2016. 01:16 ] @
Dobro je ispalo [Ovu poruku je menjao dusanboss dana 20.06.2016. u 03:06 GMT+1] [ Otto23 @ 20.06.2016. 05:12 ] @
Jedno je sigurno, B.J. Blazkowicz bi imao pune ruke posla sa ovom EU ekipom...
[ dusanboss @ 20.06.2016. 18:44 ] @
Citat: SlobaBgd: Kakva ceremonija, kakav tunel WTF? Smatraš da svi gledamo iste vesti i kanale kao i ti, pa nema potrebe da postaviš neki link, objašnjenje? Tunel WTF . Ovo je dobro. Koliko čovek treba da bude glup pa da iz moje prve poruke zaključi da je ime tunela WTF? Ne mislim da je naš Sloba glup već on to tako nateruje, na silu. Čisto da pokaže da WTF nikako nije prihvatljivo u srpskom rečniku. Donekle se slažim. Ponekad ljudi koriste engleske reči gde stvarno nije potrebno, iz razloga da bi bili "COOL" i "IN". To ne podržavam. Ali nekad stvarno fali srpska reč za neki izraz i zašto ne upotrebiti englesku? Ako se vodimo tom logikom "neću strane reči u svom rečniku" pola jezika bi nam otišlo niz vodu. Toj normalna pojava i za 100 g imaćemo verovatno dosta engleskih reči u svom jeziku. To se već dešavalo u istoruji pa tako imamo gomilu latinskih, turskih i nemačkih reči. Nije to nišata nepatriotsko i malo mi je bez veze kada vidim da se ljudi zgrožavaju ako neko uptrebi engleski izraz. Takodje ne podržavam ljude koji ih koriste tamo gde nisu potrebni ili gde zvuče retardirano. Pozdrav ! [ MajorFatal @ 21.06.2016. 00:56 ] @
Pozdrav! Za sve retardirane nedojebane zecice :)
[ pisac @ 22.06.2016. 05:15 ] @
Od kada je čovečanstva, postojalo je i prinošenje nevinih žrtvi. Drugim rečima: zlo.
Trenutno živimo u vremenu gde se to ne praktikuje javno i nije baš legalno, ali to se (kao i sve drugo) može promeniti u budućnosti jer ima sve više ljudi koji takav svet žele. Koji je smisao svega toga? Da li su ti ljudi nekakve poremećene ličnosti koje žele da se svete za maltretiranje iz detinjstva (prihopate čine 4% populacije) pa kopiraju oblik zla koji pročitaju kojekuda, ili zaista postoji neko "zlo" koje živi tu negde oko nas, uzima neki oblik i obuzima neke ljude ali ga mi ne vidimo jer nemamo ta čula i sposobnosti? Masoni su obožavaoci Đavola (Lucifera - Svetlonoše), a masoni trenutno upravljaju svetom, odnosno onim delom sveta kojim vlada NATO/USA/EU kao najmoćnija sila. Zato se satanistička simbolika a i satanistička kultura širi u tom delu sveta. Novac je metod kojim se to postiže, novcem se finansira ISIS, novcem se prave "nevladine organizacije" i kupuju političari i novinari iako nisu sami po sebi obožavaoci satane ali su pohlepni (pohlepa je smrtni greh), novcem Đavo kupuje ljudske duše, odnosno novac je zlo koje će sahraniti ovaj svet u sadašnjem obliku i dovesti novi svetski poredak u kome će vladati psihopate (za koje se često čuje da su "čisto zlo"). Trenutni cilj zapada (odnosno one organizacije koja upravlja tim zapadom) koji se sprovodi jeste uništenje porodice (parada ponosa, peder-brakovi, olako oduzimanje dece roditeljima i dodeljivanje dotičnima), uništenje nacije i religije (mešanje ljudi raznih kultura, finanisranje terorizma koji podstiče seobu naroda, uticaj na političare da omoguće naseljavanje). Svi znamo da je Merkelova pozvala imigrante, takođe znamo da je Merkelova pozvala i Vučića koji je odmah skoknuo kao poslušno kučence do dotične i posle toga je ovde bila propaganda o jadnim imigrantima (a niko da pomene da su jadni zato što im je to USA namestila svojim bombama i parama i zatim platila domaće političare da ih prime kod sebe). Sve u svemu, dok se normalan običan čovek na zapadu protivi svemu tome što se dešava (ako uspe da donese zaključak o nekoj istini uprkos propagandi na TV-u), ne može da zamisli da se odrekne udobnosti koju ima zbog para koje dobija unutar tog zlog sistema u kome živi, i običan čovek će tim nečinjenjem ništa protiv zla polako da proda svoju dušu (a i budućnost svoje dece) Đavolu samo da ne bi talasanjem pokvario svoju trenutnu udobnost. Đavo polako kupuje ljude. E, sad, da li zaista postoji zlo koje se krije negde u zemlji ili gde god, ili su samo u pitanju bolesne psihopate koje su se identifikovale sa knjigama koje su čitale, to ostavljam vama da zaključujete sam. U svakom slučaju, ovaj satanistički ritual pred visokim zvanicama je savršeno odgovarajući za ono u šta sve nas i vode dotične zvanice, a verujem da je i mnogima od dotičnih sve ovo što je prikazano u stvari savršeno poznato. Ritual je sproveden da bi oni manje brojni koji iako unutar organizacije nisu još sve shvatili - najzad shvatili kuda treba da idu i kome da se klone. Nije ovo slučajan gaf mentalno obolelog umetnika, ovo je sasvim namerno urađeno da bi se širio i jačao satanistički pokret. [ DaliborP @ 22.06.2016. 09:26 ] @
[ dusanboss @ 22.06.2016. 11:05 ] @
Mogu da shvatim da ljudi koji imaju novac vladaju svetom i da na putu bogaćenja rade loše stvari koje bi se mogle protumačiti kao "pakt sa djavolom", ali da se klanjaju luciferu i da učestvuju u bizarnim ritalima. Ne znam. Teško.
[ član @ 22.06.2016. 12:05 ] @
@pisac
ne bih da komentarisem tvoje sulude teorije jer si ti toliko duboko zasao u paranoju da tebi vise pomoci nema... hteo sam samo da kazem da mi je skroz zabavno to sto ste ti i tebi slicni ubedili sebe da ste prozreli kako svet funkcionise, da nista nije onako kako izgleda i da ste vi uspeli da se izdignete iznad toga i vidite zapravo sta se krije u pozadini svega, dok "obican narod" slepo veruje u ono sto im se prica! samo ti uzivaj u svojim teroijama i svojoj masti... :) [ dusanboss @ 22.06.2016. 14:45 ] @
Tereotičari zaveri pričaju svašta. Gomilu netačnih glupsti i time uspvaju da naprave atmosferu u kojoj stvari koje su realne i istnite lako mogu da se proguraju kao "teorija zavere" i da ih ljudi odbace iz razloga da ne bi bili ismevani ili diskreditovani.
Novi svedski poredak. Stvarno zvuči strašno. A šta je bio stari svetski poredak? Po čemu znamo da je stari bolji od novog? Kako razlikujemo dobro i zlo? Pošto me je ova predstava zainteresovala malo sam "istraživao" (ako se tako može nazvati gledanje youtube snimaka :)) i koliko sam do sad shvatio uglavnom "veliki" hrišćani upozoravaju na iluminate, masone i NSP. Po čemu su oni bolji? U ne tako davnoj istoriji ljude su žive spaljivali u ime te crkve i time širili veru i starali se o tome da je svi prihvate. To je samo delić od nedela koja je crkva radila u ime "dobra". Ukoliko je to stari svedski poredak ne vidim da je bi mnog bolji od novog. To mišljenje da čim ne veruješ u gospoda boga, Isusa Hrista automatski si loša i zla osoba koja se klanja nečastivom me malo nervira. Da li te vera u Hrista atomatski čini dobrom osobom? Ljudi koji moraju da čitaju knjigu kako bi znali kako da se poanašaju moralno nisu baš visoko po mom mišljenju. Toretičari zavere kažu da je ova predstava nastavak paradiranja sibolima NSPa koji se takodje mogu videti na ceremoniji zatvaranj olimpijskih igara 2012 koje se završavaju dizanjem finiksa ispod nečega što podseća na šestar što kažu da je nekakva simbol. Ne znam. Videćemo na ceremonijama u Brazilu dali će biti simbolizma. Neki ljudi će ga svakako naći. [Ovu poruku je menjao dusanboss dana 22.06.2016. u 15:55 GMT+1] [ Java Beograd @ 22.06.2016. 14:55 ] @
Novi Svetski Poredak je apsolutna svetska dominacija USA oligarha. Dakle, dugotrajna i istrajna borba protiv svega i svakog ko ne sledi vrednosti koje propagira ta grupa ljudi. Bez obzira na veru, naciju, rasu.
Pare - nisu problem. Imaju ih, a i da nemaju - kontrolišu dolar, pa mogu na naštampaju. Vreme - nije problem. Plan je bezvremenski, bitno ga je postići. Za 10, 20, 50 ili više godina. Sredstvo - NATO. Ko se opire - jbg, biće pregažen, ko se na vreme prikloni (i pokloni) biće pošteđen. Da li će ljudskom rodu biti bolje pod NSP ? To je relativno. Nekome će biti bolje, nekome će biti lošije. [ Ivan Dimkovic @ 22.06.2016. 15:53 ] @
Citat: član: @pisac ne bih da komentarisem tvoje sulude teorije jer si ti toliko duboko zasao u paranoju da tebi vise pomoci nema... hteo sam samo da kazem da mi je skroz zabavno to sto ste ti i tebi slicni ubedili sebe da ste prozreli kako svet funkcionise, da nista nije onako kako izgleda i da ste vi uspeli da se izdignete iznad toga i vidite zapravo sta se krije u pozadini svega, dok "obican narod" slepo veruje u ono sto im se prica! samo ti uzivaj u svojim teroijama i svojoj masti... :) Najzabavniji deo je kako se uvek super-mocne mracne sile negde "zeznu" pa naprave nesto sto teoreticari zavera raskrinkaju preko Interneta. Tako NASA spremi citavu zaveru oko sletanja na mesec i drzi hiljade inzenjera i tehnicara, astronauta clanova tima, astronoma sirom sveta i ostatak sveta u zabludi, ali eto zaborave nesto na "setu" pre "snimanja" :) Ili 9/11, citava zavera umalo da uspe osim sto su "napravili" manje rupe u Pentagonu od raspona krila 757-mice :) Tako i ovo, mracni vladari sveta i njihove sluge su napravili pauzu u tajnoj manipulaciji svetskih berzi, izazivanju i vodjenju ratova kako bi.. priredili predstavu i celom svetu dali do znanja, na nivou pricice za uzrast obdanista, da su oni satanisti koji zapravo hoce da zrtvuju malu decu i macice. Inace oni sve rade iza kulisa i uz visedecenijske planove... ali eto, omakne im se pa se kao mala deca izlete. Naravno, probrani koji su odavno raskrinkali ceo svet samo to mogu da vide :) Stvarno sto SlobaBgd rece, WTF. [ dusanboss @ 22.06.2016. 16:00 ] @
Ne verujte Ivanu ništa. ONI kontrolišu medije => Ivan kontroliše ovaj forum => ONI kontrolišu Ivana.
Još živi na zapadu. Da se bar javlja iz neke bratske zemlje pa da mu čovek i veruje. [ Ivan Dimkovic @ 22.06.2016. 16:12 ] @
Krivis me bez razloga, nisam jos nigde okacio neku rogatu zivotinju, sestar ili sta god da vec budi mastu.
Mada, moram priznati, covek u sakou sa pticijim gnezdom na glavi je dead giveaway da su zle sile umesale ruke... ako ih tada nisu svi provalili, nikad nece :) Umesto nekakvog satanistickog rituala, cela stvar mnogo vise deluje kao da je neko imao budzet za proslavu i sp*cao ga na svoju kontakt listu "modernih umetnika". Ne bi me cudilo ni da su, u tom procesu, te pare dobile krila kao ona glavata beba :)))) [ dusanboss @ 22.06.2016. 16:30 ] @
Ako je istina da je predstava koštala 8M € vrlo je moguće. Mislim, ne deluje jeftinio ali baš 8M.
[ jablan @ 22.06.2016. 16:33 ] @
švica je to...
[ Shadowed @ 22.06.2016. 16:46 ] @
Slusajte Dimkovica, prica covek iz iskustva - https://web.archive.org/web/20...orisnik/profil/Ivan%20Dimkovic
Obratiti paznju na potpis. [ pisac @ 22.06.2016. 17:04 ] @
Citat: Ivan DimkovicNajzabavniji deo je kako se uvek super-mocne mracne sile negde "zeznu" pa naprave nesto sto teoreticari zavera raskrinkaju preko Interneta. Tako NASA spremi citavu zaveru oko sletanja na mesec i drzi hiljade inzenjera i tehnicara, astronauta clanova tima, astronoma sirom sveta i ostatak sveta u zabludi, ali eto zaborave nesto na "setu" pre "snimanja" Ili 9/11, citava zavera umalo da uspe osim sto su "napravili" manje rupe u Pentagonu od raspona krila 757-mice Objasnio sam u nekoj temi, nemoj da mešaš različite "teorije zavere" i trpaš ih u jedan isti koš sa predubeđenjem koje pokupiš od one neverovatnije. Citat: Tako i ovo, mracni vladari sveta i njihove sluge su napravili pauzu u tajnoj manipulaciji svetskih berzi, izazivanju i vodjenju ratova kako bi.. priredili predstavu i celom svetu dali do znanja, na nivou pricice za uzrast obdanista, da su oni satanisti koji zapravo hoce da zrtvuju malu decu i macice. Uzmi pa gledaj to malo opušetnije, previše si stegnut u mislima koje pa ne možeš da sagledaš celinu. Ovo je veličanje Đavola, očigledno i nedvosmisleno, na otvaranju nekakvog tunela za koji su spucane nekakve milijarde nekih novčanica. Ja uopšte ne tvrdim da Đavo postoji (ne tvrdim ni suprotno), ali postoje ljudi koji ga obožavaju, koji nemaju empatiju prema drugome, koji vole moć i uživaju da je koriste (psihopate, po definiciji iz psihologije, 4% stanovništva) i to je suština koju treba da shvatiš. Jednom sam se smejao na tvoj "potpis" koji je glasio otprilike da kapitalizam pohlepu iskorišćava da napravi nešto korisno za društvo (Milton Fridmen), jer, to je nemoguće. Zašto? Sistem u kome se pohlepa iskorišćava će na kraju biti iskorišćen od te pohlepe, jer se pohlepa uspinje na društvenoj lestvici i skuplja u vrhu sve dok ceo sistem ne postane pohlepan. U međuveremenu sam shvatio (čovek se uči dok je živ) da nije pohlepa sama po sebi problem već je podsticanje tuđe pohlepe samo usputno sredstvo za uspinjanje onih koji imaju patološku želju za moći (odlika psihopata), i nije njima cilj novac već je on samo sredstvo da ostvare moć. Suva, ogoljena moć, kojom mogu da upravljaju ljudskim životima i da osećaju zadovoljstvo tom prilikom. Novac (i pohlepu) koriste samo kao sredstvo, jer njima životni cilj nije da oni žive udobno nego da oni muče druge ljude i time zadovoljavaju svoje nagone. To je patologija koja se trenutno uspinje na društvenoj lestvici jer je sistem tako postavljen. Zato je onaj EU birokrata koji je došao nekom prilikom u Grčku da "dogovara" nekakve nove pomoći insistirao da Grčki ministar (ko li već beše ne mogu da se setim) ustane usred noći i dođe na dogovore sa njim, i onda se tokom "pregovora" smejao od zadovoljstva što ga ponižava (opis tog ministra). To je odlika psihopate, a to sam ja video i u svom ličnom okruženju od vrlo bliske osobe koju sa poznavao 10 godina pre toga i nisam shvatao da je psihopata, i tek kada mi se lično desilo da doživim to na svojoj koži (apsolutno mi je jasno o čemu je ovaj Grk pričao) onda sam tačno sagledao celu situaciju i u svetu. Njih (psiihopata) ima 4% u svetu, a u vrhu država ih ima daleko više od tog procenta (u USA verovatno daleko preko 50%) i neverovatno se pretvaraju samo da bi ostvarili svoj cilj. Njihov jedini cilj u životu je da imaju moć, i jedino na tome i rade celog života: grabe moć, a da bi grabili moć koriste novac i skupljaju ga u ogromnom količinama samo zato što im on daje moć. --- Dakle, nije ovo nikakav slučajni gaf, to je namerno pokazivanje moći koju imaju (i izazivanje strahopoštovanja drugih prema njihovoj moći), jer se osećaju da im niko ne može ništa (u ovom trenutku su i u pravu), i oni osećaju zadovoljstvo što prave ovakve predstave, a ujedno pozivaju i šire uticaj i na ostale koji su gladni moći i imaju zlo u sebi. Ovo je njihov "umetnički izraz" kojim pokazuju i šire svoju dominaciju. [ Ivan Dimkovic @ 22.06.2016. 17:08 ] @
Citat: dusanboss: Ako je istina da je predstava koštala 8M € vrlo je moguće. Mislim, ne deluje jeftinio ali baš 8M. Kako bre nisu stavili 6.66M, kaznice ih sejtan za takav propust! Citat: pisac Dakle, nije ovo nikakav slučajni gaf, to je namerno pokazivanje moći koju imaju Da, pokazivanje moci Internet borcima za istinu, u pauzi izmedju planiranja koji rat zapoceti za 20 godina i koliko nafta treba da kosta sutra nadje se mesta i za ovo: K'o bi rekao da svetski vladari iz senke imaju smisla za humor :) Citat: Ovo je njihov "umetnički izraz" kojim pokazuju i šire svoju dominaciju. Dominaciju u zanru komedije? A ja mislio da su instrumenti potcinjavanja $$$, atomske bombe, tenkovi i slicne stvari a ne kozorozi u seksualno sugestivnim pozama i ljudi sa pticijim gnezdima na glavi. [ dusanboss @ 22.06.2016. 17:22 ] @
A i mogli su da sačekaju 5 dana sa otvaranjem bio bi 6.6.16.
Pisac ok je to što govoriš, ali pohlepa i glad za moć nisu odlika samo kapitalizma. Možemo ih naći u svim oblicima vladavine pa i o ovim našem bivšem, gde smo trebali svi da budemo jednaki. Izgleda da to nije problem uredjenja već ljudske vrste uopšte. [ žutokljunac @ 22.06.2016. 19:43 ] @
Citat: Ivan Dimkovic: Tako i ovo, mracni vladari sveta i njihove sluge su napravili pauzu u tajnoj manipulaciji svetskih berzi, izazivanju i vodjenju ratova kako bi.. priredili predstavu i celom svetu dali do znanja, [ Ivan Dimkovic @ 22.06.2016. 19:50 ] @
I, da li je i on vidjen kako baca neku bebu kroz prozor ili ubija mace, naravno maskiran u kozoroga? :)
[ žutokljunac @ 22.06.2016. 20:10 ] @
Ne, on je posten i dobar covek. Zalaze se za demokratiju, mir u svetu, borbu protiv gladi i siromastva, ravnopravnost...
Isto kao i ovi njegovi sa klipa. [ pisac @ 22.06.2016. 20:33 ] @
Citat: Ivan Dimkovic:Dominaciju u zanru komedije? A ja mislio da su instrumenti potcinjavanja $$$, atomske bombe, tenkovi i slicne stvari a ne kozorozi u seksualno sugestivnim pozama i ljudi sa pticijim gnezdima na glavi. Stvar je jako prosta, ali ti možeš da je negiraš i da ne prihvataš ono što ti se predočava, i to je (isto kao psihopatija) normalna ljudska osobina, naziva se "poricanje". 1) Masoni su obožavaoci Lucifera - Svetlonoše 2) Masoni su tajno društvo u kome ima i pripadnika crkve i političara i drugih profesija iz raznih zemalja (imaš masonsku piramidu i u Knez Mihajlovoj). 3) Veruje se da dotično tajno društvo upravlja događajjima na planeti pomoću uticaja svojih članova u raznim političkim i crkvenim strukturama. 4) Ovo je bila satanistička predstava kojoj su prisustvovali visoki zvaničnici koji, gle čuda, u velikoj meri drmaju svetom. Ti možeš da izvodiš zaključak da je ovo žanr komedije, to je tvoje pravo, i srećno ti bilo. Meni je jasno šta je ovo bilo, i to sam rekao: Prst u oko, i širenje strahopoštovanja među prisutnima (među malobrojnima koji su u visoku politiku ušli sa naivnim verovanjima) i unaokolo prema podanicima i potencijalnim novim članovima organizacije. [ Otto23 @ 22.06.2016. 20:40 ] @
Kozorog i alpski rog... i naravno, "nista vishe od toga". Treba biti slep, pa poricati ocigledno.
https://www.youtube.com/watch?...amp;feature=youtu.be&t=305 [ Ivan Dimkovic @ 22.06.2016. 20:51 ] @
Citat: žutokljunac: Ne, on je posten i dobar covek. Zalaze se za demokratiju, mir u svetu, borbu protiv gladi i siromastva, ravnopravnost... Isto kao i ovi njegovi sa klipa. Biti bogat i koristiti svoje bogatstvo za politicki uticaj moze biti ovako ili onako u tvom moralnom vidjenju sveta ali to nekog ne cini pripadnikom kulta nekakvog bozanstva ili anti-bozanstva stagod. Kapiram ja da Soros nije omiljen u Srbiji i medju konzervativcima ali to ne znaci nista vise od toga. Ni Putin nije omiljen u zapadnim krugovima pa ga to ne cini ubicom macica i male dece. Citat: pisac Stvar je jako prosta, ali ti možeš da je negiraš i da ne prihvataš ono što ti se predočava, i to je (isto kao psihopatija) normalna ljudska osobina, naziva se "poricanje". Jedino sto ja vidim je element bizarne komedije, nemam sta da poricem. Mozda ti vidis nesto drugo a ne komediju u coveku sa gnezdom na glavi, neki vide i vagine u onim "Rorschach" brljotinama sto samo govori tome sta je u njihovoj glavi - brljotine i dalje ostaju brljotine :) Neki vide i Isusa u tostu - ako im se kaze da se tripuju to ne znaci da se porice... Isus u tostu, vec samo da se ukazuje onima koji ga vide da bi trebalo da se malo odmore :) Citat: 2) Masoni su tajno društvo u kome ima i pripadnika crkve i političara i drugih profesija iz raznih zemalja (imaš masonsku piramidu i u Knez Mihajlovoj). http://www.b92.net/info/vesti/...ategory=167&nav_id=1146697 Citat: "Bosanski lonac": Masovna tuča masona u Sarajevu Tajno drustvo se posibalo toljagama u sred grada :) Mozda u pauzi kontrole sveta odlucili da vide k'o moze jace da udari. Opasni su samo tako. [Ovu poruku je menjao Ivan Dimkovic dana 22.06.2016. u 22:01 GMT+1] [ SlobaBgd @ 22.06.2016. 21:27 ] @
Citat: Shadowed: Slusajte Dimkovica, prica covek iz iskustva - https://web.archive.org/web/20...orisnik/profil/Ivan%20Dimkovic Obratiti paznju na potpis. Da znaš da sam baš pre neki dan pokušavao da nađem te linkove iz Dimkovićevog potpisa! Još neko je, čini mi se, imao isto to u potpisu? Vlasnik lično? [ pisac @ 22.06.2016. 21:44 ] @
Citat: Ivan Dimkovic:Jedino sto ja vidim je element bizarne komedije, nemam sta da poricem. Ma kaži ti meni, jel to bila predstava u kojoj je Đavo bio glavni lik, ili misliš da je to bila nekakva komedija sa kozama i ovceama i gnezdima na glavi slično? Ako je ovo drugo (a i ako je ovo prvo), kakve to uopšte ima veze sa najvećim najdubljim najdužim tunelom u koji su spucane milijarde, a na čije otvaranje su došli svetski drmatori? [ Windows2 @ 22.06.2016. 22:43 ] @
Citat: pisac: Od kada je čovečanstva, postojalo je i prinošenje nevinih žrtvi. Drugim rečima: zlo. Trenutno živimo u vremenu gde se to ne praktikuje javno i nije baš legalno, ali to se (kao i sve drugo) može promeniti u budućnosti jer ima sve više ljudi koji takav svet žele. A i svi ovi ratovi i bombardovanja po svetu se mogu posmatrati kao masovno ritualno prinosenje zrtava. Meni recimo 9/11 i ono udaranje aviona u kule i njihovo urusavanje bas izgledaju kao neki veliki magijski performans takvog tipa. Narocito sto je to dogadjaj posle kog je pocela da se menja slika sveta u kom zivimo. Kao da je nekima tamo bio bas potreban sto upecatljiviji teatralan dodadjaj da bi dobili vetar u ledja za ostvarenje svojih planova za invazije na drzave. Jedno masovno ubistvo je bilo pokretac akcija za sprovodjenje jos masovnijih ubistava. A iza svega ne stoji humanost i briga za svetski mir ili ista slicno nego cista zelja za dominacijom i uspostavljanjem kontrole. I sve to uz mnogo krvi i sejanja zla. Uporedio bi taj dogadaj recimo sa otvaranjem svetskih olimpijskih igara. Ovo kao da je bila ceremonija otvaranja svetskih ratnih igara. [ DaliborP @ 22.06.2016. 23:33 ] @
Ko razume, shvatice. [ Ivan Dimkovic @ 22.06.2016. 23:43 ] @
Citat: pisac: Citat: Ivan Dimkovic:Jedino sto ja vidim je element bizarne komedije, nemam sta da poricem. Ma kaži ti meni, jel to bila predstava u kojoj je Đavo bio glavni lik, ili misliš da je to bila nekakva komedija sa kozama i ovceama i gnezdima na glavi slično? Ako je ovo drugo (a i ako je ovo prvo), kakve to uopšte ima veze sa najvećim najdubljim najdužim tunelom u koji su spucane milijarde, a na čije otvaranje su došli svetski drmatori? Hmm, mozda... je u pitanju neka lokalna matora legenda - (neki bi ovde to nazvali "tradicija") vezana za teren, cudi me da to neko ko je toliko mudar da moze biti razotkrivac namera svecnih mocnika i svega ostalog to nije primetio. Sad... verovatno su masoni izmislili i legendu i falsirali istoriju i sve uredili da zvuci logicno, ali to vec svaki razotkrivac zna :) [ pisac @ 23.06.2016. 00:44 ] @
Naravno, može da bidne. "Lokalna" legenda o đavolu u dubokoj planini, koga iskopaju dubokim tunelom, pa se ovaj prca za ženom da napravi neko dete, tu i tamo hodaju neki zombiji koji su inače i kopali taj tunel (da bi iskopali đavola), hajde da saspemo to u oči ovim političarima i sveštenicima i publici da ih malo razmrdamo
[ dusanboss @ 23.06.2016. 01:01 ] @
Pisac šta da radimo. Ako vladajuća elita veruje u djavola ja, čim neko zakolje kozu u selu uzimam glavu da je držim u sobi . Šta ću. "Kud svi Turci tu i mali
Mujo". Evo malo da se vidi odakle dolazi deo inspiracije. I mi imamo taj običaj. Zove se korindjanje. Danas to rade deca. Ranije su radili odrasli muškarci maskirajući se u vampire, djavole pa čak i koze. Inače vodi poreklo od paganisma i vremena gada smo imali više bogova. Kao u ostalom i slvaljenje krsne slave. To je u starim vremenima bio bog zaštitnik kuće. Šta mislite zašto koljemo prasad i jagnjad za božić i za slavu? Naravno prvi razlog je da se nažderemo, a drugi? Izgleda da i mi imamo malo žrtvovanja u svojoj kulturi i religiji. [Ovu poruku je menjao dusanboss dana 23.06.2016. u 02:44 GMT+1] [ dusanboss @ 23.06.2016. 01:50 ] @
Da li je neko saznao šta predstavlja mala tužna koza sa velikom glavom?
[ žutokljunac @ 23.06.2016. 06:48 ] @
Citat: Ivan Dimkovic: cudi me da to neko ko je toliko mudar da moze biti razotkrivac namera svecnih mocnika i svega ostalog to nije primetio. A sta i da je primetio? Kada ogroman deo svetskih medija drzi odredjena interesna grupa. Mediji se bar trude (bar kod nas) da od komarca naprave medveda zarad tiraza, broja klikova, gledanosti,,, tako da od banalne stvari smisljaju sve moguce nacine kako da povecaju rejting. Pogledaj kako jaci medij iizvestavaj o ovome. http://www.blic.rs/vesti/svet/...-tunela-na-svetu-video/fc0pk2k http://www.telegraf.rs/vesti/2...ozbi-svetski-lideri-video-foto http://www.tanjug.rs/full-view.aspx?izb=249527 Nisam gledao zapadne, jer je tu situacija mnogo gora/ Zar ti je logicno da se otvara maltene najveca i najskuplja gradjevina na svetu, da je potroseno 17 godina u izgradnji, da su zvanice creme de la creme, prakticno najmocniji ljudi u EU, a da ovako bizarnu ceremoniju ne smeju ni da prenesu. Istrazuj malo ko kontrolise danasnje zapade medije i kako se ta kontrola siri od pocetne stanice u USA, pa preko EU. [ bananaphone @ 23.06.2016. 06:57 ] @
Citat: Ivan Dimkovic: Hmm, mozda... je u pitanju neka lokalna matora legenda - (neki bi ovde to nazvali "tradicija") vezana za teren, cudi me da to neko ko je toliko mudar da moze biti razotkrivac namera svecnih mocnika i svega ostalog to nije primetio. Citat: bananaphone: Izgleda da je cela ceremonija inspirisana legendom https://en.wikipedia.org/wiki/Devil%27s_Bridge I vezana za: https://en.wikipedia.org/wiki/Sch%C3%B6llenen_Gorge Kog ne mrzi - nek procita... [ pisac @ 23.06.2016. 07:43 ] @
Ima članak, u vezi terorizma, ali može da se primeni i na ovaj slučaj:
Citat: Nova era brutalnosti: Svet je potonuo u POTPUNI HAOS ... Želja ludaka koji su ubijali u SAD, Britaniji ili Francuskoj je veoma jasna: što veće uništenje. Problem je što je kao takva neobjašnjiva, piše "Špigl". Toliko je toga iracionalnog u tom nasilju. Kada bi se moglo objasniti, borba protiv tog nasilja bila bi daleko lakša. Pored toga, brojne političke figure širom sveta čine premalo da to nasilje suzbiju, a neki ga čak i podržavaju. Svet se ne sme navići na nasilje. Onda kada prestane da bude tabu, nasilje će pokopati čitavo društvo. Kakve to veze ima? Pa... ima. Ko seje smrt po svetu, ko finansira terorizam? Jel to onaj što je na čelu NATO? Odakle dolaze ovi jezivi izopačeni Holivudski filmovi sa odsečenim glavama i rasporenim stomacima i ubijanjima iz zabave ili dosade, kojima se kljukaju nedozrelli tinejdžeri? Jel to ista ta zemlja? Koji je cilj svega toga? E kad to budu shvatili ovi glupaci čije sam reči zacrvenio, onda će shvatiti odakle im dolazi to "zlo" od kojeg se plaše. Dolazi iz samog njihovog sistema koji podržavaju i kome se dive. Taj sistem će ih sažvakati jer su glupi. [ Shadowed @ 23.06.2016. 07:57 ] @
Citat: SlobaBgd: Citat: Shadowed: Slusajte Dimkovica, prica covek iz iskustva - https://web.archive.org/web/20...orisnik/profil/Ivan%20Dimkovic Obratiti paznju na potpis. Da znaš da sam baš pre neki dan pokušavao da nađem te linkove iz Dimkovićevog potpisa! Još neko je, čini mi se, imao isto to u potpisu? Vlasnik lično? Markom i.. jos neko. Gojko nije. [ SlobaBgd @ 23.06.2016. 08:19 ] @
Aha, OK, hvala! Nije ni mnogo važno, eto interesovalo me.
[ SlobaBgd @ 23.06.2016. 08:44 ] @
Nego, malo o domaćim masonima:
Citat: Potukli se masoni! U sarajevskom naselju Radava u utorak uveče nesvakidašnji događaj. Policija ne zna za tuču, jedan od navodnih aktera negira članstvo. Razlog navodno, etnička podela, na jednoj strani Bošnjaci na drugoj Srbi i Hrvati http://www.novosti.rs/vesti/na....html:611527-Potukli-se-masoni Ljudi kao i svi ostali, sa svim vrlinama i manama. I ne, time ne želim da ih aboliram i približim ostalim smrtnicima, već upravo suprotno: kako takva rulja sebe može da naziva lučonošama mudrosti, spasiocima civilizacije?! Interesna grupa kao i svaka druga, samo što ovi imaju smešne uniforme i infantilne rituale. [ DaliborP @ 23.06.2016. 10:12 ] @
Ako su masoni nekad i imali neki uticaj i moc, danas se svode na oblacenje smesnih odora i okupljanje na smesnim ritualima. Eksluzivnosti vise nema, moze ko god hoce da se uclani i da se oseca vaznim. Ali danas su bar korisniji nego ikad, najvise se fokusiraju na humanitarni rad i pomoc drugima.
[ SlobaBgd @ 23.06.2016. 10:26 ] @
Može da se učlani ko hoće? Misliš, kao u biblioteku? Ne verujem da je baš tako.
[ dusanboss @ 23.06.2016. 10:31 ] @
Slobodno zidarstvo predstavlja filozoviju, način razmišljanja i življenja. Zašto je ljudi odmah povezuju sa zlom? Počeo sam da pročavam, ne znam mnogo o tome , ali već znam da nije neka tajna, loša stvar. Treba se informisati iz pravih izvora, pametan čovek može da razdvoji prave izvore od onih koji ni sami ne razumeju o čemu govore i onih kojih iz nekog razloga namerno žele da te dezinformišu.
Bafomet (ako se njemu klanjaju) nije zao enitet, nije ni dobar. To je simbol, običan simbol koji predstavlje nešto. Ja ga ne vidim kao božanstvo ili natprirodno biće. Ljudi ga poistovećuju sa satnom zbog načina na koji je prikazan. Ljudi greše. [ dusanboss @ 23.06.2016. 10:36 ] @
Citat: SlobaBgd: Može da se učlani ko hoće? Misliš, kao u biblioteku? Ne verujem da je baš tako. Ako govoriš o masonskoj loži u pravu si. Trenutne masonske lože ne oslikavaju slobodno zidarstvo na pravi način [ DaliborP @ 23.06.2016. 10:39 ] @
Citat: SlobaBgd: Može da se učlani ko hoće? Misliš, kao u biblioteku? Ne verujem da je baš tako. Ne bas kao u biblioteku, ali ako hoces da se uclanis sigurno mozes. Nema tu nikakve misterije niti specijalnih pozivnica. To je vise neki socijalni aspekt sa tradicijom, druzenje. [ dusanboss @ 23.06.2016. 10:40 ] @
Citat: žutokljunac: Citat: Ivan Dimkovic: cudi me da to neko ko je toliko mudar da moze biti razotkrivac namera svecnih mocnika i svega ostalog to nije primetio. A sta i da je primetio? Kada ogroman deo svetskih medija drzi odredjena interesna grupa. Mediji se bar trude (bar kod nas) da od komarca naprave medveda zarad tiraza, broja klikova, gledanosti,,, tako da od banalne stvari smisljaju sve moguce nacine kako da povecaju rejting. Pogledaj kako jaci medij iizvestavaj o ovome. http://www.blic.rs/vesti/svet/...-tunela-na-svetu-video/fc0pk2k http://www.telegraf.rs/vesti/2...ozbi-svetski-lideri-video-foto http://www.tanjug.rs/full-view.aspx?izb=249527 Nisam gledao zapadne, jer je tu situacija mnogo gora/ Zar ti je logicno da se otvara maltene najveca i najskuplja gradjevina na svetu, da je potroseno 17 godina u izgradnji, da su zvanice creme de la creme, prakticno najmocniji ljudi u EU, a da ovako bizarnu ceremoniju ne smeju ni da prenesu. Istrazuj malo ko kontrolise danasnje zapade medije i kako se ta kontrola siri od pocetne stanice u USA, pa preko EU. Ovo i mene buni, već sam pisao. Da su mediji propratili dogadjaj uz pomen da je predstava na ceremoniji bila bizarna, ne bih sumljao ništa. Ovako ne znam. Neko razlog postoji zašto nije pomenuto nigde. Kao što sam napomenuo ja sam sasvim slučajno naišao na predstavu i to 2 nedelje nakon otvaranja. [ DaliborP @ 23.06.2016. 10:41 ] @
Citat: dusanboss:Počeo sam da pročavam, ne znam mnogo o tome Postoji li itijedna tema koji ti ne proucavas, a usput ne znas mnogo o istoj? I kaze se sumnjao, ne sumljao. Vreme ti je da naucis. http://www.srpskijezik.rs/jezicke-nedoumice/sumljati-ili-sumnjati [ dusanboss @ 23.06.2016. 10:46 ] @
Hvala ti Dalibore. Stvarno se osećam prosvećeno nakon ove tvoje poruke. Lepo je što si samnom podelio velike tajne srpske gramatike.
[ DaliborP @ 23.06.2016. 11:05 ] @
[ SlobaBgd @ 23.06.2016. 11:12 ] @
Hajde, Dušane, ne glupiraj se! U jednoj poruci ovde meni držiš predavanje o jeziku i pismenosti, i to prilično drčno i nevaspitano, a ovde se gicaš kada ti Dalibor skreće pažnju na elementarne greške koje te diskredituju kao serioznog diskutanta. Trebalo i više da slušaš i učiš a manje da se qrobecaš, za tebe je bolje.
[ dusanboss @ 23.06.2016. 11:44 ] @
Kad sam ja bilo kome držao lekcije o pismenosti?
[ DaliborP @ 23.06.2016. 11:45 ] @
Mozda bi to trebalo da pocnes da proucavas umesto satanizma i masona?
[ Windows2 @ 23.06.2016. 12:20 ] @
Kako vas troluje ccccc...
[ ssi @ 23.06.2016. 13:08 ] @
Citat: pisac: Ima članak, u vezi terorizma, ali može da se primeni i na ovaj slučaj: Citat: Nova era brutalnosti: Svet je potonuo u POTPUNI HAOS ... Želja ludaka koji su ubijali u SAD, Britaniji ili Francuskoj je veoma jasna: što veće uništenje. Problem je što je kao takva neobjašnjiva, piše "Špigl". Toliko je toga iracionalnog u tom nasilju. Kada bi se moglo objasniti, borba protiv tog nasilja bila bi daleko lakša. Pored toga, brojne političke figure širom sveta čine premalo da to nasilje suzbiju, a neki ga čak i podržavaju. Svet se ne sme navići na nasilje. Onda kada prestane da bude tabu, nasilje će pokopati čitavo društvo. Kakve to veze ima? Pa... ima. Ko seje smrt po svetu, ko finansira terorizam? Jel to onaj što je na čelu NATO? Odakle dolaze ovi jezivi izopačeni Holivudski filmovi sa odsečenim glavama i rasporenim stomacima i ubijanjima iz zabave ili dosade, kojima se kljukaju nedozrelli tinejdžeri? Jel to ista ta zemlja? Koji je cilj svega toga? E kad to budu shvatili ovi glupaci čije sam reči zacrvenio, onda će shvatiti odakle im dolazi to "zlo" od kojeg se plaše. Dolazi iz samog njihovog sistema koji podržavaju i kome se dive. Taj sistem će ih sažvakati jer su glupi. Who controls the British crown? Who keeps the metric system down? We do, we do Who keeps Atlantis off the maps? Who keeps the Martians under wraps? We do, we do Who holds back the elctric car? Who makes Steve Gutenberg a star? We do, we do Who robs cavefish of their site? Who rigs every Oscar night? We do, we do [ pisac @ 23.06.2016. 16:07 ] @
Čovek je lepo pitao, kaže nije mu jasno odakle dolazi to zlo. Ja mu lepo objasnio, dolazi iz svih ovih izopačenih filmova i svog nasilja koje se širi iz amerike u raznim oblicima: bombe, finansiranje terorizma, propaganda na medijima, itd...
I šta je tu sad nejasno? Čovek pita ja mu objašnjavam, ali čovek ne veruje Šta je drugo prodor ove masovne nasilne i izopačene kulture nego prodor "đavola", svejedno da li on kao takav zaista postoji ili ne već je dovoljno što postoje ljudi koji žele takvo društvo. Uopšte nije bitno da li iza toga stoje masoni ili kojekakvi gušteri ili samo obične psihopate koje skupljaju novac da bi grabile moć, već da zlo dolazi iz tog sistema koji je posatvljen tako kako je postavljen, iz centra koji je poznat, i od koga ljudi ne mogu da se odvoje jer su lakomi na novac koji dobijaju iz njega. "Đavo" kupuje ljudske duše novcem. E sad, ti to možeš da ismevaš ali to ti neće rešiti problem kada ti za 10-15 godina arapi budu eksplodirali dok se šetaš ulicom u Beogradu (kao što eksplodiraju u Parizu, što sam govorio još pre 10 godina da će biti), ili ti budu propisivali da ne smeš da jedeš svinjetinu i piješ alkohol a da ti žena bude morala da nosi burku (pošto se i Srbija prodala Arapima - za novac - i sve ih je više) ...dok se ne napravi pokolj posle koga će preživeli biti u stanju svesti pogodnom da prihvate novog vođu i novu svetlost vodilju. A tada više neće imati novac, već će morati da slušaju i rade za kikiriki. [ ssi @ 23.06.2016. 16:24 ] @
Citat: pisac: Čovek je lepo pitao, kaže nije mu jasno odakle dolazi to zlo. Ja mu lepo objasnio, dolazi iz svih ovih izopačenih filmova i svog nasilja koje se širi iz amerike u raznim oblicima: bombe, finansiranje terorizma, propaganda na medijima, itd... I šta je tu sad nejasno? Čovek pita ja mu objašnjavam, ali čovek ne veruje :D Šta je drugo prodor ove masovne nasilne i izopačene kulture nego prodor "đavola", svejedno da li on kao takav zaista postoji ili ne već je dovoljno što postoje ljudi koji žele takvo društvo. Uopšte nije bitno da li iza toga stoje masoni ili kojekakvi gušteri ili samo obične psihopate koje skupljaju novac da bi grabile moć, već da zlo dolazi iz tog sistema koji je posatvljen tako kako je postavljen, iz centra koji je poznat, i od koga ljudi ne mogu da se odvoje jer su lakomi na novac koji dobijaju iz njega. "Đavo" kupuje ljudske duše novcem. E sad, ti to možeš da ismevaš ali to ti neće rešiti problem kada ti za 10-15 godina arapi budu eksplodirali dok se šetaš ulicom u Beogradu (kao što eksplodiraju u Parizu, što sam govorio još pre 10 godina da će biti), ili ti budu propisivali da ne smeš da jedeš svinjetinu i piješ alkohol a da ti žena bude morala da nosi burku (pošto se i Srbija prodala Arapima - za novac - i sve ih je više) ...dok se ne napravi pokolj posle koga će preživeli biti u stanju svesti pogodnom da prihvate novog vođu i novu svetlost vodilju. A tada više neće imati novac, već će morati da slušaju i rade za kikiriki. Kultura ? Strahota, taj rokenrol ce unistiti omladinu, ne punk ce to uraditi, ne cekaj to je posao za rejv ne ne... facebook ce unistiti omladinu, ne cekaj onaj viber i airbnb (tamo nesto putuju kao multi kulti i to). Ne cekaj to ce crtaci sa Elzom i Anom, ne ..... Arapi ? Ne tada nafta vise nece biti toliko in. Tu ce biti obnovljivi izvori energije pa mozda i polako komercijalizovana nuklearna fuzija. @pisac ti ni sam ne znas sta ces vise od tih tvojih apokalipticnih vizija a ne znas ni koju da izaberes. Taman se odlucis za jednu, kad ono ili prodje datum, pa joj istekne trajanje ili se nesto drugo desi. [ pisac @ 23.06.2016. 16:56 ] @
Ne treba da biram, sve zajedno su delo i projekat istog sistema. Zlo čuči u ljudima, neko ga kroz medije (a i direktno novcem) podstiče da raste, i to radi sa ciljem. Tačka.
Čovek se lepo pita, ja mu lepo odgovaram, ali neće to ući u glavu ni njemu ni vama već ćete se do smrti pitati zašto se ovo dešava, odakle sad terorizam, zašto čovek pobije 50 ljudi a nikada ranije se to nije desilo... itd. Došlo neko zlo vreme? Odakle je došlo to zlo vreme? Samo od sebe, dunuo neki zao vetar? Ahaaaa, jeste... [ dusanboss @ 23.06.2016. 19:32 ] @
Citieraću nekog lika koji je živeo jedno vreme sa pripadnicima Daeša. Ne ostanu oni ujutru sa idejom "Uh što ću danas da budem zao". Oni misle da rade ispravnu stvar i da je sve u službi višeg cilja.
Isto tako mislim da ljudi uopšteno ne čine zle stvari zato što žele da budu zli i klanjaju se luciferu (sem možda nekih psihopata). Hitler je mislio da radi pravu stvar. Nije sigurno radio to što je radio da bi u istoriji upamćen kao sininom za zlo. [ Ivan Dimkovic @ 23.06.2016. 20:16 ] @
Nije potrebno uopste "zlo" za ruzne stvari, dovoljno je neznanje da neke akcije imaju lose posledice.
Stavise, ogromna vecina stvari nisu zle same po sebi a mogu imati lose posledice. Npr, uzmi zagadjenje - mislis da korisnici, npr., mobilnih telefona imaju na umu da ce njihov uredjaj na kraju najverovatnije zavrsiti na nekom smetlitsu u Africi, gde ce teski metali da truju ljude? Jok. To su neplanirane posledice. Znas kako kaze izreka - put do pakla je poplocan dobrim namerama. Mozes to prosiriti i sa tim da je put poplocan - nedostatkom namera, vec prostom q*coboljom. Citat: dusanboss Hitler je mislio da radi pravu stvar. Nije sigurno radio to što je radio da bi u istoriji upamćen kao sininom za zlo. Sta neko misli da radi je irelevantno, dela su bitna. Postoje stvari koje su >zle< same po sebi, kao npr. ubistvo. Kad neko odluci da cini ubistva, on je postao zla osoba (ili je bio zao uvek). Moze on da misli sta god hoce o tome. [ ssi @ 23.06.2016. 21:09 ] @
Citat: pisac: Ne treba da biram, sve zajedno su delo i projekat istog sistema. Zlo čuči u ljudima, neko ga kroz medije (a i direktno novcem) podstiče da raste, i to radi sa ciljem. Tačka. Čovek se lepo pita, ja mu lepo odgovaram, ali neće to ući u glavu ni njemu ni vama već ćete se do smrti pitati zašto se ovo dešava, odakle sad terorizam, zašto čovek pobije 50 ljudi a nikada ranije se to nije desilo... itd. Došlo neko zlo vreme? Odakle je došlo to zlo vreme? Samo od sebe, dunuo neki zao vetar? Ahaaaa, jeste... @pisac, prilicno sam siguran da je svaka generacija imala ljude koji su mislili tj. bili uvereni u: - finalnu propast ljudske rase - zlo "sistema" - da su nove generacije "unistene" i "nesposobne" itd. I na kraju se ne desi bas nista. [ dusanboss @ 23.06.2016. 22:56 ] @
Citat: Ivan Dimkovic: Nije potrebno uopste "zlo" za ruzne stvari, dovoljno je neznanje da neke akcije imaju lose posledice. Stavise, ogromna vecina stvari nisu zle same po sebi a mogu imati lose posledice. Npr, uzmi zagadjenje - mislis da korisnici, npr., mobilnih telefona imaju na umu da ce njihov uredjaj na kraju najverovatnije zavrsiti na nekom smetlitsu u Africi, gde ce teski metali da truju ljude? Jok. To su neplanirane posledice. Znas kako kaze izreka - put do pakla je poplocan dobrim namerama. Mozes to prosiriti i sa tim da je put poplocan - nedostatkom namera, vec prostom q*coboljom. Citat: dusanboss Hitler je mislio da radi pravu stvar. Nije sigurno radio to što je radio da bi u istoriji upamćen kao sininom za zlo. Sta neko misli da radi je irelevantno, dela su bitna. Postoje stvari koje su >zle< same po sebi, kao npr. ubistvo. Kad neko odluci da cini ubistva, on je postao zla osoba (ili je bio zao uvek). Moze on da misli sta god hoce o tome. A sta ako ubijem čoveka koji je došao da ubije mene i moju porodicu? Da li sam i onda zla osoba? Igra rečima u nameri da prikažem relativnost zla. [ dusanboss @ 23.06.2016. 23:20 ] @
Ja ne znam da li je ovo posledica raznih psihoakvtihnih materija koje sam tokom života unosio u sebe-produkt halucinacije ili stvaran put prosvetljenja.
Predstava je na mene imala neverovatan utisak. Ne znam da li je neko ko razmišlja svojom glavom moga da je gleda i da ostane ravnodušan. Ne mislim da je njena namena da objavi dolazak novog svetskog poretka ili uzdizanje antihrista već da natera čoveka da se zapita o tome u šta veruje i kako shvata svet oko sebe. Ako postoji takva namera iza ove predstave u mom slučaju su potpuno uspeli. Osećam se kao da me je neko ošamario po mozgu. [ Sarastro @ 24.06.2016. 00:51 ] @
Citat: Ivan Dimkovic: Sta neko misli da radi je irelevantno, dela su bitna. Postoje stvari koje su >zle< same po sebi, kao npr. ubistvo. Kad neko odluci da cini ubistva, on je postao zla osoba (ili je bio zao uvek). Moze on da misli sta god hoce o tome. Npr. uvodjenje demokratije bombama. [ Otto23 @ 24.06.2016. 01:22 ] @
^ Ili drzanje Kube 60+ godina pod sankcijama, u nadi da ce narod da postane toliko bedan i revoltiran, da ces moci da izazoves revoluciju... i napokon ih stavis pod svoju cokulu.
[ dusanboss @ 27.06.2016. 02:12 ] @
Istarživajući malo više o ovome. Jako mi je teško da prihvatim da ovo ima mnogo veze sa legendom o djavoljem mostu. Autor očigledno ima neki nivo okultnih i satanističkih znanja. Mislim da godovo sve na predstavi ima neku simboliku.
Ono što me je najviše uzdrmalo je kada sam čuo par govora by Mark Passio http://www.whatonearthishappening.com/podcast?start=150. Čovek govori da je bio sveštenik u satanističkoj crkvi koju je napustio i sada pokušava svetu da objasni da je kotrlosan od strane "tamnih iluminata" i da je i sam imao učešće u njihovim skopvima. Iz početka sam sve uzimao sa rezervom (još uvek što se nekih stvari tiče), ali ne mogu da ne vidim da čovek defititivno zan o čemu priča. U što je nagore za progutati izgleda da je za dosta svari u pravu. Mislim da bi ljudi otvorenih shvatanja trebali da mu daju šansu. Stvar koja me je pogodila je kada je rekao da je na jednom od tih skupova sa tamnim iluminatima čuo da se oni nas, normalne ljude shvataju kao brain-dead (zombije). Ovo je pričao 5 godina pre ove predstave. Da odbacimo deo toga što znamo i da probamo da zamislimo grupu ljudi, tajno društvo koje okuplja moćne ljude. Ne moraju da budu satanisti. Neka se samo vode načelima satanizma od kojih neki i nisu tako čudni i ne prihvatljivi običnom čovekom neograničnog religioznim barijerima. Neki ljudi već žive po tim načelim, a da nisu ni svesni toga. E sad ako imamo tu grupu ljudi da kažemo iluminata, mada nisu. To je naziv iz pop kulture. I da je njihov cilj stvarno da vladaju svetom, plus oslobodjeni su svih moralnih vrednosti, jedino žele da zadovolje sebe i svoj bolesni ego. Dakle imamo ljude sa takvim dogmatskim shvatanjima, a sa druge strane imamo ljude čija religija pripoveda da se uzdržavaju od konflikta, da budu dobri prema svima čak i ako to ne zaslušuju itd,itd. Onda imamo ateiste koje će ovakvo mambo-jambo sr. odbacivati. Ako takvi ljudi imaju adžendu, da vladaju nad ostalima, koja traje već duže verema. Zar takvi ljudi neće imato ogromnu predost nad svim ostalima. Plus treba uzeti u obzir da su to veoma obrazovani i moćni ljudi. [ dusanboss @ 28.06.2016. 00:32 ] @
Uplašen sam.
Znamo da 1% ljudi drži 99% bogtastva na svetu. Šta takvim ljudima pričinjava zadovoljstvo? Kako razmišlja čovek koji ima više novca nego što on i njegova pokolenja mogu da potroše? Gotovo svi ljudi se promene kada dobiju neku moć nad drugima. Verovatno svako ima nekog drugara koji je postao policajac. Da li ste primetili promenu od trenutka kada dobiju značku? Ja jesam. Ne kod svih, ali kod nekih individua se jasno uoči promena u ponašanju. Takodje kod ljudi koji su brzo stekli malo više novca. Ako se te promene manifestuju pri tim najnižim nivoima moć,i šta se dešava pri najvišim? Po nekim istraživanjima čak 4% ljudi su karakteriše kao psihopate. Kada se pogleda definicija psihopate mislim da se tu mogu naći svi uspešni ljudi političari , zvezde , direktori itd. Ovakvi ljudi odlučuju o tome kako ćemo mi ostali da živimo , a njhova glavna osobina je odsustvo savesti. Dobar vest je što će ovakvi ljudi pre ili kasnije početi medjusobno da se takmiče i da jedni drugima zabijaju nož u ledja. Loša vest je to što će mo mi ostali verovato biti orudje za te borbe. [ Ivan Dimkovic @ 28.06.2016. 09:38 ] @
Slabo ide tajnost tim tajnim vladarima sveta, evo i na ESu su ih komplet provalili - ne samo namere vec i karakter i licne zelje.
Koje im je omiljeno pice i sta vole da pojedu? Jaretina? [ Java Beograd @ 28.06.2016. 09:56 ] @
Citat: dusanboss:Uplašen sam. [ student_apsolvent @ 28.06.2016. 12:24 ] @
Citat: dusanboss: Uplašen sam. Znamo da 1% ljudi drži 99% bogtastva na svetu. 2% ljudi su natprosječno inteligentni, normalno je da približno toliti broj ljudi vlada svijetom. Na što bi svijet lićio da kojim slučajem svijetom vladaju onih 99%. [ bojan_bozovic @ 28.06.2016. 12:52 ] @
Citat: student_apsolvent: 2% ljudi su natprosječno inteligentni, normalno je da približno toliti broj ljudi vlada svijetom. Na što bi svijet lićio da kojim slučajem svijetom vladaju onih 99%. Misliš, da vladaju mediokriteti? Ličio bi na dvadeseti vek. Vidi Lenjina, Staljina, Musolinija, Hitlera, Mao Ce Tunga, Pola Pota, Homeinija i slične, bio ih je pun dvadeseti vek. [ dusanboss @ 28.06.2016. 15:05 ] @
Misliš da su ovi ljudi bili mediokritetske idividue?
Sumljam da je čisto inteligencija dovoljna da bi neko došao na top poziciju. Potrebno je barem u nekoj meri ako ne i skroz, osustvo savesti. Što je kao što sam rekao glavna karakteristika psihopata. Takodje za psihopate važi da su nadprosečno inteligentni. Pročijtate kako pshologija deviniše psihopatu. U potpunosti odgovara onome kakvim mi (ja, ne znam za vas) smatramo da su ljudi na top pozicijama. 2% je izuztno inteligentnih . Nadprosečno znači da si inteligentniji od većine. Citat: Slabo ide tajnost tim tajnim vladarima sveta, evo i na ESu su ih komplet provalili - ne samo namere vec i karakter i licne zelje. Koje im je omiljeno pice i sta vole da pojedu? Jaretina? Pa ne žele više tajnost. To su ego manijici, totalno poremećene idividue koje ne vide svet kao mi. Neravno ne mogu da izadju na tv i da kažu "mi vučemo konce,i šta će te da uradite?" Omiljeno piće im je krv , a hrana je idividualna stvar. I ja volim jaretinu . Ne znam stvarno da li svetom vladaju likovi sa ogrtačima preko glave kao u filmu "Eyes Wide Shut". Ne bi me čudilo ako so o nečemu priča mnogo verovatno da je barem deo toga istinit. Ovo možete jasno da proverite na trečevim koje čujete o sebi. Ima nekih koji su glupost, ima nekih koji su naduvani, a ima i potpune istine. Ako u manjim zajdicama tako funkcioniše, zašto ne bi i na globalnom nivou. Ono što znam sigurno i što se jasno vidi na primeru Amerike je to da su političari marionete i da ljudi imaju iluziju da biraju nešto. [ član @ 28.06.2016. 15:19 ] @
Citat: dusanboss: Ono što znam sigurno i što se jasno vidi na primeru Amerike je to da su političari marionete i da ljudi imaju iluziju da biraju nešto. kako si u slucaju Amerike dosao do takvog zakljucka i na kojim se primerima to vidi? [ dusanboss @ 28.06.2016. 15:47 ] @
Jedan od primera je inercija američke unutrašnje i spoljne politike i nakon promene partije na vlasti. Drugi, ogromne količine novca koji političari troše na kampanje. Od koga dobijaju taj novac? Kaku ga vraćaju, lepo i pristojno se zahvale? Ima mnogo stvari koje ukazuju na to ti ćeš mi naravno tražit materijalni dokaz koji nemam, a i da ga imam sigurno ga ne bih iznosio.
Masoni su imali velikog uticaja u danima nakon nezavisnosti. Stavili su svoj znak na dolar? Misliš da je to slučajno? Nemam razloga da mislim da je taj uticaj oslbio kroz vreme, čak naprotiv. Masoni su luciferisti, a nisam bio ni svestan da sam i ja i to mnogo više nego što sam hrišćanin. [ deerbeer @ 28.06.2016. 18:20 ] @
Ovako nesto moze da bude samo delo boga (prirode) ili satane.
Buduci da ovo inzenjersko cudo nije stvorila priroda, ostaje da na miru odslusate rekvijem za satanu. [ žutokljunac @ 28.06.2016. 20:14 ] @
Citat: Ivan Dimkovic: Slabo ide tajnost tim tajnim vladarima sveta, evo i na ESu su ih komplet provalili - ne samo namere vec i karakter i licne zelje. Koje im je omiljeno pice i sta vole da pojedu? Jaretina? Oni sve rade javno, da ne bi izgledalo tajno. [ ssi @ 28.06.2016. 22:33 ] @
Citat: Ivan Dimkovic: Slabo ide tajnost tim tajnim vladarima sveta, evo i na ESu su ih komplet provalili - ne samo namere vec i karakter i licne zelje. Koje im je omiljeno pice i sta vole da pojedu? Jaretina? Mi vladari iz senke za dorucak najcesce jedemo skampe i gambore. Za rucak medvedinu ili meso kita. Uz nezaobilaznu casu Remy Martin-ovog Louis XIII Za veceru nesto kao - Masa toro sa kavijarom. [ pisac @ 29.06.2016. 02:26 ] @
Citat: Ivan Dimkovic:Slabo ide tajnost tim tajnim vladarima sveta, evo i na ESu su ih komplet provalili - ne samo namere vec i karakter i licne zelje. Pa ne mora da se kriju, dovoljno je da puste spin koji se zove "teorija zavere" i ljudima se odmah mozak ispumpa kao balon: "pfffffffffffffff". Uostalom, ne da se ne kriju već direktno provociraju, da vide koliko su ljudi "brain dead". Evo, direktno ih ismevaju đavolskom predstavom i ovi stvarno i dalje "brain dead" ne kapiraju [ dusanboss @ 29.06.2016. 12:44 ] @
[ Ivan Dimkovic @ 29.06.2016. 16:28 ] @
@pisac,
Vidi, najbogatiji ljudi nisu zaludni, da jesu - ne bi bili najbogatiji. [ dusanboss @ 29.06.2016. 23:10 ] @
Da li ima nekog ko je bio uključen u satanizam? Neko je kroz "metal" sigurno ušao u to.
Gledam neki doc. film o satanizmu i mada nisam nikad bio u tome i kapiram da je toga pola što govore čista glupost. Plaše roditelje nepotrebno. U fazonu "ako vam dete sluša metal, crveno svetlo" , "ako dete igra dungeon and dragons, crveno svetlo", "ako se dete povlači u sobu u želi da bude samo, crveno svetlo", "ako dete raspori mačku na pentagramu i pojede joj srce vičući živeo satana, crveno svetlo" (ovo zadnje sam izmislio, to bi svakako trebalo da bude crveno svetlo ) Ekspertizu daju 3-4 "bivših satanista" koji su eto spas pronašli u Isusu Hristu. [Ovu poruku je menjao dusanboss dana 30.06.2016. u 00:37 GMT+1] [ deedee6 @ 29.06.2016. 23:30 ] @
Citat: dusanboss: Da li ima nekog ko je bio uključen u satanizam? Neko je kroz "metal" sigurno ušao u to. Ima, jedna baba sa unucima :) [ dusanboss @ 29.06.2016. 23:47 ] @
[ dusanboss @ 30.06.2016. 22:24 ] @
Crvena pilula je gorka. Jako, jako gorka. Zato većina bira plavu i ostaje u zemlji čuda ceo svoj život. [ dusanboss @ 18.08.2016. 17:03 ] @
Kažu da je neslana šala. Ipak uradiće istraživanje zbog nedozvoljenog snimanja i narušene bezbednosti u Cernu i možda ubijene žene u ritualu. [ Radgosta.6 @ 18.08.2016. 22:58 ] @
Ma sada kada je difoton definitivno iskljucen iz igre (ispostavilo se da je statisticka greska) CERN se nalazi pred porazavajucim zakljuckom. Nema niceg novog da se otkrije, cak i na 14 TeV.... Imali su prevelike nade da ce CERN uspeti naci novu cesticu koja ce pokrenuti lavinu istrazivanja i, mozda, dovesti do nove fizike. A treba opravdati 1.2TW struje koja se potrosi godisnje...
Tako da su neki medju nama krenuli precicom pa traze od Luconose da im prosvetli put ;) [ dusanboss @ 18.08.2016. 23:07 ] @
Vrlo moguće. Ja sam isto sa svojim skromnim znanjem iz sabatomske fizike sklon mišljenju da projekat u Cernu nije opravdao uložen trud, rad, novac i ljudstvo. Dimković bi me verovatno oštro demantovao ako bi pročitao ovo.
Ipak očekivana su odkrića koje bi možda bitno promenila fiziku ili devela do nove, ujedinjene teorije "svega". Ne znam, ako mi neko ukaže na velika odkrića spreman sam da preomenim stav. Izgleda da su naučnici tamo toliko očajni da pokšavaju da zadovolje Lucifera ne bi li im osvetlio put. [ dusanboss @ 21.08.2016. 01:39 ] @
Naravno sve je bila šala. Uostalom koji ozbiljan satanista bi nosio patike kao ovaj "visoki sveštenik" sa snimka.
Izgleda da fizičari imaju uvrnut smisao za humor. U stvari za ljude koji prate ceo razvoj dogadjaja uopšte nije iznenadjujuć ovakava snimak od strane naučnika Cerna. Mada za nekog ko ne zna poreklo ove šale može da bude malo čudno. [ žutokljunac @ 24.08.2016. 09:22 ] @
[ pisac @ 25.09.2016. 01:54 ] @
Simpatičan tekst:
Citat: Here’s a glimpse inside Satanic Temple’s new headquarters in Salem ... The Satanic Temple claims it is the world’s largest satanic organization. The recognized religious organization has several chapters across the US, with its largest in Detroit, Michigan. ... The group made headlines in August after it launched “After School Satan” clubs for children in a number of cities across the US, including Los Angeles, Salt Lake City and Washington DC. The clubs were launched in response to a Supreme Court ruling which allowed evangelical religious programs to operate in schools. ... [ dusanboss @ 25.09.2016. 02:03 ] @
Pozanto mi je ovo i podržavam ljudi u tome što rade. Projekat nije zaživeo i naravno da neće. Cilj mu je bi da pokaže ljudima koliko glupo može da bude religijsko nametanje deci. U konkretnom slučaju ekipi iz satanskog hrama najviše su smetali evangelisti. To su oni likovi što govore nemuštim jeszikom i prakitikuju isterivanje demona.
[ Bradzorf012 @ 25.09.2016. 11:36 ] @
Citat: dusanboss: Vrlo moguće. Ja sam isto sa svojim skromnim znanjem iz sabatomske fizike sklon mišljenju ... Opet si sklon mišljenju? Znaš kako se kaže: mišljenje je kao dupe, svako ga ima. Inače, osim programiranja, ekonomije, legije stranaca i fizike čime se još baviš? Da li sakupljaš salvete ili sličice životinjsko carstvo, pa da iste razmenjujemo? @deedee6 Ovi su dušu dali za cepanje drva, stiže zima, kao poručeni su. Samo ne znam, ko normalan bi ovo pustio u dvorište? [ dusanboss @ 25.09.2016. 14:08 ] @
Jel ste pročitali šta su ti ljudi hteli da predaju deci ili onako pe difoltu mislite da će ih učiti kako da žrtviju kokošku i ostale gluposti.
[ Bradzorf012 @ 25.09.2016. 15:35 ] @
Nema tu ništa strašno, sam povremeno žrtvujem kokoške, da budem precizan, drugi ih žrtvuju za mene. Najviše volim belo, pa batak, a ni dobra supa nije loša.
[ dusanboss @ 25.09.2016. 16:20 ] @
:) pa jeste. I to je forma žrtvovanja. Neka životinja mora da umre zarad našeg zadovoljstav. Ne zanm kolikio ljudi zna kako se kolju svinje na selu. Ne verujem da mnogi uživaju u datom činu, ali zato mnogi uživaju u čvarcima :)
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|