[ losmi183 @ 07.07.2016. 09:50 ] @
Od zamene benzinskog kompjutera (ECU) ne radi mi klima koja je pre toga bila ispravna, tek sredjena. ECU uzet polovan, od početka je izbacivao grešku (sa starim ECU te greške nije bilo), nesto oko brzina ventilatora, ali su ventilatori radili normalno i sve drugo je bilo ok pa sam tako i vozio. Naravno tek letos sam primetio da ne radi klima.

Elektricar je ustanovio da modul klime ne dobija signal, da je problem do kompjutera, pokušao preko dijagnostike i nije uspeo da aktivira klimu kako kaže.

Da li je moguće rešiti ovaj problem bez zamene kompjutera? Pada mi na pamet da je vozilo sa koga je kompjuter bez klime mada je to malo verovatno jer 95% opelovih vozila sa ovim motorom ima klimu.

Opel Astra G 1.8 16v (Z18xe)

Dok čekam da se elektroničar vrati sa mora svaki savet je dobrodošao :)
[ pajapop @ 07.07.2016. 17:20 ] @
Citat:
losmi183
Dok čekam da se elektroničar vrati sa mora svaki savet je dobrodošao

Vidis da znas sta treba da radis... To ti je najbolje resenje...
[ Lavlja_Jazbina @ 07.07.2016. 19:53 ] @
losmi183...da li dijagnostika pri cekiranju motornog dela detektuje klimu ili ne?

Ako ne,nije adekvatan racunar.
[ losmi183 @ 08.07.2016. 21:54 ] @
Mislim da detektuje klimu, preko dijagnostike je majstor pristupao klimi pa je menjao neki deo i opet nije rešilo problem...

[ Nocni @ 09.07.2016. 07:15 ] @
Vjerovatno je u autu od kojeg je uzet comp bila digitalna klima ili neka druga verzija...
Najjednostavnije je cijeli sadrzaj compa ukljucujuci i flesh prepisati iz starog compa, prakticno ga klonirati...
[ losmi183 @ 11.07.2016. 11:42 ] @
Ok hvala na odgovoru, nadam se da će moći tako da se reši, samo da ne moram da tražim drugi komp.