[ dusanboss @ 18.08.2016. 10:46 ] @
Mogli bi da kažemo koju pošto smo mi ovde strčnjaci za najrazličitije stvari pa u ostalom i za sociologiju. Ovoj fenomen je poprilično uzeo maha u zadnjih deset godina. Pritom se uglavnom negativno odražava na stvarna život pojedinca koji ovaj zanemaruje davajući prednost komunikaciji preko inerneta sa ljudima koje u mnogim slučajevima nikad nije i nikad neće videti. Još ako se desi da kao neki na ovom forumu imate adiktivnu ličnost, a pritom ste besposleni, eto ga recept za problem. Verovatno da je uradjena neka ozbiljnija naučna studija na ovu temu i ako neko ima dobar link rado bih pogledao. Čemu ovo vodi? Da li će mo se svi pretvoriti u čaure kao u filmu matriks gde će mo biti povezani modjusobno i gde će se sva komunikacija svestii na internet konekciju preko. Već se vide koraci u tom smeru. Mladi sve manje izlaze, neko će reći da je to zbog bezparice. U moje vreme nije bilo tako (znam da sam mator kad ovo kažem ![]() Nije to problem samo mladjih ljudi. Sve više starijih biva na neki način uključen u društvene mreže. Opsednutost nekih jutubera, tviteraša pa i članova ES foruma je gotovo komična. Svaka budala može da napravi kanal i da ima fanove danas. |