[ Living Light @ 05.11.2016. 10:28 ] @
Ako mislite da nema razlike izmedju posudja kojeg kupujete na brendiranom mestu i onog kojeg kupujete na pijaci ili buvljaku, ........onda ste pogresili. Vec sam jednom uspeo da spalim mikrotalasnu, za vreme "izvodjenja" radova sa kokicama,..... u papirnoj kesi :-) A sad sam uspeo da spalim tanjir, onaj FUŠ sa pijace koji je kopija " Arcopal"-a. Evo hronoloski: Naime, Kolicina vlage/vode u tako malo suncokreta NIJE DOVOLJNA da u potpunosti "popije" svu energiju mikrotalasa unutar rerne. Ako posudje nije dobro "ispeceno" prilikom izrade, i ako je u njemu ipak ostalo malo vlage, makar i u tragovima, ili ako materijal posudja sadrzi malo opiljaka metala, onda se pored suncokreta zestoko greje i tanjir. 800W kad sibnes na takvu malu kolicinu suncokreta, a pride i tanjir je fušerski, onda iz rerne kroz ventilacione otvore pored mirisa suncokreta koji se pece izlazi i miris paljevine tanjira :D Kad sam pomislio da je suncokret ispecen, otvorim vrata, uhvatim i palac mi se zalepi za tanjir, cuje se "cvrčanje". Tanjir se ugrejao na preko 120-150°C. Tako to biva kad se kupuje tamo gde mu nije mesto... pOz [Ovu poruku je menjao Living Light dana 05.11.2016. u 11:49 GMT+1] |