[ perkom @ 23.11.2016. 15:43 ] @
Evropski parlament usvojio je rezoluciju o borbi protiv ruskih medija, među kojima su kao najopasniji navedeni Sputnjik i televizija RT. Agencija Sputnjik apelovala je na međunarodne organizacije da ne preduzimaju mere koje bi ograničavale slobode medija u EU, dok je ruski predsednik Vladimir Putin čestitao Sputnjiku i RT na efikasnom radu.

Dalje: https://rs-lat.sputniknews.com...icenja-ruskih-medija-u-eu-1-1/

Pravnici Sputnjika i RT-a proučavaju mogućnost da se obrate Evropskom sudu zbog rezolucije Evropskog parlamenta o informacionoj borbi protiv ruskih medija koja narušava normative EU u sferi ljudskih prava i slobode štampe, izjavila je glavna urednica agencije i televizijskog kanala Margarita Simonjan.

Dalje: https://rs-lat.sputniknews.com...k-RT-Evropski-parlament-tuzba/
[ Java Beograd @ 23.11.2016. 21:09 ] @
Nismo ni očekivali da će da donesu rezoluciju protiv CNN i BBC.
[ Java Beograd @ 23.11.2016. 21:22 ] @
Sloboda medija je kad mediji prenose ono šta je meni po volji. Ako prenose ono šta meni nije po volji, onda to nije sloboda medija. Ako mediji ne prenose ono šta je meni po volji, onda je to cenzura. Ako mediji ne prenose ono šta meni nije po volji, to je onda slobodno novinarsko izražavanje.

I tako redom.

Svrbi ih što nema više pijandure Jeljcina, svbi ih što nema više unipolarnog sveta.
[ perkom @ 23.11.2016. 22:01 ] @
Nije džabe nastala stara izreka: "Istina je najjače oružje!"
Pošto "demokratski" zapad nema odbranu onda je uveo zabranu!
[ Radgosta.6 @ 23.11.2016. 23:06 ] @
To je samo deo sire agende koja je krenula na zapadu.

Rat na "lazne" vesti.

https://www.bostonglobe.com/bu...pY0tL7t6BqoUWGf5yJL/story.html

Citat:

Then on Monday Facebook joined Google in announcing that sites that routinely publish false stories will be barred from joining their advertising networks. One could easily conclude the crackdown is coming now because the center-left leadership of these companies suspects that the anything-goes policy helped elect Trump.

That means these sites won’t be able to display ads generated by either company. Purveyors of fake news will be cut off from the Internet’s biggest revenue stream.

There’s no risk of censorship here. Ideologues and hoax-mongers will be free to keep on cranking out inflammatory fables, and their Facebook fans can keep sharing the phony news with their phony friends. But if fake stories can no longer turn a profit, we’ll probably see a lot fewer of them.U prevodu, finansijski cemo ugusiti sve portale koji sire nezvanicne vesti. Tako da ce za nekoliko godina sve vesti koje su plasirane od velikih zapadnih agencija.
[ Java Beograd @ 24.11.2016. 07:33 ] @
To je ta g ovnava zapadna politika: možemo da budemo ortaci i prijatelji dokle god si ti mali i bedan i siromašan, i slušaš šta ti ja govorim. Onda možemo da budemo najbolji ortaci !
Ali ako ti počneš da misliš svojom glavom, da finansijski ojačaš, da proizvodiš sofisticiranu tehnologiju, e onda, baćko, ti si agresor, lažov, opasan za svetski mir, terorista i kriminalac i nećemo više da se družimo.

[ perkom @ 26.11.2016. 12:41 ] @
Brisel tvrdi da ruski mediji u zemljama Evropske unije sprovode neprijateljsku propagandu koja se u usvojenom dokumentu izjednačava sa propagandom „Islamske države“, da ruske vlasti, falsifikuju istoriju, finansiraju opozicione partije u evropskim zemljama i svojom strategijom pokušavaju da unesu razdor u Evropsku uniju. Uz sve to, Moskva, šalje svoje predstavnike na zajedničke akcije sa evropskim kolegama samo u cilju propagande, a ne radi pravog dijaloga.

Rezolucija EU

Još jedna Sputnikova "laž": „Kakve sankcije?“ Vodeći svetski investitori sa optimizmom gledaju u Rusiju

[ Dragche @ 29.11.2016. 20:11 ] @
RT mi je omiljeni informativni kanal...
[ perkom @ 03.12.2016. 20:21 ] @
Zapad baš ima "frku" od ruskih sredstava informisanja. Evo, napraviše i sajt, propornot.com, objavljujući listu 200 internet sajtova (i sve ih osuđuje), koji pružaju vesti i poglede suprotne stavovima SAD-a i njihovih satrapa.
[ perkom @ 04.12.2016. 11:21 ] @
Interesantan članak koji daje odgovor zašto zapadu smetaju ruski mediji: "Mejnstrim mediji su imali veoma važnu ulogu 2003. godine u prodaji američke invazije na Irak i kasnije okupacije.
Istu medijsku taktiku, iz Iraka, koriste i sada (u Siriji), osim što je ovog puta to prilično opasno ( u smislu većeg sukoba), jer Rusija, Iran i Kina podržavaju Siriju.
Kada čačkaš ruskog medveda, budiš ga iz mirnog sna. I upravo tome smo svedoci sada, kada Rusija snažno podržava Siriju.
Mislim da je ponašanje NATO izuzetno nesmotreno i izuzetno opasno. Masovni mediji su u potpunosti instrumentalizovani u rusofobiji i trenutnim udarima na Rusiju. Isto važi i za Iran, osim što iranofobija traje već skoro 40 godina, još od 1979. godine i iranske revolucije."


Kompletan tekst
[ perkom @ 13.12.2016. 08:58 ] @
Evropska unija u pisanoj formi propisala šta njene članice moraju da govore protiv Rusije.
Ovo je otkrio šef ruske diplomatije Sergej Lavrov i još je dodao:
„Bojim se da neću otkriti neku veliku tajnu ako kažem da znamo da u EU postoje pisane instrukcije kako svaka držva članica – ali i države kandidati za članstvo u Uniji – treba da pravilno pominju Rusiju u javnim nastupima. U toj instrukciji se kao apsolutna obaveza propisuje da se kao mantra moraju pominjati „aneksija Krima“ i „okupacija Donabasa“ i sve u tom stilu. Svi su izgledi da je ta instrukcija zaista obavezujuća za sve“.
Lavrov je istovremeno ukazao da više unutar EU povodom Rusije nema potpuno disciplinovanog „horskog pevanja“. Još je dodao:
„Unutar EU ima već dosta zemalja koje potpuno shvataju svu apsurdnost sadašnje situacije. Jer, EU, kao nekada SSSR – u pravi plan istura ideološke interese, a ne ekonomske i suštinske interese svojih članica“.

[ Braxi @ 13.12.2016. 16:39 ] @
haha wow cackanje ruskog medveda nato nesmotren.... cccc.. Rusi opet hoce kavgu sa zapadom ?

kad pocinje tekma ?
[ Radgosta.6 @ 13.12.2016. 20:03 ] @
Citat:
Russian hackers 'probably' swayed the historic EU referendum vote for Brexit, a former Cabinet minister has claimed.
Labour MP Ben Bradshaw, a prominent Remain supporter, raised doubts about the validity of the result in June as he warned that people were underestimating the extent of cyber-warfare by Vladimir Putin.

link

Rusi su krivi i za Brexit!

[ Radgosta.6 @ 13.12.2016. 23:17 ] @
https://twitter.com/ddale8/status/808766671926284288Ovi Rusi su stvarno maheri, naterali su i New York Times da bude "de facto instrument ruske propagande"!
[ perkom @ 15.12.2016. 18:53 ] @
Evo kako Sputnjik vrši propagandu:
https://rs.sputniknews.com/vid...monova-video-kafa-pesak-krima/

P.S. Nadam se da rusofobi neće ostati bez odgovarajućeg komentara?

[ perkom @ 16.12.2016. 14:22 ] @
Svi zapadni mediji učestvuju u falsifikovanju činjenica o Alepu

Nesumnjivo je da su i pojedini ruski mediji pristrasni i da bi trebalo pažljivo proveravati sve informacije koje stižu iz Alepa, ali zapadni mediji ne rade ni to, nego jednostavno ignorišu sve činjenice koje tim povodom iznosi Rusija. Prema njihovoj logici, istinite informacije su samo one koje su stigle iz antiruskog tabora.

Takav pristup se zove „ratna propaganda“, a da ne govorimo o tome da se teroristi koji su uništavali Alep i njegovo stanovništvo, sada prikazuju kao neko ko zaslužuje saosećanje.

Dalje: https://rs.sputniknews.com/sve...ji-falsifikat-Djulijeto-Kjeza/

[ Java Beograd @ 19.12.2016. 13:26 ] @
Citat:
Java Beograd:
Sloboda medija je kad mediji prenose ono šta je meni po volji. Ako prenose ono šta meni nije po volji, onda to nije sloboda medija. Ako mediji ne prenose ono šta je meni po volji, onda je to cenzura. Ako mediji ne prenose ono šta meni nije po volji, to je onda slobodno novinarsko izražavanje.

I tako redom.

Svrbi ih što nema više pijandure Jeljcina, svrbi ih što nema više unipolarnog sveta.


Dal' Ameri ćitaju šta ja napišem, ili sami nešto smisle ?

Evo šta Blic prenosi: http://www.blic.rs/vesti/svet/...i-za-pijanim-jeljcinom/n5svc0k