[ ELTI @ 28.12.2016. 15:46 ] @
Pozdrav svima, Bijela tehnika nije moj fah, ali kako se radi bas o mojoj masini volio bih je saam popraviti jer tesko je i naci dobrog majstora za ove masine. Radi se o masini za pranje sudja BOSCH model SGS45E08EU, poslije pranja u masini i dalje radi pumpa za izbacivanje vode, i poslije reseta opet isto iako nema vode u komori gdje se nalazi pumpa. Pri startanju novog ciklusa opet radi pumpa a ne prima novu vodu. Provjerio sam ulazni fiter i ulazni el.m. ventili to je ok. Vjerujem da bi problem mogao biti u nekom presostatu odnosno senzoru nivoa vode, mozda daje podatak da je nivo vode visok pa je pokusava izbaciti.Ne znam kako je ovo rijeseno kod ovih masina, ali pretpostavljam da bi tu mogao biti problem mada moze biti problem i u upravljackoj eklektronici. Na samoj elektronici sam kontrolirao neke relee i triake koji upravljaju ventilima i pumpama, koliko vidim sve je u redu.Ako neko ima iskustva sa ovim masinama vjerujem da bi mi mogao pomoci nekim konkretnim savjetom, ili mozda ima el. semu ove ili sl masine, ili neki link gdje se mogu pronaci el. seme za ove uredjaje. Hvala za bilo kakvu pomoc. |