[ mdeni @ 08.02.2017. 12:41 ] @
Ja bih želio odabrati klima uređaj koji se može koristiti u mojoj kući. Eurovent je vrlo koristan resurs, ali imam nekoliko nesporazuma. Jedan od mojih stanova je 80m2, a drugi iznad njega je također 80m2. Grijano je na nekoliko načina. 1. Električni kotao 24kw sa masivnim financijskim udaraca 2. Klima uređaji koji pružaju znatno manji električni računa Ja sam koristeo jedan FH35VE u donjem stanu. To je u redu. Kad mi je potrebno uključiti grijač u spavaćoj sobi i to je to. Postoji jedan Samsung noninvertor stari klima uređaj koji se ponekad može koristiti kada nije smrznuta u drugoj sobi, ali isto ko da ne postoji. Želim promijeniti ga jednog dana. Bitnije stvari: Drugi stan je vrlo lijep izgled koji je planiran da se grije samo s jednim klima uređaj. I to je. Imam BEKO 7KW noninvertor. To je prilično glasno, i to ne puše vrući zrak. Puše blago vrući zrak. To uspijeva zagrijati stan, ali to ne daje stvarnu toplinu. Želim promijeniti tu jednu s invertor. Ali želim odabrati najbolji za taj posao. Vrlo je teško uspoređivati one koji nemaju Eurovent. Kao i Gree Lomo ili Gree Hansol ili Vivax Aeri. Ja živim u Skopju, a klima je ovdje 5 mjeseci iznad nule, i mjesec dana ispod nule s prosjekom od minus pet stupnjeva. Želim klima uređaj da biti u stanju i osigurati najmanje 3kw u svim uvjetima i na minus petnaest stupnjeva. Imam web stranicu koja ima puno izbora klimi.mk i koristim cijene od tamo. Također tu je i ova web stranica koja ima neke dodatne cijene i marke hidroset.mk Ovdje je Eurovent stol koji sam napravio. Što bi bio najbolji izbor? Ići s Gree Hansol 12? Ili s Gree Hansol 18? Ili Gree Lomo 18? Bez Eurovent sertificate. Ili odabrati vrlo jeftini Vivax AERI 18 koji ima pan grijač? Ili VIVAX AERI24? Ja ne mogu naći modeli kompresora za ove modele. Mislim da su LG, ali koji model ja ne znam. Ili ići s jednim od stola? FH35VE pruža puno topline 3.2KW @ -15 sa zadivljujućim COP. I odlicni performansi na 0 stupnjeva. Ali, možda je asyg18lfca je bolje jer stavlja puno topline, do masivne 4.81KW @ -15, ali s nižim COP. Pitanje je, je li to COP bolje ako je potrebno toplinske snage je niža od 4.81KW? Što bi bilo COP za isti izlaz kao FH35VE? Što potrošnja će Fujitsu imati, a da pruža 3.2KW @ -15? I nadalje što se događa na 0 ili 5 stupnjeva, kada je ravna potrebe 2.7KW topline? Koji će biti učinkovitiji u pružanju tu količinu topline. Fujitsu je više nego dvostruko potrošnju Mitsubishi, ali to daje više topline. Pitanje je hoće li biti u blizini konzuma ako je izlaz je sličan? Eurovent kaže godišnja potrošnja 2110 vs 950kwh što je velika razlika. Je Fujitsu mogućnosti smanjiti svoje COP pružiti više grijanja, ako je potrebno, ali i biti učinkovita ako je snaga grijanja niži? P.S. Želim vas obavijestiti da je ovo nije moj prvi jezik. [Ovu poruku je menjao mdeni dana 08.02.2017. u 19:20 GMT+1] [Ovu poruku je menjao mdeni dana 09.02.2017. u 19:53 GMT+1] |