[ simeon @ 20.05.2017. 22:40 ] @
Dobro veče, molim kolege za pomoć. Juče sam na veš mašini LG WD-80264TP zatekao poruku o grešci "OE" što je po uputstvu greška koja ukazuje na problem sa odvodom vode iz mašine. Par puta mi se to i ranije dešavalo pa sam čistio filter od raznih stvari koje se vremenom nakupe i zaglave odvod, te tako popravljao stvar. Međutim sada je, rekao bih, stvar ozbiljnija jer se pumpa za odvod ne čuje da radi u momentu kada bi trebala da izbacuje vodu po programu. Skinuo sam pumpu i stavio novu (kupio danas) jer je ova stara već pomalo curila i kamenac je odradio svoje pa sam tako pomislio da ću rešiti stvar, ali nije pomoglo... mašina prima vodu, vrti bubanj, greje vodu i sve po redu do trenutka kad treba da izbaci vodu i krene recimo u ispiranje veša, tada se ne uključuje pumpa, mašina "ćuti" i posle nekog vremena izbaci grešku "OE". Recimo, merio sam unimerom napon na golim dovodnim klemama od pumpe tokom ciklusa ispiranja ali ni jednom nisam očitao vrednost ~220V niti bilo šta. Nova pumpa koju pominjem radi normalno, testirao sam je direktno spajajući na 220V i vrti propeler. Da li neko ima savet šta bi moglo još da se proveri/pogleda odnosno šta okida pumpu da krene da izbacuje vodu iz mašine? Hvala unapred! |