[ Heatinggg @ 09.06.2017. 12:50 ] @
Kako i sam naziv kaze ovdje se ne radi o samo ugradnji kupovnog elementa, nego izgradnji svojeg uredjaja... Ideju odavno imam u glavi, ali nikako da sakupim dijelove i pocnem sa gradnjom klime. S obzirom da je jos u toku idejni plan svi prijedlozi za dijelove kao i idejni prijedlozi su dobro dosli... Ideja je slijedeca, iskoristiti hladnu vodu kao rashladni medij te kroz sistem hladnjaka sa ventilatorom hladiti prostoriju. Naime dostupna su mi dva izvora vode, a to je rijeka koja prolazi pored kuce i hladna izvorska voda koja je vec dovedena u kucnu vodoinstalaciju. Ja mislim da uzmem npr hladnjak od automobila ili sl sa ventilatorom, pustim cirkulaciju hladne vode kroz njeg i eto hladjenja... Projekat dijelim na slijedece dijelove: -Izbor konvektora (auto hladnjak, unutrasnja jedinica klime isl) -Izbor izvora hladne vode (rijeka i pumpa ili vodovod sa izvora) -Nacin izgradnje dovoda i odvoda vode -Kako i gdje smjestiti rashladnu jedinicu ( da li skalameriju okaciti na zid prostorije ili sve smijestiti u podkrovlje i pvc cijevima ili limenim kanalima dovesti hladan zrak kroz plafon) Svi prijedlozi su dobro dosli... |