[ sandyby01 @ 29.10.2017. 00:55 ] @
Kupatilski bojler je resio da umre posle 13 godina. Sada kada sam uzela da pogledam kako stoji moguca tj morajuca nova kupovina ,vidim da ima toliko razlicitih stvari koje se nude, tj nekih potpuno novih referenci u vezi bojlera, da mi je sve postalo jos nejasnije u izboru. ok prohromski kazan - od uvek ga imama, i mislim da tako treba ii dalje.Debljina izolacije od 17 - 42 od onoga sto sam ja nasla - da li cu puno ustedeti sa 42 ili je dovoljno dobro i sa nekom srednjom debljinom? *Suve cevi* , tj te koje ne leze u vodi- manje kamenca, dugotrajnost- koliko to zaista utice i da li jeste ili nije odlucujuci faktor,sistem koji regulise kada voda kompletno nestane ili kada postane prevruca....itd...itd...Ne znam st aje od toga svega zaista relevantan faktor kod kupovine, jer ne bih da bacam pare koje nemam, a naravno da hocu bojler koji ce me sluxiti kao i ovaj ne ispod 10 god. Zato mi treba vasa pomoc !!! Hvala unapred....https://www.elitesecurity.org/images/static/confusedsquare.gif
[ anon142305 @ 29.10.2017. 06:28 ] @
Ne mogu da ti pomognem sa preporukom, ali mogu da ti dam jednu negativnu - sta valja zaobici. Kad sam skoro kupovao bojler, rekose mi da obvezno uzmem prohromski kazan (to je ok), a za brend - Metalac (i tu sam se zeznuo). Bojler jako lose radi, brzo se prazni, stalno nesto susti, a ono na termostatu (ne znam kako se zove, njime regulises temperaturu okretanjem) odmah se odlepilo. Mislio sam isprva da ga nisam dobro montirao, ali ne znam sta tu ima da se pogresi. Tako da, eto, moj predlog je da taj brend zaobidjes, a za preporuke ce se neko vec javiti :) Sto se tice trajanja bojlera koje spominjes, mislim da svi prohromski imaju garanciju od 10 god.
[ bakara @ 29.10.2017. 11:18 ] @
I ja sam uzeo metalac i zeznuo se i to onaj skuplji model sa suvim grejacem i debelom izolacijom...

Moj stari ariston star 17godina sa obicnim emajliranim kazanom procureo na gumici i jaq kao da uzmem novi bojler, a ariston sam otvorio i on je potpuno ispravan samo je gumica riknula unutra nema rdje na kazanu ni malo a nikad nije ni ciscen, prakticno nisam ni morao da kupujem bojler pa sam ga sacuvao da ga ugradim na drugo mesto.