[ darko0262 @ 08.01.2018. 23:33 ] @
Pozdrav clanovima forma Dosao sam do jedne ideje ali ne znam koliko je osrvarljiva.... na garazi imam segmentna vrata sa motorom. u garazi mogu da udjem ili iz kuce ili da otvorim garazna vrata... e sada kako uci u garazu kada mi daljinski nije pri ruci. Ideja.. Sa unutrasnje strane garaze iz motora sam izvukao prekidac koji pritiskom na njega otvaram garazna vrata a takodje ih i zatvaram preko njega... sa spoljasne strane planiram da ugradim sifrator gde bi preko svoje sifre otvarao vrata. Na taj sifrator planiram da prikacim relej koji ce biti sa unutrasnje strane garaze kod prekidaca koji ce kada otkucam sifru aktivirati relej koji ce spojiti prekidac sa unutrasnje strane i otvoriti ili zatvoriti vrata Nadam se da me razumete sta mi je u glavi.. :) imam prekidac slican prekidacu za zvonce koji ce biti pontiran u garazi Sifrator je Teh Tel K5 za spoljasnu montazu i planiram da postavim relej sa spulmom od 12V koji ima normalno otvorene kontakte Sifrator je namenjen za elektricne brave a ja bi umesto brave postavio relej |