[ Dominator08 @ 07.04.2018. 10:50 ] @
Pozdrav svima, ne mogu da upalim auto (Mercedes W140 S350), izgleda da su grejači problem pošto se lampica grejača na kontrolnoj tabli do skoro palila prilikom kontakta, a sad vidim da se više ne pali. Pretpostavljam da je samo nekoliko grejača (od ukupno šest) radilo, a da više ni tih nekoliko ne radi. Alnaser je u redu, tako da mislim da nema šta drugo da bude problem. Zvao sam po nekoliko puta nekoliko auto mehaničara i molio da dođu do mene da mi reše problem, i svaki je bio u fazonu "važi doći ću" i nakon toga se ne javlja. Kada sam uvideo da izbegavaju posao zbog rizika, neznanja ili čega već, prestao sam da tražim dalje, pa neću sad ni da trošim reči ni vreme na komentarisanje te ljudske vrste. S obzirom na to da mi ništa drugo ne preostaje, hteo sam da pitam ovde da li neko zna kako najlakše da zamenim tj. da odvijem te grejače? Nisam ih nikada skidao, nemam odgovarajući alat za to i iz razloga što sam čuo da mogu da puknu i ostanu u motoru nisam hteo to sam da radim, ali nemam drugu opciju. Nemam odgovarajuće gedore a ni dovoljno duboke nastavke za gedoru koji bi mogli da uhvate glavu grejača (koja je 2-3 cm ispod vrha grejača pa ga taj deo odbija), a pokušao sam običnim ključem međutim neće ni da makne, pa nisam hteo da silim. Pokušao sam sa WD40 međutim nema nikakve razlike, mislim da tečnost ni ne može nikako da dospe do navoja pa slaba vajda od toga Ima li neko neki savet, kojim alatom bi to najlakše mogao da uradim i šta mogu da probam? |