[ pavlos @ 08.05.2018. 14:45 ] @
Pozdrav svima, Pre 4 godine na ovom forumu dobih koristan savet u vezi mašine od člana Branislava, pa se ponovo obraćam na ovom forumu u nadi da ću opet biti iste sreće. Mašina je vredno obavljala svoj posao sve ove godine, ali pri nedavnoj selidbi se obistinila moja sumnja u kvalitet koja se javila pri samoj isporuci sudo mašine. Naime, pri kupovini sam raspolagao informacijom da se ovaj model proizvodi u Nemačkoj. Međutim, pri isporuci smo došli do zaključka da je mašina turskog porekla. U komunikaciji sa prodavcem sam dobio "utehu" da neće biti problema bez obzira na mesto proizvodnje (to obećanje je stiglo čak i od strane samog Bosch uvoznika). Ubrzo sam ustanovio da mašine proizvedene van Nemačke razlikuje plastično dno. Nekako smo prešli preko činjenice da je plastično dno inferiorno rešenje u odnosu na ono od inoksa, i odustasmo od bunjenja tj. vraćanja mašine. Da se, posle žalopojki, vratim aktuelnom problemu. Dakle, kada se mašina nađe u režimu pranja kada se okreću prskalice - svaki put kada se čuje da je prskalica prišla blizu zadnjeg zida mašine, dolazi do prskanja vode na samom spoju leđa i tog nesrećnog plastičnog dna (spoj dođe kao zatvorena čeljust). To prskanje nije katastrofalnih razmera, ali je dovoljno da natapa zid i da se za relativno kratko vreme napravi barica. Da li postoji neka prva pomoć u vidu nekog zaptivanja kako bi se zaustavilo ovo prskanje? Da li na tom spoju između leđa mašine i dna postoji nekakva guma koja se može zameniti? Razmatrali smo silikon kao rešenje ovog problema, ali nekako nisam siguran da li je to dovoljno bezbedno s obzirom da se unutra peru sudovi iz kojih jedemo? Koristimo redovno Finish i Somat deterdžente i so. Unapred hvala na pomoći. Srdačan pozdrav |