[ placebo @ 03.09.2018. 13:43 ] @
Pozdrav svima, citao sam par slicnih tema, i shvatio sam generalno kakav me posao ceka ali mi je ostalo nejasno par stvari. Situacija je sledeca - vojna zgrada iz 50 i neke, parket je postavljen na sut, grede i daske. Riblja kost, dimenzije naravno izbacene iz prodaje. Glavni problem je katastrofalno skripanje parketa. Na mestu gde sam pomerao parket nisam video tragove lepka. Da li je moguce da parket nije ni zalepljen nego samo slozen preko podloge? Mislio sam da na postojecu podlogu, postavim OSB ili gips karton ploce, ne znam sta je bolje? Zatim da na ploce preslozim i zalepim parket. Ovde me zanima da li je potrebno skidati daske pa na grede povezivati ploce ili se ploce postavljaju preko svega? Cime ispuniti prostor izmedju dasaka, greda i ploce? Neko je pominjao da je moguce da se pojave bube ako se ovako odradi, a neko drugi da prisustvo kreca u sutu stvara nepovoljnu sredinu za mikroorganizme i insekte. Ako je to tacno, da li je ok da ubacim malo kreca u pesak i cement, kada budem pravio sut za nivelisanje i ispunu? Na jednom delu poda, dimenzija nekih pola kvadrata, fali parket i izliven je beton nekih 2cm ispod nivoa parketa, pretpostavljam da je tu stajala pec. Taman dovoljno da ne mogu da stavim parket preko. Da li to da olupam komplet ili mogu da sipam sut na to i da prekrijem OSB ili Knauf plocom, posto je ispod nivoa parketa? Da li postoji mogucnost da taj beton, posto je u kontaktu sa zidom prenosi vibracije i kvari zvucnu izolaciju? Pretpostavljam da je dovoljno da ga polomim samo tu gde ima kontakt sa zidom i da naspem sut. Sta preporucujete? Hvala |