[ omilose @ 10.09.2018. 10:31 ] @
Pajero 3,2 DiD automatik, kada stanem na semaforu, stisnem kočnicu a ostavim menjač u Drajvu, auto počme da se trese. Ako dodam samo malo gasa, bukvalno 100 obrtaja, on se smiri i sve bude ok. Karakteristično je i da se to dešavalo samo kad se zagreje, kada ga u toku dana prvi put upalim, sve bude normalno. To je trajalo 15tak dana. Onda sam mu malo dao po gasu autoputem, 30tak km u nadi da će da protera ako se nešto zapušilo, međutim kvar se pogoršao i ispostavilo se da nije do menjača kao sto sam sumnjao. Kada sam stigao u grad motor je počeo da se zaleće i u vožnji. Osećao se neujednačen rad, to neko kao zaletanje. Kada sam pokušao da se parkiram iz čista mira je sam dodao gas pa se ugasio. Upalio sam i ponovilo se, sam doda gas do nekih 1200-1400 obrtaja, malo zadrži tu i ugasi se. Kada sam konačno nekako uparkirao, ugasio pa upalio video sam da mu gori narandžasta lampica, simbol motora i opet je dizao obrtaje i spuštao sam. Kada se ugasi i upalim ga ponovo izbaci crni dim iz auspuha. Sutradan upalim i sve se to ponovi i kada je hladan i bez da je u Drajvu, sam doda gas pa smanji pa doda pa se ugasi. Skinuo sam klemu sa akumulatora na par minuta ali ništa se nije promenilo. Auto je 2 puta kačen na dijagnostiku dok je bio u voznom stanju i sve je bilo ok. Da li neko ima ideju sta bi moglo da bude u pitanju? |