[ boogi @ 10.02.2019. 13:53 ] @
Pozdrav skoro sam nabavio ves masinu / susilicu ( kombinacija ) Samsung WD90J6400AW. problem je sto ne susi kako treba... supruga je pokusavala i sa malo vesa ( reko´ da nije zbog kolicine ) , pokusavala je sa produzivanjem vremena susenja ( do 3,5 h)...nista ne pomaze...osusi nesto al ni blizu da je suvo... tad odlucim da se malo pozabavim time... otvorim masinu... ono sto je vidljivo odozgo su ventilator ( slika 1 ) ...otvorim ventilator i zateknem prilicno prljavsine na krilcima...ocisceno...ventilator provjeren-radi... sledece sam provjerio usis ventilatora...( slika 2 )...kako shvatam, ventilator usisava u donjoj zoni bubnja vazduh, koji prolazi kroz "kondezator vlage" a potom vazduh izbacuje iz ventilatora prema grijacu i posle grijaca ga vraca u gornju zonju bubnja gdje ulazi topal vazduh... na "kondezatoru" posto bi trebao da je hladniji dolazi do kondezacije i kapljice se vracaju u bubanj kroz gumeno crijevo...svakih toliko proradi pumpa koja izbaci visak kondezata u odvod... znaci nema odvoda vazduha van i filtera cestica kao kod klasicnih susilica ...nego je zatvoreni sistem... u tom kontezatoru je bilo nesto cestica od odjece koje sam uklonio... grijac grije jer kad otvorim susilicu po zavrsetku vazduh je vruc u njoj... ono sto je meni bilo interesantno jesu 2 pumpe u odvodu vode u...ne znam zasto i ako neko zna... obe su ispravne - provjereno...(slika 3) sve cjevcice sam provjerio...nisu zacepljene... takodje iz dovoda vode jedno crijevo ide u "kondezator" - valjda bi povremeno trebalo da se speru ostatci od odjece koji ostaju u kondezatoru...(vidljivo na slici 1) e sad to oko kondezacije mozda nisam dobro skapirao ali definitivno negde bi se trebala ta vlaga kondezovat i na kraju da ju pumpa izbacuje u odvod... ima li o iskustva sa ovim tipom masina i sta bih jos mogao pogledati? hvala unapred... |