[ dvoglaviorao @ 16.02.2019. 18:45 ] @
Pozdrav svima, imam veš mašinu Beko WMB 710001 M+ (u suštini vrv nije ni bitno) stara je 3.5 (odnosno toliko je u funklciji). Pre godinu dana od prilike javio se problem sa 90°C, odnosno otkuvavanjem belog veša, tačnije, mašina je išla do jedne tačke i onda stane, trepere neke lampice i pritiskom na start taster nastavi sa radom, i tako par puta i konačno je završila. Nakon toga nije bilo problema. Međutim, naleti mi na netu kao reklama neki text za održavanje veš mašine, da skratim skontam da osim uključi/isključi aspolutno ništa po tom pitanju nisam radio/uradio (sramota ali eto...) i kupim sredstvo za skidanje kamenca, vrti se po reklamama. Od tada (danas treći put) kad god se uključuje "beli veš" stavimo to sredstvo i mašina staje sa radom, nekoliko puta moram da je vraćam da završi pranje. Sad, znam da je garant do kamenca, sredstvo ga "krene" i negde se zaglavljuje, moje pitanje je da li je neko imao sličnu situaciju i kako je rešio? Koliko sam uspeo da "uhvatim" problem nastaje kada treba da izbaci vodu (iako na oko vode u bubnju nema)... Treba negde nešto da očistim, samo mi se ne rastura cela mašina ako ne moram (mislim, ja bih, uživao bi :) ali bi me žena katapultirala da ceo dan to radim :D šala malo naravno). Mašina je u garanciji i ne sekiram se sa te strane, nego sam je dobio na poklon, račun i garancija nisu kod mene, pa mi jednostavnije da je sam sredim, ako može... Hvala unapred u svakom slučaju na pomoći. |