[ parmin @ 28.04.2019. 06:42 ] @
Uključim mašinu normalno i ona krene da radi. U jednom momentu, mašina radi, ali vreme stoji i tako stoji po desetak minuta, a onda proradi vreme. Tako da sudove, mesto da pere x minuta, pere mnogo duže. U pitanju je Gorenje mašina, stara desetak godina. Sve drugo normalno radi.
[ parmin @ 28.04.2019. 09:41 ] @
Rešio sam kvar. Ako neko bude imao ovakav problem, evo šta sam ja uradio. Izvadio sam sva tri filtera, oprao ih, vratio nazad i sada mašina opet radio kao nova. Nisam znao, kao i verujem većina ljudi da to može da bude problem. Voda je oticala, ali sporo i zato mi je držalo vreme na pojedinim mestima jako dugo. Sada je sve u redu.
[ parmin @ 04.06.2019. 09:38 ] @
U stvari, mislio sam da sam rešio kvar. Opet je počelo da pravi problem. Do tada sam koristio prašak za sudove, sjaj i so. A onda sam prešao na tablete. Gledam onu tabletu i pročitao sam negde, da ona ima i so i sjaj i prašak u sebi. I nisam sipao više ni so, ni sjaj u mašinu. I dok je bilo zalihe soli i sjaja, radilo je kako treba. A onda je to nestalo. I mašina je počela da "štrajkuje". Pročitao sam u uputstvu, da mora da ima soli, bez obzira, da li se koriste tablete ili ne. Onda sam dodao so, dodao sjaj i sada opet radi kako treba. Nadam se da ću nekome da pomognem, ako bude imao ovakav problem.
[ since1986BC @ 04.06.2019. 14:26 ] @
Tacno tako:
1- mora SO u posudu za so
2- sjaj moze i ne mora, zavisi kakav kvalitet pranja/susenja posudja zelite
3- filtere je pozeljno, da ne kazem obavezno, cistiti nakon svakog pranja (makar ih pregledajte pa intervenisite po potrebi)
4- preporucljivo je da na par meseci radite pranje sudo masine (sredstvom namenjenim za to)

Sto se vremena tice, verovatno mislite na vreme predvidjeno za zavrstak pranja. Kod mene ono nije bas preciszno, vise je neki nagovestaj okvirnog vremena.