[ SG kamikaza @ 26.10.2019. 16:41 ] @
Ovde možete nastaviti diskusiju isključivo o Midea inverter klima uređajima. |
[ SG kamikaza @ 26.10.2019. 16:41 ] @
[ rasty @ 28.10.2019. 10:24 ] @
Da prenesem moja iskustva iz Banata, 3 prostorije 30m2 visina preko 3m neizolovano.Misija postavljena u dnevnoj pa kroz vrata u kuhinju pa iz kuhine u kupatilo, dve sezone grejala 24/7.Za 7meseci potrošila 2000kWh.Nekih cca 10 dana kada je bila extra vlaga + zima ,palio peletku u kuhinji i potrošio cca 150kg peleta.Temp 23-24C
Moj zakjučak :za taj prostor mogla je biti malo jača klima [ Žoržomunze @ 28.10.2019. 16:01 ] @
Evo posle Banata iskustva iz Srema. 😃 Midea mission12 dve sezone grejala kuću 40kvm i u njoj 4 prostorije. Visina klasična 2,6m,izolacija bila samo 10cm vuna na tavanu. Iz dn.boravka/kuhinje duva u hodnik i pravo u sp.sobu. Iz hodnika se ulazi u kupatilo. Na dn.sobi skinuta vrata ostao štok i varijanta da se ubace harmonika vrata. Potrošnju ne znam tačno,otprilike po računima(a jednotarifno je brojilo) kao i Banaćanin,uglavnom najveći račun za struju jedan mesec je bio 8000,oo din. Par dana tokom celodnevnog/noćnog minusa pripomagao i norveški radijator u sobi od 800W. Ovog leta urađena izolacija,stavljena pvc stolarija i stari brodski podovi izolovani sa 2cm stirodura,osb pločom od 11mm i zatim laminatom 8mm! Već se ovih dana oseća blagodet izolacije u odnosu na prošle godine. Sa grejanjem smo bili extra zadovoljni,jer za ovu kvadraturu,raspored prostorija i s obzirom na jednotarifno brojilo,ne verujem da ima išta isplativije! Ove zime očekujem i neka preciznija merenja,pa delim iskustvo!
[ Žoržomunze @ 03.11.2019. 09:08 ] @
Kupljen grejni kabal "Elektra",1m dužine sa 3m priključnog napojnog kabla. Snaga 10W/m i hoću da ga ubacim u tacnu Midee mission da ne zamrzava odvod a ispod klime je zimi burence i skinuta lulica i crevo! Cena 3600,oo din. Najverovatnije ću ga ukjučivati zasebnim prekidačem,pošto je i kabal sa samoregulacijom!
![]() [ ETNAPR @ 03.11.2019. 14:33 ] @
Žoržo...hoće li grejač snage 10w biti dovoljno snažan?
[ Žoržomunze @ 03.11.2019. 15:50 ] @
Vidi,mislim i do sada nije bilo nekih ekstra problema. Voda iz tacne slobodnim padom kaplje u burence ispod,a spoljna je u nekom vidu nastrešice. Možda sam za dve grejne sezone 2-3 puta zalivao džezvom. 😁 Ovaj metar grejnog kabla smotao bi oko samog mesta odvoda,iskreno se nadam da će biti ok.
[ ETNAPR @ 03.11.2019. 19:51 ] @
Da...u takvoj situaciji je sasvim logično.
[ Alen23 @ 07.11.2019. 20:55 ] @
Žoržo kako Midea radi sad u novo izolovanom prostoru , ima li kakve razlike...
[ mr Jozza @ 07.11.2019. 22:33 ] @
mora biti, na spoljnoj temp gde je radila konstantno na 250W sad se sigurno pali i gasi.
[ Žoržomunze @ 08.11.2019. 09:26 ] @
Još ovo nije pravo vreme za testiranje,bar što se zime tiče,al što @jozza napisa kad je ujutru i naveče malo uključimo ugreje drastično brže nego ranije i veoma brzo dostigne zadatu temperaturu i podigne krilca. Tada duva nekom ekstra malom brzinom i kad prineseš ruku deluje hladnjikavo! Uglavnom prozori su na kući okrenuti južno,jedino od kupatila je na severnoj strani,tako da i ovo malo sunca doprinosi ugođaju!
[ Žoržomunze @ 10.11.2019. 18:29 ] @
Ubačen grejni kabal u tacnu Midea mission i njegov napojni kabal izvučen je napolje,paliće se ručno kada spoljna temperatura padne,a inače je samoregulirajući i na +10'C ima 10W,a sa padom temperature povećava snagu,odnosno sa povećanjem,smanjuje.
[ _dzo.ni_ @ 02.12.2019. 16:26 ] @
Cek cek cek, kakav manual defrost? Kako ga inicirati? Meni moja Midea on/off radi vec 6h bez defrost ,napolju oko 0C, pada kisa i sneg, a ona okovana ledom.
[ Žoržomunze @ 02.12.2019. 22:08 ] @
Ne znam kome si postavio ovo pitanje jer ne znam da je neko pomenuo "manuel defrost"? U svakom slučaju ako klimu prebaciš u mod 'hlađenja', odlediće ti spoljnu jedinicu!
[ Žoržomunze @ 20.12.2019. 18:51 ] @
Midea Mission za novembar,za grejanje 40kvm kuće,potrošila 169kWh. Mereno meračem potrošnje Trotec BX09. Bilo je toplo ali ja zadovoljan. Klima uglavnom setovana na 21-22'C. Zbog urađene izolacije i pvc stolarije,a i zbog spoljašnje temperature,preko dana kad udari sunce,a prozori su južno orijentisani,znala često da stane i podigne krilca na gore i tada duva nekom extra malom brzinom.
[ Žoržomunze @ 29.12.2019. 14:55 ] @
Jutarnja t=0'C napolju,dnevna do 2'C,u kući setovano na 22'C i toliko održava. Potrošnja oko 550W,juče za ceo dan potrošila 13kW. Defrosti retki i traju oko 10min. Tokom defrosta zaustavi duvanje ali krilca ostaju u zadatom položaju,na displeju ispiše 'dF'. Potrošnja padne na desetinu vati a onda počinje da raste. Do 350W i tu drži minut-dva a onda ide do 500W. Tu drži opet par minuta pa raste još do 700-800W. Diže krilca u horizontalan položaj i blago duva. Zatim potrošnja pada. Kad dostigne neki minimum potrošnje ponovo počinje da raste i na displeju se pokazuje 22'C(koliko je bilo setovano). Na nekih 650W počinje jače da duva i spušta krilca u radni položaj. Potrošnja raste sve do 1200W i tada duva ko furunče! Neko vreme drži tako i polako pada sve do nekih 550W i to održava,pri ovim uslovima. U pitanju je,naravno,Midea mission i 40kvm kuće!
[ Žoržomunze @ 04.01.2020. 14:26 ] @
Ovih dana potrošnja osetno veća i kreće se oko 800W/h,tj.negde oko 19kW dnevno za 40kvm kuće,sa čim sam zadovoljan. Klima setovana na 23'C i u dnevnom boravku održava zadatu. U sobi je jedan stepen manje. Defrosti su na oko sat vremena i traju 10min ili nešto duže ali se u grejanju ne osete. Grejni kabal u tacni obavlja svoju ulogu,rupa je non-stop prohodna i ne vise ledenice ko ranije. Za 24h nakupi se 1/3 burenceta od dvadesetak litara!
[ Žoržomunze @ 13.01.2020. 14:25 ] @
Za decembar,tačnije do 28.12. klima potrošila 473kW. Zadnji dani doprineli većem proseku. Ovih dana sa maglom češći defrosti i potrošnja nešto veća. Kreće se u rasponu550-800W! Temperaturu dobro održava a leda u tacni nema. Grejač(inače samoregulirajući,10W snage)uključen je u zasebnu utičnicu još pre mesec dana i ne gasim ga uopšte! Za sada sve ok osim što imam utisak da se motor ventilatora unutrašnje pri nižim brzinama čuje kao da negde grebe. Sačekaću par dana pa ću pozvati servisera ako se i dalje bude čulo.
[ Žoržomunze @ 28.01.2020. 13:42 ] @
Čekao da prođe slava i zvao uvoznika da se požalim na zvuk ventilatora unutrašnje pri min brzini koji se gubi povećavajući je. Pošto plaćamo godišnji servis,iako je treća zima,došli su serviseri i o trošku uvoznika zamenili motor. Sada radi ko sat! Kažu da nemaju mnogo reklamacija,ali eto dešava se. Ovih fana prosečna potrošnja oko 500W.
[ Žoržomunze @ 02.02.2020. 14:43 ] @
Za januar potrošnja Midea mission 12, koja greje 40 kvm kuće,solidno izolovane 526kW! Mereno meračem Trotec.
[ Alen23 @ 08.02.2020. 19:22 ] @
Žoržo ima li kakvih novina kod Midea , novih modela i slično..
[ Žoržomunze @ 09.02.2020. 12:40 ] @
Pozdrav Alene!
Koliko znam samo ove mission sa R32 gasom. Vidim da je komšija do mene ugradio na spoljnoj piše MB-12N8D6-O. Moram jedan dan da odem do njega da vidim,ali po karakteristikama sa net-a, trebale bi da su slične,možda je razlika u nekoj od dodatnih opcija ili brzini izduva unutrašnje jedinice. Dobio ih je i uvoznik sa NBgd-a,na stare sa R410 sada daje dodatni popust! [ Alen23 @ 09.02.2020. 15:55 ] @
Jeli to oznaka za mission 2 , vidim ovde na midea hr oznake mission 2 su MB-12N8D6-I , MBT-12N8D6-O, dakle vanjska ima još T u oznaci.. Nova midea ima tu
inverter quattro tehnologiju , kako je oni zovu , zanima me kako to djeluje u praksi... Na kafu kod komše 😃.. Evo link oko quattro http://www.midea.com.hr/index....entacije/inverter-quattro.html [ Žoržomunze @ 09.02.2020. 20:09 ] @
E jeste,piše MBT,moja greška,baš sam išao da vidim,jer mu je spojna nisko! 😁
Čim nešto saznam,javljam! [ Žoržomunze @ 16.02.2020. 14:54 ] @
Bio kod komše. Midea u suštni k'o moja. Nešto slabija u max snazi i manje povlači u max(mislim na grejanje). Ima tu gear funkciju,ali samo za hlađenje. To qatro inverter i sl. važi za ultimat i oasis seriju,a oznake im počinju sa MT i OP.
Ima u prodaji oasis plus 12-tica,OP-12N8D6I/O, po ceni od 89000,oodin,ali njena snaga u grejanju ide od 450W-7200W i max povlači u grejanju 2630W! Spoljna je teška oko 40kg i greje do -30'C. R32 je freon i ima grejač kompresora i tacne. Poseduje inteligentno oko,wi-fi,itd. Na -7'C je efikasnosti A+++,a na -15'C A+. Kompresor je GMCC roary,a više informcija na midea.rs! [ Alen23 @ 17.02.2020. 09:36 ] @
Ultumate cca 500€ a OP cca 750€ , ako sam dobro preracunao , za te pare meni djeluje odlucna ponuda , šteta baš sto nema korisnika na forumu da čujemo iz prve ruke više o ovim novim modelima ..
[ Žoržomunze @ 29.02.2020. 12:01 ] @
Od 28.01. do 28.02. Midea mission12 potrošila za grejanje 40kvm solidno izolovane kuće 248kW,što bi bilo oko8,3kW na dan,odnosno oko 345W/sat,što mislim da je sasvim ok. Nije bilo neke zime al grejati se mora.
[ Alen23 @ 01.05.2020. 14:12 ] @
Model MIDEA BREEZELSEE INVERTER MSFAAU-12HRFN8-QRD6GW
Ovo su novi modeli Midea klima i pratio sam malo o ovim novim serijama , meni iskreno djeluju odlično , dizajn vanske , unutrasnje ekstra, dosta novih stvari su ubacili u nove modele , funkcije i ovi features su isti kao kod gree modela , ovaj model konkretno ima i ovaj novi fazon " puhanje bez vjetra " , sad kako radi u praksi , ne znam , djeluje zanimljivo , takodjer vidim da su u ovaj model ugradili i pumpu za odvod kondenzata , isto odlična stvar , pruza daleko više mogućnosti za montazu unutrasnje jedinice.. Po ovim hardverskim specifikacijama nemam puno informacija , ima dosta veliku unutrašnju , protok od 640m3 , 30kg vanjska jedinica djeluje dobro , sad za nesto više bi dobro dosao kakav service manual s detaljnim hardverskim opisom vanjske u unutrasnje jedinice , što još nisam našao za bilo koji midea model... Opet za potrebe koje si naveo i ova midea je odličan izbor , dosta kolega ima model mission , zadovoljni s grijanjem prvenstveno .. Evo malo o ovom modelu s Midea sajta https://www.midea.com.hr/breezeless/ [ markofpi @ 15.06.2020. 07:46 ] @
Vase mislljenje o midea-breezeless-full-dc-inverter
I kakva je u poredjenju sa Fuitsu LU modelom? U pitanju su 12-tice. [Ovu poruku je menjao SG kamikaza dana 15.06.2020. u 09:09 GMT+1] [ Žoržomunze @ 28.06.2020. 09:38 ] @
Pozdrav! Klima je nova na tržištu i retko ko ti može preneti iskustva,a poređenje sa LU može samo po papirima. Komšija je ugradio kod sebe pre 7 dana tako da neka iskustva može mi preneti za neko vreme!
[ driverxl @ 16.07.2020. 19:17 ] @
Citat: Žoržomunze: Čekao da prođe slava i zvao uvoznika da se požalim na zvuk ventilatora unutrašnje pri min brzini koji se gubi povećavajući je. Pošto plaćamo godišnji servis,iako je treća zima,došli su serviseri i o trošku uvoznika zamenili motor. Sada radi ko sat! Kažu da nemaju mnogo reklamacija,ali eto dešava se. Ovih fana prosečna potrošnja oko 500W. Pre svega dobro vece i da se pridruzim "klubu" vlasnika Midea Mission klime sa nesto bucnijim motorom ventilatora. Ono sto je neobicno jeste mozda sucajnost a mozda i nije slucajnost, da se to eto i kod mene desava nekako pred istek garancije ili neposredno posle isteka redovne garancije.Na srecu i moje veliko iznenadjenje , uvoznik je bio izuzetno korektan i bez obzira sto sam ja to prijavio tek pre nekoliko dana odnosno pune tri godine posle kupovine klime , poslali su mi nov motor o njihovom trosku da isti zamenim prilikom redovnog servisa.Naravno, takodje placam godisnji servis. Zato sve pohvale za uvoznika i njihovu iznenadjujucu korektnu reakciju obzirom da sam bio spreman da platim taj motor jer iako taj zvuk nije nesto jak, prilicno je iritirajuci i to bas ume da smeta. Sve drugo do sada i za sada, funkcionise odlicno. [ maxys @ 17.07.2020. 06:02 ] @
Breezeeless je klima namenjena pre svega hladjenju. To nije klima za grejanje. Na euroventu može da se vidi kakva je.
[ Žoržomunze @ 04.08.2020. 14:24 ] @
Evo podaci za Midea Brezlees. Nije da ne može da greje!
[ sasamanas @ 21.08.2020. 13:07 ] @
Pozdrav stari drugari...
Posto danas uzeh da se raspitujem za kolegu hoce neku HISENSE guglajuci naidjoh na razne pljavstine o mojoj klimi, cak sam se i ja pominjao negde, vidim da promoteri japanskih i dalje rade posao, no nebitno ljudi su vec skapirali.. (a najvise pisem zbog clana sa drugog foruma pod imenom Papucar jer me je nekako inspirisao svoj postom o meni ) :) verovatnno je i ovde na forumu 1. Prvi sam pisao iskustva o Midei Mission 12 *MOB3* 2. Kupio je kad nije imala famozni eurovent sertifikat (dobila ga je 3 meseca nakon toga, kao i mnogi mideini moideli) 3. Da trebao mi je fensi WIFI kontroler za daljinu, i mnogo ga koristim i bas bas mio znaci (tad su me svi prozivali) danas je to vec opcija skoro na svakoj klimi Na pomenutu klimu se grejem 4 god kao glavno grejanje, i skoro 5 hladio. i dalje kazem i tvrdim klima je perverzija za te pare, jos ko je mogao da je kupi preko servisera za 360-380 e taj je pobedio... Prve 2 zime sam detaljno vodio statistiku, potrosnja modulacija, razna testiranja i sve sam kacio u prosloj temi, gde su me promoteri i serviseri Japanskih stalno tovarili i prozivali no ne bitno, ko je kupio misiju 1, nije se zahebo. Steta sto se sad tesko nalazi, gura se misija 2 sa R32 za koju ce se tek pokazati iskustva... Zadnje 2 zime sam samo merio ukupnu potrosnju za celu sezonu, ostalo ne jer sam je doktorirao. Nakon 4 sezone grejanja kao osnovni vid sa ovom klimom i skoro 5 hladjenja, procuo se el.motor turbine unutrasnje jedinice, ali samo na malom broju obrtaja kad je u stned baju tad se samo cuo na velikom br.obrtaja ne. Posto skontah da su verovatno otisli lezajevi, skinem motorcic odlemim 4 zice skinem plocu i zamenim oba lagercica, uzeo neke najskuplje u SKFu ni 1000din me nije izaslo... Taj motor kosta od 50-70e nov original, u garanciji se dobija nov besplatno sa placenom cenom zamene... Znaci 2 god svakako a bilo je +3 god garancije znaci 5 god. ali je bio uslov da vam je ovlasceni serviser servisirao klimu svake godine i po potrebi, naravno i sa overenim servisima na onom papiru sto se dobije uz mideu... Posto ja nisam tj jesam prvih 1-2 god posle sam sam, nisam uopste hteo da ih cimam... Vidim na netu da je joj nekima crkavao to posle 4-5 god i da su menjali bez pogovora, znaci losi lageri tj vrv napravljeni da traju 10-15 god normalne explotacije. U mom slucaju 4-5 god ali grejanje 180 dana + hladjenje, a klimu dosta forsiram jer imam jednu, da su bile dve to bi bila druga prica. A sad o skupoj seriji ultimate comfort Kolega je uzeo za neke apartmane one ultimate comfort, sto je serija iznad i izasla je posle missije, tek ta klima je takva perverzija da nisam verovao ono sto mi se svija kod nje je : -ovlazivac vazduha ( podesavanje relativne vlaznosti vazduha ) znaci ne treba vam poseban uredjaj koji ovlazuje vazduh, stavite na 50% i ona ga zakuca -merenje potrosnje el.energije samo iz aplikacije, znaci meri trenutnu, ukupnu na sat-dan-nedelja-mesec. Cak ima i opciju da vam racuna u parama. PERVERZIJA od klime ali skupo preko 70k -ima sve sto ima i misija, + stepeni se podesavaju preciznije od po 0,5 c Po snazi je cini mi se malo slabija od misije po onom pdesighnu ali greje do -25, (iz tog razloga je on uzeo takve x 3) jer su stavljanje na neke planinske apartmane... Slabo se nesto javljaju iskisutva za one jeftinije mideine modele inverter, tipa blanc ... Ne znam dal se pominjalo i ako ej nekom bitno GMCC kopresori su u Midei klimama kao i u mnogim drugim, gmcc je u mideinom vlasnistvu vec godinama a bio je tosibin nekad, u mnogim klimama danas se ugradjuju gmcc kompresori, isto tako i mnoge klime se pod drugim brendovima pakuju u mideii po naruzbini... Licno mi je jedan od servisera pokazao klimu koja je unutra ista kao missija 12ica, ali je brened slagacu dal bese cerrier ili heriier a inace skuplja za skoro 20k od midee SVE JE ISTO, cak i pomenuti motorcic :) Generalno mislim da je Midea postala ozbiljan prica u svetu klima uredjaja, u toj nekoj srednjoj i visoj nizoj klasi [ sasamanas @ 21.08.2020. 13:08 ] @
Pozdrav stari drugari...
Posto danas uzeh da se raspitujem za kolegu hoce neku HISENSE guglajuci naidjoh na razne pljavstine o mojoj klimi, cak sam se i ja pominjao negde, vidim da promoteri japanskih i dalje rade posao, no nebitno ljudi su vec skapirali.. (a najvise pisem zbog clana sa drugog foruma pod imenom Papucar jer me je nekako inspirisao svoj postom o meni ) :) 1. Prvi sam pisao iskustva o Midei Mission 12 *MOB3* 2. Kupio je kad nije imala famozni eurovent sertifikat (dobila ga je 3 meseca nakon toga, kao i mnogi mideini moideli) 3. Da trebao mi je fensi WIFI kontroler za daljinu, i mnogo ga koristim i bas bas mio znaci (tad su me svi prozivali) danas je to vec opcija skoro na svakoj klimi Na pomenutu klimu se grejem 4 god kao glavno grejanje, i skoro 5 hladio. i dalje kazem i tvrdim klima je perverzija za te pare, jos ko je mogao da je kupi preko servisera za 360-380 e taj je pobedio... Prve 2 zime sam detaljno vodio statistiku, potrosnja modulacija, razna testiranja i sve sam kacio u prosloj temi, gde su me promoteri i serviseri Japanskih stalno tovarili i prozivali no ne bitno, ko je kupio misiju 1, nije se zahebo. Steta sto se sad tesko nalazi, gura se misija 2 sa R32 za koju ce se tek pokazati iskustva... Zadnje 2 zime sam samo merio ukupnu potrosnju za celu sezonu, ostalo ne jer sam je doktorirao. Nakon 4 sezone grejanja kao osnovni vid sa ovom klimom i skoro 5 hladjenja, procuo se el.motor turbine unutrasnje jedinice, ali samo na malom broju obrtaja kad je u stned baju tad se samo cuo na velikom br.obrtaja ne. Posto skontaj da su verovatno otisli lezajevi, skinem motorcic odlemim 4 zice skinem plocu i zamenim oba lagercica, uzeo neke najskuplje u SKFu ni 1000din me nije izaslo... Taj motor kosta od 50-70e nov original, u garanciji se dobija nov besplatno sa placenom cenom zamene... Znaci 2 god svakako a bilo je +3 god garancije znaci 5 god. ali je bio uslov da vam je ovlasceni serviser servisirao klimu svake godine i po potrebi, naravno i sa overenim servisima na onom papiru sto se dobije uz mideu... Posto ja nisam tj jesam prvih 1-2 god posle sam sam, nisam uopste hteo da ih cimam... Vidim na netu da je joj nekima crkavao to posle 4-5 god i da su menjali bez pogovora, znaci losi lageri tj vrv napravljeni da traju 10-15 god normalne explotacije. U mom slucaju 4-5 god ali grejanje 180 dana + hladjenje, a klimu dosta forsiram jer imam jednu, da su bile dve to bi bila druga prica. A sad o skupoj seriji ultimate comfort Kolega je uzeo za neke apartmane one ultimate comfort, sto je serija iznad i izasla je posle missije, tek ta klima je takva perverzija da nisam verovao ono sto mi se svija kod nje je : -ovlazivac vazduha ( podesavanje relativne vlaznosti vazduha ) znaci ne treba vam poseban uredjaj koji ovlazuje vazduh, stavite na 50% i ona ga zakuca -merenje potrosnje el.energije samo iz aplikacije, znaci meri trenutnu, ukupnu na sat-dan-nedelja-mesec. Cak ima i opciju da vam racuna u parama. PERVERZIJA od klime ali skupo preko 70k -ima sve sto ima i misija, + stepeni se podesavaju preciznije od po 0,5 c Po snazi je cini mi se malo slabija od misije po onom pdesighnu ali greje do -25, (iz tog razloga je on uzeo takve x 3) jer su stavljanje na neke planinske apartmane... Slabo se nesto javljaju iskisutva za one jeftinije mideine modele inverter, tipa blanc ... Ne znam dal se pominjalo i ako ej nekom bitno GMCC kopresori su u Midei klimama kao i u mnogim drugim, gmcc je u mideinom vlasnistvu vec godinama a bio je tosibin nekad, u mnogim klimama danas se ugradjuju gmcc kompresori, isto tako i mnoge klime se pod drugim brendovima pakuju u mideii po naruzbini... Licno mi je jedan od servisera pokazao klimu koja je unutra ista kao missija 12ica, ali je brened slagacu dal bese cerrier ili heriier a inace skuplja za skoro 20k od midee SVE JE ISTO, cak i pomenuti motorcic :) Generalno mislim da je Midea postala ozbiljan prica u svetu klima uredjaja, u toj nekoj srednjoj i visoj nizoj klasi [ _dzo.ni_ @ 21.08.2020. 13:18 ] @
Midea je i pre bila mamara za klime, najvise ces videti on/off midee na ulici tj u lokalima :)
[ driverxl @ 21.08.2020. 14:12 ] @
Veliki i srdacan pozdrav za sasumanasa, jednog od retko cestitih ljudi iz ove teme koji nije prevarant, nije trgovac klimama i forumski sibicar, jer je taj momak ovde najkorektinije i najdetaljnije moguce, iznosio sva svoja iskustva sa Midea Mission klimom iako je bio jedan od prvih koji je istu kupio.Da je srece da je vise takvih ljudi ovde koji ce postenio izneti svoja licna iskustva sa bilo kojom klimon.Tim postovima je napostenije moguce direktno ili indirektno pomogao svima nama koji smo za puno manje para, kupili daleko bolju klimu od nekih izvikanih i zastarelih kineskih klima sa navodno japanskim imenom. Svaka cast Sasa i nadam se da ce i tvoj buduci doprinos ovom forumu , biti na korist i zadovoljstvo svih onih kojima treba dobra klima za grejanje. [ ETNAPR @ 21.08.2020. 14:30 ] @
Upravo se pokazalo, da je rešenje sa kugličnim ležajima motora turbine prava stvar. Ne zavisi se od servisa za svaku sitnicu.
[ maxys @ 21.08.2020. 16:09 ] @
Citat: driverxl: Veliki i srdacan pozdrav za sasumanasa, jednog od retko cestitih ljudi iz ove teme koji nije prevarant, nije trgovac klimama i forumski sibicar, jer je taj momak ovde najkorektinije i najdetaljnije moguce, iznosio sva svoja iskustva sa Midea Mission klimom iako je bio jedan od prvih koji je istu kupio.Da je srece da je vise takvih ljudi ovde koji ce postenio izneti svoja licna iskustva sa bilo kojom klimon.Tim postovima je napostenije moguce direktno ili indirektno pomogao svima nama koji smo za puno manje para, kupili daleko bolju klimu od nekih izvikanih i zastarelih kineskih klima sa navodno japanskim imenom. Svaka cast Sasa i nadam se da ce i tvoj buduci doprinos ovom forumu , biti na korist i zadovoljstvo svih onih kojima treba dobra klima za grejanje. Je l to znači da smo mi ostali lazovi i da nismo iznosili istinite impresije ili da smo trgovci? Čemu ovakvo etiketiranje? Zaista nije korektno. [ Alen23 @ 21.08.2020. 16:21 ] @
Sasamanas , s uživanjem sam čitao tvoje detaljne postove o midei mission .. Sad su ,kao što vidiš , teme razdvojene i situacija je relaksirana a Midea je jedan od najvećih proizvodjača klima s više nego odličnim proizvodima pa je velika šteta da se ovako malo piše o njoj... Pozdrav i nadam se da ćeš se malo više angazirati na ovoj temi..
Zaboravih te upitati , za mideu da li postoje neki serveri za download servisne dokumentacije , ono sa specifikacijama komponenti koje ugradjuju u klime.. [Ovu poruku je menjao Alen23 dana 21.08.2020. u 17:47 GMT+1] [ Alen23 @ 21.08.2020. 17:00 ] @
Citat: maxys: Citat: driverxl: Veliki i srdacan pozdrav za sasumanasa, jednog od retko cestitih ljudi iz ove teme koji nije prevarant, nije trgovac klimama i forumski sibicar, jer je taj momak ovde najkorektinije i najdetaljnije moguce, iznosio sva svoja iskustva sa Midea Mission klimom iako je bio jedan od prvih koji je istu kupio.Da je srece da je vise takvih ljudi ovde koji ce postenio izneti svoja licna iskustva sa bilo kojom klimon.Tim postovima je napostenije moguce direktno ili indirektno pomogao svima nama koji smo za puno manje para, kupili daleko bolju klimu od nekih izvikanih i zastarelih kineskih klima sa navodno japanskim imenom. Svaka cast Sasa i nadam se da ce i tvoj buduci doprinos ovom forumu , biti na korist i zadovoljstvo svih onih kojima treba dobra klima za grejanje. Je l to znači da smo mi ostali lazovi i da nismo iznosili istinite impresije ili da smo trgovci? Čemu ovakvo etiketiranje? Zaista nije korektno. Mislim da se to ne odnosi na tebe , ovo su neki dogadjaji iz prošlih vremena , koju se srećom iščezli... [ driverxl @ 21.08.2020. 18:00 ] @
Citat: maxys: Citat: driverxl: Veliki i srdacan pozdrav za sasumanasa, jednog od retko cestitih ljudi iz ove teme koji nije prevarant, nije trgovac klimama i forumski sibicar, jer je taj momak ovde najkorektinije i najdetaljnije moguce, iznosio sva svoja iskustva sa Midea Mission klimom iako je bio jedan od prvih koji je istu kupio.Da je srece da je vise takvih ljudi ovde koji ce postenio izneti svoja licna iskustva sa bilo kojom klimon.Tim postovima je napostenije moguce direktno ili indirektno pomogao svima nama koji smo za puno manje para, kupili daleko bolju klimu od nekih izvikanih i zastarelih kineskih klima sa navodno japanskim imenom. Svaka cast Sasa i nadam se da ce i tvoj buduci doprinos ovom forumu , biti na korist i zadovoljstvo svih onih kojima treba dobra klima za grejanje. Je l to znači da smo mi ostali lazovi i da nismo iznosili istinite impresije ili da smo trgovci? Čemu ovakvo etiketiranje? Zaista nije korektno. Ne znam na osnovu cega si se nepotrebno pronasao u napisanom jer da si samo malo pazljivije procitao post. video bi da je napisano "jedan od retkih" a ne jedini, sto znaci da ovde ima jos cestitih i korektnih ljudi.Ne puno ali ih je bilo i tu mislim vise na perfekat nego na pluskamprefekat jer nije bas tako davno bilo.Nisam cesto ovde o ne znam cime se bavis, ali je bar ovde svima poznata koja je to ekipa trgovaca bahato carovala ovim forumom.Ako je neko o tome pisao ovde vise od mene, svaka mu cast.Ovde me to vise ne zanima jer je stao posao doticnoj ekipi pa su se premestili na drugi forum. Nemam potrebu a ni nameru da se pravdam bilo kome narocito ne nekom nn licu sa foruma, a ti shvati onako kako tebi odgovara, ne poznajem te i licno mi bas nista ne smetas. P.S. Hvala Alenu na pomoci i pojasnjenju i zaboravih da napisem, srdacan pozdrav obojici. [Ovu poruku je menjao driverxl dana 21.08.2020. u 19:24 GMT+1] [ maxys @ 21.08.2020. 21:10 ] @
Vrlo dobro znam na koga se ovo odnosi. A ako neko misli da će potezanjem starih tema doprineti bilo kakvoj zdravorazumskoj diskusiji, prevario se.
[ maxys @ 21.08.2020. 21:16 ] @
Da završimo jedno za uvek sa ovim prepucavanjem. Situacija na svim forumima je veoma nategnuta i pre svega navijacki orijentisana. A u poslednje vreme se iznosi niz neistina za odredjene brendove. To trolovanje i udaranje kontre ubija poentu ovakvim temama.
Mozda ipak ovo razdvajanje tema i nije bila loša ideja. [ driverxl @ 22.08.2020. 07:44 ] @
Citat: maxys: Vrlo dobro znam na koga se ovo odnosi. A ako neko misli da će potezanjem starih tema doprineti bilo kakvoj zdravorazumskoj diskusiji, prevario se. Sta je sa tobom momce?Ako neko sada poteze te gluposti iz nekih proslih i ruznih vremena onda si to jedino ti i niko drugi jer niko nista nije pomenuo?Ti si se sam nepotrebno pronasao a onda kazes da kao znas sve?Pa ako znas sve i znas da nisi taj, zasto se onda sam nepotrebno prozivas kada te niko ne dira?Cemu onda nicim izazvan potezes te "duhove proslosti" i izazivas nepotrebno raspravu oko nepotrebnih stvari izigravajuci ovde kao nekog forumskog mirotvorca?Mani to i pusti narod da pise ono sta zeli jer mi ti sigurno neces reci kako cu i na koji nacin da napisem ili sastavim bilo koju recenicu. Nismo ni ti ni ja niciji lektori i drveni advokati a narocito me nije briga sta se desava na drugim forumima.Pusti to i uzivaj sa ovdasnjim pametnim ljudima koji ovde ispisuju vrlo fine i korisne diskusije o odrdjenim klimama pojedinih proizvodjaca.Jedino gde se slazem sa tobom jeste upravo to razdvajanje tema jer je to donelo puno veci mir i vidljivo cuva dignitet ove teme o klimama. [ maxys @ 22.08.2020. 10:43 ] @
Mani me prazne priče. To fino uživanje se pretvara u merenje čiji je veći. Koliko vidim i na drugim forumima ista priča gde si i ti učesnik. To naslađivanje ostavite za pm.
[ driverxl @ 22.08.2020. 11:50 ] @
Pa kada si vec bezobrazan i pravis neke svoje konstrukcije prateci sta ja radim i pisem po nekim forumima, sta tebe boli ona stvar sta cu ja i zasto da pisem na nekom forumu?Sta si mi ti , kontrolor , tata, mama pa ces ti da mi kates dsta cu i kako da radim odnosno pisem?
Pisacu sta ja hocu shodno zalsugama raznotznih bezobraznika koji su to od mene zasluzili i sta se ti tu mesas osim ako i sam ne stremis takvima ili se daleko bilo deo istih?Uostalom, koji si uposte ti meni ali i ovde neki faktor da meni ili bilo kome drugome, sugerise sta cu da radim ili pisem?Da necu mozda tebi da polazem racune ili tebe dapitam ili slusam? Gledaj svoja posla kada te niko ne dira i ne izigravaj ono sto nisi?Vidim da zelis svadju a nikada te pomenuo nisam, medjutim ukoliko zelis da nastavis sa pametovanjem i bezobrazlukom, necu ti ni malo ostati duzan. Ne zelim to niti svadje i rasprave i zato zaboravi na pametovanje, ne zelim to OVDE na ovom forumu i to me ovde ne zanima osim ako me neko cacne bez razloga ovako kao ti.Predlazem ti da gledas svoja posla i pises o klimama ako te vec kao zanimaju , ne diram te, ne diraj me. [ _dzo.ni_ @ 22.08.2020. 13:07 ] @
Ljudi dajte molim vas ovo je potpuno off topic. Raspravljaje se u pp oko toga a ne u temi za klima uređaje.
[ driverxl @ 22.08.2020. 13:20 ] @
U pravu si dzo.ni i ja ovog momenta trajno prekidam svaku dalju komunikaciju, neka pise sta god ko hoce.Ende.
[ maxys @ 22.08.2020. 16:31 ] @
Teme sa klimama i jesu razdvojene zbog prozivanja. Jbg, neko te svojevremeno potkačio za nešto bez osnova, ali nema razloga da se nastavi u istom stilu. Nema razloga da se vraćamo u to vreme, ovako javno, pa će prepucavanje između ovih I onih da se nastavi.
Ne pišem ja ovo da bih bio mirotvorac kako kažeš, već da se taj stalni nesporazum prebaci na pm ili bilo gde drugde van foruma. Lično se nigde nisam osetio prozvanim, ali mi je doqrchilo ovo spuštanje i prepucavanje na forumima. [ Alen23 @ 22.08.2020. 16:36 ] @
Da li je ovo u linku service manual za mission 1
https://www.google.com/url?sa=...g=AOvVaw1dNKnfO6TyhSyM3o9bpqlC [ driverxl @ 22.08.2020. 17:44 ] @
Prava oznaka na mojoj mision klimi je: MSMBBU-12HRFN1-QRD0GW Pozzz. [ Žoržomunze @ 23.08.2020. 12:40 ] @
To je oznaka i moje Mission,tj.sad je ćerka tamo u kući i tri zime greje 40kvm. Prve dve uz pomoć norveškog od 800W,a od kad je urađena izolacija i pvc stolarija,samostalno. Zadnja zima doduše blaga i bez većih minusa!
[ sasamanas @ 24.08.2020. 12:30 ] @
Citat: driverxl: Prava oznaka na mojoj mision klimi je: MSMBBU-12HRFN1-QRD0GW Pozzz. Moja ima B u zagradi Indor model : MSMBBU-12HRFN1-QRD0GW (B) Outdoor model : MSMBBU-12HRFN1-QRD0GW (B) (Facotory code : MOB03-12HFN1-QRD0GW ) Ova poslednja oznaka, to me je u pocetku bas bila zabuna kod midea klima, zapravo predstavlja JEDNU oznaku za ceo uredjaj, znaci ova klima je model MOB03-12HFN1-QRD0GW (koji se sastaoji od unutrasnje i spolajsnje sa oznakama koje su navedene iznad jer bilo je raznih kombinacija al onda ovo MOB03 bude neke druge oznake) Moja ima bas ovakve specifikacije : Midea klima inverter MSMBBU-12HRFN1-QRD0GW (B) WIFI WIFI: Opciono uz doplatu Serija: Mison Wireless Control: Sa malim prekidačem (USB veličine ) u svakom trenutku možete da dodate WiFi funkciju potrazi , omogućavajući kontrolu klima uređaja , npr uz pomoć . Tablete ili smart telefon Kapacitet klima uređaja: Hlađenje: 12000 BTU/3,5 KW Grejanje: 13000 BTU/3,8 KW Potrošnja struje: Hlađenje: (104-1720) W Grejanje: (162-1740) W (zaista se moze naterati da povuce toliko, bilo je i serija sa slabijim kompresorom nesto oko 1400wati, naravno oznaka klime je onda drugacija) Sakriveni displej ispod maske Moderan dizajn :Jedinstveni oblik Od spoljne jedinice se odnosi na liniju dijamanata , čini estetika vašem domu će biti sačuvana . Funkcija EKO:Korišćenjem inteligentnu tehnologiju Prelazak na ECO režim dobijate 60 % uštede energije za smanjenje potrošnje energije Bežični daljinski upravljač Miran režim rada 24 sata ON / OFF Nizak nivo buke Visoka energetska efikasnost Kompenzacija temperature Hot Start Hitna režim Hladno Katalizator filter Super plazma filter Filteri visoke gustine Klasa energetske efikasnosti: Pri hladjenju/Pri grejanju: A+++/A++ SEER: 6,5; A++ SCOP (Tbiv: -7°C): 4,0; A+ Protok vazduha: Niža/Srednja/Viša (brzina ventilatora)= 450/560/650 m³/h (nigde po radnjama nije navedeno TURBO mod koji je kao 4rta brzina, cini mi se do 10-15min znaci vise od 650m³/h) Temperaturni raspon rada: -20°C do +50ºC Radni medijum: Eko gas R410A Nivo buke: Unutrašnja jedinica: Niža/Srednja/Viša (brzina ventilatora)= 20/24/31/38 db(A) Spoljašnja jedinica: 62 db(A) max. Posebne karakteristike: Funkcija odvlaživanja: 1,2 l/h Memorisanje pozicije usmerivača vazduha (pamti poslednju poziciju usmerivača vazduha pre isključivanja klima uredjaja i nastavlja rad u istoj poziciji prilikom ponovnog pokretanja) Samodijagnostika i auto zaštita (automatska detekcija kvara i zaštita klima uredjaja od daljih oštećenja) Auto detekcija nedostatka gasa (registruje nedostatak gasa u sistemu i automatski isključuje uredjaj radi zaštite kompresora) Hladni katalitički filter(eliminiše isparljiva organska jedninjenja i štetne gasove i mirise iz vazduha) Auto restart opcija Noćni režim Turbo režim Dimenzije: Unutrašnja jedinica (ŠxVxD): 81 x 30 x 20 cm / 8.2 kg Spoljna jedinica (ŠxVxD): 80 x 55.4 x 33.3 cm / 29 kg Moja ima i JONIZATOR sto nigde nisam video da je navedeno po radnjama Inace gledam ove Midee sto se sad prodaju kod nas u Srbiji, cene su onako mozda malo bezobrazne, koliko vidim ova novija MISSION 2 postoji sa i bez WIFI, ili mozda oper botici iz radnji sto stavlaju podatke lupaju gluposti... Ultimate Comfort i ova najnovija Breezeless su jako slicne, s tim da ova prva (ima kolega) ide do -25 a ova nova do -10 cini mi se AL neverovatno koliko radnje lupaju gluposti i naovode musterije u zabludu. Pozdravi dobri ljudi [ sasamanas @ 24.08.2020. 12:41 ] @
Sad videh kod uvoznika da i Misija 2 ide do -25 sto je jako pohvalno
[ Alen23 @ 24.08.2020. 14:18 ] @
Sasamanas , jeli ima negdje da se nadju specifikacije ovih novih modela , ne mislim na ove trgovačke , već one kao u npr onom service manualu za mission 1 sto sam stavio u postu iznad..
[ driverxl @ 24.08.2020. 15:31 ] @
[quote]sasamanas:
Citat: driverxl: Prava oznaka na mojoj mision klimi je: MSMBBU-12HRFN1-QRD0GW Pozzz. Moja ima B u zagradi Indor model : MSMBBU-12HRFN1-QRD0GW (B) Outdoor model : MSMBBU-12HRFN1-QRD0GW (B) (Facotory code : MOB03-12HFN1-QRD0GW ) Ova poslednja oznaka, to me je u pocetku bas bila zabuna kod midea klima, zapravo predstavlja JEDNU oznaku za ceo uredjaj, znaci ova klima je model MOB03-12HFN1-QRD0GW (koji se sastaoji od unutrasnje i spolajsnje sa oznakama koje su navedene iznad jer bilo je raznih kombinacija al onda ovo MOB03 bude neke druge oznake) Pre svega pozdrav tebi i naterao si me da opet idem da isproveravam oznake na spoljasnjoj jedinici moje klime. Sve je potpuno identicno kao i na tvojoj klimi i mislim da se ovaj model i nije prodavao pod nekom drugom oznakom. Ne bih imao sta vise da dodam osim da proveris prispele poruke. Srdacan pozdrav dobri covece. [ maxys @ 24.08.2020. 18:13 ] @
Citat: sasamanas: Sad videh kod uvoznika da i Misija 2 ide do -25 sto je jako pohvalno Svaka u toj klasi može do - 25, samo je pitanje šta može da isporuči pri toj temperaturi. S obzirom da je mission 1 tbiv -7 C, to - 25 deluje optimistično. Verovatno je cop blizu 1 [ Alen23 @ 24.08.2020. 19:12 ] @
Na -25 , 1.83kw uz cop 1.7 , na -15 2.4kw uz cop 2.4..
E sad ovo je certificirano , imaš li podatak za još koji uedjaj iz te klase koliko daje na -20 ili više .. [ maxys @ 24.08.2020. 20:59 ] @
Okači link ili izveštaj. Ne mogu da je nađem na euroventu.
[ driverxl @ 25.08.2020. 07:10 ] @
[ Alen23 @ 25.08.2020. 08:43 ] @
Nema zime s ovom mission 2 , uz niži cop ova midea moze bez problema dati 3+kw na -10,-15..
[ maxys @ 25.08.2020. 11:12 ] @
Odakle si sad to izveo (u vezi veće snage uz niži COP za konkretnu klimu)? Razmatraš teoretski ili...?
Tbiv -7 C, 2.17 kW, COP 3.12 TOL -25 C, 1.83 kW, COP 1.68 S obzirom da je uređaj deklarisan do -25, TOL se i radi na toj temperaturi, ali opet ne znači mnogo u odnosu na druge uređaje koji su deklarisani do -10, -15... tj. ne znamo šta bi oni dali na -25 C Sad poredim sa svojom klimom P12EN Tbiv -8 C, 2.31 kW, COP 3 TOL -10 C, 2.5 kW, COP 2.9 Šta se zbiva sa bivalentnim grejanjem ispod -7? Je l' ga ima ili ga nema na testu? [ sasamanas @ 25.08.2020. 11:17 ] @
Citat: Alen23: Sasamanas , s uživanjem sam čitao tvoje detaljne postove o midei mission .. Sad su ,kao što vidiš , teme razdvojene i situacija je relaksirana a Midea je jedan od najvećih proizvodjača klima s više nego odličnim proizvodima pa je velika šteta da se ovako malo piše o njoj... Pozdrav i nadam se da ćeš se malo više angazirati na ovoj temi.. Zaboravih te upitati , za mideu da li postoje neki serveri za download servisne dokumentacije , ono sa specifikacijama komponenti koje ugradjuju u klime.. [Ovu poruku je menjao Alen23 dana 21.08.2020. u 17:47 GMT+1] Citat: Alen23: Da li je ovo u linku service manual za mission 1 https://www.google.com/url?sa=...g=AOvVaw1dNKnfO6TyhSyM3o9bpqlC Bilo je nekad na nekom bugrarskom midea sajtu komplet servis manual ali bas za za serije koje su se kod nas prodavale i imale eurovent one sa oznakom (B) i ono MOB03-12HFN1-QRD0GW, ove sto si ti okacio (BW) razlika je sigurno u unutrasnjoj jedinici, tipa moza nemaju opciju wifija ili su boje drugacije ili tako neka glupost, ostalo bi trebalo da je isto.. Vecina sajtova je arhiviralo jer je mator model... Ako nadjem okacicu Tada pre par godina sam kontaktirao uvoznika u Srbiji, i oni su mi potvrdili da se kod nas uvozio iskljucivo model (B) i ono MOB03 u varijanti 12ice Citat: maxys: Mozda ipak ovo razdvajanje tema i nije bila loša ideja. To je trebalo odavno da se uradi, jer ljudi su tesko dolazili do pravih informacija kada pitaju za nekog chjaneza omdah su se javljali troleri poput onog Anona sto je banovan 100 puta, omdah ispljuje tog nekog kineza i krene havljaljenje nekih drugih klima... Citat: Alen23: Sasamanas , jeli ima negdje da se nadju specifikacije ovih novih modela , ne mislim na ove trgovačke , već one kao u npr onom service manualu za mission 1 sto sam stavio u postu iznad.. Koja te konkretno zanima ? Verovatno ima samo treba da se pojure tacne oznake da ne bi bilo zabune, ovi nasi prodavci pisu svasta u opisu... Koliko sam ja bacio oko na sajtu uvoznika one sto oni imaju na stanju sve imaju euovent. Citat: maxys: Citat: sasamanas: Sad videh kod uvoznika da i Misija 2 ide do -25 sto je jako pohvalno Svaka u toj klasi može do - 25, samo je pitanje šta može da isporuči pri toj temperaturi. S obzirom da je mission 1 tbiv -7 C, to - 25 deluje optimistično. Verovatno je cop blizu 1 Anone ti li si :) Ko bude kupovao ovu Misiju 2, trebalo bi proveriti sa uvoznikom tacne oznake spolje i unutrasnje jedinice kao i faktori kod, oni naovde da je to MB-12N8D6, ali koliko vidim na netu ima vise varijanti, verovatno boje, wifi opcija da ili ne itd [ maxys @ 25.08.2020. 11:27 ] @
Nisam ja, ovaj Anon :D
Treba čitati šta piše na nalepnici. Trgovci na sajtu pišu jedno, a na proizvodu piše drugo. Često su i specifikacije prepisane od ko zna koje klime i ne odgovaraju stvarnom stanju [ sasamanas @ 25.08.2020. 11:38 ] @
To i ja kazem, tada sam bas bio ozbiljno popiz.... i onda sam se dopisivao preko mejla danima sa uvoznikom, jbg oni ne mogu da uticu na to sta ce prodavci stavljati na svoje sajtove kao podatke. A verujem da je protiv zakonito dovoditi kupce u zabludu.
Po ovome od uvoznika oznaka je MB-12N8D6 i ima eurovent sertifikat [ sasamanas @ 25.08.2020. 11:41 ] @
Citat: maxys: Odakle si sad to izveo (u vezi veće snage uz niži COP za konkretnu klimu)? Razmatraš teoretski ili...? Tbiv -7 C, 2.17 kW, COP 3.12 TOL -25 C, 1.83 kW, COP 1.68 S obzirom da je uređaj deklarisan do -25, TOL se i radi na toj temperaturi, ali opet ne znači mnogo u odnosu na druge uređaje koji su deklarisani do -10, -15... tj. ne znamo šta bi oni dali na -25 C Sad poredim sa svojom klimom P12EN Tbiv -8 C, 2.31 kW, COP 3 TOL -10 C, 2.5 kW, COP 2.9 Šta se zbiva sa bivalentnim grejanjem ispod -7? Je l' ga ima ili ga nema na testu? Za Mission 1 je bilo po servis manuelima za -5 -7 -10 -15 -20 [ Alen23 @ 25.08.2020. 12:19 ] @
Citat: maxys: Odakle si sad to izveo (u vezi veće snage uz niži COP za konkretnu klimu)? Razmatraš teoretski ili...? Tbiv -7 C, 2.17 kW, COP 3.12 TOL -25 C, 1.83 kW, COP 1.68 S obzirom da je uređaj deklarisan do -25, TOL se i radi na toj temperaturi, ali opet ne znači mnogo u odnosu na druge uređaje koji su deklarisani do -10, -15... tj. ne znamo šta bi oni dali na -25 C Sad poredim sa svojom klimom P12EN Tbiv -8 C, 2.31 kW, COP 3 TOL -10 C, 2.5 kW, COP 2.9 Šta se zbiva sa bivalentnim grejanjem ispod -7? Je l' ga ima ili ga nema na testu? Na osnovu max power inputa od 2kw , plus na osnovu scop testa , product fiche itd... Previše kompliciras s brojkama , u suštini tu se radi o omjeru Kw/cop i max power inputu koji klima ima. [ rasty @ 25.08.2020. 12:44 ] @
Evo neki osnovni podaci
https://www.airconditioningwor.../media/pdf/1552054650-6250.pdf [ daca80 @ 26.11.2020. 08:01 ] @
Da li Midea MB-12N8D6 ima grejače tacne na spoljnoj jedinici?
[ Žoržomunze @ 26.11.2020. 16:31 ] @
Koliko znam,nema. Komšija je ima i nema grejače,osim ako nije neki "nordic" model. Moja mission1, koja je sad kod ćerke nema. Ja sam ubacio sam grejni kabl u tacnu!
Po drugi put u garantnom roku motor un.jedinice se čuje na nižim brzinama. Sutra dolazi servis. Jednom su već menjali. Valjda će sad biti ok! [ zoxor @ 26.11.2020. 16:50 ] @
Midea ALL EASY PRO ima grejac skuplji je od mission 2 za 15 €
[ daca80 @ 27.11.2020. 09:13 ] @
Da li je ima kod nas u prodavnicama? Na netu ne mogu da nadjem da neko ima tu seriju u ponudi, svi nude mission II i Breezeless seriju.
[ rasty @ 27.11.2020. 10:08 ] @
Pa šta ako nema grejač, namotiraš sam https://kupideo.com/oprema-za-rashladu/grejaci-u-kablu
[ daca80 @ 27.11.2020. 11:45 ] @
Koja je najbolja varijanta za povezivanje grejača. Nezavisno napajanje pa da radi konstantno(paljenje i gašenje na prekidač) ili se napajanje nekako može uzeti sa klime?
[ Vuk099 @ 27.11.2020. 12:07 ] @
Ide direkt ns spoljnu jednicu i najbolje da se pali po potrebi na prekidač
[ rasty @ 27.11.2020. 12:39 ] @
Ako želiš da otapaš tacnu iz sobe najbolje je da produžiš izvode od grejača, uvučeš u sobu ,staviš jidan medjugajtanski prekidač ubodeš u220v i to je to
[ rovaccccc @ 27.11.2020. 12:48 ] @
Narucis sa aliexpres smart uticnicu.
Odvedes grijac u uticnicu. Palis preko mob applikacije klikom,ili pokrenes ga klikom na 15 min 30 min 45 min po zelji. Ili jos bolje programiras da se svaki dan upali i ugasi u to i to vrijeme,recimo tri puta dnevno po 15 min. Kad je iznad 0C ne palis nikako. Tako potrosnja grijaca nece igrat nikakvu ulogu u potrosnji struje :) Ja sam te smart uticnice znao platit po 1,5€ :) [ daca80 @ 27.11.2020. 13:29 ] @
Naručivao sam smart prekidače, nisu baš utičnice al rade isti posao i imam ih kući. Dobra je ideja sa njima da se poveže grejač.
[ zoxor @ 27.11.2020. 21:15 ] @
[ Žoržomunze @ 28.11.2020. 10:49 ] @
Bili iz servisa. Zamenili motor turbine un.jedinice,pošto redovno servisiramo,o njihovom trošku. Radi ,čini mi se tiše,nego kad je bila nova. Na žalost,ovo je drugi put da ga menjaju. Nadam se da će trajati! 😀
[ driverxl @ 14.12.2020. 17:59 ] @
Midea mission sa oznakom MSMBBU-12HRFN1-QRD0GW(B) i sa factory code MOB03-12HFN1-QRD0GW , jeste izuzetna klima i kada procitam koliko ljudi ovde imaju problem sa nekim drugim klimama po ovom ovakvom vremenu narocito u vezi sa modulacijom, onda mogu reci da je ova mission 12 klima vrhunski proizvod za nesto manje prostore i nesto manje para.Obzirom da su ovde kod nas domaci trgovci kacili raznorazne podatke o toj klimi da bi istu valjda sto pre prodali, ja cu okaciti rekao bih stvarne i vrlo zvanicne podatke o toj MOB03 klimi koja se nazalost vise ne proizvodi.Ranije su ovde svi kacili podatke od neke druge Midea klime, pa mozda nekome od sadasnjih vlasnika iste to nesto bude znacilo.
Takodje, licno mislim da sve ovo sto se danas proizvodi i nalazi u ponudi, deluje mnogo losije a po podacima koji se mogu naci kod trgovaca cini se i gore od tzv. starijih klima sa R410 gasom.Naravno, tu pre svega mislim na klime skoro svih proizvodjaca u nesto nizem cenovnom rangu od oko 500 eura.Cini se nekako da sve ove novije po tim nekim podacima koji se mogu pronaci, na grejanju deluju puno losije nego njihovi stariji prethodnici. Ako sam negde nesto pogresio ili ako nesto nije tacno , neka neko slobodno to ispravi ili neka obrise ovaj post. https://mideauk.co.uk/wp-conte...oads/2017/08/Midea_Mission.pdf [ rovaccccc @ 14.12.2020. 18:39 ] @
Ako zelis nesto korisno da uradis onda ima i boljih nacina.
Ako hoces da nekom docaras kako radi tvoja klima,bolje ces to docarat npr: -snimis koliko nisko moze ds trosi stabilno konstantno,bez gasenja,na +7 +12 itd -koliko jako moze trositi na vecim minusima,konstantno stabilno -snimis defrost,brzina,glasnoca,tzv uzdah :) -snimis vanjsku na minusima kolko je bucna kad potjera grijat -kad ode u pauzu,za kolko vremena ponovo starta -kako zvuci unutarnja,krcka li posle defrosta...itd itd Ljudima je preko glave citanja specs. Treba vidjet kako se uredjaj ponasa kod kuce,jer valja zivjet pored njeg. To je moje misljenje,kako treba birat klimu. Ako je nekom pogresno,onda nek nastavi citat specs ...:) [Ovu poruku je menjao bakara dana 14.12.2020. u 20:24 GMT+1] [ driverxl @ 14.12.2020. 22:14 ] @
@rovaccccc:
Mozda je proslo puno vremena pa si zaboravio da sam rad te moje klime opisao vrlo detaljno jos posle prve zime 2017./2018. godine, tako da bi bilo izlisno da to ponavljam.Nazalost, to tada nije vecinu puno zanimalo iz nekih poznatih razloga kojih ne zelim da se secam, odnosno razloga zbog kojih nisam vise hteo ni da pisem niti opisujem rad te klime. Onako neobavezno sam ovo postavio jer je mene to zanimalo da vidim koja joj je prava max.snaga na grejanju i sve do danas to nisam mogao da nadjem, pa sam mislio da to sto sam pronasao , moze nekome da koristi ili da admin to obrise ako smatra suvisnim. Prihvatam tvoje sugestije ali ti sve odlicno znas i veruj mi da ja vise nemam ni zelje ni volje da opet uzalud i nepotrebno trosim svoju energiju u tom smislu jer nemam ni jednu novu niti drugu klimu, a rad ove sam cini mi se bas detaljno i nesto duze opisao. Uzgred, taj model klime se vise ne proizvodi pa shodno tome nema potrebe da bilo sta pisem o njoj jer oni koji je imaju o njoj sve vec znaju.Ne moras mi verovati ali ako bih negde slucajno natrcao na tu istu klimu naravno novu u nekom magacinu, odmah bi je uzeo bez razmisljanja za rezervu ovoj sadasnjoj koja nece trajati vecno, a meni bolja od nje za mojih dvadesetak kvadrata , stvarno nije potrebna.Po svemu onome sto sam mogao da zakljucim iz trgovackih i fabrickih opisa ali i objasnjenja korisnika i clanova koji se razumeju u ovu materiju, namece se zakljucak da su na grejanju mnogo bolje i jace sve te neke da tako kazem, starije klime sa R410 gasom bez obzira na proizvodjaca.Ne kazem da sam u pravu ali mi je utisak bas takav i zato bih uzeo jos jednu za rezervu pa makar stajala u kutiji i narednih 10 godina. Ono sto mi se ne svidja kod danasnjih klima jesu cene tih novih modela koje su kod skoro svih proizvodjaca znatno vece, a snaga na grejanju po specifikacijama na papiru znatno manje? Da ne duzim a i da se malo nasmejem(o) i nasalim(o) ali te klime koje kod mene malo "odstoje u kutiji", pokazu se kao odlicne za moje uslove na grejanju jer ih za hladjenje ne koristim.Mesta u kuci ima poprilicno i te dve kutije ne bi bile na smetnji. [ Žoržomunze @ 15.12.2020. 08:28 ] @
Ja sam klimu dve zime koristio za grejanje/hlađenje kuće od 40kvm. Sad joj je četvrta zima i radi odlično,tu sad živi ćerka,mada su nam po drugi put menjali motor turbine uj! Mislim da prvi put kad su menjali i nije bio nov. Prve zime je bilo gusto jer nije bilo izolacije,dosta je pomagao norveški u sobi! Posle izolacije zidova i zamene stolarije situacija se drastično popravila,naravno na bolje. Pošto je jedino tavan bio izolovan a prizemna je kuća,na postojeći brodski pod stavio sam 2cm stirodura,osb ploču od 11mm,a zatim filc i laminat. Drastično se oseća topliji pod jer je ranije,bar po subjektivnom osrćaju,odozdo i bilo najhladnije. Ja sam u sj ugradio samoregulirajući grejni kabl u tacnu i nema problema sa odvodom kondezata u burence ispod. Račun za novembar je bio 5000din(monofazno,jednotarifno brojilo) i mislim da je potrošnja sasvim ok(merač sam poneo sa sobom 😃) a baš je toplo i ne štedi se. Midea mission1 sa R410 gasom u svom cenovnom rangu za mene je odlična klima. Poz
I da dodam na ove @driver-ove karakteristike Pdsg joj je mislim 2,6kW. [ driverxl @ 15.12.2020. 12:23 ] @
Znam Zorzo da ti imas istu klimu i osim tog problema sa ventilatorom unutrasnje koji se po malo cuje , nikakvih drugih nedostataka nisam primetio u radu te klime.Veruj mi da i danas greje isto kao prvog dana i to je ono sto me zaista cini bas vrlo zadovoljnim kao korisnika.Ja nemam neku bas dobru izolaciju, soldinu rekao bih i u tih 20 kvadrata ona meni odradjuje do sada savrsen posao na grejanju obzirom da mi volimo nesto topliju prostoriju u toku grejnog perioda jer istu uopste ne gasimo cele grejne sezone.
Recimo u ovom periodu u toku dana trosi imedju 320-400 w na odrzavanju , uvece oko 500w-600w i duva bas toplo sto je nama pravo zadovoljstvo.Ja nisam jos nista petljao oko nekih eksperimentisanja sa podesavanjima klime u odnosu na temperaturu u prostoru koji se greje niti me to realno zanima, nego podesim je na 26 na un.jedinici ( to su dve manje prostorije u pom.zgradi ) i ne diram to cele zime.U obe prostorije je uvek kao u banji.Jos bateriju u daljinskom nisam promenio.Inace, meni je klima od prvog dana na auto modu, tako da ni danas ne znam moze li ona nesto vise i jace ili ne ne moze obzirom da me to stvarno ne zanima.Ne gasi se i radi vrlo stabilno a najvaznije je da nam je u tom prostoru stvarno uvek prijatno toplo da mozemo i u kratkim rukavima cele zime ili preciznije receno, celog grejnog perioda.Kad' se setim alfe, drva , uglja, konv.grejalica, muka i para koje sam trosio na grejanje samo tog prostora decenijama unazad, ovo je najblaze receno blagodet. Ne znam dokle ce tako da gura ali za sada to radi odlicno u tom grejanom prostoru.Na dvadesetak dana operem filtere reda radi i ne iskljucujem je dok to radim i to je to od tih nekih poslova oko nje. Ne sumnjam da ima i boljih klima ali je veliko pitanje zasto baciti puno vise para na nesto sto ce odradjivati isti posao kao i ova znatno jeftinija klima, meni je to pitanje svih pitanja.Kvalitet? Mislim i postujem da neko trazi nesto vrhunski od klime ali sam uvereniji da je to ovde kod nas narocito forumasa, vrlo upitna stvar narocito za ove ili nesto vece pare koje placamo ove nase klime i koje se nude na nasem trzistu.Ako znamo a mislim da skoro svi to znamo da kvalitet klima na nasem trzistu ne "lezi" u uredjajima koji se nama ovde nude za ove pare, nego se on "krije" u klimama od nekoliko hiljada eura proverenih japanskih proizvodjaca klima uredjaja, onda je svaka prica o nekom kvalitetu za te manje pare izlisna.Sve ostalo bez zelje da bilo koga uvredim, spada iskljucivo u neka nasa forumska i cesto nepotrebna prepucavanja realno primerena domacem mentalitetu.Koji kvalitet da trazim od klime koja kosta 400,500, 600 ili cak i 800 eura?Pa nisu ni proizvodjaci klima bas toliko glupi i znaju oni bolje od nas sta je kvalitet i koliko isti kosta a to je daleko, daleko od ovoga oko cega se mi ovde cesto i vec godinama potpuno nepotrebo prepiremo. Zato mislim da je konkretno i tebi i meni najvaznije da nam ova klima potraje sto duze i da radi jos ovoliko godina ako ne moze vise, licno bih bio prezadovoljan.Ko je svake godine kupovao i cepao drva, kupovao i istovarao ugalj i sve to zajedno lozio u smederavac ili alfu, taj verovatno zna tu muku i zna da o cemu pisem.Svako dobro ljudi. https://www.eurovent-certifica...lts=227&tradename=14549331 [Ovu poruku je menjao driverxl dana 15.12.2020. u 16:18 GMT+1] [ mrbakero @ 09.05.2021. 15:33 ] @
Stan 50kvm dnevna veca i spavaca soba sta preporucujete
[ mirkobatocina @ 24.06.2021. 22:12 ] @
Citat: Koji to modeli Midea klime, imaju Eurovent sertifikat a prodaju se u Srbiji ? [ Žoržomunze @ 11.07.2021. 08:10 ] @
Midea Mission,recimo...
[ mirkobatocina @ 22.07.2021. 23:49 ] @
Model Mission .... jel' to serija 1 ili serija 2 ?
[ zoxor @ 23.07.2021. 06:31 ] @
Midea Xtreme menja Mideu Mission.
Jos moze da se nadje Mission po radnjama ali kod uvoznika ga nema vise. [ mirkobatocina @ 23.07.2021. 21:52 ] @
A koja je kod nas u ponudi ?
Midea Xtreme. -- AG-09N8C2CF-I /AG-09N8C2CF-O -- AG-09N8C2F-I /AG-09N8C2F-O Stari ili novi model ? [ mirkobatocina @ 25.07.2021. 22:14 ] @
Ima i ovaj model za 2021 god.
Midea XTreme AG-09N8C2BF-I /AG-09N8C2BF-O Spoljna jedinica, sa oznakom na kraju " 2BF-0 ". [ mirkobatocina @ 27.07.2021. 21:54 ] @
Kod nas u Srbiji u ponudi je neki model klime Midea Xtreme, sa oznakom " AG-12NXD0-I " a ima i sa oznakom " MSAGBU-12HRFN8 ".To je sto sam ja pronasao u ponudi na " Google - internetu "!!!
Ako neko ima informacije, koji to model klime "Xtreme Midea" ima Eurovent sertifikat a prodaje se u Srbiji , neka napise ovde na forumu.Mislim da je korisno jer Midea , ima reputaciju dobrog Kineskog proizvodjaca. Mozda @driverxl , ima prave informacije. [ driverxl @ 29.07.2021. 14:41 ] @
@mirkobatocina:
Na tvoju veliku zalost Midea mission koju ja imam i koja i dalje radi perfektno i zimi i leti, ima Eurovent sertifikat za kojim si toliko kukao i jaukao po raznim forumima, pa si cak i izmisljao da tog sertifikata predmetna klima nema.Razlog tvog tadasnjeg ponasanja znamo svi ali zasto opet pokusavas isto, to stvarno ne znam ali mogu da perpostavim i ne pogresim kao i uvek do sada. Priznao ti to ili ne ali se moras sloziti da taj izvanredni klima uredjaj, izlazi iz jedne od najboljih fabrika za proizvodnju klima.Ako ti i dalje smeta sto se Midea proizvodi u Kini, da te podsetim jer si zaboravio da se u Kini proizvode klime skoro svih kako ti kazres , japanaca ali to je vec mnogo puta ispricana prica koju si ti zaboravio obzirom da opet potezes "duhove proslosti". Obzirom da sebe odavno ovde dozivljavas kao "najpametnijim", nadam se da ces po starom dobrom obicaju ti prvi pronaci ono sto samo tebi odgovara i tako nas nanovo uveseljavati svojim dogodovstianama na temu nekih izmisljenih modela klima uredjaja bez eurvent sertifikata.Sta bi mi ovde bez tebe? Elem, da ponovim ako si zaboravio, da, istina je, Midea Mission MSMBBU-12HRFN1-QRD0GW(B) ima Eurovent sertifikat i to jeste izuzetno dobar klima uredjaj narocito na grejanju, proveren u svim hladnim i toplim uslovima rada i ako si mozda zaboravio, tada je ta klima placena samo 373 eura.U cenovnom rangu do 600-700 eura, najbolji i najpovoljniji vrhunski proizvod sa Eurovent sertifikatom. Ja ne trgujem klimama, ne patim od japanskih brendova sa kineskom nalepnicom te me kao takvog ni ne radi sujeta kao neke.Gomila gvozdja koja savrseno odradjuje posao i kada to ne bude radila, bice zamenjena nekom drugom bez obzira da li na nalepnici pise Made in Japan, Made in Kina ili samo Made in PRC. Svako dobro. [ mirkobatocina @ 31.07.2021. 22:27 ] @
Citat: driverxl: Ja nisam jos nista petljao oko nekih eksperimentisanja sa podesavanjima klime u odnosu na temperaturu u prostoru koji se greje niti me to realno zanima, nego podesim je na 26 na un.jedinici ( to su dve manje prostorije u pom.zgradi ) i ne diram to cele zime. [Ovu poruku je menjao driverxl dana 15.12.2020. u 16:18 GMT+1] Lepo si ti ovo gore i objasnio .Tebi je klima u pomocnoj prostoriji.Meni si ti jasan i to nije problem.Bajke i sertifikati u POMOCNOJ PROSTORIJI. Daj covece podatke o klimi Midea , koje se sada nalaze u prodaji, na nasem trzistu ! Midea klima je popularna na nasem trzistu i cenjena . Nemoj samo one fore -- Mission l , ll , model Xtreme .... itd, nego , kompletnu oznaku unutrasnje i spoljasnje jedinice !Tako i Eurovent , izdaje sertifikate i oznacava !!! Daj podatke za model Xtreme , on je sada aktuelan ! Citaocima foruma je koristan taj podatak i tvoje informacije . Nemoj samo da branis Kineske proizvodjace -- svaki Kinez je srecan kada se kaze , " MIDEA klima je Kineski proizvodjac ". Nemoj da branis Kineze, od njih samih. [ driverxl @ 01.08.2021. 13:12 ] @
@mirkobatocina:
Za nekog' ko se ovde predstavlja vrlo pedantnim u navodjenju vecine podataka kada se radi o klima uredjajima, najblaze receno deluje zabrinjavajuce da ima toliko propusta u tako kratkom postu??? Meni bez dileme to dovoljno govori o sagovorniku, no ja cu ipak u duhu jednako dobrih namera, pokusati da ti razjasnim sve nedoumice. Kao prvo nije pomocna prostorija vec je u pitanju potpuno nezavisna "manja" pomocna zgrada sa garazom i oko 21 kvadrata korisne stambene povrsine. Ponovio sam mnogo puta ponovicu opet: nisam trgovac klimama, ne zastupam ni jedan brend narocito ne Midea brend i ne zelim da pricam o uredjaju ili uredjajima koje nemam ili ih kao i ti nisam video, vec sam iznosio samo svoja iskustva sa Midea mission klimom koju ja imam, nista manje i nista vise od toga. Licno nikome ovde nisam preporucio bilo koju klimu niti mi je to ikada bila namera jos manje forumski posao ili zadatak, te u tom smislu za razliku od tebe nemam nameru a jos manje potrebu, da ovde iznosim bilo koje fikcije o bilo kom klima uredjaju osim o onome koji imam.To znaci da za tu Midea xtreme klimu cuo sam ovde od tebe i niti sam je video niti me ista zanima.Sve dalje je vrlo jasna provokacija sa tvoje strane i potpuno nepotrebna jer te niti pominjem, niti se ja nesto oglasavam ovde.Veruj mi na rec, cak mi ni na forumu nisi bitan a narocito ne u privatnom zivotu da bih tebe pominjao u bilo kom kontekstu, osim u nekim ovakvim iznudjenim situacijama. To sam vise puta ponovio ali ocigledno je da neki kao ti, "nisu bili pazljivi na casu" pa bi da neke tvoje licne frustracije nadomestis nekim manjim provokacijama, neumesnim komentarima i sl. nebulozama.Nema potrebe za tim. Moje misljenje je moj uvazeni forumski "prijatelju", da ljude koji dodju ovde da nesto pitaju uopste ne zanimaju nicija iliti nasa prepucavanja, pokazivanje pameti pa cak ni iznosenje nekih cifara tj. podataka koje osim nekoliko uvazenih strucnjaka iz ove oblasti , takve cifre i neki ti podaci bulvalno nikog' ne zanimaju. Ljude koji dodju ovde kao sto sam i ja dosao, zanimaju iskustva po mogucstvu realna i ne navijacka samo za jedan tzv. brend kako je to do skora bila forumska praksa, iskustva da li ce ta neka klima da ih dobro hladi ili greje i to za sto prihvatljiviji novac.To da li mu ta klima ima sertifikat ili nema, da li je zvucno ili manje zvucno ime, koga je uopste briga?Ljudima trebaju iskustva korisnika o radu te neke klime zimi na grejanju odnosno leti na hladjenju i doslovno nista vise.Ljudi koji imaju dosta novca i znaju sta m treba ciniti sa njim', nece doci na forum da traze savet za klimatizaciju vlastitog prostora, vec se za tako nesto uvek i obavezno obrate strucnjacima u kompanijama kojima je to posao.Zato, manimo se praznih prica da bi zadovoljili neciji u konkretnom slucaju tvoj ego, da si ti ovde kao sa znanjem bolji od svih.Koga briga? Na kraju, necu se vise oglasavati na ovu temu samo cu ponoviti da svako iole razuman zna da se za dobru klimu mora izdvojiti ozbiljan novac jer vrhunski kvalitet i vrhunksa pouzdanost se moraju platiti svugde pa i ovde kod nas.Shodno tome a to jeste pravilo u tom svetu na koji se cesto pozivas, deluje ako ne iluzorno onda bas poprilicno smesno da se mi ovde raspravljamo oko nekih gluposti i da ti od klime koja kosta 300, 400, 500 ikli cak 700 eura, trazis vrhusnki kvalitet, Eurovent sertifikate i slicne nebuloze.Oprosti ali nekeko verujem da cemo se sloziti da toga u tom svetu nema jer se tamo odlicno zna ko gde pripada odnosno sta gde pripada i tu je kraj svake price.To tako nesto ti licno mozes traziti za neki Toshiba lli Daikin uredjaj od hiljadu ili vise hiljada eura, a za klimu od 35 ili 45 hiljda, to najblaze receno deluje smesno i jadno. Zato mani se tih tvojih provokacija tipa daj podatke, daj ovo, daj ono i ja ne dajem na forumu nikome nista, nikome nista ne dugujem i da ne ispadne da se ja tebi ili bilo kome pravdam, izneo sam samo svoja iskustva o klimi koju imam i koja ti toliko smeta. Ona jeste mnogo bolje od svih tvojih prognoza jer Midea Mission MSMBBU-12HRFN1-QRD0GW(B) jeste za moje potrebe, izuzetna klima na grejanju, ima izuzetnu snagu na grejanju , kvalitet i kulturu rada i za taj novac definitivno nije postojao bolji uredjaj od svih koji ste vi ovde svi zajedno promovisali.To je cinjenica koja konkretno tebe ocigledno mnogo boli kada ne odustajes sa provokacijama usmerenim ka meni.Ali dobro, nekada i prema malima moram da budem veliki i da ih makar razumem ako nista drugo. Nadam se da smo za sva vremena ovo razjasnili a ako ti i dalje nesto nije jasno, onda to i dalje vise govori o tebi nego o tvojim potencijalnim forumskim saradnicima.Nisam ni ja a verujem ni ostali ovde, zaboravili tvoju saradnju narocito sa tvojim nekadasnjim forumskim prijateljima sa kojima si dugo zastupao i branio ovde iste teze dok ste mozda cak i forumski i poslovno ovde niste zamerili i posvadjali, pa ste se potom dugo po svim forumima prepirali i takmicili ( kod nas se kaze pljuvali ) ko je od vas pametniji i strucniji u vasem forumskom poslu??? Bez sale, zelim ti najiskrenije dobro zdravlje i da obavezno malo poradis na sebi jer imas ozbiljno puno propusta za nekog ko sebe dozivljava za najboljeg, najstrucnijeg i najpamtnijeg na svim forumima vezanim za kucne klima uredjaje. P.S. Da ne ostanem nedorecen, ja se ne bojim da navedem tih nekoliko ozbiljnih ljudi i pravih strucnjaka koje sam pomenuo: prvi i po meni najiskusniji je clan koji koristi nick Soko sa benca, a za njim su onaj rekao bih vrlo korektan covek iz Panceva sa nickom Zohor i naravno gospodin iz N.Sada cije ime necu pomenuti jer sam tako obecao.Svima njima kapa dole i veliki naklon kao pravim i dokazanim strucnjacima kada se tice znanja i strucnosti o klima uredjajima, svima ostalima ovde svaka cast na svom trudu, zalaganju i znanju da pomognu forumskoj zajednici i ovde i na nekom drugom mestu.Kada je nesto dobro to treba reci i apostrofirati , kada nesto nije dobro ne treba precutati. Svako dobro svima i odjavljujem se trajno iz ovakvih i slicnih diskusija. P.P.S. Za sve tvoje buduce postove upucene meni bez obzira kako bili napisani, imas samo jedan jedini odgovor za sva vremena: Tako je, sve si u pravu. Zdrav bio i misli ubuduce sta god ti volja. [Ovu poruku je menjao driverxl dana 01.08.2021. u 14:26 GMT+1] [Ovu poruku je menjao driverxl dana 01.08.2021. u 14:56 GMT+1] [ mirkobatocina @ 01.08.2021. 22:37 ] @
Brate , daj neki podatak za klime Midea .Izbacio si podatke o nekakvim sertifikatima, za Midea klime i ja samo pitao, koji su to modeli klima ili za aktuelni Xtreme model !!!
Ja licno mislim da Kinezima i nije potreban Evropski sertifikat--za te pare , rade dobro.Svako pismen , moze da pogleda cene za OEM modela , na ALIEXPRESS ili za BREND klime.Pa to Kinezi sami napisu , cene za kontejnerska pakovanja i koju nalepnicu zelis !!! Daj Brate info za klime Midea , pusti tu smaracinu i tvoje frustacije.Vidim da imas znanje, jer si pisao o Midea klimi , koje imaju Evropski sertifikat a prodaju se u Srbiji. [ rasty @ 19.08.2021. 11:02 ] @
Zna li ko koja je oznaka motora turbine UJ za midea mission MSMBBU-12HRFN1-QRD0GW(B) - MOB3 -. još nie crko , kao da su lageri suvi ,tako mi taj zvuk liči
[ sabosim @ 20.08.2021. 18:52 ] @
Citat: Alen23: Model MIDEA BREEZELSEE INVERTER MSFAAU-12HRFN8-QRD6GW Ovo su novi modeli Midea klima i pratio sam malo o ovim novim serijama , meni iskreno djeluju odlično , dizajn vanske , unutrasnje ekstra, dosta novih stvari su ubacili u nove modele , funkcije i ovi features su isti kao kod gree modela , ovaj model konkretno ima i ovaj novi fazon " puhanje bez vjetra " , sad kako radi u praksi , ne znam , djeluje zanimljivo , takodjer vidim da su u ovaj model ugradili i pumpu za odvod kondenzata , isto odlična stvar , pruza daleko više mogućnosti za montazu unutrasnje jedinice.. Po ovim hardverskim specifikacijama nemam puno informacija , ima dosta veliku unutrašnju , protok od 640m3 , 30kg vanjska jedinica djeluje dobro , sad za nesto više bi dobro dosao kakav service manual s detaljnim hardverskim opisom vanjske u unutrasnje jedinice , što još nisam našao za bilo koji midea model... Opet za potrebe koje si naveo i ova midea je odličan izbor , dosta kolega ima model mission , zadovoljni s grijanjem prvenstveno .. Evo malo o ovom modelu s Midea sajta https://www.midea.com.hr/breezeless/ Interesuje me da li neko zna koliko je tačno ovo što je napisano da ima pumpu za odvod kondezata jer vreme je da menjam LG pa ne bih da bušim novu rupu ( 4 sprat, fasadne cigla, okrpiti nema ni teoretske šanse) a pomerio bih je za nekih 40_ak santimetara udesno i malo niže od plafona. [ gmilic @ 25.08.2021. 23:13 ] @
Ima li neko iskustva sa ovim modelom: MIDEA INVERTER KLIMA MB-09N8D6, interesuje me najvise za grejanje jedne prosorije koja je da kazem osrednje izlolovana a ima nesto manje od 20m2.
Na papiru ima dosta dobre karakteristike Kapacitet hlađenja BTU: 9.000 (3.500 – 11.000BTU) kW: 2,64 (1,03 – 3,22kW) Kapacitet grejanja BTU: 10.000 (2.800 – 11.500BTU) kW: 2,93 kW (0,82 – 3,37kW) Potrošnja Hlađenje: 686 W (80-1.100W), Potrošnja (grejanje: 652 W (70-990W), Radni medijum R32 Ostalo SEER: 8,3; A++, SCOP (Tbiv: -7°C): 4,6; A++ Radni opseg, hlađenje: -15°C - +50ºC, Radni opseg, grejanje: -25°C - +30°C E sad negde sam nacuo da su prosle godine navodno majstori imali probleme sa nekom serijom Midea inverter klimama jer nisu htele da greju na minusu, ali su to mozda lovacke price. [ rovaccccc @ 26.08.2021. 18:09 ] @
Snaga grijanja ide max do 3,37 kw....a iz uticnice moze povuc do 990w.
Koji dio ovdje je dobar na papiru ? [ gti2 @ 26.08.2021. 19:09 ] @
Imaj u vidu da je to 9-ka
[ rovaccccc @ 26.08.2021. 20:35 ] @
Ma ne svidja mi se u kom smjeru klime idu generalno.
Ako ovo daikince u djecjoj sobi pozivi jos koju godinu,mogao bi bit snagator medju novim modelima :) Novi modeli sve mrsaviji. [ gti2 @ 26.08.2021. 21:29 ] @
Mene više brine R32, malo, malo pa ispliva neka slika o klimi koja je eksplodirala.
[ rovaccccc @ 26.08.2021. 21:39 ] @
Ja to gledam od pocetka.....i sve se tjesim mozda su teoreticari zavjere....ko ravnozemljasi :)
[ gti2 @ 26.08.2021. 22:00 ] @
Nisu teoretičari, ali neki smislen odgovor ne postoji. Navodno je razlog samozapaljenje usled ulaska vazduha (kiseonika) i kompresovanja istog sa freonom.Znači da rizik postoji kod svake klime koja pušta gas i samim tim može da uvuče vazduh u sistem...
U svakom slučaju, dosta rizično. [ rovaccccc @ 26.08.2021. 22:23 ] @
Trebam li nabavit par komada za rezervu....dok ima jos uredjaja na r410 ???
Zlu ne trebalo. I jednu bocu gasa. [ gti2 @ 26.08.2021. 22:56 ] @
Kod mene je 2:2 (410vs32) 🙂
[ milosbaltazar @ 07.09.2021. 11:02 ] @
Čisto da kažem. Obzirom da se godinama grejem na dve klime (sprat kuće), uspeo sam majku da ubedim da prošle godine stavi klimu za njen deo (40m2).
Po preporuci servisera prijatelja stavljena je ova klima MB-09N8D6. Ona je cele prošle zime fantastično grejala a računi su bili smešni. Tako da samo reči hlave za ovu klimu. Spoljna jedinica je kao dvanaestica a unutrašnja jedva da se čuje da radi. Sve stvarno kako treba. [ baggio @ 04.10.2021. 16:33 ] @
Jel zna neko kako se pokazao model All Easy Pro, konkretno MSEPBU-12HRFN8-QRD6GW ?
U pitanju je model sa početka godine, ali ga više nema u prodaji (tj može ponegde da se pronađe zaostali primerak). Pa reko da ga nisu slučajno izbacili iz ponude zbog nekih serijskih nedostataka, razmišljam se da uzmem taj zaostali :) ? Vidim da je u pitanju Nordic varijanta, radi do -25C, 30kg spoljna, Wifi..i ono što mi se posebno dopada je mogućnost rasklapanja i pranja od strane korisnika. [ Boki Rusic @ 04.02.2022. 20:04 ] @
Pozdrav svima
Interesuje me uopsteno od korisnika ovog brenda, da li se javljaju neke velike oscilacije u zadatoj temperaturi ? Recimo da klima 12 osrednje klase u 30m2 odlicne izolacije moze da prebaci zadatu za vise od 2C, pa se iskljuci, pa se ponovo ukljuci kada bude 3-4C manje od te prebacene. Uopsteno koliko su ove klime precizne za to ? Hvala [ Žoržomunze @ 06.02.2022. 15:09 ] @
Za Midea Mission1 znam da lepo održava,+-1'C,ali to je stari model. Za novije ne znam!
[ mrbakero @ 11.02.2022. 22:43 ] @
Koju mideu preporucujete sada da lepi radi
[ svrider @ 12.02.2022. 18:50 ] @
Da li neko ima model AG-12NXD1.WIK? Montirali mi danas majstori, super rade, medjutim ne mogu da provalim kako da kroz midea aplikaciju dobije meni za pracenje potrosnje struje? Da li je moguce da ovaj model to ne podrzava? Dobio sam uz nju WIFI modul, sve funcije rade, ali taj meni mi aplikacija ne nudi.
[ mrbakero @ 14.02.2022. 12:40 ] @
MSAFBU-12HRDNX-QRDOGW jel ima neko da cujem iskustva
Hvala [ driverxl @ 14.02.2022. 13:37 ] @
Osim sa prvim modelom mission 12 klime, licno nekih drugih iskustava nemam ni sa jednom drugom midea klimom.Meni bi takodje trebala neka iskustva za mission II klimu model: MB-12N8D6-I / MBT-12N8D6-O - MISSION II koju sam kupio da bude u rezervi prethodnom modelu sve dok bude trajao.Naime, po pisanju malobrojnih ali pravih strucnjaka o kucnim klima uredjajima, isti tvrde da su novije klime sve da tako kazem osakacene snagom na grejanju zarad sto vece ustede energije i da ovi novi modeli kucnih klima sve manje lici na nekadasnje klime kada se tice grejanja.Bez obzira na sve znam da ti ljudi ne pricaju nista bez strucne podloge, pa sam dlucio da sebi nabavim klimu koja ce stajati u rezervi.
Nadam se i bio bih vrlo zadovoljan da moja prva mission traje najmanje jos ovoliko godina naravno samo na grejanju, tako da ce ova mission II po obicaju biti u kutiji makar to bilo i narednih 10 godina. Inace placena je =54.000,00 u lokalnoj trgovini, na 10 cekova i 4000,00 u gotovini obzirom da se ne zuri ni njima a ni meni.Ipak, vecina od tih trgovaca pricaju da ce po njihovim saznanjima, sledece narudzbine da budu po mnogo visim cenama, a da li lazu ili ne to ne znam i nije me briga. Nasao sam ono sto sam hteo , ne smeta mi jer ima gde da stoji pa neka stoji u kutiji koliko god bude bilo potrebno. Ako neko ima iskustva sa ovom mission II klimom , bio bih mu zahvalan da ih napise no ako takvih nema, ne menja stvar. [ driverxl @ 14.02.2022. 13:38 ] @
Osim sa prvim modelom mission 12 klime, licno nekih drugih iskustava nemam ni sa jednom drugom midea klimom.Meni bi takodje trebala neka iskustva za mission II klimu model: MB-12N8D6-I / MBT-12N8D6-O - MISSION II koju sam kupio da bude u rezervi prethodnom modelu sve dok bude trajao.Naime, po pisanju malobrojnih ali pravih strucnjaka o kucnim klima uredjajima, isti tvrde da su novije klime sve da tako kazem osakacene snagom na grejanju zarad sto vece ustede energije i da ovi novi modeli kucnih klima sve manje lici na nekadasnje klime kada se tice grejanja.Bez obzira na sve znam da ti ljudi ne pricaju nista bez strucne podloge, pa sam dlucio da sebi nabavim klimu koja ce stajati u rezervi.
Nadam se i bio bih vrlo zadovoljan da moja prva mission traje najmanje jos ovoliko godina naravno samo na grejanju, tako da ce ova mission II po obicaju biti u kutiji makar to bilo i narednih 10 godina. Inace placena je =54.000,00 u lokalnoj trgovini, na 10 cekova i 4000,00 u gotovini obzirom da se ne zuri ni njima a ni meni.Ipak, vecina od tih trgovaca pricaju da ce po njihovim saznanjima, sledece narudzbine da budu po mnogo visim cenama, a da li lazu ili ne to ne znam i nije me briga. Nasao sam ono sto sam hteo , ne smeta mi jer ima gde da stoji pa neka stoji u kutiji koliko god bude bilo potrebno. Ako neko ima iskustva sa ovom mission II klimom , bio bih mu zahvalan da ih napise no ako takvih nema, ne menja stvar. [ mrbakero @ 14.02.2022. 14:34 ] @
Gde si nasao mission 2
[ svrider @ 14.02.2022. 14:46 ] @
Evo ja cu sebi da odgovorim za mideu xtreme. Nema pracenje potrosnje struje, ali sam kupio one pametne uticnice pa pratim potrosnju. prezadovoljan sam sa potrosnjom. Nisam ih gasio od kada sam ih ugradio. Koriste se kao primarni sistem grejanja kuce od 100 kvadrata. Sve 3 potrose u proseku do sada 1kw struje na sat po ovim smart uticnicama, zadata temperatura 24h na sve 3 i follow me funkcijom u kombinaciji sa daljincima. I po brojilu bih rekao da se to prilicno slaze, jer znam svoju dnevnu potrosnju u kuci koja je skoro uvek ista. Zao mi je sto ih nisam kupio ranije kada su bile nize temperature, zanima me kako bi se tada ponasale. Inace imam centralno grejanje na kotao na drva, pa ako ne bude dovoljno, imam taj sistem i dalje za najhladnije dane.
[ MilosMax @ 16.02.2022. 23:59 ] @
Za driverxl
Ja sam kupio Mission II R32 devetku letos, pre nego sto ih je skoro svuda nestalo. Uzeta je da zameni Gree Lomo R410 12-ticu, koja je grejala ususkanu garsonjeru od 24 kvm zatvorene povrsine (novogradnja, jedan fasadni zid, energetski pasos B klase, izolacija 12 cm, trostruko zastakljeni prozori). Ne mogu mnogo iskustava da ti prenesem, jer je i tokom ledenih dana u stanu temperatura preko 20 stepeni bez dodatnog grejanja, ali sam je testirao tokom 2 januarska vikenda - pustio sam je da zagreje i odrzava nekih 24-25 stepeni. U odnosu na Gree, Midea ima nizu modulaciju (silazi na oko 300W, najnize kod Gree je bilo 470W), modulacija je "finija" i uhvatio sam "korake" od 30-ak vati u regulaciji snage kompresora, dok je Gree, izgleda, imao korake od oko 200W. Sa druge strane, Midea duva primetno "hladnjikavo" na najnizoj modulaciji (oko 32 stepena), ali meni to nije smetalo. Maksimalna potrosnja zabelezena meracem bila je 1565W (kod Gree 1720W). Unutrasnja jedinica Midee je tisa, ali to je mozda i normalno za 9-ku kad se poredi sa 12-ticom. Potrosnja je niza oko 15% u odnosu na Lomo u svim uslovima (SCOP 4.6 umesto 4.0), a na mrazu (-7) razlika raste cak na 25% (Mission II na toj temperaturi ima SCOP 3.13 umesto 2.62 kod Lomo, odnosno A+ klasu potrosnje naspram B). Follow Me funkcija, odnosno senzor temperature u daljincu (sto Lomo nije imao) mi mnogo znaci, i konacno sam dobio tacnu regulaciju temperature u sobi sto sa Gree nikako nisam uspevao (ne pripisujem problem njemu, vec mislim da je do nezadihtovane rupe u zidu kud prolaze freonske cevi, tj hladan vazduh je ulazio tuda i varao temperaturni senzor UJ klime - ocitavala je ponekad samo 12-13 stepeni kad se ukljuci, iako je u sobi 20). Najvise od svega sam zadovoljan sto imam utisak da Mission II 9-ka ima dimenziono i tezinski istu spoljnu jedinicu kao 12-tica, ali sa slabijim motorom, sto je odlicno za potrosnju, i sto mi se cini da je u pitanju ista spoljna kao kod mnogo skupljeg, i vrlo ekonomicnog, Ultimate modela. Neki novi modeli klima imaju spoljne jedinice od samo 21-23 kg, i nize SCOP koeficijente od starijih, dok ova Mission II ima spoljnu od 29kg. Od mana...cini mi se da Mission II cesce radi defrost nego Lomo, ali ga radi mnogo brze, i izgleda je u pitanju "kontrolni", jer skoro nikad nisam primetio da je spoljna jedinica zaledila. Doduse, i freonske cevi su kod mene kracene pri ugradnji i krace su od 3 metra, sto mi se ne dopada i sto mozda daje odredjeni doprinos takvom ponasanju. [ driverxl @ 17.02.2022. 08:53 ] @
Hvala ti puno Milose na pojasnjenju i kako ja ne spadam u neke preterano zahtevne korisnike kucnih klima uredjaja, shodno ovome sto si ti napisao i iskustvu sa Midea Mission prvim modelom koji kod mene jos uvek odlicno radi na grejanju, mislim da nisam pogresio i da je Mission II klima, takodje odlican i adekvatan naslednik prethodnog modela.
Hvala puno jos jednom, svako dobro i da te dugo i dobro sluzi tvoja klima. [ svrider @ 25.02.2022. 11:44 ] @
Vidim da se slabo pise za model xtreme pa cu izneti svoje utiske za ove dve nedelje koliko ih imam, u pitanju su 3 12ice koje greju 100 kvadrata, model ag-12nxd1.wik. Koriste se kao primarno grejanje i rade bez prekida od montaze, odnosno 15 dana. Jeste da nisu bile neke hladnoce od ugradnje, ali spustalo se do nule vise puta u toku noci. Potrosnja trenutna mi je oko 800w na sat u proseku za sve 3 klime zajedno na period od 24h. Znaci nekih 20kw/h dnevno. Temperatura je 24h sa follow me funkcijom na sve tri klime. Jako su tihe, fan drzim na auto na sve 3 klime. Mislio sam da ce mi smetati u spavacoj sobi, ali su bas tihe unutrasnje jedinice pa nisam nista smanjivao u toku noci. Ne znam koliko je realno da ce moci da ugreju tu kvadraturu na recimo -10, to ce morati da seceka sledecu zimu. Kao backup sam ostavio 5m3 drva sto nisam potrosio ove godine u slucaju da ne uspeju da zagreju dovoljno. Polazim od logike da ako sa 1kw struje mogu da odrzavaju nocu temperaturu kada je oko 0, da ce imati snage i na -10 da izguraju bez problema.
[ driverxl @ 25.02.2022. 18:26 ] @
@svrider:
Nazalost nemam taj model Midea klime tako da bi svaki moj komentar o radu te klime najblaze receno bio bi smesan.Vazno je da si zadovoljan radom tvojih klima koje koristis iskljucivo za grejanje, tako da je sve drugo manje bitno i licno mislim da ces biti zadovoljan njihovim radom i na tih 10 do 15 stepeni ispod nule. Licno mogu samo da ti pozelim da te klime dugo i dobro sluze i da ta drva svakako trebas cuvati, jer svaki nestanak struje znaci i prestanak grejanja pomocu inverter klima. Zelim ti dobro zdravlje. [ Boki Rusic @ 25.02.2022. 18:28 ] @
svrider
Odlicna zapazanja. Kazi mi koliko tacno odrzavaju temperaturu ako si i to mozda pratio ? Pogotovo sada kada je toplije napolju. [ svrider @ 25.02.2022. 23:03 ] @
Prva klima u dnevnoj sobi, podesena na 24 stepena, daljinac pokazuje 25, sobni termometar koji je na 4m od klime pokazuje od 23.5 do 24.3 u zavisnosti od spoljne temperature. Ta soba ima 36 kvadrata. Najnize sto sam video da moze da spusti potrosnju je 250w, ispod toga se gasi kompresor. To mi se desava kada preko dana bude preko 12 stepeni. Kada radi, odrzava temperaturu u rasponu od 250-290w po satu, za sada nije dizala iznad toga, bar ne duze od par minuta. Druga 12ica mi je u decijoj sobi koja ima 10 kvadrata i duva u hodnik koji je povezan sa kupatilom i dnevnom sobom. Ta klima trosi najmanje od svih, mozda 1/4 ukupne potrosnje. Treca klima mi se nalazi u spavacoj sobi koja ima 20 kvadrata, i povezana je sa jos jednom sobom od 20 kvadrata. Ona trosi najvise struje, najveci je prostor, ali i te prostorije imaju najvece gubitke, velike dvokrilne prozore i terasna vrata i plocice na podovima. planiram jos jednu 12icu da ubacim u tu drugu sobu, mislim da bih onda bio pokriven i na vecim minusima. Ako sam dobro shvatio podatke sa eurovent-a, na -10 ove klime izbacuju 2kw, u totalu bih onda imao 8kw na raspolaganju, a meni su gubici po proracunu na -10 oko 6kw. Slabo se razumem u te parametre, malo me buni tol test koji kaze da klima radi do max -10, a u papirima od klime imam da radi do -25.
[ Boki Rusic @ 26.02.2022. 22:22 ] @
Koliko ja razumem te klime odlicno rade. Verovatno ce tako biti i na hladnijim temperatura spolja. U zdravlju da ih koristite i da se dobro i ekonomicno grejete. Kad nadjes vremena ispisi nova zapazanja. Hvala ti na detaljnom odgovoru.
[ markofpi @ 12.04.2022. 07:53 ] @
A kakvo vam je misljenje ili kakva su vam iskustva sa Midea BreezeLess-om?
[ dzaver @ 29.05.2022. 22:42 ] @
Midea BreezeLess meni se čini da je to jedan od najboljih izbora u srednjoj klasi uz GREE i ViVax ne mogu nađem četvrtog .Razmišljam se koju da uzmem od postojećih ali ne znanje prodavaca ili ajd da kažem skromno a onda i servisere koje pitam ništa bolje na kraju pokušavam od predstavnika dobiti neka objašnjenja ali i tamo bez velikog uspeha. Na kraju redom vrti: forume,videotutorijale,objašnjenja,savete,... pa filtriraj da bih saznao tek nešto malo.Istoimena MIDEA koju veoma respektujem kod predstavnika nema ništa ni kataloga ništa po mojim kriterijumima strašno ceo utisak kvari baš to što sam od njih očekivao baš nešto lepo odrađeno. GREE sasvim pristojno zamerke dve pomoć za kupce oko izbora i nema kataloga pa sam došao u situaciju da ima nekih modela kojih nema na zvaničnom sajtu i sada o čemu se radi ?? Vivax vrlo dobra prezentacija sa katalogom za ovu i prošlu godinu tehnički opisi odličan utisak kvari nema sajta za Srbiju koja im je jedno od velikih tržišta a drugo nema isto pomoći za kupce oko kupovine .Nisam uspeo u moj izbor ubacim neke firme jer ne ulivaju poverenje a ni kvlitet iz tehničke dok. nije baš impresivan e sada npr HISENSE bio zagrejao se ali otpao kažu serviseri nema delova ,nznm da li istina za sada se držim toga .Njihova prezentacija nije loša mogu pohvaliti obilje teh. informacija. Drugi proizvođači jednostavno cena mogućnosti otpadaju a i kvalitet upitan ,dobro ovo ne bi trebalo da važi po meni za Japanske proizvođače ali visoke su im cene uređaja i tu je kraj daljoj priči.
Najviše me uzrujava što pokušavam dobiti objašnjenja o tehničkim specifikacijama šta znače i govore ali to užas teško ,Ljudi pomagajte ako znate gde ima ili bilo kako ... i da se vratim ovde pročitao sam od prve do zadnje strane ovu temu i smorio se koliko se otišlo od bitnog onda neka paušalna merenja i testiranja.Osoba hvali klimu kako "ubija" grejanje a klima iz nižeg segmenta deklarisana da greje mislim -7 ili -10 što vrlo izvesno da već joj nuli ako ne i +2 -3 S pada kapacitet grejanja a šta biva na -10 mogu samo da zamislim...Ja o grejanjima nešto znam i mogu podeliti rado i pomoći drugima ali neću nikog da zamajavam i zaluđujem bar ne namerno . Evo npr. jedna greška koja se svuda provlači i javlja : klima ne greje površinu m2 nego zapreminu m3 ,površina se može uzimati ako je to neki stambeni standard za kuće i stanove 2,7 m visine ( nznm da li se menjalo ili ..) najbolje je izračunate površinu i pomnožite sa visinom. E i to treba da grejete. Dalje za odabir grejnog tela ( ne samo klime svih) utiče toplotna propustljivost zidova,plafona,prozora ,vrata,položaj stana ili kuće.kada se to sračuna onda se može dobiti kolika količina tolote ( u W ) nam treba po m3 prostora( množimo za brojem m3 koliko imamo) za tepmeraturu koju želimo ili neke standarne 20-24S . i onda dođemo na primer da nam treba 5430W toplotne energije. Sada kada to znamo ostaje nam da vidimo da li se to može postići jednim,dva tri,.. grejnih tela zavisi od prostorija i rasporeda. . i tako dalje.... Šta mene muči kako da znam koliko moja klima isporučuje topl. energije ? Koliko pri punom režimu 100% a koliko kada joj pada kapacitet i kada pada ?Koliko stvarno i kada koliko troši.Da li jaču jednu ili dve slabije? Šta govore koficijenti efikasnosti i kako se izračunavaju?...na sva ta pitanja nemam odgovore ili nešto nerazumljivo . Evo ako sam potako neke dobr ljude da pomognu i uključe se ,hvala im unapred ! PS . ako sam ovde nešto razumeo kod MIDEA je problem motora unutašnje klime ventilatora koji se brzo kvari [ Ultrena @ 23.06.2022. 13:36 ] @
Da li ima neko od vas da je ugradio Midea Breezeless klimu, kakva je?
[Ovu poruku je menjao Ultrena dana 23.06.2022. u 20:18 GMT+1] [ LowKnowledge @ 04.07.2022. 21:48 ] @
Zdravo svima. Ima li neko iskustva sa inverter klimom midea xtreme? Potrebna mi je 18ica koja ce sluziti za hladjenje ali i za grejanje zimi (kakva je sa grejanjem na recimo -5 ili -10) ? Ima li je neko pa da podeli iskustvo?
Pozdrav [ _dzo.ni_ @ 05.07.2022. 09:55 ] @
Prijatelj ima montiranu Xtreme 18k u zatvorenom dijelu kafić-bašte. Nema nikakve izolacije, sve je staklo, a krov lim. Solidno greje na tim temperaturama, mada da je u izolovanom prostoru tj kući ili nešto slično, rezultati bi bili dosta bolji.
[ LowKnowledge @ 05.07.2022. 12:50 ] @
Super, hvala na informaciji :)
[ boki01 @ 04.08.2022. 19:08 ] @
Razmišljam o ovoj klimi:
MIDEA Klima uređaj inverter MSAFBU-12HRDNX-QR Trenutno je na akciji. Potrebna mi je za dvoje penzionera, stan 60m2, potkrovlje. Leti da ih hladi i zimi da malo dogreje uveče kad prestane CG da radi. Ako može mišljenje majstora u pogledu kvaliteta za jednu od ove tri (sve su oko 500e)? -MIDEA MSAFBU-12HRDNX-QR -HISENSE Expert Smart 12K -SAMSUNG AR12TXHQASINEU-AR3500 [ perabanj @ 12.08.2022. 15:07 ] @
Citat: svrider: Prva klima u dnevnoj sobi, podesena na 24 stepena, daljinac pokazuje 25, sobni termometar koji je na 4m od klime pokazuje od 23.5 do 24.3 u zavisnosti od spoljne temperature. Ta soba ima 36 kvadrata. Najnize sto sam video da moze da spusti potrosnju je 250w, ispod toga se gasi kompresor. To mi se desava kada preko dana bude preko 12 stepeni. Kada radi, odrzava temperaturu u rasponu od 250-290w po satu, za sada nije dizala iznad toga, bar ne duze od par minuta. Druga 12ica mi je u decijoj sobi koja ima 10 kvadrata i duva u hodnik koji je povezan sa kupatilom i dnevnom sobom. Ta klima trosi najmanje od svih, mozda 1/4 ukupne potrosnje. Treca klima mi se nalazi u spavacoj sobi koja ima 20 kvadrata, i povezana je sa jos jednom sobom od 20 kvadrata. Ona trosi najvise struje, najveci je prostor, ali i te prostorije imaju najvece gubitke, velike dvokrilne prozore i terasna vrata i plocice na podovima. planiram jos jednu 12icu da ubacim u tu drugu sobu, mislim da bih onda bio pokriven i na vecim minusima. Ako sam dobro shvatio podatke sa eurovent-a, na -10 ove klime izbacuju 2kw, u totalu bih onda imao 8kw na raspolaganju, a meni su gubici po proracunu na -10 oko 6kw. Slabo se razumem u te parametre, malo me buni tol test koji kaze da klima radi do max -10, a u papirima od klime imam da radi do -25. Ima li ta klima podešavanje vertikalnih usmerivača preko daljinskog i koliko realno usmeravaju? Neke klime imaju ta krilca čisto kao ukras, u praksi vrlo malo utiču na pravac vazduha. Može li link do euroventa za tu klimu? Jesu li ovi modeli AG-12NXD1.WIK/X23-12N8D1.WIK unutrašnja/spoljna jedinica? [ LFC fan @ 13.10.2022. 20:19 ] @
Postovani poznavaoci klima uredjaja, molim za pomoc, pretpostavicete, oko odabira inverter klima. Jedna klima bi isla u bebinu sobu na spratu (15ak kvadrata) i jedna u dnevnu sa kojom je spojena trpezarija i kuhinja, sve je jedna veca prostorija (nesto manje od 40 kvadrata). Budzet je do nekih 65000, eventualno 70000 za dnevnu ako bas tih par hiljada bude predstavljalo opravdanu razliku u kvalitetu. Kuca je u pitanju, izolacija je solidna, sendvic zidovi, staklena vuna, kuca izgradjena 1990., PVC stolarija. Ovog leta, klima je bila potrebna tek na temperaturama preko 35 stepeni. Ispod 35 stepeni, zaista jako prijatno u kuci, u dnevnoj nikada nismo ni imali klimu. Sada bih je uzeo prvenstveno zbog dogrevanja/grejanja, i zbog jedna prezivljenih dana sa 45 stepeni ovog leta. Ako je potrebno jos nesto od invormacija, rado cu dodati. Klima bi se koristila uglavnom za dogrevanje, a ako bude bila blaza zima, sto da ne i za grejanje. Imam centralno grejanje na gas, pa moze recimo da radi na gas preko dana, a uvece kad je jeftina struja da radi klima.
Neke od modela koje sam gledao i za koje sam dobio preporuke su sledeci: 1. Midea AG-12NXD1-WIK (Negde pise i AG-12NXD1-1, a pretpostavljam da se radi o istoj klimi) 61000din, 2. Hisense expert smart 18k 70000din, 3. Hisense energy pro plus 12k 72000din 4. Midea Breezeless 12k 70000 din. 5. Gree comfort muse evo 12k 71500 din. 6. Gree pular eko plus 60000 din. 7. Neka fujitsu, 8. Fox iva5 12k za deciju sobu 39000 Prvenstveno sam zainteresovan za mideu, jer mi je burazer najvise preporucuje, pa iz tog razloga pisem na ovom forumu. Skice dnevne sobe sa trpezarijom i kuhinjom je u prilogu. Napomena: ovo gde pise prostor za klimu 1 i 2, to se dvoumim gde bih je okacio, ali verovatno prostor 1. Dnevna skica [ Skopljan4e @ 18.10.2022. 23:34 ] @
Za Midea klime i koje su njihove mogucnosti u modu grejanje a i koliko su efikasne mozete dobiti ovde
https://www.midea.es/erp_lotes...ntos/?fwp_categorias_erp=hogar Recimo Midea Breezaless 12 MSFAAU-12HRFN8-QRD6GW MOB01-12HFN8-QRD6GW(A) https://www.midea.es/wp-conten...RD6GW_MOB01-12HFN8-QRD6GWA.pdf Model AG-12NXD1/AG-12NXD1-WIK....to nepostoji kao model, mozete koristiti i Search dugme nece naci nista za takav model a za ostale oce. Ni Google ne nalazi podatke za model AG-12NXD1 izvan .rs domejna tj Srbija prodavnica. Ocito se krije koji je to Midejin model i njegove tacne oznake. [ Komša @ 01.11.2022. 23:59 ] @
Da li neko ima iskustva sa nekom od aktuelnih 24-ki?
[ fazza79 @ 04.02.2023. 21:18 ] @
Moje iskustvo sa Midea Xtreme:
Imam 12icu i 9ku. Za sada sam zadovoljan kako greju iako nije bilo većih minusa, a prezadovoljan sam računom za struju. Ono što mi se ne sviđa kod devetke je to što jako često radi kontrolne defroste, za razliku od 12ice koju retko kad "uhvatim" da radi defrost. 9ka je u sobi koja je otprilike 10ak kvadrata. Gledao sam firmware na 12ici i 9ki, vidim da se razlikuju, nadam se da će to biti rešeno u nekom narednom firmware-u. [ Spanta @ 17.04.2023. 11:51 ] @
Kakvi su ti utisci sa Mideal Xtreme 9k posle nekoliko meseci korišćenja? Pre svega me interesuju pouzdanost i buka u radu. Može li se spavati kad je uključen najtiši režim rada?
Copyright (C) 2001-2023 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|