[ parmin @ 14.01.2020. 00:10 ] @
Mašina za sudove Gorenje GS63210E izbaci vodu na početku, zatim uzme vodu, ali prskalice se ne čuju - ne rade. Vreme normalno ide. Pomoć!
[ test1234 @ 15.01.2020. 05:06 ] @
Zaglavila pumpa visokog pritiska, crko kondezator pumpe visokog pritiska ili oboje.

Otpozadi na dnu mašine imaš 8 šrafova, 4 levo, 4 desno, videćeš vezni lim, skini ga. Tu ćeš videti pumpu visokog pritiska. Na limu koji je ostao, koji nije skinut, ima otvor/rupa za šrafcigr, ukoso, pravo na rotor pumpe, često je otvor sakriven nekom papirnom nalepnicom.

Gurni šrafciger pravo do osovine rotora pumpe i probaj da razradiš rotor pumpe ako je zaglavio. Ako rotor ide glatko, crko je kondezator.

Najčešće su dve vrste pumpi, manja pumpa ili “kocka” kako je mi majstori zovemo, na nju ide kondezator 3mF ili velika pumpa “Ariston, Indesit, Hotpoint” pumpa, na nju ide kondezator 5mF.
[ parmin @ 15.01.2020. 22:01 ] @
Majstore hvala. Bio je kondenzator. Došao majstor, izvukao mašinu, oborio na bok, otšrafio šrafove, skinuo šus pleh ili već kako se to zove, izvadio kondenzator, ispitao ga sa unimerom, stavio drugi, vratio sve nazad, zašrafio šus pleh, podigao mašinu, uključio je, pustio vodu i upalio mašinu i sve radi. Da sam ovo video ranije, uštedeo bih neku kintu. Ovako, dođe mi da upišem kurs za majstore. Hvala u svakom slučaju.