[ deedee6 @ 12.09.2020. 20:22 ] @
Ekonomski tigar u zlatnom dobu.

[ SlobaBgd @ 12.09.2020. 20:34 ] @
A koliko treba da košta parče hleba u radničkom ekspres restoranu pored železničke stanice u Beogradu, pre 5-6 ili 10 godina (od kada je ta slika)?

Ili si hteo da kažeš nešto drugo?

Ili si dobio glupavu sliku preko glupavog fejsa, uz neki glupavi komentar kako sirotinja kupuje hleb na parče jer nema za celu veknu, pa si potrčao da podeliš svoje zgražavanje i da podsetiš da ugasi svetlo ko zadnji izađe?
[ BuzzLightyear @ 12.09.2020. 22:39 ] @
U Italiji, na primer, naplaćuju jedno 20x više i pritom nema istaknute cene.
[ deedee6 @ 12.09.2020. 23:09 ] @
Slobo sve si u pravu, osim za fejs... Zaleteo sam se. Emocije.

https://www.blic.rs/vesti/beog...urkala-srpski-internet/pwgnpzf
[ gilopile @ 12.09.2020. 23:19 ] @
2 fete leba 10 din
2 fete parizera najtanje izrezano 5 din
jogurt 0.5dl 10 din i najedes se.

Onda odes i kupis paklu cigareta 280 din, jer nema na komad.
[ Branimir Maksimovic @ 12.09.2020. 23:48 ] @
gilopile, hteo sam to reci!
Neko ce jesti margarin i hleba ali za cigare mora da se ima, znam jedan slucaj pa si me pogodio :P
[ dejanet @ 13.09.2020. 04:45 ] @
Tesko je prepoznati coveka, kome stvarno treba pomoc ili ko je pravi prosjak. U glavnom se ljudi ovim bave profesionalno ili zickaju za pivo ili za nesto jace...
Gore opisana varijanta mi deluje kao stvarna i postupio bi' isto, znaci napunio bi kesu. Mada me opet muci crv sumnje, secam se nas iz vojske, koji smo sa konzervom kucali na vrata domacinskih kuca i pitali za hleb, pa zavrsavali na ruckovima i slavama, znaci mangupska posla.
[ SlobaBgd @ 13.09.2020. 08:04 ] @
Citat:
Gore opisana varijanta mi deluje kao stvarna i postupio bi' isto, znaci napunio bi kesu.

Gore opisana varijanta NE MOŽE da bude stvarna, iz nekoliko očiglednih razloga:
• celo događaj je lažan i ispričan je da se sakupe jeftini poeni preko tuđe muke i fabrikovanja činjenica,
• autor poruke/tvita/statusa nije mogao da uđe u prodavnicu i kupi veknu hleba jer to i nije prodavnica već ekspres restoran. Ako to nije primetio čim je otvorio vrata, neviđeno je glup!
• autor poruke nastavlja sa pravljenjem budala od svih vas koji ste poverovali u priču, rekavši da je ušao ponovo i napunio kesu svega i svačega. Nema tamo svega i svačega, ima kuvanih jela, suhomesnate hrane, peciva i verovatno unučića od pola deci ispod tezge. I sve je to skuplje i lošijeg kvaliteta od hrane u pravoj prehrambenoj prodavnici možda dva kućna broja udaljenoj od restorana. U ekspres restoranima se ne kupuju kese hrane (ili higijenskih proizvoda, čarapa drugih stvari koje su siromašnima, prosjacima i beskućnicima najpotrebnije). Mislim, može, kao što i u trafici možeš da kupiš čips i čokoladice, ali te prosjak neće moliti ispred trafike da mu kupiš hleb, već ispred pekare, Amana ili Maxija.
• I dalje ostaje činjenica da je slika 'leba od 5 dinara/parče zloupotrebljena da bi se glupe mase povele za patetičnim apelima i zgražavanjem, ali neko ko manipuliše praznim glavama bez pardona poteže PONOVO istu glupavu sliku i istu glupavu i u osnovi defetističku priču jer zna da će uvek biti emotivaca koji reaguju na najprovidnije i dokazane laži kao da su božja istina. To su oni emotivci kojima vešti prodavci uvaljuju fenove sa jonizatorom i superpovoljne 10-u-1 pakete za internet, TV, mobilni, tablet, laptop, kamere i čuvanje dece, sve za samo 250 evra mesečno, uz ugovornu obavezu od 5 godina i 11 meseci, sa automatskim produženjem obaveze na još 6 godina ako ne otkažete na vreme. To su isti oni emotivci što im lažni poštari i radnici gradske čistoće uvaljuju novogodišnje čestitke ili proiznanice za pomoć obolelom detetu, koliko date, ali komšije su dale najmanje 2000... A pune novine upozorenja da se ne naseda na prevare lažnih humanitaraca, lažnih prosjaka, da se ne kupuju turbo električna ćebad i masažeri žuljeva i šuljeva ako nemate pare za to, bez obzira što će vas to spasiti muka, kako obećavaju trgovci. Ali ne, i laž sadržana u poruci/tvitu/statusu koja opisuje ceo događaj, i odavno objašnjena slika iz restorana, i svo pisanije i upozorenja da se uključi mozak su uzalud kad proradi čuvena srpska emocija i bolećivost! Doduše neki to zovu naivnošću i glupošću, ali ko su oni da srpskom narodu skidaju mrak sa očiju?!
Citat:
Mada me opet muci crv sumnje...

Čekaj, ti i dalje, pored dokaza crno na belo, samo sumnjaš, onako malo, da je u pitanju laž, prevara, spin?
[ bordzija @ 19.09.2020. 23:42 ] @
Pričate tj botujete iz fotelja državnih firmi. Po srbiji narod odavno gladan, ne kupuju se cigare nego se mota duvan, mesi leba kupljen na džak, žicom na banderi uključuje struja itd. Izađite malo iz tih svojih lepih novih automobila kupljenih na kredit od privatizacijske pljačke i sistematskog uništavanja države. Neko će vas pitati jednog dana odakle i neće biti baš raspoložen da sluša baljezgarije.