[ bordzija @ 10.04.2021. 23:17 ] @
Kako se prevrnuo Pancir – umesto odgovora za N1, šturo saopštenje ministarstva

Dan posle saobraćajne nesreće u kojoj se prevrnuo kamion koji nosi skupo plaćeni raketni sistem Pancir S i dalje se ne zna kako je do prevrtanja vozila došlo, niti kolika je materijalna šteta. Umesto odgovora na pitanja N1, Ministarstvo odbrane je našem novinaru samo prosledilo ranije objavljeno šturo saopštenje o tom vanrednom događaju. Vojni analitičar Aleksandar Radić za N1 kaže da zatvorenost i sakrivanje informacija u tom slučaju upravo i jesu problem, a ne sama saobraćajna nesreća.

Mnogo pitanja ostalo je bez odgovora posle prevrtanja vozila koje nije običan kamion, već ponos protivvazdušne odbrane Srbije. Zna se samo ono što je svima bilo očigledno na licu mesta, da se kamion prevrnuo i da je raketa ispala iz zadnjeg dela.

Ministarstvo odbrane je našem novinaru na postavljena pitanja o istrazi samo prosledilo ranije objavljeno šturo saopštenje o tom vanrednom događaju. Oglasila se i Socijaldemokratska stranka Borisa Tadića tražeći hitnu istragu.Plačem od smeha, suze mi liju, i to malo bede upropastiše, pazi na praznom putu prevrnuo kamiončinu i ispala mu raketa haaaahahahaha :D

[ dusanboss @ 11.04.2021. 14:43 ] @
Pa kad se u vojsku ulazi kako se ulazi i kad se napreduje kako se napreduje... Auto jedinica, dobiš sve kategorije ma super. Neko mu sredio mesto garant a dečko očigledno nije dorastao komplikovanom zadatku da vozi kamion asfaltom bez da ga prevrne.

Imali smo 6 ostade ih 5 . Nadam se da mngupi iz VBA ispituju da li se radi o možda sabotaži i tajnoj operaciji neke prijateljske nam zemlje ili je samo reč o kompletnom idotu.
Olakšavajuća okolnost je ta što sistem ima visoko težište i da su se nesreće prevrtanja dešavale i Baćuškama tako da su promenili vozilo koje ga nosi. Ipak vozač je morao biti upoznat sa time.

Pročitao sam neko objašnjenje (ne verujem da je zvanično) da je vozilo izgubilo kontrolu zbog jakog bočnog vetra
[ dusanboss @ 11.04.2021. 14:48 ] @
Kad smo kod bočnog vetra i idotskih grešaka koje skupo koštaju... upoznati se sa blokadom Sueckog kanala?

I to mi je odmah bilo nekako sumnjivo, a juče sam i saznao da nisam jedini. Da li još neko smatra da je ovo možda bila nečija tajna operacija?
[ Shadowed @ 11.04.2021. 15:01 ] @
Jašta. Ono u Suetskom kanalu je bila probna akcija kao vid pripreme za sabotazu ovog vozila sa raketom kod nas.
[ bordzija @ 11.04.2021. 15:16 ] @
Po meni je ovo klasična sabotaža da bi se kupilo ponovo i opet neko zaradio na transakciji. Platiš vozaču da cimne volan kakav crni vetar i ostali bakrači pa ta vozila su teška nisu prazni kamioni.
[ gilopile @ 11.04.2021. 15:18 ] @
Pa i nije bas smesno, ne vozi mleko. Mogla je bojeva glavudza da grune i eto katastrofe.
Ko zna sta je prouzrokovalo da se okrene. Moze biti neiskustvo, neprilagodjena brzina, nesto mu istrcalo na put, pa i mozda neki tehnicki problem na vozilu. Znace se, tj znace oni koji treba da znaju.
Sreca da nema teze poredjenih.
[ bordzija @ 11.04.2021. 15:20 ] @
Ono u suetskom kanalu je bila planska akcija kako bi se poskupeo kontejnerski i svaki drugi saobraćaj. Prosto i logično zar ne?

I ništa se neće znati ko i za sve do sada, dovoljno je nešto da lupe i kraj priče. Recimo vozač kriv aj ćaos. Ko i za sve afere i kriminal uostalom.
[ dusanboss @ 11.04.2021. 18:23 ] @
To da je ispala raketa je ja mislim lažna vest. Kolko mi je poznato ta vozila se ne transportuju sa raketama u cevi sem ako je neka vanredna sitacija tj. da mora de se dejstvuje brzo.
Vozilo je išlo na vojnu vežbu gde svakako ne bi ispaljivalo rakete iz prostog razloga jer je to za nas preskupo. Siguran sam da nam vojni bužet ne dozvoljava ispaljivanje tih raketa sem kad je to stvarno neophodno.

Pre će biti da se možda odlomila lansirna cev ba je neko to onako "stručno" poistvetio sa raketom...
[ SlobaBgd @ 11.04.2021. 18:41 ] @
Citat:
gilopile:
Mogla je bojeva glavudza da grune i eto katastrofe.

Jbmu miša, pa ni kragujevka iz II svetskog rata ne pukne kad padne na zemlju, treba tu još malo pripremnih radnji dok je ne učiniš ubojitom. O modernim oružanim sistemima da ne govorimo. Ni atomske bombe koje su (dokazano) ispadale iz aviona po raznim okeanima i pustinjama nisu eksplodirale.
[ BuzzLightyear @ 12.04.2021. 08:52 ] @
Šta očekujete kad nam sve školovane kamiondžije odoše u inostranstvo!
[ Predrag Supurovic @ 12.04.2021. 11:04 ] @
Svašta je moguće

[ gilopile @ 12.04.2021. 12:21 ] @
Citat:
SlobaBgd:
Citat:
gilopile:
Mogla je bojeva glavudza da grune i eto katastrofe.

Jbmu miša, pa ni kragujevka iz II svetskog rata ne pukne kad padne na zemlju, treba tu još malo pripremnih radnji dok je ne učiniš ubojitom. O modernim oružanim sistemima da ne govorimo. Ni atomske bombe koje su (dokazano) ispadale iz aviona po raznim okeanima i pustinjama nisu eksplodirale.


To je tacno i poznato mi je to. Kao ni sto plasticni ekspoziv nije lako aktivirati bez `dodtne opreme`, specijalnog upaljaca...
Al jbmlga, ko zna sta se tu uopste i nalazi. Da je grunulo, rekli bi, da, prevozilo se to i to...
[ Living Light @ 12.04.2021. 15:36 ] @
Uff, sto u ovo vreme prave neke kamione uske a visoke.
Jos kad u njih natovaros RAHKETLU, i to u Gornjoj zoni,
ima se izvrne na prvoj krivini.

Kako moze na tako dva, mala, uska tocka,
da vozi nesto uBojevito?

[ djoka_l @ 12.04.2021. 15:59 ] @
Ovo se desilo u Vl;adivostoku pre dve godine:

Citat:
A busy highway in Vladivostok is shut down after a Russian modern Pantsir missile system rollover crash on Monday morning

Two soldiers were injured in a rollover accident in a Pantsir-S air defense systems in Vladivostok.

The accident occurred on the highway Sedanka – Patroclus, the road leads to Russky Island.

Witnesses told that the military truck with missiles rolled over after a long turn on the descent to the road junction.

Two soldiers have been injured in the crash, though dispatchers do not know the severity injuries at this time.
Alternativno vozilo za Pancir


https://en.wikipedia.org/wiki/...ineering_Technologies_2012.jpg
[ bordzija @ 13.04.2021. 10:21 ] @
Pa da ali kada duva odmah se zatvori promet za kamione i šlepere ne znam šta je tu sporno. Sem toga ne verujem da se prazan kamion tek tako prevrće naročito ne nabijen gvožđurijom vojnom raketama i slično. Gluperde u svakom slučaju.
[ gilopile @ 13.04.2021. 11:49 ] @
Ne verujem da je vetar mogao ovakav tip kamiona da prevrne. Nema kod nas takvih udara vetra.
Recimo u HR na maslenickom mostu udari znaju haos da naprave...al kod nas tesko. De ce kosavica, bura bre kad udari, to je vetar :)
[ bordzija @ 13.04.2021. 16:01 ] @
Ima kod nas jakih udara rakije na prazan stomak :P
[ jovajovic100 @ 01.05.2021. 23:15 ] @