[ CyberFX @ 15.02.2022. 17:16 ] @
Problem je sledeci, pustimo vodu na slavinu, izadje samo ono sto je u sistemu, motor se pokrene ali ne povuce vodu, nema pravila kada se desava, nekad nakon 5 minuta od poslednjeg pustanja vode a nekad posle pola sata... Sve je menjano osim samog motora, druk salter, nepovratni ventil menjan 5 puta, onaj matrag sto spaja motor i dovod za vodu, gumice, bilo je sumnje i na cev u zemlji pa smo ubacili kroz tu cev creco (tad smo i merili na kojoj je dubini sta) jedina razlika je sto sada mora vise puta da se pumpa rucnom pumpom dok ranije je bilo potrebno 2 puta (ovde mislim na trenutak kada izgubi vodu pa kada je vracamo) Problem traje od 10 januara, svakog dana trazim moguce resenje i vise ne znam ni nasta da sumnjam jer je sve sto su mi predlozili isprobano. Zamenio bih i motor kad bih imao od koga da uzajmim. Poslednji problem je bio pre godinu dana kada je pukla bacva i od tad do sad je sve radilo normalno. Informacije: - Motor je petostepena sever pumpa - Vodu vuce kroz cev - cevka 8.5m (sada je kroz cev stavljeno crevo) - Voda je na 3.5m od dna cevke na gore - na cevku se nalazi nepovratni ventil, zatim racvanje za motor i za rucnu pumpu, posle tog racvanja a pre rucne pumpe se nalazi rucni ventil pa za njim rucna pumpa - Sve se to nalazi u sahti na dubini od oko 3.5m Trazio sam po forumima i nasao jednu temu na nekom forumu sa slicnim problemom gde je neko sumnjao na semering ali nije bilo zakljucka na kraju. Dakle moje kljucno pitanje je da li postoji mogucnost da je neki deo u samoj pumpi ostecen i da tu uvlaci vazduh a da ne porpusta ni kap vode spolja? - posto nema nigde ni kapi I drugo banalno pitanje je da li moze da bude problem u barometru posto skazaljka ne ide bas glatko vec hoce da secka ali dok voda tece on pokazuje daukljucuje na 2 bara a iskljucueje na 3.5-4 |