[ gigamg1 @ 26.02.2023. 19:02 ] @
Posto sam poceo voziti zenin auto dok ne kupim drugi, primetio sam neke probleme. Ona ga je tako vozila povremeno u lokalu. Jedno nedeljno. Kada sam ga ja pocep voziti, osetim slabo vuce i povremeno prijavi antipollution fault. Pre toga je isao na dihtovanje dizni posto je curio od dizni jako mnogo. Posle dizni se pojavila ta greska sa antipoluttion i onda je dijagnostika pronasla greske egr ventila i protokomera. Obe stvari su zamenjene i prestao je da kulja dim iz auspuha. Prodisao auto i vuce. Nakon mozda 500-600km su poceli sadasnji problemi. Auto vuce normalno kad je hladan ali kad se malo ugreje, prilikom voznje trecom ili cetvrtom sa kinstantnim obrtajima bez progresivnog dodavanja gasa, auto kao da zastajkuje na svakih 10m i pritom se cuje kao da nesto na sekundu cese iz desnog dela blize motoru. Tako isto i kad se skrene u drugoj, doda se gas da ubrza i kad treba da se prebaci u trecu onda isto tako kao da mu nestane smage i cuje se iz desnog dela. Dijagnostika nista ne cita, nikakvu gresku ni kada je prikacena za vređe voznje. Ako se doda gas onda povlaci ali kada treba da isprati neki tempo sa srednjim gasom onda stuca. Slicno dosta situaciji kada benzincu pukne jedna svecica ili je filter goriva pred zamenu. Bukvalno uspori pa ubrza i tako trza pomalo. Auto nema fabricki dpf filter i svi filteri su novi (predjeno 3k km od zamene). Map senzor cist kao suza. Interkuler i creva cisti. |