[ Pigoza @ 26.03.2023. 00:01 ] @
U pitanju je Mazda 2 2004 godiste 1.4 citd.Vesanje i motor je kao u Ford fiesti ,to je Peugeot hdi motor,pa se nadam da mi mozete pomoci.Kad je temperatura napolju od 0 do +8 stepeni, nece da upali iz prve,vec treci,cetvrti pokusaj.zadnji put iz desetog pokusaja.Kad je temperatura ispod 0 posebno kad se upale grejaci pali bez problema,kao i kad je temperatura iznad 8 stepeni.Inace kad verglam on vergla 2-3 sekunde i stane,ako je upalio upalio je ako ne ne traje duze verglanje,pa moram da okrenem kljuc na pocetni polozaj pa ponovo. Bio na Bosh dijagnostici i ne prijavljuje nista.Zamenjene podloske dizni,zamenjen senzor bregaste ali nije resen problem.Neki majstori nagadjaju da je Ecu u pitanju a ja sumnjam na bosh pumpu ili ventil pritiska za gorivo.Auto lepo vuce,kad se ugreje mirno radi.Svaka pomoc bi mi dobrodosla!
[ JankoNIS @ 26.03.2023. 10:03 ] @
Kada budes isao kod majstora, neka provere anlaser i njegovu instalaciju. Imao sam isti problem, doduse sa drugim autom, tolerisao sam, na kraju je izgorela instalacija od anlasera. Dobro da se nije upalio ceo auto.
Dolazilo je do pada napona prilikom paljenja jer je izolacija tako stradala da se manifestovalo bas u slicnom temperaturnom opsegu (vrlo cudno). Elektricar je nasao problem, zamenjena doticna instalacija i anlaser.