|
[ sasajel74 @ 19.05.2023. 09:31 ] @
| Zelim da iznesem svoj utisak o ovoj neprofesionalnoj i krajnje nekorektnoj firmi koja sebe naziva Ovlasceni servis doo i nalazi se na adresi Gavrila Popovica 11 u Beogradu, iza restorana Rich. Nadam se da ce ovo upozoriti potencijalne musterije da se dobro raspitaju (mada ni to ne pomaze) pre nego se upuste u saradnju sa njima. Naime, na njihovoj webstranici sam nasla broj telefona i okrenula jer mi je bio potreban servis kocnica i zamena kompletnih diskova i plocica na autu. Javio se njihov Call centar i dala sam podatke o autu, tip, godiste, snagu , u pitanju je Renault Clio 4 2015. i rekla da mi je potrebno sve ovo. Na moje pitanje koliko ce kostati receno mi je od 15000 do 17000 , ruka i delovi , dakle sve ,mozda sa malim varijacijama gore ili dole. Pregledace auto i onda reci. Stize sve u toku dana , samo da odem ujutru u 9 da budem prva kada se servis otvori. Nakon ovog razgovora stize i napismeno SMS-om poruka o ponudi gde isto pise ta cena i usluge koje sam navela.
Ujutru odlazim tamo, prvo se niko ne pojavljuje do pola 10. Call centar se javlja ali ne zna kada ce da serviser da se pojavi i oni nisu u kontaktu sa njima.Radnica u call centru se inace tek izgleda probudila i samo sto me ne pita zasto zovem tako rano.
Dolazi serviser u pola 10, izlazi i ispostavlja se da se prvo placa pregled 2000 dinara koji niko pre toga u call centru nije pomenuo. Nakon pregleda se daje ponuda i onda, ako vam odgovara, dalje. Napominjem da niko to nije rekao i da bi lepo bilo da se to kaze kada neko zove a serviser mi odgovara da to vidim sa call centrom. Posto sam vec izgubila vreme cekajuci i odlozila obaveze, kazem da pogleda i on obilazi jednom oko auta, sto traje 2 minuta , sa baterijskom lampom letimicno baca pogled na tockove i kaze to je to, dobijate ponudu za koji minut. Iz neke kucice iz koje niko nije hteo da se javi u tih pola sata njegovog kasnjenja izbacuju mi papir sa ponudom od 36598 dinara, sto ni ne lici na onih 15, 17 hiljada. Pogledam stavke, isto ono sto sam i pitala call centat i sto je stiglo u ponudi. Dakle cista navlakusa da dodjete , da pogleda i da se skocite od cene i radite tu bas ako imate pare za bacanje. Kazem da ovo nema smisla, da je cena duplo veca i da razumem da bude mala razlika, ali da je ovo cista prevara. Serviser me drsko pita da li hocu da radi za dzabe i da je to ta cena, a da ja mogu da idem na drugo mesto ako mi ne odgovara. Dakle, krajnje bezobrazno.Platila sam taj "pregled" i otisla. A vi, nadam se da je ovo dovoljan razlog da preskocite ovakve prevarante i odete i platite nekome posten rad. |
[ Java Beograd @ 19.05.2023. 11:47 ] @
Dobro je da si podelila utiske. Nije da sam nameravao da idem tamo, ali eto bar znam.
Ruku na srce, malo si naivno postupila, ali dobro, škola se plaća. Čim ti je rekao 2.000 za "pregled" trebalo je da se okreneš. Zapravo, čim ga nije bilo od 09:00 do 09:30 trebalo je da odeš.
Iole normalan servis se ne ponaša tako prema mušterijama.
Ipak, čisto da znaš ovo su prosečne cene delova:
1. Zadnji kočioni disk komad, oko 100 €
2. Prednji kočioni disk komad, oko 40 €
3. Komplet kočionih pločica, prednje 30 €
4. Komplet kočionih pločica, zadnje 20 €
Što nas dovodi do ukupne cifre cene delova od oko 330€. S tim što postoji veliki dijapazon cena, treba to mati u vidu. Bofl roba bi možda koštala oko 250€ a skuplji brendovi i preko 500 €
Zamena ovih delova spada u rutinski posao, i košta oko 4.000 do 5.000 din po osovini, tj. ukupno oko 8.000 din do 10.000 din. Opet, zavisi od servisa, ali ovo je neka prosečna Bgd cena.
[ sasajel74 @ 19.05.2023. 13:34 ] @
Hvala na savetu i na specifikaciji za delove. Dobila sam i tamo to taksativno. Ja nisam mogla da znam cene, zato sam i pitala Call centar, navela tip auta itd, i dobila okvirnu cenu. Da su rekli 35000 a da je ispalo nesto oko toga, pa i koju hiljadu vise, to znaci da je to otprilike to i da , ako nemam novca, ili ne zelim da platim, to je moj problem. Ovako sam dobila upola manju cifru preko telefona da me navede da odem tamo, plus "pregled" baterijskom lampom od 2 minuta i onda predracun sa komentarom - pa to je to, uzmi ili ostavi. Slozicete se da 2 minuta vremena ne vrede 2000 ni u jednom poslu, a pogotovo na ovako nekorektan nacin zaradjeno.
Edit..javile su mi se nakon mog posta zadovoljne musterije iz drugih servisa i dobila sam istu uslugu, tj za sad jos ponudu za cifru od 18000.
[ ademare @ 19.05.2023. 13:34 ] @
Meni je cela ta Internet prezentacija sumnjiva !
Prvo nije jasno sta je na toj adresi ?
Jel tamo samo " centrala " ili je i servis ?
Kada se pogleda Google street , dobro fotografije jesu stare , ali ne moze da se promeni cela ulica !
U pitanju je neka mala Divlja jer nema vise od 2 metra sirine , slepa ulicica ?!
Sa obe strane Slepe ulicice neke Divlje privatne kuce ?!
Onda se pominju neke tj 10-ne lokacija servisa ?
https://ovlasceniservis.rs/
Ja uz ovakvu prezentaciju , Ocigledno Fejk - Laznu + plus " Vozanje " - zavlacenje musterija na relaciji " Call centar " - "majstor" , sve je pod navodnicima sa razlogom , ne bih ni imao posla sa njima !
[ ademare @ 19.05.2023. 13:41 ] @
Cena ima raznih i zavise od proizvodjaca i kvaliteta .
Postoje Diskovi za prednje tockove i za 30 Eura komad !
https://www.prodajadelova.rs/comline-adc2719v
Pa do 10 puta skupljih u istoj radnji !
https://www.prodajadelova.rs/valeo-675414
[ sasajel74 @ 19.05.2023. 13:44 ] @
Da, servis je lociran u jednoj slepoj ulicici, ali je izgled servisa pristojan. Nije veliki kao na slikama na web stranici, na kojima je naka hala, ali ne vidi se da li iza tog objekta eventualno ima nesto, mada sumnjam. Call centar je juce, kada sam dobila informacije zvucao jako profesionalno, kao da znaju o cemu pricaju, ali je jutros bilo jasno da to neko obavlja "od familije" po potrebi. Platila sam skolu, nadam se da ovo pomogne da bar neko to isto ne uradi.
[ Java Beograd @ 19.05.2023. 14:16 ] @
Pitanja:
1. Da li imaš disk kočnice i na prednjim i na zadnjim točkovima? Pošto, vidim da neke verzije Reno Clio imaju doboše pozadi.
2. Da li si 'tela kompletnu zamenu sva 4 diska i pločica? (ako imaš diskove na zadnjim točkovima)
Takođe:
Zadnji diskovi su skuplji, pošto su u kompletu sa ležajevima.
Ali, gledajući malo delove, vidim takođe da postoje neke varijente Reno Clio gde su zadnji diskovi bez ležajeva, što sam kočioni disk čini znatno jeftinijim.
@ademare
Oni, 10x skuplji su zapravo za zadnju osovinu, u kompletu sa ležajevima. Zato su toliko skuplji.
[ Java Beograd @ 19.05.2023. 14:23 ] @
Kad se sve sabere, AKO imaš sve 4 disk kočnice, i AKO si 'tela da menjaš sva 4 diska i pločice, onda cena koju ti je dao onaj kauboj, od 36.600 jeste OK.
Na stranu što je bezobrazan.
[ sasajel74 @ 19.05.2023. 14:30 ] @
Citat: Java Beograd:
Pitanja:
1. Da li imaš disk kočnice i na prednjim i na zadnjim točkovima? Pošto, vidim da neke verzije Reno Clio imaju doboše pozadi.
2. Da li si 'tela kompletnu zamenu sva 4 diska i pločica? (ako imaš diskove na zadnjim točkovima)
Takođe:
Zadnji diskovi su skuplji, pošto su u kompletu sa ležajevima.
Ali, gledajući malo delove, vidim takođe da postoje neke varijente Reno Clio gde su zadnji diskovi bez ležajeva, što sam kočioni disk čini znatno jeftinijim.
@ademare
Oni, 10x skuplji su zapravo za zadnju osovinu, u kompletu sa ležajevima. Zato su toliko skuplji.
Imam specifikaciju troskova u vidu predracuna i pokusavam da je ovde prilozim,ali ne znam kako, jer nisam ovo ranije koristila. Ali evo da zapisem ovako
kociona tecnost 2000 din,
Komplet plocica disk kocnica 1kom 4450 din
kocioni disk 2 kom 17347 din
ruka 10800 din
Mislim da auto ima pozadi taj 'dobos"
[ sasajel74 @ 19.05.2023. 15:23 ] @
Citat: Java Beograd:
Kad se sve sabere, AKO imaš sve 4 disk kočnice, i AKO si 'tela da menjaš sva 4 diska i pločice, onda cena koju ti je dao onaj kauboj, od 36.600 jeste OK.
Na stranu što je bezobrazan.
Tema je zapravo bas taj bezobrazluk, te 2000 za krug oko auta sa baterijskom. Treba i reci klijentima to, preko telefona, da znaju. Ja sam vec znala da su kocnice problem jer je auto pregledan prethodno , mislila sam da im je potrebno eventualno da vide da li ima neki veci kvar od toga kada sam pristala na taj "pregled" ocekujuci da ce auto popeti na dizalicu ili odvesti na kanal.Dakle cena je po meni visoka, ako to drugi moze da uradi za mnogo manji novac, ali nije cena ovde problem koliko drskost i obmana.
[ BluesRocker @ 24.05.2023. 09:13 ] @
Poenta je da ne treba ići u random servis bez preporuke. Ja bih za Renault preporučio Krstevski kod hipodroma (išao sam kod njih do pre 4 godine sa starim autom, a vidim da je i novi vlasnik nastavio da tamo ide), korektni su što se tiče cene i dobro rade. Ako je zabranjeno reklamiranje, brišite.
[ zeoN_Rider @ 29.05.2023. 09:22 ] @
Evo da što se tiče Reno vozila preporučujem Reno-Sava u Mirijevu, komunikacija odlična, cene više nego povoljne!
[ zeoN_Rider @ 29.05.2023. 09:27 ] @
Prosto je nemoguće da postoje dve ulice sa istim nazivom, prelep servis

Copyright (C) 2001-2023 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|