[ jovajovic100 @ 19.05.2023. 20:04 ] @
![]() Da li ste culi za Djordja Mihailovica , da li ste ga upoznali i prozborili neku rec sa starinom duznom svog postovanja ovog sveta . On cuva seni onih kojih vise nema i koji su vama svima doneli slobodu . On vec bukvalno 95 godina zivi na groblju i za groblje Srbskih ratnika koji su dali zivot za Srbiju . Deda je cuvar Zejtinlika , Srbskog groblja u Solunu . Tu na groblju je i rodjen , mislim da mu je i cerka rodjena tu . On je Grk , ali je dobio i Srpsko drzavljanstvo . Negov deda Savo je cuvao ostatke svojih poginulih saboraca sve do smrti 1928 godine . Nasledio ga je sin Djuro koji je uspeo da zastiti groblje od zlih nemaca , a 1961 nasledjuje ga Djordje . Deda je dobio stan prekoputa groblja , sada je to vrlo lep deo Soluna . Pojavio se neki tip iz Kraljeva pre 4-5 godina kojije radio kao cuvar , ali je dobio pedalu . Kada sam ga upoznao odmah mi se nije dopao , a citao sam da je Srbija nasla novog zamenika . Ja sam jos pre 10-12 godina upoznao Djordja , i posle toga sam ga vise puta obilazio , a dva puta ostao u dugom razgovoru sa njim . Kada budete isli u Grcku svratite na Zejtinlik . Poklonite se senima boraca i recite neku toplu rec tom starom dedi . Tu lezi 7.441 boraca . ![]() ![]() ![]() |