[ pedjolino1976 @ 31.05.2023. 22:01 ] @
Dobar dan .Zanima me jedna stvar.Na vikendici imam krov na dve vode ,i pored imam garazu.Nemam sad sliku al evo nasao sam neku nevidi se bas dobro al ok.Godinama je sve uradjeno ono svaki krov ima svoj oluk i te stvari.E sad mene zanima posto mi dole sa jedne strane smeta vertikala od oluka,obelezio sam na slici strelicom.Da li bi ja mogao da tu vodu preusmerim iz oluka na donji krov od garaze i da onda sve ide u jedan donji oluk od garaze.E sad ja ne znam koji je nagib krova.Po mojoj nekoj proceni krov kuce ima po jednoj strani oko 100 kvadratna metara povrsine a donji krov od garaze ima oko 50 tak kvadrata.Donji krov od garaze ima dve vertikale jedna na pocetku i jedna je na otprilike zadnoj trecini posto krov nije ravan .Oluci su standardni tada bili radjeni ono nisu poluokrugli nego kvadratni ,e sad ne znam njihove dimenzije,tj sirinu i visinu oluka.Ja bi hteo kazem da gornji oluk sprovedem na krov od garaze i da onda sa krova garaze ide u donji oluk i onda u vertikalu pa dalje.E sad da li je to moguce i da li ima neki proracun da mi donji oluk nebude mali pa da ne moze da primi vodu sa prakticno dva krova.Evo ovako neka slika. https://imgur.com/eOknLPb |