[ smartbox74 @ 14.09.2023. 21:28 ] @
Molim vas pomozite. Veš mašina stara oko 20 godina, Gorenje wa 904 x je prestala da radi. Juče sam ga uključio na program za pranje veša, uzimao je vodu 5 sekundi i prestao je da radi.Prestao je da radi,a nestalo je struje u dve prostorije,morao sam da promenim osigurače. detektovali smo da je grejač u pitanju.
1) kako tumačite činjenicu.. grejač je pokvaren i tada se prekidač prvi put aktivirao. međutim, kada smo promenili osigurač i stavili automatski osigurač, po drugi put smo uključili veš mašinu. ovog puta termostat je na veš mašini, pošto je mehanički, postavili smo ga na nulu i uključili program ispiranja gde grejač uopšte ne treba da se uključuje, a programator ne može da ga uključi jer je termostat na NULI. Zanima me kako i pored svega ovoga veš mašina izbacuje nakon 5 sekundi kada se uključi?

2) postavlja se pitanje da li je moguće da je grejač omski ispravan, ali da se gumica oko zavojnice istrošila pa da voda ulazi u njega ili tako nešto?
[ smartbox74 @ 14.09.2023. 21:35 ] @
Koliko košta novi + dizanje starog i montiranje novog grejača i dolazak u Bg-u za ovaj model gorenjeve mašine? Hvala
[ _dzo.ni_ @ 14.09.2023. 21:43 ] @
Ne bih rekao da to uopste ima veze sa grejačem. Ne može ona da pali grejač posle 5 sekundi uvlačenja vode i pogotovo na ispiranju. Nešto drugo tu ne štima. Radi li program za centrifugu, okreće li bubanj uredno?
[ baresi @ 14.09.2023. 22:48 ] @
Otvori zadnji poklopac i izvuci konektor od motora. Ako onda ne izbacuje osigurač, onda je motor ili kondenzator.