[ Living Light @ 31.10.2023. 05:21 ] @
Vecita dilema koji je materijal najpogodniji za rešetku roštilja, jer "svaki Ciga svoga konja hvali". 1) INOX ili prohrom. Napravili smo u firmi vise komada rostilja od SS-316 cevi. Cevke su bile od Ø1/4" preko Ø8mm do Ø1/2". Sve to zavarili po razno-raznim željama oblika i velicine resetke. Potreban je dobar majstor za zavarivanje prohroma. 2) Puno gvožđe 8x8mm. Ili neka druga dimenzija profila tj. šipki, zavarene na ram. Odlican materijal i podloga koja pece "sve živo" što nabacis na nju. Masivna konstrukcija skalamerije i lep bravarski rad. 3) Gusani roštilji/ploče Dobar, odlican materijal za pecenje mesa, ali veoma osetljiv na udar, krivljenje ili "ludovanje posle 5 rakija" 1) Primer za INOX: https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=WyJP6-3TL3I 2) Primer za puno gvožđe od 6:03 https://www.youtube.com/watch?v=O2rFfH12AfM 3) Primer za gusanu rešetku. Ne znam da li moze da se vari u kucnoj radionici, ali postoje gotove ploce. https://livac.net/?product_cat=liveno-posude-i-rostilji ---------------------------------- Na kakvom roštilju pecete meso, i koji vam se materijal za rešetu roštilja pokazao kao TOP-Dobar ? |