[ Bora Sonar @ 20.11.2023. 16:33 ] @
Mislim da su Heroji Halijarda jedan od najboljih domaćih filmova ikada. U žanru filmova o četnicima i partizanima je svakako najbolji film do sada.
[ MajorFatal @ 20.11.2023. 17:42 ] @
Nije valda, baš među najboljim ikada, nisam gledao, o čemu se radi, odkude četnici partizani zar nisu američki demokratski piloti u glavnoj ulozi? Je l zakukao bajić kud ih spasismo da nam bombarduju Leskovac na kraju filma, i da nas isporuče komunističkoj Rusiji? Nije baš da me nešto specijalno zanima, nego da ti razradim temu što kažu :)
[ Nebojsa Milanovic @ 20.11.2023. 17:56 ] @
offtopic:
Ima li negde tema o fimskom "opusu" Lazara Ristovskog?!
[ Bora Sonar @ 20.11.2023. 19:24 ] @
@Nebojša
Filmovi Lazara Ristovskog su dobri za izbegavanje.

@Major
Ne želim da "spojlujem" film, ali mogu da kažem da smatram da je Radoš uspeo ono što EMZ nikada nije mogao. Opisao je odnos između braće koja su se našla na različitim stranama i prikazao besmisao građanskog rata. Amerikanci i Englezi koji se pojavljuju u filmu imaju potpuno sporedne uloge i više su tu da bi se prikazalo kako nam svima velike sile kroje sudbine. Pored toga, Radoš je stvorio novi žanr, pa sada pored partizanskih filmova imamo i žanr četničkog filma.

P.S.
Heroji Halijarda nemaju nikakve veze sa Radoševim prethodnim ostvarenjima. Ovo je nešto sasvim drugačije i mislim da je čoveku bilo stalo da napravi nešto po čemu će ostati upamćen. Svakako bih želeo da Radoš napravi ponovo ovako nešto, ali može da se desi da "Heroji" budu njegova labudova pesma.
[ MajorFatal @ 20.11.2023. 19:42 ] @
Eh sad besmisao, da je besmisleno pitanje da l bi ikad postojalo, kako su se lepo rešili ropstva u američkom građanskom ratu, zašto bi to bilo besmisleno? Znam mogli su dekretom, al kad neko koči ..

Bratoubilački rat je već nešto drugo, kad se tuku za nedostižne ideale i etno-ičko koreografiju čišćenje. Besmisleno bi bilo da se pojavila rusija na pola građanskog rata i rekla mi priznajemo jug kao suverenu državu, ubuduće svaki napad na Jug ili držanje vojske na nj ćemo smatrati napad na sveoštu demokratiju i čitav slobodarski svet, te ćemo se umešetariti sa svojom vojnom, i šta ćeš sever mora da povuče (da prostiš) svoju vojsku sa juga ako je ima. Pride još nacrtaju neku vrljavu granicu da im naprave problem za sledećih pola veka i više.

Ako velike sile kroje sudbine hoću i ja da budem, gde treba da konkurišem i potpišem?

Što se tiče Radoša ima samo jedan film Sekula se opet ženi i njegove žene sa Sekom Sabljić, kakav je to humor hahaha, ko su uopšte ti haroji helijarda, mada ne bi bilo loše ni iz serije baba se češlja da neko izvuče momente kad Radašin razmišlja ono za sebe kad pripoveda Dođu tako nekad vremena, ovo ono, verujem da bi bilo filozofski kao Đoda i njegove scene.
[ Bora Sonar @ 20.11.2023. 19:46 ] @
Radoš igra glavnu ulogu u serijalu o Sekuli, ali on nije ni režirao te filmove niti je pisao scenario. Inače, Sekula je dno dna.
[ Nebojsa Milanovic @ 20.11.2023. 19:50 ] @
Citat:
Bora Sonar:
@Nebojša
Filmovi Lazara Ristovskog su dobri za izbegavanje.

Što si tako blag, nemam nameru da gledam to naravno, ali dotičnog poznajem lično i imam neka polu-poslovna iskustva sa njim koja datiraju odaaaavno, pa sam pomislio nešto da kažem...ili je možda bolje da ćutim..
[ MajorFatal @ 20.11.2023. 19:53 ] @
Citat:
Bora Sonar:
Radoš igra glavnu ulogu u serijalu o Sekuli, ali on nije ni režirao te filmove niti je pisao scenario. Inače, Sekula je dno dna.


Sekula je jedan od vrhunaca naše kinematografije, naročito ako pitaš moje bivše komšinke iz Pirota, evo već se smejem kad samo pomislim. Koja je to bolja komedija od Sekule, možda Žikina dinastija? :)
[ Bora Sonar @ 20.11.2023. 20:02 ] @
Meni se sviđaju na primer komedije Balkan Ekspres, Lajanje na zvezde, Mi nismo Anđeli (1. deo, 2. je katastrofa), Montevideo.. Dobri su i na primer Maratonci i Ko to tamo peva, ali ne razumem zašto ih ljudi svrstavaju u komedije.
[ B3R1 @ 21.11.2023. 16:11 ] @
Hvala, ali ne hvala ... dosta mi je 8 godina mog detinjstva, u kome su nas u osnovnoj skoli terali da gledamo bljuce poput "Prozor nocas mora pasti" (ili ne sme pasti - ne secam se vise ...), "Ajmo braco tifusari, preko vode do slobode" ... uz to redovno te odvedu sa skolom da stanes duz ulice Kneza Milosa kada se Bravar vracao sa nekih od 1000 samita nesvrstanih, pa ti uvale neke zastavice. Tu smo bili razvili tehniku kako da izbegnes to - zastanes kao da vezes pertle, pa klisnes kada te uciteljica ne vidi. I odes kuci. :-)))

Ne mogu da verujem da 80 godina kasnije ponovo daju bacaju pare na slicne bljuce ... nego, nema vise legende Veljka Bulajica koji je uspeo da dovede cak i Ricarda Bartona i Elizabet Tejlor u Jugoslaviju, nego ovo danas je daj sta das - moze i Rados Bajic - Sekula. Hahahahaha ... mozes da zamislis tu takozvanu kinematografiju u kojoj je Rados Bajic neki priimer.

Preskocicu tu Neretvu-Reloaded i Sutjesku-Rebooted ovog puta ...
[ Living Light @ 21.11.2023. 16:25 ] @
Beri,
- Ako sa školom nisi išao na exkurziju u Kumrovec,

... djabe si išao u školu. 😄
[ test1234 @ 21.11.2023. 16:37 ] @
Eh da je neko tipa i talenta Veljka Bulajića režirao Daru iz Jasenovca...