Citat:
scoolptor: Poceo sam sa rezervom da citam postove dusana bossa od kada je predlozio da se ubaci kondenzator kao lokalno skladiste energije u AC kolu, na drugoj temi.
I sad ćeš to koristiti kao kontraargument u svim ostalim temama?
Ja za razliku od mnogih ovde priznajem kada lupim nešto i trudim se da ispravim svoje grške. (kao što sam u ostalom uradio na toj temi)
Inače to za kondezator je čist lapsus, a ne moje neznanje. Postoji moj post (koju nedelju pre ovog koji pominješ) oko LED traka gde potvrdjujem čoveku da može da koristi kondezator bez problema jer je u pitanju DC kolo. a ne AC.
Citat:
bakara:
Ne znam cemu se ti protivis ali sanitarni i obican silikon nikako nisu slicni, samo im je naziv slican.
To sto si stavio na sudoperu je verovatno taj sanitarni jer obican uhvati budj i posle nekog vremena kvasenja pocne da se odvaja.
nema to nikakve veze sa odrzavanjem, i ne znam kakve to lepe reci nemas za sanitarni silikon kad si protiv njega, silikon ko silikon, namena je razlicita.
Nije silikon silikon! Ovaj sa kojim sam ja imao iskustva je izgleda bio na akrilnoj bazi tj. upšte nije silikon. Ali eto stručni prodavci ti nekad daju nešto što apsolutno nije za tu namenu, pogotovo ako ne kupuješ lično. Izgleda sa sanitarnim silikonom na bazi acetatne kiseline nisam imamo dodira. tako da eto opet priznajem svoju grešku u trudim se da diskusija bude konstruktivna, a ne da se završi na tome ko ima veću... tubu silikona što se često desi na ovom forumu.
Ovaj što sam stavljao na sudoperu je baš bio obični. Nije se uhvatila budj niti se odlepio, al sad sam gledao. čini mi se jeste kamenac. Vreme mu je i ovako da ga menjam tako da ću dati šansu sanitarnom.