[ kamicak @ 19.03.2024. 10:17 ] @
Evo jedna prava tema za Mad Zone.
Uplatio sam online dopunu za mobilni A1 preko Raiffeisen banke,
banka mi je skunula sredstva i prebacila na A1, imam na izvodu,
u A1 kažu da nije leglo, i zabole ih,
kome sad da se žalim?
Naizgled svi su u pravu, samo meni fale pare sa računa, i gde su te pare sada, nisu mogle ispariti u virtuelnom svetu, ili jesu?
[ djoka_l @ 19.03.2024. 10:32 ] @
Nisi dao dovoljno pdataka.

Pre svega, banka nije prebacila novac na A1, nego u banku u kojoj A1 ima račun.
Moglo je da se desi da si prebacio pare na pogrešan račun, ili na račun koji više nije aktivan.
Tada se novac nalazi (1) ili na tom pogrešnom računu,
ili (2) u banci (ako mi daš prve tri cifre rauna na koji si prebacio pare, mogu da ti kažem koja je banka) na nerspoređenim prilivima.

Moglo je da se desi da ni tavio ispravan poziv na broj, pare su legle, ali ih A1 nije prepoznao kao tvoju uplatu. Onda treba da proveriš sa A1 da li je poziv na broj bio ispavan, pa ako nije da im kažeš da je to uplata za tvoj telefon.
Moglo je da se desi da A1 nije dobio od svoje banke informaciju da su pare legle na račun, pa onda malo sačekaš da ta informcija stigne do A1.
[ kamicak @ 19.03.2024. 10:36 ] @
Dopunu sam prebacio online preko sajta A1, kao i hiljadu puta do sada,
na sajtu nema broj računa, poziv na broj i ostalo, samo se ukuca broj telefona kome se uplaćuje dopuna i podaci sa kartice sa kojom se plaća.
Inače to se desilo pre 8 dana, tako da mislim da sam dovoljno sačekao.
[ Java Beograd @ 19.03.2024. 10:52 ] @
1. Da nisi možda pogrešio broj telefona? Da li postoji neki zapis (sms, email ...) koji ti daje povratnu informaciju tipa "Za broj telefona xx xx xxxx uplatili ste yyyy dinara"
Ako nemaš ovakvu potvrdu, da li i kako eventualno možeš biti siguran da si uneo ispravan broj?

2. Šta ti piše u listingu transakcija na eBankingu RF banke? Da li možda tu, u opisu imaš neku povratnu informaciju o broju telefona?

Ako si, kako kažeš, "hiljadu puta" do sad uplaćivao, ovaj servis verovatno radi korektno.
3. Da li si se obratio kompaniji A1 emailom, sa priloženom potvrdom plaćanja (pdf) gde se vidi referenca? Ili si samo razgovarao sa šalterušom / call centrom?

Jel to ovo:
U vreme masovnog korišćenja prepaid kartica (rane 2000-te godine) ja sam puno puta omašio uplatu, a par puta sam dobio tuđu dopunu.
[ djoka_l @ 19.03.2024. 11:12 ] @
OK, nisi uplatio online preko rf banke, nego si platio karticom (koja je slučajno izdata u rf).
Potpuno drugi par rukava.

Ako si plato karticom, a uplata ti niie stigla u A1 (ili čak i ako je stigla), imaš 30 dana da tražiš povraćaj novca po kartičnoj transakciji.
Obradi se kartičarskoj službi u RF i traži povraćaj novca.
[ kamicak @ 19.03.2024. 11:19 ] @
1. Te sve podatke dobijem posle uspešno uplaćene dopune, sad nisam ništa dobio ali su pare skinute, to se i pre događalo ali mi pare nisu bile skinute, jednostavno javi grešku na sajtu,
sajt im je očajan i baguje stalno, to i oni znaju i sami kažu da bolje uplaćujem dopunu na trafici, svašta, inače uplaćivao sam za 2 telefona
2. Celo pre podne se dopisujem sa bankom i A1, samo što A1 kao da su blokirali, chat na sajtu im neradi, kol centar posle 10 min takođe ništa, na facebooku mi se javila ali kad sam izneo problem, nema ni nje više.
Iz banke su mi rekli da uzmem potvrdu iz filijale samo za tu transakciju, gde se valjda sve vidi, ja sam uzeo samo izvod prošli put, i da sa potvrdom odem u A1, ako ne prihvate da mi daju potvrdu da nije legla uplata, i da se onda vratim u banku.
Tako da neće biti dosadno u narednih par dana.

P.S Dok sam ovo kucao dobio sam uplatu na oba broja telefona 400 min dopune, mada sam jutros dobio sms iz A1 da nema uplate, kada sam i krenuo u rešavanje problema.
Pošto sam ovo sve kucao, neću da brišem nek stoji, možda nekom zatreba.

I tako prođe još jedno jutro u glupostima, kuckanju, zvanju.........
[ ademare @ 19.03.2024. 13:26 ] @
Pa nista sledeci put odes do kioska i nema da te boli glava , da ispravljas " krive drine " , da budes detektiv koji ce da ulazi u trag novcu , da se nerviras i dopisujes sa Botovima iz A1 i Banke !

Prolazis valjda pored nekog kioska ikada ?