|
[ bordzija @ 09.08.2024. 12:29 ] @
| Ali ne smeju da objave brend jer je očigledno dobar sponzor. Ko najviše samostalno reklamira belu tehniku u srbiji? Bosch? :)
"Serija veš mašina POVUČENA SA TRŽIŠTA, jer pri paljenju dolazi do STRUJNOG UDARA! Elektromehaničar otkrio NA ŠTA TREBA DA OBRATIMO PAŽNJU prilikom kupovine"
https://www.prva.rs/zivot/dom-...-paznju-prilikom-kupovine/vest
|
[ ademare @ 09.08.2024. 12:46 ] @
https://n1info.rs/biznis/masin...rbije-rizik-od-strujnog-udara/
Verovatno se Bosh ne reklamira na cnN1
Taj model je u prodavnicama od 85.000 - 105.000 din. Sitnica !
Jos onog ko kupi masina ubije ? Verovatno ima AI
Isprogramirana po principu " Udri budalu "
[ scoolptor @ 09.08.2024. 12:56 ] @
Stare vesti par dana.
I svi su objavili brend i model.
Evo, npr. https://n1info.rs/biznis/masin...rbije-rizik-od-strujnog-udara/
Ne bi imalo smisla povlaciti nepoznat proizvod nepoznatog proizvodjaca sa trzista?
I ne dolazi do strujnog udara pri paljenju. Toplotna pumpa nije propisno vezana, i u slucaju da korisnik ima neispravnu instalaciju, moze doci do problema.
Ovo je objava Ministarstva Trgovine, u vezi proizvoda:
http://195.222.98.53/portal/unsafe-products-in-srb1
Meni je tu vise stvari interesantno.
Prvo, masina je i dalje u prodaji, i na stanju: https://www.eponuda.com/masine...a-za-susenje-vesa-cena-1136473
Drugo, nema nikakvog obavstenja na sajtu proizvodjaca: https://www.bosch-home.rs/sr/m...sa-toplotnom-pumpom/WQG24500BY
Trece, sve te masine su interno vrlo slicne. I ako ne valja model A (povezivanje toplotne pumpe), verovatno ne valjaju ni modeli B, C i D.
Shrug.
[ bordzija @ 09.08.2024. 13:11 ] @
Eto znao sam da je bosch u pitanju pre jedno 10 god sam bio u stanu koji je ceo izgoreo, ljudi jedva spasli živu glavu - bosch mašina za sudove.
Ovde je zanimljivo jer ugl neke ulazne modele prave leve fabrike za "čuvene" brendove
[ Java Beograd @ 09.08.2024. 13:20 ] @
Sve sama esencija mudrosti:
Dakle, kaže elektrommenani ćar: "žičana veza u pitanju". Mašala! Ko bi se nadao žičanoj vezi u mašini za sušenje veša? Ja mislio to ide bežično, wireless.
I još kaže da treba da gledamo koliko traje garancija! E, da mi je neko ranije rekao da i to treba da se gleda, lakše bih kroz život prolazio.
Ove esencijalne mudrosti me podsetiše da odavno nisam video i čuo Okanovića iz udruženja građana koje se zove "Komitet za bezbednost saobraćaja".
On takođe mudro savetuje da treba poštovati saobraćajne propise, da treba krenuti na put odmoran i sa ispravnim automobilom. I da zimi treba montirati zimske gume.
[ scoolptor @ 09.08.2024. 13:42 ] @
@Java :D
Btw, Prva ne razlikuje masine za susenje vesa od ves masina,
a elektrommenanićar je nasao grejac u masini za susenje vesa sa toplotnom pumpom.
[ bordzija @ 09.08.2024. 13:58 ] @
Pa očigledno je da su sklepali prateći tekst čisto da ispune normu i napišu totalnu budalaštinu a da izbegnu reklamirani brend slabog kvaliteta
Ako su zaboravili ja imam bosch inox šporet plaćen 800 evra kome je rerna istrulila posle par godina. Čisto da ih podsetim kome su rekli da je sam kriv za to 🥰
[ scoolptor @ 09.08.2024. 14:20 ] @
Sledeci put uzmi rernu sa pirolizom koja ladno prezivi 500C.
[ bordzija @ 09.08.2024. 14:38 ] @
U moj stan više ne ulaze nemački nekvalitetni poluproizvodi i nema problema 🤩
[ test1234 @ 10.08.2024. 12:15 ] @
Negativna kampanja, ovo je ”serija6” prilično dobra, štedljiva i kvalitetna mašina. A ako ti instalacija u kući nije ispravna sve mašine za sušenje veša mogu biti opasne.
[ scoolptor @ 10.08.2024. 12:40 ] @
Citat: bordzija:
Samo ti kupuj kvalitetne Kineze i Turke
[ aleksa.ue @ 10.08.2024. 13:07 ] @
Drzi se onda ti turskog Vestela (Vox i Koncar).
[ ademare @ 10.08.2024. 13:33 ] @
Nasa drzava ne radi Nista oko toga !
Sve to ide da otkrije neko iz Eu , tipa Bugarska , Rumunija, Madjarska, Hrvatska itd. Neka od onih 2. klas EU drzava gde ide ista roba kao kod nas .
I oni istraze i objave , i onda i mi to objavimo i povlaci se proizvod !
Inace da mi nesto istrazujemo , otkrivamo , testiramo , to jednostavno se ne dogadja u Srbistanu !
Isto je i za hranu itd. Cekamo da nam jave iz EU sami nista ne testiramo ! Naravno Bosh ide u jos neke drzave pa to moze da stigne vest o nekakvoj opasnosti.
Za leve domace izmisljene brendove , nema nikakvih vesti jer se to ne prodaje u Eu !
Cak i ako ide iz iste fabrike, nalepnica je drugacija i nema obaveze da se to povlaci ! Spomenuti Vestel pravi Zilion "brendova " pa kada bi Eu otkrila , to nema veze sa istim tim proizvodima koji imaju domace "izmisljene" brendove.
Da , da drzava nije potpisala obavezu da postuje te smernice Eu za povlacenje, ne bi se nista povlacilo.
Ovo za masinu konkretno kao ne radi se o Svim serijama, vec neke serije, ostale su kao O.K.
[ bordzija @ 12.08.2024. 14:53 ] @
Pa vidi ove jadnike što brane bosch i nemačku industriju haha mi smo taj nemački BOFL kupovali još pre 50 godina. Kakva su tada bili prevara takvi su i danas.
Nijedan nemački proizvod mi nije izgurao dalje od garancije.
[ scoolptor @ 12.08.2024. 19:19 ] @
Citat: Nijedan nemački proizvod mi nije izgurao dalje od garancije.
BEPKAC.
Tebi sve crkava od bele tehnike, od svih proizvodjaca, sto se jasno vidi na osnovu tema koje si do sada otvarao.
Ili si baksuz, ili volis da cackas a ne znas sta radis, ili ne postujes minimum propisanog odrzavanja.
[ aleksa.ue @ 12.08.2024. 22:12 ] @
Do sad su mu samo Beko i Vestel radili kako treba .
[ mjanjic @ 13.08.2024. 12:26 ] @
Nijedan nemački proizvod mi nije izgurao dalje od garancije.
Miele je imao garanciju na veš mašine 20 godina, ne znam kako je sada pošto i oni imaju elektronski programator i ostalo. Ali, eto, taj Miele košta kao što je nekada u SFRJ koštala Gorenje veš mašina, pa sigurno može da izgura toliko godina koliko su mogle te stare mašine, a i košta tu negde slično. Čisto za one koji kukaju koliko danas traju veš mašine, a koliko su trajale nekada. Ali, sad kupite mašinu za 300 evra (ja neku Gorenje kupio pre 7-8 godina za 250 evra, 1200rpm centrifuga, i još uvek radi) i očekujete da traje 50 godina bez problema kao te nekadašnje, koje su koštale po 1500 DEM i više.
[ bordzija @ 17.08.2024. 15:34 ] @
Kako je sada? Eno ti na kp sajtu gomila ko novih miele veš mašina sa crknutim programatorima.
[ mjanjic @ 19.08.2024. 09:33 ] @
Možda je 20 godina samo na bubanj i motor ili tako nešto, ali i drugi proizvođači daju duže garancije na te delove.
Još pre pandemije negde pročitah da čak i za najjeftiniji Miele model, koštao tipa 120.000 dinara tada, mora da dođe serviser da je "pusti u rad", to koštalo 5-6.000 dinara i bez toga nije važila garancija.
[ Java Beograd @ 19.08.2024. 11:24 ] @
Citat: mjanjic:... i očekujete da traje 50 godina bez problema kao te nekadašnje, koje su koštale po 1500 DEM i više.
Ma kakvi "bez problema"! Ha, ha, ha!!!
Nego, vreme prolazi, ljudi zaboravljaju ... Istina je da su majstor za Tv i majstor za veš mašinu bili redovni gosti u kući.
Na tim nekadašnjim veš mašinama gume i creva su pucale i cepale se od vibracija kao "dobar dan". "Tunel guma", zamena jer je pocepana, a onda majstor dođe i konstatuje da je i "proteg" korodirao.
Pumpa za vodu je redovno imala loše semeringe, pa posle par meseci "propiški". Presostat - slično, gomila problema.
Motor programatora - malo, malo pa crkne.
I tako, mogu da nabrajam do mile volje, sve o tim "starim mašinama koje se nisu kvarile".
A "trajale" su samo zato što su bile preskupe, pa je svaka popravka zapravo bila isplativa. A na veš mašini SVE može da se popravi ili zameni.
I onda komentari: " nekad su mašine trajale dugo!"
Ispod mašine je UVEK bilo vode. Barica posle pranja. Tek kad barica postane potočić koji curi ka slivniku, onda se zove majstor.
[ test1234 @ 19.08.2024. 13:53 ] @
Do februara 1993 g bukvalno nismo stajali a onda je djavo došao po svoje.
[ Java Beograd @ 19.08.2024. 14:19 ] @
Citat: test1234: Do februara 1993 g bukvalno nismo stajali a onda je djavo došao po svoje.
Naravno. Dok zakažeš majstora, dok on dođe, cena delova, cena "za ruke" ...
Da li se isplati? Pošto je nova? 360€, na 6 rata po 60€. Kupuj!
Nema više onih starih dobrih veš mašina koje su trajale dugo!
[ bordzija @ 30.08.2024. 01:04 ] @
Dobre su bile kendi i slično gorenje teški krševi dan danas.
Copyright (C) 2001-2024 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|