[ 12V @ 27.11.2024. 23:07 ] @
| Stari je imao vece rupe na 13cm razmaka, novi manje na 18cm, ne bih da busim zid (pre cu izbusiti zadnji lim bojlera). Da li postoje neki univerzalni ili podesivi nosaci kao za velike bojlere ili improvizovati sa nekom zicom, preckom, profilom, kukicama (da li kod nas ima ovakvih)?
|
[ BanovoBrdo1 @ 27.11.2024. 23:11 ] @
Sto nebi opet busio zid? Jedino sto bi me sprecavalo eventualno cevi od vode ili struja ako znam da tuda prolazi.
[ Java Beograd @ 28.11.2024. 06:54 ] @
Univerzalni nosači za tako nešto ne postoje. Svaki nosač će malo da pomeri bojler od zida. Improvizacija je majka inženjerstva.
Pogledaj/pregledaj
https://www.wobyhaus.co.rs/okovi/page-1 ima 6 stranica. Sinuće ti neka ideja. Ili prošetaj do neke druge, veće radnje koja prodaje šrafove, okove i slično. Robna kuća Okov, na primer.
Ali, i ja se slažem sa @BanovoBrdo1 - što ne bi bušio zid?
[ ademare @ 28.11.2024. 10:22 ] @
Ja na zidu imam zbog daljine instalacije - improvizacija prilikom premestanja instalacije, zasrafljenu debelu jasenovu dasku 4 cm !
I to se ispostavilo kao odlicno resenje ! Jer kada promenim bojler, do sada nijedan nije bio isti sa istim rupama, busim tu dasku , a ne busim zid .
Mada nije problem ni zid busiti, ali meni nije potrebno.
[ BanovoBrdo1 @ 28.11.2024. 12:11 ] @
ovo mozda i nije toliko lose resenje sa obzirom da taj bojlercic i pun vode nije nesto tezak, ali vidis proizvodjac ti da najcesce i kuke i tiple i sve a balkanski mozak se ipak odluci da budzi :D
[ bakara @ 28.11.2024. 14:35 ] @
Nije ni potrebno da se busi dve nove rupe vec samo jednu rupu pomeriti.
Novi bojleri uglavnom sa zadnje strane imaju sinu za kacenje tako da se svi mogu nakaciti na bilo koje kuke na zidu bez busenja novih.
[ 12V @ 28.11.2024. 15:22 ] @
Ako pomeris jednu pomera se ceo bojler i nije vise na sredini. Pa se mora menjati tipl i sraf posto su postojeci preveliki, pa dopunjavati rupu u zidu i sto cuda. To sa daskom nije losa ideja, ja sam imao slicnu samo umesto daske neki metalni profil ili sipku.
Citat:
Java Beograd:
Univerzalni nosači za tako nešto ne postoje. Svaki nosač će malo da pomeri bojler od zida. Improvizacija je majka inženjerstva.
Pogledaj/pregledaj
https://www.wobyhaus.co.rs/okovi/page-1 ima 6 stranica. Sinuće ti neka ideja. Ili prošetaj do neke druge, veće radnje koja prodaje šrafove, okove i slično. Robna kuća Okov, na primer.
Nigde ne mogu da nadjem onakvu iz prve poruke, a da li ovo
https://www.wobyhaus.co.rs/okovi/22730-kuka-s-3mm moze da se savije da bude ovakva
[ BanovoBrdo1 @ 28.11.2024. 15:32 ] @
ja mislim da stvarno mnogo komplikujes posao od 5-10 minuta.
[ bakara @ 28.11.2024. 16:41 ] @
ja ne mogu da verujem da ces na takvu kuku da okacis bojler sa vodom
[ 12V @ 28.11.2024. 17:09 ] @
Nisi nikad kacio sunke? Necu na jednu vec na dve, ako moze da se savije. Bojler sa sve vodom ima mozda 15kg, to bi mogle i bolje vezice da drze.
[ bakara @ 28.11.2024. 17:56 ] @
Sunke jesam, ali sunke ne mogu da procure,
nema veze sa tezinom vec sto nije cvrsta veza
Copyright (C) 2001-2024 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.