[ Nebojsa Milanovic @ 29.11.2024. 02:00 ] @
Termin koji se provlači kroz mnogo tema, lično ga pominjem često, jer uz štampanje dolara čime se pljačka ceo svet, iniciranje ratova u kojima ginu milioni ljudi a koji su jedina hrana USA vojnoindustrijskog kompleksa, propaganda je ono bez čega cela ta teroristička mašinerija ne bi mogla da postoji.

Kada bolje razmislim, većinu vremena koje posvetim svetskim vestima provodim otkrivajući upravo razmere te pogane propagande i čudeći se, tačnije gadeći se, kako je moguće da građani zamalja koje sam do juče smatrao ozbiljnim, toliko duboko odu u gutanju toga zla, a posebno u njegovoj podršci i širenju.

Daću samo nekoliko primera koja su mi iskočili u poslednjih par minuta:

1. Ovo je trenutno udarna vest na našem B92, a samo sitnim slovima je naznačeno da je tekst prenet sa bizarnog hrvatskog Index-a, a autor je niko drugi do "vrlo stručni ESTONSKI analitičar" 😂🤯🤯🤮

Ovo je pokolj: 730.000 mrtvih i ranjenih Rusa, pobediće Ukrajina

Komentar na ovu plaćenu bljuvotinu ostavljam vama, kao i odgovor na nikad postavljeno pitanje A gde je CELA Ukrajina, evo sledećeg priloga:

2. Ako nekome i dalje nije jasan motor ovog rata, evo ga ovde:

https://twitter.com/BowesChay/status/1861818602875134333

Citat:
The ATACMS missiles used by Ukraine against targets in the Kursk region were manufactured in the 1990s and modified at least twice to extend their service life,

Photos released by the Russian Defense Ministry showed that destroyed ATACMS missiles were manufactured by Lockheed Martin Vought Systems, a U.S. defense contractor until 1999

Dump obsolete junk into Ukraine, escalate groundless fear and conflict, sell replacement weapons to "under threat US" and vassals at vast profit, rinse and repeat.

The vast Ukroscam rolls on for one reason alone. Profit.

3. Robert F. Kenedi Mlađi je budući ministar zdravlja Amerike, dakle čovek u samom vrhu dolazeće vlasti u USA, i evo kako on jednostavno opisuje tragediju u Ukrajini:

https://twitter.com/runews/status/1861991537376112686

4. Hrvatska je poznata po tome da su joj SVI mediji u vlasništvu NATO zamalja, ali postoje mesta koja se, moguće je, odupiru:

https://www.geopolitika.news/v...zgubila-pola-milijuna-vojnika/

5. Naravno glasova razuma ima i u USA, Elon Musk je jedan od njih:

Prosečan Amerikanac zna kako "Rusija ide ka bankrotu" i "Kina propada" - ali gutajući bizarnu propagandu nema pojma koliko on dužan:

https://twitter.com/elonmusk/status/1861646142133674068

itd.
[ Java Beograd @ 29.11.2024. 07:40 ] @
Ti Nebojša, kao da se žestiš. Zaboravio si: U RATU PRVO POGINE ISTINA

Ratna propaganda je sastavni deo ratovanja, još od Grčko-Persijskih ratova, 500 godina pre nove ere. SVAKA ratna propaganda je prljava.
Nato države su u ratu protiv Rusije, u Nato državama je na snazi ratna propaganda. Šta ti tu nije jasno?

Poslušaj moj savet: nemoj da čitaš ratne izveštaje. Istina je, kažem, ubijena i pre rata.

Šta je rekao Putin, u rano proleće 2021.god. kad su ga pitali zašto gomila trupe na granici sa Ukrajinom? Rekao je "Izvodimo mirnodopske manevre".
[ scoolptor @ 29.11.2024. 08:54 ] @
Citat:
Šta je rekao Putin, u rano proleće 2021.god. kad su ga pitali zašto gomila trupe na granici sa Ukrajinom? Rekao je "Izvodimo mirnodopske manevre".

A, ne ne. To nije bila laz, to je bila "taktika".

[ Java Beograd @ 29.11.2024. 09:19 ] @
Pa da. Istina je tu ubijena, i krenula je ratna propaganda. Ruska propaganda za Rusiju i ruske saveznike, Nato propaganda za Ukrajinu i Nato saveznike.

Niko ne piše istinu. A zašto bi? Kome istina treba u ratu? Generali, oni koji vode rat, znaju istinu, i to je dovoljno. Šta će prostoj raji istina?

Kad je negde rat, pojedinac, ili pojedina država može da teži da bude neutralna. I da, kao neutralno izveštava. Ali i to je nemoguće.
Zašto? Zato što podatke o ratnim dejstvima, ostvarenim ciljevima, gubicima i slično ne može sam novinar da pribavi, nego mora da se oslanja na konferencije za štampu pojedinih zaraćenih strana.
Na tim konferencijama, zna se, nema istine. Ona je mrtva.

Činjenica je da u Srbiji Rusi plaćaju nekoliko TV kuća da šire rusku ratnu propagandu. Hepi "Aktuelnosti", razne Pinkove kanale, Informer i neznanija šta sve.
I tako, činjenica je da je prosečan Srbin izložen ruskoj ratnoj propagandi, ali nije i Nato ratnoj propagandi.

Pogrešno je misliti, da bi eventualno trebalo dozvoliti da se ravnopravno "čuje i druga strana". Kao, zarad ravnoteže.
Ali ne. Ta i takva "ravnoteža" neće doneti istinu. Samo će se grube i bezočne, propagandne laži udvostručiti.

Istine, kažem, nema.
[ Ivan Dimkovic @ 29.11.2024. 10:00 ] @
Sta je istina uopste?

Uzmi bilo koji konflikt - taj konflikt nije nastao juce, vec je rezultat desavanja od pre 1, 5, 10, 50, 100, 200+ godina.

Svako moze da "povuce crtu" u bilo kom momentu i da to koristi kao nekakvu tacku iz koje izvlaci svoje zakljucke. To je obicno u skladu sa politickim opredeljenjima, etnickom / nacionalnom pripadnoscu ili, prosto, nivoom informisanosti. Niko tu ne moze da bude nepristrasan samo moze da laze sebe i druge da nije pristrasan.

Jedino sto imas su neke objektivne cinjenice (tipa: XYZ je ucinio napad i pobio KLM broj ljudi; XYZ je potpisao to i to, sud XYZ je presudio bla bla truc itd.) koje jako cesto nemas ili imas ograniceni uvid i interpretacije bazirane na memoriji formiranoj iz proslosti i na osnovu sopstvene pristrasnosti, koju svako ima.

Jedno je sigurno - tzv. "mediji" nisu u biznisu informisanja ili trazenja nekakve "istine" vec su ili instrument politicke propagande i/ili biznisi za uvaljivanje reklama u kom slucaju to sto pricaju je optimizovano za maksimalni ucinak reklama i nista drugo.
[ Nebojsa Milanovic @ 29.11.2024. 22:38 ] @
Citat:
Ivan Dimkovic: Jedno je sigurno - tzv. "mediji" nisu u biznisu informisanja ili trazenja nekakve "istine" vec su ili instrument politicke propagande i/ili biznisi za uvaljivanje reklama u kom slucaju to sto pricaju je optimizovano za maksimalni ucinak reklama i nista drugo.

Odlično rečeno, odmah mi je pao na pamet naš B92 koji je bull*hit upravo svega. Prosto je očigledno da im content i izvor uopšte nisu bitni, uzimaju sve živo sa svih strana, nabudže clickbait naslov - i eto "vesti" 🤮

Šta god mislili o takvom biznisu to mi je donekle i jasno, ali onda se nameće logično pitanje:

Zašto se i na zapadu mediji ne ponašaju tako, da kažemo "po pravilu biznisa"??

Zašto rade tačno to što smo opisali, ali rade samo za jednu stranu, i začudo, upravo za onu stranu čiji se budžet namenjen propagandi meri desetinama milijardi dolara??

[ Nebojsa Milanovic @ 07.12.2024. 01:01 ] @
Zločinačkoj propagandi nema kraja, ali novi momenat je što je u poslednje vreme počela da se brine ZA SEBE?!? 😂🤯🤮

Dakle, NE za Ukrajinu, više ni ne pokušava da makar debilima tako izgleda, nego je otvoreno ZABRINUTA (?!) što topovsko meso puno dezertira?!

Da vidimo:

Imamo problem što Ukri masovno beže umesto da ginu, šta ćemo sada?!?!? 😂😂🤮🤮

Kolika je panika i raspad u komandi i propagandi NATOa govore svakodnevni izveštaji kako gine više hiljada Rusa dnevno 😂😂

A ako pogledate najrealni izveštaj, koga podsećam finansira BBC, dakle realan broj može biti samo manji ali uzmimo da je realan: https://en.zona.media/article/2022/05/20/casualties_eng

...videćemo da u poslednje vreme Rusi ginu u jednocifrenom broju nedeljno.

Onoga ko prati dešavanja to uopšte ne čudi, jer Rusija naciste melje polako i sugurno istovremeno minimizirajući svoje gubitke, što je taktika već duže vreme.

A u isto vreme, bizarni plaćenici NATOa to zovu "da je Rusija nemoćna" 😂😂, pogledajte dobro ovog jadnika:

Pogledajte i šta priča i kako se ponaša, jer čak i on koji je u Srbiji i blage veze nema sa dešavanjima, plaši se da će kasa uskoro da presuši i zato je sve bezobrazniji i bizarniji 😂😂🤮
[ Nebojsa Milanovic @ 07.12.2024. 21:53 ] @
Evo i jednog "motivaciona posta" 😂😂 mog ljubimca koga sam već pominjao: https://www.facebook.com/domagoj.franic.3

Koliko se taj ljigavac "naradio" 🤮🤮 siguran sam da je do sada postao milioner, a pravo pitanje je koliku štetu za Ukrajinu je svim time napravio??

Ali koga briga za to, važno je da su džepovi puni 🤮

NATo-UKr nacisti to rade ne puno profinjenije 🤯😂

Evo koliko bednim fotomontažama vrše najnižu formu propagande, toga smo do sada videli na stotine 😂🤯🤮

[ Nebojsa Milanovic @ 09.12.2024. 22:51 ] @
Koliko stignem u ovu temu ću stavljati samo neke stvari na koje naletim koje govore razmerama možda najvećeg zla ovog veka koje se zove NATO propaganda

Sa ova dva linka sam hteo da citiram po nešto nešto, a onda shvatim da bi trebalo da citiram skoro sve 🤬🤮🤮

https://www.slobodnaevropa.org...inacija/33229429.html?sfnsn=mo

https://www.slobodnaevropa.org/a/sad-rusija-rt/33119348.html

Gore pomenuti Hrvat dnevno objavljuje bizarnosti koje prosto ne veruješ da ljudski um može da generiše 🤯🤯

Gore sam pokazao da su po izvorima koje finansira BBC ruski gubici jednocifreni nedeljno.

I da, moja ljubimica ovde ne sme da bude zapostavljena 😂🤯🤮

Ona i njen suprug gore na klipu uzimaju DVE PLATE od NATOa, jer iako svuda bulazne identične budaleštine, od kase to dvostruko naplaćuju kao "odvojeni analitičari" 😂😂

Firma im se zove "Centar za stratešku analizu" , a oni sami sebe zovu "slobodni učesnici na IT tržištu" 😂🤯🤮

Ne propustite ovo:

Rusi su u panici, kad budu čuli da su stigli avioni F-16, to će im biti kraj!
[ Nebojsa Milanovic @ 10.01.2025. 19:22 ] @
Još jedna fantastična analiza Malagurskog, ukazivanje na korene ogavne USA propagande i tzv. "demoNkratiju"

[ mjanjic @ 13.01.2025. 16:02 ] @
Dovoljno je pogledati uspon CNN-a, mislim da se desio za vreme intervencije u Kuvajtu, posle su bili prvi na licu mesta pri svakoj sledećoj "intervenciji" SAD. Meni je jasno da npr. BBC ima informativni program, jer se radi o televiziji koja se finnasira iz državnog budžeta, ali od čega se finansira CNN i koji je tu interes vlasnika televizije čak i ako on ima još neke TV kanale i druge biznise, koji bi recimo meni kao preduzetniku bio interes da finansiram toliku ekipu koja će praktično da se bavi samo "izveštavanjem"?
Pa, slična priča je i u Srbiji za neke "medije", uglavnom se finansiraju novcem iz državnog i/ili gradskog budžeta i prihoda od reklamiranja onih koji "dobrovoljno" plaćaju reklamni prostor (uglavnom državna i javna preduzeća).

U slučaju SAD propaganda je na nekom posebnom nivou, jer imaju univerzitete i institute na kojima se specijalno time bave čitavi timovi istraživača.
To ne znači da ostale zemlje zaostaju, posebno velike sile, svaka od njih brani pravdu i međunarodno pravo kad joj to odgovara, ali sa druge strane takođe krši međunarodno pravo kad joj to ide u prilog. To što neko manje ili ređe krši međunarodno ne znači da je dobar, znači samo da je manje loš. Čovečanstvu bi svanulo kad bi nestale sve velike sile.

Ali, na kraju, ne treba mešati običnog prosečnog građanina SAD sa tom "elitom", SAD su savezna država, gde građani neke od tih država u sastavu SAD neretko zahtevaju od Vašingtona određene informacije, promenu politike i slično, ali jednostavno nisu u poziciji da bilo šta promene.
Recimo, davno sam gledao neki dokumentarac o nekim novim raketama zemlja-zemlja ili zemlja-vazduh, projekat je nakon više milijardi dolara utrošenih u istraživanje i razvoj obustavljen (ukratko, bačen novac), ali su predstavnici Teksasa tražili od Vašingtona zvanično objašnjenje ZAŠTO je njihov novac potrošen na projekat koji je proap i zahtevali su odgovornost nadležnih - radi se o tome da članice SAD uplaćuju novac u savezni budžet, ali se vodi evidencija o svakom dolaru gde je otišao, tako da se u pomenutom slučaju znalo da je najveći deo novca utrošenog za taj propali projekat došao iz Teksasa.

Pošto ima tema o raspadu SAD, ako se SAD zbog nečeg počnu raspadati u smislu da se neka od većih država otcepi, onda će to biti zbog takvog trošenja novca. Već nekoliko godina unazad dešava se ogromna migracija kompanija ka Teksasu iz raznih razloga (nije obavezno formiranje sindikada, niže cene nekretnina, blizina Meksika, itd.), tako da se može desiti da u Teksasu brže naraste pokret za osamostaljenje nego u Kaliforniji.
[ renewed @ 13.01.2025. 17:40 ] @
Hu, Rusi se uplašili od F-16?

Od navodnih 6 koje je dobio Zelenski jedan F-16 kad je saznao da ide na Ruski front se sam srušio i za kaznu ubio pilota.
Zelenski potvrdio pad F-16 i smrt pilota a Rusi sležu ramenima.

Pre par nedelja prošla je vest da su Rusi uništili jedan F-16 ali nema nikakvih potvrda ni detalja.

Drugih vesti o tim F-16 gotovo da nema.

Amerikanci finansiraju CNN putem plaćanja usluga kablovskim operaterima i putem taksi.
Citat:
Annual funding for public television in the United States was US$445.5 million in 2014 (including interest revenue).[165] The CPB, and virtually all government-owned stations, are funded through general taxes, donations from individuals (usually in the form of "memberships"), and charitable organizations. Individual programs on public broadcasters may be supported by underwriting spots paid for by sponsors. Between 53 and 60 percent of public television's revenues come from private membership donations and grants,[166] so most stations solicit individual donations by fundraising, pledge drives or telethons which can disrupt regularly scheduled programming. Normal programming can be replaced with specials aimed at a wider audience to solicit new members and donations.

Iako ste nekad mogli da čujete različita gledišta na svetske dogadjaje CNN se vremenom (posebno posle prvog bombardovanja Iraka) transformisao u propagandu. Nema tu više novinara nego sve agenti propagande.
[ jovajovic100 @ 13.01.2025. 18:41 ] @
Evo mene starog bota kako me ovde pojedinci nazivaju, da zakačim nekoliko slika koje će nadam se preživeti i neće biti obrisane.

Puter u Rusiji, izgleda da ima malo istine u onim podlim pričama

https://sochi.bezformata.com/l...s/maslo-v-magazinah/139854626/
https://pikabu.ru/story/dozhil...robki_chtob_ne_spyorli_5047586
https://fishki.net/3503379-v-m...ali-zawitu-masla-ot-vorov.html
https://dzen.ru/a/ZILVbB-HnB9YYsJE
[ Nebojsa Milanovic @ 13.01.2025. 23:09 ] @
Citat:
jovajovic100: Evo mene starog bota kako me ovde pojedinci nazivaju, da zakačim nekoliko slika koje će nadam se preživeti i neće biti obrisane.
Nije normalno da se neko hvali time što je bot. A što se tiče slika, nijedna slika nije niti će biti obrisana, ako je istinita i nešto govori.

Ne znam ruski jezik i ne pratim ruske medije niti me zanimaju, a ako si hteo da kažeš da je ekonomska situacija u Rusiji teška, to je van svake sumnje.

Osnovno pitanje koje je recimo za mene misterija, je kako Rusije uopšte uspeva da pobeđuje u ratu protiv 50 najbogatijih država sveta, koje pored svega raspolažu i sa svim printerima za štampanja para na planeti??

Ako imaš smislen odgovor na to pitanje, bio bih zahvalan da ga čujem.

Citat:
renewed:
Drugih vesti o tim F-16 gotovo da nema.
Ko kaže da nema?! Ima!! 😂😂🤯🤮

Ukrajina tvrdi da je pilot izveo neviđeni podvig sa F-16: "Čak ni Amerikanci ne veruju šta je uradio"

Citat:

Iako ste nekad mogli da čujete različita gledišta na svetske dogadjaje CNN se vremenom (posebno posle prvog bombardovanja Iraka) transformisao u propagandu. Nema tu više novinara nego sve agenti propagande.
Što se tiče propagande, o njoj sam mnogo rekao i brdo argumenata ostavio, evo samo jednog podatka, tj. poređenja od strane Elona Muska koje puno toga govori:

[ dr0id @ 14.01.2025. 11:49 ] @
Elon opet zaboravio da okaci poredjenje za Fox, Newsmax i sl. gde je odnos kontra
[ Java Beograd @ 14.01.2025. 12:04 ] @
Bitno je da i republikanski Fox i demokratski CNN drže Jevreji. Njima je svejedno ko će obavljati dužnost predsednika.
[ Java Beograd @ 14.01.2025. 12:44 ] @
Nisam Nebojša, i neću da se bavim vašim razmiricama.

Čisto principijelno:
Kako se i šta zaključava nema veze sa državom i GDP i GDP per capita, nego sa onim gde se radnja nalazi, kakav je komšiluk i koliko se krade.

Zaključani rafovi su sada najmasovniji u Kaliforniji gde se shop lifting (mi nemamo taj izraz ali to je krađa u samoposluzi) do 1.000 $ ne smatra krivičnim delom.
Walmart ne da je zaključao puter, nego je pozatvarao čitav niz marketa, ne mogavši da se efikasno odbrani od shop-liftinga. Onaj, siroti poslovođa pomenute samoposluge, negde u Ruskoj vukojebini, nije znao za bolji način.

Pogledaj samo radnje u UK, u gradovima sa većinskim muslimanskim stanovništvom. Fazon Birmingem, tj. Birminghamabad.

Čisto kao primer, na prvo guglanje na search string "locked goods in markets in uk"

[ jovajovic100 @ 14.01.2025. 13:08 ] @
Svugde po svetu se kradre pa i u Rusiji i Americi . Skoro sam kupio kutiju čačkalica od stotinak
dinara , kad i na njoj rf tag i baš sam se začudio da je zakačen tu . To znači da se ovde krade
ludački , ali se borba protiv lopovluka ne proglašava ljigavom propaganom .
[ Nebojsa Milanovic @ 14.01.2025. 13:13 ] @
@jovajovic100

Po prvi put ću upotrebiti pravu reč: Bolesnici idu na lečenje, NE prosipaju svoju bolest na ES-u.

Nadam se da si razumeo poruku.
[ Java Beograd @ 14.01.2025. 13:20 ] @
https://www.dailymail.co.uk/ne...hot-cost-living-crisis-UK.html
[ B3R1 @ 14.01.2025. 13:50 ] @
Za Englesku me to nista ne cudi.

Pre 6-7 godina sam bio u Mancesteru vise puta, sluzbeno. Nigde nisam video toliko beskucnika kao tamo i to u centru grada. Zamisli pesacku ulicu, nesto nalik na beogradsku Knez Mihailovu ili becki Kaertner Strasse, gde ides i na bukvalno svakih 10 metara vidis ljude sa cebicima i jastucima koji prose i vicu "chaaaange". Ne smem ni da pomislim kako to izgleda danas! Ima toga, naravno, i po Beogradu, video sam to skoro na Zelenom vencu, ali to je za citavih nekoliko redova velicina manje nego ono sto sam video u Mancesteru.
[ jovajovic100 @ 14.01.2025. 13:52 ] @
Evo zaključane hrane i u zloj Americi da ne bude Rusija bedinja

[ jovajovic100 @ 14.01.2025. 14:03 ] @
Obrati pooosebnu pažnju na poruku sa prošle strane.

Niko ovde nije dužan da gleda takve idiotizme i to se neće dešavati.

[Ovu poruku je menjao Nebojsa Milanovic dana 14.01.2025. u 15:58 GMT+1]
[ Java Beograd @ 14.01.2025. 14:26 ] @
U brate, što mi se prijela ta šunka u trouglastoj limenci!
[ mjanjic @ 14.01.2025. 14:49 ] @
Kad pričamo o propagandi, juče odgledam veći deo serijala WWII in color, ne onaj stari, nego novija Netflix dokumentarna serija, većina tog materijala je dostupna u ranijim dokumentarcima, samo je prepakovano, uglavnom pored nekoliko Hitlerovih govora, u jednoj od epizoda Musolini se obraća (razdraganoj) masi i saopštava da su ambasadori Velike Britanije i Francuske već obaešteni o objavi rata od strane Italij, a između ostalog kaže i:
- We are going into battle against the plutocratic and reactionary democracies of the west who have always blocked the march and often undermined the very existence of the Italian people.

Našao sam i stranicu sa tekstom na italijanskom, engleskom, kao i video snimkom: https://comandosupremo.com/mussolini-speech-declaring-war/

Dakle, britanci i francuzi su uvek dovodili u pitanje opstanak italijanskog naroda, mislim... Doduše, Rimsko Carstvo i kasnije Venecija to nikako nisu činili drugim narodima :)))

U istom serijalu je prikazan i Hitlerov govor u Rajhstagu na dan invazije na Poljsku, ali ima da se nađe na internetu (npr. na engleskom: https://archive.org/stream/Ado...oland_returningFireae_djvu.txt), suština je "Danzig (danas Gdanjsk) je bio nemački grad i jeste nemački grad, (poljski) koridor je bio nemački i jeste nemački, msecima patimo od agonije zbog Versajskog ugovora, u stvari DIKTATA, svi ovi regioni su kulturološki razvijeni isključivo zahvaljujući nemačkom narodu, istočne teritorije bi bez nemačkog naroda i dalje bile pod kontrolom BARBARA..."

Samo je "slučajno" zaboravio da pomene da je Nemačka izgubila Prvi svetski rat i da je zbog toga izgubila određene teritorije i privilegije, i to nakon miliona nepotrebno uništenih života jer se nije radilo o fudbalskoj utakmici niti je iko napao Nemačku, već je Nemačka sa Austrougarskom napala druge države. A o posledicama Hitlerove borbe za "prava nemačkog naroda" nekom drugom prilikom.
Da je bilo pravde, Nemačka bi bila podeljena na bar 10-15 država, mada je plan bio da im se industrija ne obnavlja i da postanu pretežno poljoprivredna zemlja, međutim zbog potrebe "zida" ka SSSR, odnosno Istočnoj Nemačkoj, u Zapadnoj Nemačkoj je obnovljena industrija do tog nivao da je ubrzo Nemačka postala ponovo jedna od vodećih industrijskih sila.

Danas opet imamo neku retoriku i PROPAGANDU, a vi sami zaključite čija retorika je bliža Hitlerovoj i Musolinijevoj, da li ona sa Istoka ili ona sa Zapada.

Nisu ni jedni niti drugi 100% u pravu niti se bore za neku demokratiju i prava manjih zemalja, oni se na prvom mestu bore za sebe i svoje ekonomije, ali ako to stavimo na stranu, šta je konkretno po Srbiju i druge države manja šteta i manja opasnost, da li ovi sa Istoka ili ovi sa Zapada?
[ kosmopolita @ 14.01.2025. 14:53 ] @

Gledam sky news i mesecima pričaju o obuzdavanju inflacije, platama u zdravstvu i sličnom.

Prestali su da pričaju o migrantima i pokušaju da nadju neko rešenje.
Dovoljno je da prestanu da urušavaju druge države i njihove ekonomije.
Mogli bi da primete da iz država koje su uništavali imaju najviše migranata.
[ Nebojsa Milanovic @ 14.01.2025. 19:17 ] @
Citat:
jovajovic100:
Evo zaključane hrane i u zloj Americi da ne bude Rusija bedinja

Kakva zaključana hrana u Americi/Rusiji, O ČEMU TI BULAZNIŠ čoveče??

Možeš li nekada da se sabereš i smisleno iskažeš svoje mišljenje??

@kosmopolita

Pojasni i ti šta si napisao, šta je pisac hteo da kaže??

Ljudi samo se normalno i čitljivo izražavajte, NIŠTA DRUGO nije potrebno.
[ Nebojsa Milanovic @ 15.01.2025. 02:16 ] @
Citat:
Java Beograd:
Nisam Nebojša, i neću da se bavim vašim razmiricama.
Žao mi je ako moju komunikaciju sa NATO-botovima vidiš kao razmirice.

Tačnije krivo mi je ako sam ušao u nekakav takav odnos sa botovima, a ako jesam to je samo zbog toga kako bih pokušao DA IKAKO iz njih izvučem bilo kakvu smislenu izjavu, makar koliko da je bizarna ili pro-nacistička, samo da ima neki smisao.

Ali toga uopšte nema, samo uporno botovanje i rušenje diskusija, što su ovde godinama radili i ne žele da shvate da toga više nema.

U pravu si, neću sa njima ulaziti u skoro nikakav kontakt, za svako đubre na temama ide samo oneclickdelete, a ako ti se ikada još učini da imam neke razmirice sa njima molim te obavesti me, svejedno privatno ili javno.
[ mjanjic @ 15.01.2025. 09:26 ] @
U vezi "kraduckanja" robe po radnjama u UK pre 20-ak dana naletim na relativno svež dokumentarac o tome, jednu od većih i organizovanijih bandi je predvodio neki krimos iz Rumunije, ali je glavni distributer, ako se dobro sećam, neki indijac koji tu robu može da plasira u popriličan broj država Afrike i Azije: https://www.youtube.com/watch?v=1QbBYK51eEM

Ekipa iz Channel 4 je odradila vrhunsko istraživanje i usput prikupila više činjenica nego Scotland Yard :)))
[ lorileescarlet @ 17.01.2025. 02:57 ] @
USA, Slovakia, Hugaary i Germany neće Zelenskyy u NATO

Trumpov kandidat za sekretara odbrane je Pete Hegseth i ako prodje predvodiće milion i 300 hiljada američkih vojnika plus 750 hiljada civila sa budžetom od $850 milijardi.
Iako je mlad vata ga senilnost pa je 14. januara tokom predstavljanja "confirmation hearing" "zaboravio" na Rusiju.
Na pitanje novinara da li je "zaboravio" na Rusiju jer je šutnuo Zelenskog, Pete Hegseth je odgovorio:
Citat:
We know who the aggressor is

Eto Pete Hegseth zna ko je agersor ali neće da nam kaže :)

Ako se ima na umu "zaboravnost" Pete Hegsetha onda je jasan razgovor UK PM sa novinarima:

"Tings changes" ponavlja novinarka Sky Newa tokom intervju sa UK PM Keir Starmer. Takodje je dodala da je
Trump govorio o "1 dan" da zaustavi specijalnu vojnu operaciju Rusije a sada je retorika "100 dana".

Verovatno je Zelenskyy spreman ili pritisnut da prihvati Ruske mirovne snage ali izgleda da Rusi ne prihvataju bilo kakve USA/NATO "mirovnjake".

Vest na Sky News je bila "UK would be part in peacekeeping efforts in Ukraine".

UK prime minister Keir Starmer je danas pozdravljen dronom "dobrodošlice" tokom "iznenadne" posete Kyivu.
Nema dokaza da je dron Ruski ali je dobro iscenirano za anti Rusku propagandu.
Keir Starmer ponavlja da je članstvo Ukrajine u NATO ispravan kurs.
Ne pominje pobedu nad Rusijom. Reč "defeat" izgleda da više ne postoji u engleskom jeziku.
Iako se vidi da je prilično potresen (valjda zbog drona jer on ne zna da li je dron isceniran) ipak je uspeo da promrmlja:
UK will play its 'full part' in peacekeeping efforts in Ukraine, says Sir Keir Starmer

Da li ste spremni da pošaljete UK vojsku da podrži napore za uspostavljanje mira?" pita novinarka.
Iako smatra da je "Ukraine in NATO mebership it is right course",
Starmer odgovara da je u kontaktu sa saveznicima Francuskom i Zelenskyy.
Ups, i Starmera drma demencija?
Zar samo Francuska i Zelenskyy? Gde je USA?

Aha, gde je USA odgovorio je Zelenskyy: "USA, Slovakia, Hugaary i Germany neće Zelenskyy u NATO ".

Povodom drona koji ih je pozdravio Zelenskyy poručuje "I mi ćemo njima reći 'hello!'".

Zašto u temi o propagandi? Ako pogledate Sky News uočićete da su njihovi novinari prilično skeptični povodom odgovora koje je ponudio PM.
Skeptičnost Sky News voditeljke je prilično jak signal.

Intervju na Sky News ide na svakih sat vremena sa vestima pa koga zanima nek pogleda detalje.
[ ademare @ 17.01.2025. 11:24 ] @
Iako je Senilni Dedica koji je na funkciji jos par dana , odrzao konferencuiju za medije i pobedonosno objavio svoje zasluge za postizanje primirja Izrael - Hezbolah ?

Izlapelom dedici niko nije objasnio da je u pitanju Hamas ?

Videcemo sta ce biti od toga , ali Trampova ekipa je izboksovala primirje ! Dedica je kako kaze "saradjivao " ??

Naravno Analogija ne moze bas da se uspostavi . USA ima uticaj na Izrael , takodje ima isti takav na EU i Ukrajinu !

Nema uticaj na Hamas ali je Hamas odavno Izgubio !

Ovde imamo drugaciji slucaj ! Oni na koje USA imaju uticaj Izgubili su rat ! To je bilo svakom normalnom jasno , jer Ukrajina je izgubila rat sa prvom raketom koja je doletela februara 2022. ! Samo im jos niko nije javio !

Rusija na koju USA realno nema nikakav uticaj je Pobedila u Ratu !

Hamas je izgubio tako da bi Tramp mogao da utice na Rusiju ona mora da izgubi, sto je Nemoguce !

Od prvog trenutka je jasno da je Trampov mir = NATO mir , odmah su EU NATO sateliti zalegli za njega !

Ono sto nude nije prihvatljivo za Rusiju osim u slucaju da izgubi ! A nece !
[ ironman @ 17.01.2025. 11:25 ] @
Ih, dron dobrodošlice, kamo Orešnik ili makar Kinžal?
[ Nebojsa Milanovic @ 18.01.2025. 00:23 ] @
Ovih par poslednjih postova mi nije jasno, šta hoćete da kažete?

Koje promene mislite da će se desiti dolaskom Trampa?

Više puta sam rekao i ponoviću, po mom utisku gledaće da se polako izvuče iz Ukr blata i sačuva najpre živu glavu (najviše od neprijatelja iz USA naravno), a onda i svoju državu.

Šta vi mislite da će se desiti dolaskom Trampa?

Btw, evo jednog novog on-topic pregleda:

[ ademare @ 18.01.2025. 01:19 ] @
Ne mogu da govorim za druge, ali ja sam napisao da Tramp vec radi.

Ne ceka ovu "inauguraciju" vec je njegov tim bez Bajdena vec postigao dogovor sa Izraelom da se uspostovi primirje sa Hamasom. Bajdenova "administracija" nema veze sa tim.

Sto se tice Ukrajine ne ocekujem nista jer je ponuda Neodgovarajuca za Putina i Rusiju. Dolazak 100.000 NATO vojnika iz EU drzava na Rusku granicu niko normalan ne bi prihvatio pa nece ni Putin. Oni se navodno ne bi zvali NATO ali Putin ne veruje vise u USA bajke.

Putin je fakticki vec odbio Trampov plan , ali ne licno vec preko Lavrova. Da NATO dodje na granicu sa Avionima , raketama, tenkovima ?

Danas je u Moskvi bio Iranski Predsednik, ocekuje sa da Iran i Rusija potpisu odbrambeni ugovor kao sa Severnom Korejom ! Osim te tri drzave i Belorusija treba da potpise takav ugovor !

A zna se koliko Tramp voli Iran ? Tako da od Trampa ne ocekujem nista jer njegov plan je NATO plan, vec mesecima u Briselu i sa Zelenskim u Ramstajnu se razradjuju detalji ?

Takodje jedan zanimljiv detalj je odlazak Sutanovca na mesto ambasadora u USA ? Sutanovac je vazio kao covek od poverenja ali kod Bajdena i njegovis pajtasa ? Kada je Bajden bio u poseti Srbiji kao potpresednik USA kada su mu predstavili Sutanovca, zagrlio ga je i ljubio ? Znaci zaduzio ih je .

Ali sada Bajdena i USA " demokrata" nema vise ? Ili ima ?
[ Nebojsa Milanovic @ 19.01.2025. 13:08 ] @
Tzv. "Ukrajina" koja je u rasulu i nalazi se pred kapitulacijom izdaje "tjedno ažuriranje", pa da ga ispratimo 😂🤯🤯

Citat:
Ukrajina FRONTLINE tjedno AŽURIRANJE:
- Oslobođeno 8 naselja
- 8 napada na neprijateljsku infrastrukturu
Procijenjeni neprijateljski gubici:
- JUG: 1 655 ljudi, 2 tenka, 7 skladišta
- ISTOK: 1 445 ljudi, Stryker transporter
- ZAPAD: 3 300 ljudi
- SJEVER: 2 225 ljudi, 10 tenkova
- DNEPR: 550 ljudi, 4 jedinice za elektroničko ratovanje, 5 skladišta
- 12 ATACAMS, 8 raketa Storm Shadow, 7 bombi Hammer, 747 dronova oborenih od strane protuzračne obrane