[ bordzija @ 12.12.2024. 18:46 ] @
Iz sata u sat hrana pred istekom roka trajanja u Lidlu vrtoglavo poskupljuje! Meso koje puni godinu dana sa 320 din na 370 din iz minuta u minut! Srbi se otimaju ko će da kupi!

Dok je svuda u svetu sveže meso 4-5 evra kilo.

U idei ista situacija! Hrana pred istekom roka trajanja svakog minuta sve skuplja! Zlatni mućak stranih trgovinskih lanaca!

https://youtu.be/Bczfy_5ytI8?feature=shared

[Ovu poruku je menjao bordzija dana 13.12.2024. u 00:00 GMT+1]
[ test1234 @ 12.12.2024. 19:39 ] @
Na popustu i opet skuplje nego u Mađarskoj.

[ bordzija @ 12.12.2024. 23:01 ] @
To je sve trulo tvrdo ko kamen. Potpuno izgubi ukus!
[ dusanboss @ 13.12.2024. 11:40 ] @
Da li je to meso iz zamrzivača ili sveže? Ne znam baš da bi mogli kao sveže da prodaju ova što su preko pola godine bila po zamrzivačima širom EU. Rekao bih da to uglavnom ide u preradu. Kad se začini manje se oseti da nije sveže, ali je ipak očigledno u mnogim slučajevima.

Kako prepoznati da li je meso bilo zamrzavano ili ne?
[ optimizator @ 13.12.2024. 12:33 ] @
Ma ništa, uskoro bolje, evo rusi uskaču sa svojom svinjetinom zbog velike zarade koja im pruža Srbija, jer Kina je manje zainteresovana.
[ bordzija @ 13.12.2024. 12:50 ] @
To je biznis pred kraj dok ne srušimo diktatora trovača vučića!
[ bordzija @ 13.12.2024. 12:52 ] @
Odmrzavano ispušta vodu ali ni to ne znaš jer guraju hemiju i upumpavsju vodu pa dok pečeš kalira duplo. Curi žuta slina i jezivo smrdi. Inače meso koje se prodaje u srbiji ima ukus stiropora. Jedva čekam da odem bilo gde u EU da se najedem pravog i svežeg mesa.
[ bordzija @ 13.12.2024. 13:18 ] @
Inače je lidl u haosu sa cenama sve su pogrešne! Valjda imaju neki bag u sistemu jer non stop povećavaju! Jedino mi se u lidlu desilo da sam krenuo rukom da uzmem nešto a to je poskupelo u tom trenutku! Skočila cena 10% na onom digitalnom panelu! Gledam jel me neko zeza!

[ dejanet @ 13.12.2024. 13:44 ] @
Proverite konzerve tunjevine, konkretno u mom slucaju u salamuri.

Kod svercera gde kupujem kafu je 300 RSD, za mene 200 RSD a zena proverila u prodavnicama 480 RSD plus minus.

Godisnja inflacija u SRB kazu 3.9%
[ Java Beograd @ 13.12.2024. 14:12 ] @
Ja sam tunjevinu voleo, ali otkako sam skapirao pojmove vezane za živu (Hg):

- područja u svetskim okeanima sa više / manje žive
- područja ribolova tune
- obavezu deklarisanja odakle je tunjevina, a uzimajući u obzir nepostojeću/nepouzdanu državnu kontrolu kod uvoza i moguće manipulacije

ozbiljno sam se zapitao: šta će to meni?

[ bordzija @ 13.12.2024. 14:51 ] @
Tunjevina u salamuri je o.d.v.r.a.t.n.a. i bila je u lidlu komadi 150 konzerva. Neka hvala ima ukus lešine. Kupim u metrou normalna cena 150 din komadi u ulju. Kada kupim više bude ona rio mare po toj ceni, veće konzerve ne one mikro kaviar tuna.

U svakom slučaju, u srbiji je hiperinflacija hrane. Vučić je dozvolio trgovcima da divljaju jer mu se bliži susret sa čaušeskuom!
[ dejanet @ 13.12.2024. 15:47 ] @
Nisam cesto gledao cene, medjutim ovo izmice kontroli. Lupetaju cene na pijaci u zavisnosti da li te znaju ili si dosao obrijan ili neobrijan, kao i u prodavnicama, imas nemas app, cene su postale personalizovane sto u prevodu znaci da niko ne zna pravu cenu.

U stvari jedino znas da si ustedeo 250% ali ne znas u odnosu na sta.
[ bordzija @ 14.12.2024. 13:50 ] @
Vučiću se bliži kraj pa i trgovcima zato pljačkaju. Nije ni čudo što su partizani posle drugog sv rata napunili jame poštenim trgovcima. Šta imaju da izgube, zakupljen poslovni prostor i metalne rafove.
[ mjanjic @ 14.12.2024. 17:06 ] @
Znam da je Atlantik grupa nenormalno podigla marže, dok manje piljarnice nekim kanalima nabavljaju robu direktno od proizvođača i tako dobijaju istu znatno jeftinije.
Ista priča je i sa nekim drugim distributerima, uostalom da proverimo recimo ko je sada vlasnik C kafe i Grand kafe, da se malo okrenemo nekim lokalnim brendovima, da maksimalno ignorišemo supermarkete gde nas prave budalama šetajući cene svaki dan gore-dole (recimo, video sam više puta sa određenim artiklima u Maksiju da se to dešava, takođe ovde kod mene DIS ima nenormalne cene pojedinih artikala, čak sam čuo da će da se zatvori i da će tu biti još jedan Lidl, a sećam se kad su iz okolnih gradova dolazili tu u DIS vikendom i kad je radilo po 6-8 kasa, a zadnjih 5-6 godina radi po jedna kasa, eventualno dve).

Sad većina manjih piljarnica ima POS terminale, tako da se može platiti karticom, te nema razloga da se zaobilaze, a vrlo često imaju poprilično niže cene nekih artikala, posebno recimo suhomesnati proizvodi (ok, nema uvek veliki izbor, ali ima poneka piljarnica recimo 2 vrste pršute, od kojih je jedna sasvim ok kvaliteta, boljeg nego u supermarketima gde su im suhomesnati proizvodi na meru ukusa kao da su bajati i ukvareni).
Sad recimo ima specijalizovanih prodavnica gde se prodaje samo voće i povrće, često bude povoljnije nego u bilo kojoj drugo prodavnici, a pošto imaju solidan promet, bude i kvalitetnije i svežije.

Kad se ovde pojedinci čude kakve su cene u Nemačkoj, to sam više puta čuo uživo i pročitao u komentarima naših ljudi koji tamo žive, nemci neće kupiti nešto što je u ondosu na juče skuplje za 5 ili 10 centi zato što je to dunulo vlasniku supermarketa, jednostavno će taj proizvod kupiti negde drugde.

Sećam se pre pandemije priče o jednoj pekari u Parizu, gde su podigli cene za tipa 5%, pa su ih posle 5 dana vratili na staro zato što im je drastično opao promet. Jednostavno, narod ne dozvoljava da neko omalovažava njiho teško zarađen novac.

Problem Srbije je što narod kuka, ali i dalje kupuje, međutim, sad su trgovci otišli predaleko pravdajući se rastom cena goriva, sirovina i ko zna čega sve, samo još nedostaje da objasne kako je isti proizvod jeftiniji u Austriji ili Nemačkoj, a tamo su plate radnika znatno veće, da ne pričam o cenama zakupa lokala.

Gleda na YT pre pola godine neki logal "Burek Drina" u Beču, sad pogledam na sajtu cene, burek/pite oko 15€, 10 ćevapa u somunu 14€, pa uporedite sa tamošnjim troškovima (cena zakupa lokala, plata radnika) i ovim cenama kod nas.

[Ovu poruku je menjao mjanjic dana 14.12.2024. u 18:20 GMT+1]
[ goran_68 @ 14.12.2024. 17:32 ] @
Nije samo cena u pitanju.
IDEA mesara mi je pre desetak dana prodala oko 4kg mesa koje je smrdelo. Kad sam ga doneo kući i otvorio pakovanje, šlogirao sam se.
Vratio sam ga nazad i napravio haos na kasama. Neko nemušto objašnjenje im je bilo da je na nalepnici rok važeći!??
Ovo im je drugi put da mi prodaju pokvareno meso. Prvi put je bila riba u pitanju.
Da su poslednja radnja u gradu više nikad tamo!
[ bordzija @ 14.12.2024. 22:10 ] @
Lidl ima svoju špediciju i koristi priliku da pljačka i truje srbe na svskom koraku! Prošle zime sam nekoliko puta kupio meso i sve je smrdelo iako je bio važeći rok trajanja.

Dakle u pitanju je udruženi zločinački poduhvat! Kada vučić padne sa vlasti svi oni će pobeći!
[ bordzija @ 23.12.2024. 20:21 ] @
Zlatna crvena lidl paprika 600 din kilo. Meni je ovo u rangu ratnog profiterstva!

[ Living Light @ 24.12.2024. 01:06 ] @
Citat:
bordzija: Meni je ovo u rangu ratnog profiterstva !

ja sam ovo pročitao i Prezupčio.

Pa ovo je strašno, ..... a i opasno za Trbušnjake 🤣😂🤣

ključna reč za pretragu: #fuCkingAnBelievable
[ bordzija @ 24.12.2024. 03:35 ] @
Što? Da ne radiš možda u maksiju?

[ Living Light @ 24.12.2024. 05:56 ] @
Ne radim u Maxi-u.

Auu bre Neverni Tomo :)
[ bordzija @ 31.12.2024. 02:35 ] @
U lidlu nema jaja kaput! Nema ni putera. A meso svo sa onim crvenim nalepnicama rok pred smrt. Pogledam a ono cena ko uobičajena :)

[ bakara @ 31.12.2024. 11:19 ] @
sto ides u lidl?
ja odavno ne idem tamo
[ bordzija @ 31.12.2024. 11:30 ] @
Zbog onih lindor pralina svratio... Usput iz metroa. I tu napunio opet puna kolica hrane i posle nismo mogli da izađemo sa parkinga. Prekoračili sat vremena a oni zatvorili kase kraj radnog vremena pa smo morali da se lomatamo preko trotoara između stubova. Ostaviš im 150 evra i drkaju te da to sve kupiš i spakuješ u auto i onda ne možeš ni da platiš/izađeš. Crkli dabogda proklete švabe!

Koliko je švaba glup i ograničen ne može da uveže parking sa računom u aplikaciji!
[ bakara @ 31.12.2024. 11:31 ] @
da, imao sam i ja taj slucaj da ne mogu da izadjem sa parking iz lidla.
[ bordzija @ 31.12.2024. 12:26 ] @
Svaki put me podsete koja su katastrofa od kompanije. Em su skuplji od ostalih em približnog kvaliteta ekstremno skupe maloprodaje kakva ne postoji u eu. Apsolutno su se uklopili u srpski monopol trgovaca.

Otprilike svratim jednom mesečno možda ni to. Hteo sam onaj aparat za varenje da uzmem ali me mrzelo iskren da budem.
[ SlobaBgd @ 31.12.2024. 12:42 ] @
Pa koliko si to pralina kupio za 150 evra?!
[ ademare @ 31.12.2024. 13:20 ] @
E da uveli ogranicenje parkiranja 60 minuta ?? Posle toga traze da se plati ??

Stvarno Idiotluk, naravno da treba da naplate ako neko parkira auto pa ode svojim poslom a Lidl i ne vidi .

Ali 60 minuta , posebno za starije ljude koji ne mogu da jurcaju po radnji je Kriminal od Alavosti !

Mom matorom su trazili jednom jer je prekoracio ? A nista dok parkira pa na Adi mora da se ide na sprat, guzva , penzioner polako prekoracio 60 minuta !

Onaj tamo idiot trazio pare, matori ga poslao u Majcinu i otisao !

Osilili se Svabe kod Kradikala vise nego 1941 !!!

[ bordzija @ 31.12.2024. 15:05 ] @
Nijednu pralinu, prošle godine ih je bilo i iza nove god ali su sada ukinuli smradovi. I narod ulazi i kupuje a cene šarene i uglavnom pogrešne. Automatske kase im razdrndane i poluispravne svakih par artikala zaglavi pa zaposlena mora da dođe i prisloni neki rfid. Ma za izbegavanje su do daljnjeg dok se ne upristoje.

A za tu kartelizaciju i monopol bi ja njima sudio po kratkom postupku za ratno profiterstvo.
[ bakara @ 31.12.2024. 15:12 ] @
Citat:
ademare:
E da uveli ogranicenje parkiranja 60 minuta ?? Posle toga traze da se plati ??

pa oni nisu normalni...
dodjem pazarim i jos da im platim parking?
[ bordzija @ 31.12.2024. 16:02 ] @
Švaba je smislio da ti trčiš kao lud i ostavljaš im svoje pare nacista je to odredio 60 minuta ili her lidl udara kaznu

Ja im nikada nisam platio, popnem se gore, tražim šefa i onda urlam 15 minuta mašući računom
[ Java Beograd @ 31.12.2024. 18:21 ] @
Ovako: parkiram, izniđem iz svog Mercedesa S classe, uzmem kolica, uniđem u Linde - 5 min.
Krenem kroz prodavninu, red po red, utrpavam u kolica - max 15 min, ajde, neka bude 20, ne mogu da zamislim teoretski više od toga.
Kasse, bemliga, ako su redovi, ovoono, možda 10 min max.
Siđem do S classe, pretovarim saržaj kolica u gepek, ne može više od 10 min.

Ukupno sam sabrao 35 minuta. Ajd' neka je neko malo sporiji, neka bude 40 ili da mu ga damo - 45 minuta!

Kako uspevate da prekoračite 60 min?
[ SlobaBgd @ 31.12.2024. 18:34 ] @
Citat:
bordzija:
Nijednu pralinu...

Znači otišao si u omraženi, nacistički, trovački i lopovski Lidl bez razumnog razloga, bez najave da će jbn nacističke praline uopšte biti u ponudi, i iako ih nisi našao - ti si pazario robe za 150 evra?! Kupio si gomilu smrdljive, preskupe i nezdrave hrane* na koju se konstantno žališ po temama ovde na forumu?

Koji je to poremećaj svesti kada svojim voljom radiš nešto zbog čega ćeš da se kaješ? Mislim da postoji dijagnoza za to.

*Sigurno nisi kupovao tehniku, svi znamo da se tehnikom snabdevaš pored kontejnera.
[ Java Beograd @ 31.12.2024. 19:19 ] @
Tražio je puter.
[ bordzija @ 31.12.2024. 21:47 ] @
Bilo mi usput iz metroa pisao sam ali nisi čitao pažljivije. Pošto vas dvojica stalno lobirate za ove strane supermarkete nebih se više gnjavio.
[ SlobaBgd @ 31.12.2024. 22:42 ] @
Pa bilo ti je usput još desetine prodavnica, gde baš u Lidl da svratiš?!
I gde si, pobogu, video da ja lobiram za bilo šta?
Ili u nedostatku argumenata posežeš za neosnovanim ad hominem napadima i za trolovanjem?
[ djoka_l @ 31.12.2024. 23:35 ] @
Citat:
bordzija:
Svaki put me podsete koja su katastrofa od kompanije. Em su skuplji od ostalih em približnog kvaliteta ekstremno skupe maloprodaje kakva ne postoji u eu. Apsolutno su se uklopili u srpski monopol trgovaca.

Otprilike svratim jednom mesečno možda ni to. Hteo sam onaj aparat za varenje da uzmem ali me mrzelo iskren da budem.

Temu je postavio pre 19 dana. U tih 19 dana bio 3 puta u Lidlu.
Pa ko ovde laže?
[ bordzija @ 01.01.2025. 00:29 ] @
Možda vam to prolazi na poslu ali ste za mene obični truli gownari. Kao što rekoh svratio sam zbog pralina kojih tamo nema. Kako vreme prolazi tako sve više izbegavamo lidl jer nas odbijaju visoke cene i pre svega loša usluga i nekvalitet.

[ bordzija @ 01.01.2025. 00:37 ] @
I mogu misliti kakvim se poslovima bavite lažete i izvrćete kako zinete. I šta biste sve uradili i koga prodali samo da namaknete neki dinar.
[ dusanboss @ 01.01.2025. 15:10 ] @
Citat:
bordzija:
Švaba je smislio da ti trčiš kao lud i ostavljaš im svoje pare :) nacista je to odredio 60 minuta ili her lidl udara kaznu :)

Ja im nikada nisam platio, popnem se gore, tražim šefa i onda urlam 15 minuta mašući računom :D

Ma nije njima toliko cilj da platiš parking koliko da te ubrzaju. Neverovatno šta sve rade. Ona traka im automatski ide i iz nekog razloga izbegavaju da je zaustave. (nadam se da kasirka ima tu mogućnost). Ne znam dali gube neke poene kad god je zastave ili šta se dešava?

Osećam se loše u svakom velikom marketu ali u Lidlu je to najizraženije. Sav sam zombiran kad izađem.
[ bordzija @ 01.01.2025. 16:00 ] @
Mene taj parking u lidlu podseća na 60 minuta gasne komore u aušvicu... Sve u svemu neprijatno iskustvo koje mogu da izbegnu jednostavnim povezivanjem računa, parkinga i aplikacije.

To sam vido u jednom supermarketu preko, sat vremena je besplatno a ostatak samo skeniraš račun. Ako je recimo 30+ evra onda imaš dva sata itd.

Ovde vidiš da glupi švaba šilji karu na kupcu koji pravi veći promet.
[ Shadowed @ 01.01.2025. 16:51 ] @
@dusanboss, traka ide autoatski ali ima senzor koji je zaustavlja kada je roba dosla do kasirke. Kad stavis razdelnik izmedju svoje i tudje robe, zaustavlja se na njemu. Ne razumem koji problem imas sa tim.

Sto se parkinga tice, najverovatniji razlog je da su ljudi koristili njihov parking i kada nisu kupci. Nema razloga da te pozuruju. Sto vise ostanes u prodavnici veca je sansa da ces kupiti jos nesto sto nisi ni planirao. Zbog toga mnoge prodavnice organizuju robu tako da ono sto je cesto porebno bude negde dalje pa moras proci i pored druge robe i tako da kako bi stigao da kase moras da prodjes kroz redove polica iako si ono sto si hteo da kupis imao odmah kod ulaza.

Jedino sto beogradskom Lidlu u vezi parkinga mogu da zamerim je sto nemaju parking za bicikle. Ili bar nema tamo gde sam bio. Nisam ih sve obisao.
[ bordzija @ 01.01.2025. 19:30 ] @
Valjda na taj način požuruju ljude da brzo kupuju i ne gledaju datum jer je većina te hrane pred istekom roka trajanja? Nemam neko drugo logično objašnjenje. Svojevremeno sam u ono vreme "nestašice" mleka naletim pred kasom cela paleta piše akcija. Cena onako ništa spec pogledam malo bolje a dugotrajno mleko sutra ističe rok trajanja. I tu sam se prvi put začudio da to nije razgrabljeno, da narod gleda rok :)
[ Java Beograd @ 01.01.2025. 20:02 ] @
Citat:
Shadowed:@dusanboss, traka ide autmoatski ali ima senzor koji je zaustavlja kada je roba dosla do kasirke. Kad stavis razdelnik izmedju svoje i tudje robe, zaustavlja se na njemu.

Ma jok, sine, traka ne ide automatski nego ide "na gas", tj. ima papučica ispod kase, koju kasirka zgazi i pokrene traku.

Pri čemu je, naravno, moguć kvar obe vrste: da traka ne ide uopšte, ili da neprekidno ide, tj. ne može da se zaustavi.
[ kosmopolita @ 01.01.2025. 20:14 ] @
U jednom drugom marketu je jedan proizvod stalno sa velikom cenom.
Onda kako se približava istek roka smanje na trećinu cene.
Sasvim sigurno je manje od nabavne tada i može odredjen broj na jednom računu da se kupi.

Taj ko to radi mora da zamišlja da je na berzi i da trguje akcija.
Sasvim sam siguran da sa tim proizvodom ide u minus i niko ne kontroliše šta radi.

Neću da napišem o čemu je reč jer sam više puta kupio po toj manjoj ceni i dovoljno dugo pre isteka roka.
[ Shadowed @ 01.01.2025. 20:37 ] @
Citat:
Java Beograd: Ma jok, sine, traka ne ide automatski nego ide "na gas", tj. ima papučica ispod kase, koju kasirka zgazi i pokrene traku.

To sam vidjao u drugi marketima. U Lidlu nikada nisam video da traka ne ide kada je senzor "slobodan". Jasno je da korelacija nije isto sto i uzrocnost ali je verovatnoca da za ovih nekoliko godina koliko je Lidl ovde ne primetim ni jednom izuzetno mala.
[ Java Beograd @ 01.01.2025. 20:42 ] @
Citat:
kosmopolita: U jednom drugom marketu je jedan proizvod stalno sa velikom cenom.
Onda kako se približava istek roka smanje na trećinu cene.
Sasvim sigurno je manje od nabavne tada i može odredjen broj na jednom računu da se kupi.

Taj ko to radi mora da zamišlja da je na berzi i da trguje akcija.
Sasvim sam siguran da sa tim proizvodom ide u minus i niko ne kontroliše šta radi.

Neću da napišem o čemu je reč jer sam više puta kupio po toj manjoj ceni i dovoljno dugo pre isteka roka.

Tu verovatno ide formiranje cene kao za odeću, a radi se o sledećem: prodajna cena, marža i zarada se ne formira po komadu, nego grupno, za celu isporuku.
Pošto ne znam o kom se artiklu radi u tvom postu, navešću primer za majice.

Modna kuća (prodavnica odeće) dobije 100 letnjih majici u Aprilu. Nabavna cena za 100 komada je ukupno bila 100 din (samo figurativno, da objasnim kalkulaciju)

- U Aprilu i Maju, pre sezone, ide reklama "moderno", "novi artikli" "ovogodišnji kroj" i jedna majica košta 5 din. Neka prodaju 10 komada po toj, visokoj ceni, to je 50 din
- Početkom juna ide "sezonsko sniženje" pa jedna majica košta 3 din. Neka prodaju 20 komada, to je 60 din, tj. ukupno 110 din, a ostalo je još 70 majica.
- Krajem jula i početkom avgusta ide rasprodaja, pa jedna majica košta 1.5 din. Neka prodaju 50 kom to je 75 din. Ili ukupno 185 din i ostalo je još 20 majica.
- U septembru, ostali su samo XXXL i XXXS brojevi, a rafove treba osloboditi za jesenju robu. Majice se sad prodaju po dinar ili još manje, i onaj ostatak od 20 majici, proda se za 15 din.

Tako, na kraju, proda se svih 100 majica i cela isporuka prodata je za ukupno 200 din.
[ bordzija @ 02.01.2025. 00:18 ] @
U srbiji je ta majica i leti i zimi novo i moderno duplo troduplo skuplje hahaha