[ Living Light @ 23.12.2024. 00:20 ] @
[ Living Light @ 23.12.2024. 10:46 ] @
[ Living Light @ 27.12.2024. 16:09 ] @
[ Living Light @ 27.12.2024. 17:41 ] @
[ Living Light @ 28.12.2024. 08:22 ] @
[ mjanjic @ 28.12.2024. 15:43 ] @
Ima li kakvih novosti da li Si Đinping dolazi na inauguraciju :)

Genijalno, da se zna ko radi, a ko (nad)gleda: https://www.youtube.com/shorts/sXfyrAzcfjM
[ Java Beograd @ 28.12.2024. 18:40 ] @
Citat:
mjanjic: Ima li kakvih novosti da li Si Đinping dolazi na inauguraciju :)

Tramp ga je pozvao, sad, na bratu Siju je red da ga ispoštuje.
[ djura63 @ 08.01.2025. 13:44 ] @
jel to mirotvorac tramp hoće u rat za panamu, grenland, kanadu
[ ademare @ 08.01.2025. 17:05 ] @
Mator covek a ne znas nista ?

Panama je stvorena od strane SAD izmisljena drzava Oteta ! Inace je bila deo Kolumbije ! Stvorena je samo zbog kanala i to vojnom silom !

Nekako mi logicno da SAD zeli svoj "izum" Nazad ?

Protiv koga ce da ratuje na Grenlandu ? Protiv 50.000 "Grenlandjana" ili protiv sisica Danaca ?

Prica o Kanadi je Trampova losa sala ! Sto ne znaci da nece dobiti carine od 25 % u startu .
[ dejanet @ 08.01.2025. 18:27 ] @
Pocinje ocekivani rat izmedju levih woke ekstremista i America First ekipe.

Za sada, dobro otvaranje Trampa.
Nadam se da Panama ima ekstremno dobru diplomatiju i mozda pokusa neke pregovore, ovi ostali su prsli kao zvecke. Ne vidim u opste sta mogu da urade, cak verujem da bi referendumi u Kanadi i Grenlandu isii u korist Trampa i Amerike

EU, UK i Kanadske vlade i elite su sve klikere, znaci diplomatiju, medjunarodne veze, energiju, infrastrukturu, informacije, odbranu, finansije, trzista, kulturu znaci sve ulozile u ludog Bajdena i u jos ludju US woke ekipu.

Mislim da su im obecana resenja za sva njihove njesra agende i utopije u vidu poraza i pljacke Rusije i ostatka sveta, neogranicen ostanak na vlasti i sve ostalo sto lepo ide sa psihopatskim sklopom tih klovnova.

Bajden je prso, ekstremisti se prikupljaju posle poraza. Ta struktura je izuzetno robusna, ide od Bona(U2) pa preko ogromnog broja ljudi na kljucnim pozicijama u vladama i institucijama zapadnog sveta pa sve do samog Sorosa, Obame, Klintona...

Kao sto sam napisao ranije, Tramp mora da se resi Ukrajine po svaku cenu i svali svu odgovornost na ludog Bajdena, koji je zajedno sa svojom ekipom i glavni kreator tog projekta.

[ dejanet @ 08.01.2025. 18:51 ] @
^ Ne znam na koje ratove nove mislis ?

Jedini buduci rat koji mi pada na pamet a tice se Trampa je gradjanski rat u USA.
U tom smislu eventualno mirno preuzimanje Kanade i Grenlanda je put ka sprecavanju istog.

[ Nebojsa Milanovic @ 08.01.2025. 19:05 ] @
Možete ako želite i to vas zabavlja, ali ne morate odgovarati na bila kakva baljezganja djura63 i još onih par najgorih trolova koje sam naveo, jer će im sve biti brisano dok ne odgovore na ono šta sam ih X puta bio pitao.

Ovo sam sada ostavio jer ste im već odgovorili, sve drugo je obrisano naravno.

[ Java Beograd @ 09.01.2025. 07:49 ] @
Cela priča oko Kanade je samo jedna velika zaje bancija. Nema veze s vezom. Nikakav se referendum neće održavati u Kanadi.
Da se onomad, francuski Quebek odvojio na referendumu, kao što nije, možda (samo možda) bi se sad nešto moglo kalkulisati. Ali ovako - ne.

Ovom zaje bancijom je Tramp želeo da unizi i osramoti woke lidera Trudoa, koji je izgleda skapirao poruku, pa je podneo ostavku.

Sasvim druga priča je Grenland. Evo o čemu se tu radi:

Rusija kao dominantna zemlja oko Severnog Pola odavno širi narativ da je Arktik "njen". Setite se samo onog zabadanje Ruske zastave na dno Arktičkog okeana. Zastava je naravno, od Titanijuma

Rusi, koji imaju nekoliko nuklearnih ledolomaca jedini se tamo "šetaju i švrljaju" kad god i kako god im se ćefne. Istražuju i rade "nešto" šta niko ne može da kontroliše.
Naravno, ne zna se koliko ruskih nuklearnih podmornica patrolira tamo i osigurava rusku vojnu dominaciju.

USA bi, naravno, da proba da načini nekakvu ravnotežu uticaja na Arktiku. (Nema veze što nema ravnoteže na Pacifiku, to je drugo.)
Ali, geografske veze USA sa Arktikom su relativno slabe, i svode se na ono malo severne obale Aljaske, što bi se DRASTIČNO promenilo kad i ako bi Grenland bio deo USA.

Činjenica je da Danci ne vide Grenland kao mogućnost širenja svog uticaja na Arktik. Nije im stalo, a i ne mogu tako mali da uđu u rivalstvo sa Rusijom oko dominacije nad Arktikom.

I tako, zarad uticaja nad Arktikom, kreće Trampov narativ, da bi SAD to rado kupile, a ako ovi neće da prodaju, "ništa nije isključeno, pa ni upotreba sile".
Naravno da je kupovinu zamislio u dolarima koje može da naštampa koliko god mu treba.

Šta se dalje dešava?
Glupi Evropljani, koji praktično nemaju svoju spoljnu politiku niti svoje spoljne interese, osim onih koje im izdiktira Američka administracija, odjednom ostaju bez kompasa!

WTF, veliki brat koji me je uvek vodio za ruku i učio šta je dobro a šta loše, odjednom hoće da otme nešto moje!!!

I tako, glupa danska vlada, na čelu sa kokoškom, umesto da kulira i stavi do znanja da laprdanja ne uzima u razmatranje, čak dva puta daje zvanično saopštenje da "Grenland nije na prodaju".
Onda u niskom startu uleće i glupi Makaron, naravno i on bez kompasa, ko muva bez glave, i počinje lupetanje o "snažnoj Evropi, kontinentu moćnih, koji će umeti da sačuva ono šta je njegovo"
Nemačka je u političkom rasulu, pa niti nema nikog tamo ko bi mogao dati još gluplju izjavu. Na žalost (ili na sreću) nećemo se više zabavljati lupetanjima Analene.
Britanci, stari podlaci, priželjkuju Grenland kao USA teritoriju, kalkulišu svoju dobit u tom slučaju, i verovatno rovare ispod žita, ali za sad bez nekih izjava.
Lavrov, stari i mudru diplomata, ne daje nikakve izjave tim povodom, dajući do znanja da Rusija ništa od toga ne uzima ozbiljno već se zabavlja slušajući Trampove fiks ideje, koje mu verovatno Elon Musk došaptava.

[Ovu poruku je menjao Java Beograd dana 09.01.2025. u 09:08 GMT+1]
[ Java Beograd @ 09.01.2025. 07:56 ] @
Oko Paname ću da pišem i objasnim drugi put, sad imam neka posla.
[ Java Beograd @ 09.01.2025. 13:56 ] @
Citat:
Java Beograd: Nemačka je u političkom rasulu, pa niti nema nikog tamo ko bi mogao dati još gluplju izjavu. Na žalost (ili na sreću) nećemo se više zabavljati lupetanjima Analene.

Pogrešio sam. Upravo se javio Šolc. Kaže, granice se ne mogu menjati silom.

A evo kako na celu situaciju reaguje Twiter zajednica:

[ Living Light @ 09.01.2025. 14:17 ] @
Citat:
Java Beograd:Citat:
Java Beograd: Nemačka je u političkom rasulu, pa niti nema nikog tamo ko bi mogao dati još gluplju izjavu. Na žalost (ili na sreću) nećemo se više zabavljati lupetanjima Analene.

Pogrešio sam. Upravo se javio Šolc. Kaže, granice se ne mogu menjati silom.

Hahahaha ! 😂😅🤣😂😅

Nemci su Odlepitis !

[ Nebojsa Milanovic @ 20.01.2025. 14:21 ] @
https://www.rappler.com/world/...residential-inauguration-2025/
[ Living Light @ 21.01.2025. 07:24 ] @
[ Java Beograd @ 21.01.2025. 08:39 ] @
Tramp, juče.

Potpisuje gomilu izvršnih naredbi, koje je obećao u predizbornoj kampanji.
[ Java Beograd @ 21.01.2025. 08:40 ] @
Nije mi samo jasno kako zamišlja promenu toponima "Meksički zaliv" u "Američki zaliv".
I šta, sad će ceo svet tako da ga zove? Meksikanci, garant neće. Ni Rusi, ni Kinezi niti građani Latinske Amerike.
Možda samo Amerikanci, Kanađani i Britanci, stari podlaci.

Mada, možda kad jednog dana Google maps promeni naziv...

Mada, i moreuz između Francuske i Velike Britanije ima (bar) dva imena, pa se niko ne žali.
[ Living Light @ 21.01.2025. 09:52 ] @
[ Living Light @ 21.01.2025. 10:01 ] @
President Donald Trump's motorcade heads to white house | USA | America | inauguration

[ Nebojsa Milanovic @ 21.01.2025. 18:32 ] @
Meni je ovde najveći utisak izostanak glavnih finansijera nacista dvojice osnivača Google koji još nisu krenuli da preleću, kao i izostanak "kontroverznog" a u suštini istog, Bila Gejtsa.

Iako je bio na suprotnoj strani, Bezos je makar na vreme prepoznao kuda vetar duva i prešao na pravu stranu, a isto je u poooslednjem trenutku učinio i Zuck.

No, videlo se da je nov u toj priči i nije se baš najbolje snašao...o Bezosovoj "verenici" ne treba trošiti reči, ona je svima jasna..

[ dr0id @ 21.01.2025. 19:59 ] @
Ne sekiraj se, tu su svi, i Amazon i X i Meta i Google i Apple i M$ i TikTok https://www.aol.com/tech-titan...berg-bezos-cook-193859534.html
[ Nebojsa Milanovic @ 21.01.2025. 20:10 ] @
Vrlo precizno sam rekao: bio je CEO Googla Indijac Pichai Sundararajan, ali NISU bili osnivači Larry Page i Sergey Brin.

A kao što sam rekao, nije bi bio Gates, to što su poslali svoje namesnike nema nikakvog značaja.

Naravno, odlično što je bio vlasnik TikTok jer za razliku od nasista, Tramp je na vreme ukapirao da se sa rogatim ne treba bosti.

Naravno, podrazumeva se da je bio i Tim Cook.
[ dr0id @ 21.01.2025. 20:51 ] @
Samo Bezos i Zuck su osnivaci, ostali su svi CEO. A Trump je koliko citam za preuzimanje tj. prodaju https://www.theverge.com/2025/...arry-ellison-oracle-tiktok-ban ili merger https://www.cnbc.com/2025/01/1...d-to-merge-with-tiktok-us.html TikTok-a, samo je produzio rok

edit: Ipak je bio i Brin

[Ovu poruku je menjao dr0id dana 22.01.2025. u 01:39 GMT+1]
[ Nebojsa Milanovic @ 21.01.2025. 22:42 ] @
Dobra slika, nisam bio video Brina, dakle i on krenuo da se uvlači, fino.

Najveći utisak je ipak Trampov celokupni nastup i kravata koja je umesto standardne crvene bila ljubičasta, a znamo da ljubičasta boja označava osvetu.

Cenim da će nacisti ekspresno zaboraviti Rusiju i šta su sa njom nameravali, jer će u srcu imati jednog puno jačeg protivnika.

[ dr0id @ 22.01.2025. 13:46 ] @
Ne deluje bas da ce zaboraviti