[ sasabcp @ 10.01.2025. 22:36 ] @
Pojavi se greška f3 (greška ispumpavanja vode) i mašina stane. Okrenio sam je na bok i pregledao crnu rebrastu gumu koja vodi od bubnja do pumpe da nema kakva čarapa, filter je čist,kućište filtera kad sam skinio pumpu čisto, skinio rebrastu odvodnu cijev nema nečistoće, stavio u WC odvod da nije možda odvod u zidu zapušen ,mašina uredno ispumpava vodu u WC i stalno ista greška. Pumpa izbacuje vodu, otpor joj je oko 175 ohma i osovina nije razmrdana. Bio je Gorenje servis pustio kratki program za test i konstatirao da je sve uredu i naplatio 30EUR. Bude li mi ovako servis nabadao ode mi dosta para. Šta bi moglo bit? Mašina prije nego šta uđe u grešku F3 ipak ispumpa vodu iz bubnja i prije nego pređe u centrifugu uđe u mod greške. Da li je kakav senzor u kvaru koji matičnoj ploči javlja da još ima vode a sve je ispumpano. Hvala na pomoći.
[ sasabcp @ 11.01.2025. 14:43 ] @
Riješeno , crna guma koja vodi gore do hidrostata, skinio ntakao slamku i puhnio, čuo se zvuk kao izbacivanja nečeg , detergenta ili nečistoće, vtatio i mašina radi. Možda pomogne nekom.
[ Living Light @ 11.01.2025. 16:18 ] @
Dobro je ako si uspeo
da resis zacepljenje na Hisensu.

Mada,

Kod Gorenja se takva zapusenja
ili zacepljenja desavaju tek posle 10 godina rada.

Pogledaj ipak, i proceni,

- da li "Odvod" znaci "izlaz" prema
Kanalizaciji ima neko eventualno
suzenje iLi ima blagi Otpor
U PROTOKU VODE prilikom
cedjenja vesa i izbacivanja vode ?

Otpadna voda treba da ide punim mlazem
i tako vrsi "samoCiscenje"
bas one prljavstine koju si Ti izbacio Rucno.

pOz

[ sasabcp @ 11.01.2025. 20:06 ] @
U zidu je neki sifon , tako da sigurno ima kakvog otpora, mogao bi stavit kakvi gel da otopi nećistoću taj metar cijevi do glavne vertkale, ali dobro, manje-više sam zadovoljan ima joj 5 godina manje 15 dana i doživila je drugo rikavanje, prije godinu sam promjenio ulazni elektroventil. To 10 godina je lutrija obično crkne matična ploča.Nego sad mi kapa pumpa kad sam skinio impeler da vidim ima li nečistoće u kućištu, bila su original 3 šarafa , ja sam dodao još dva i još bali u sitno.
[ Living Light @ 12.01.2025. 03:40 ] @
Ma,
Extra da je stvar proradila.

Citat:
sasabcp: ... crna guma koja vodi gore do hidrostata, skinio nakao slamku i puhnio,
čuo se zvuk kao izbacivanja nečeg ,

Eee,
ja isto tako pre 25-30 godina, dunuo u Gorenje 583,

isto se čulo da sam "Nešto Isterao" (osim neuspešnog isterivanja Đavola iz moje Tašte 😉 )

- kad ono u veš mašini isterao dečju čarapu

Odlično ! . ..opet smo mogli da sastavimo "Par dečjih čarapa"

[Ovu poruku je menjao Living Light dana 12.01.2025. u 04:53 GMT+1]