[ Living Light @ 13.01.2025. 05:38 ] @
Lepo je nemcima, dok im neko ne Upali "Svetlo-Realnosti", pa onda bude Mrak od "Uspešnosti Nemačke Privrede" ?!

https://bizportal.rs/finansije...je-od-najsiromasnije-americke/

Nemci iLi "Ne napreduju iLi Propadaju" ?
----------------------------------------

"These figures show that GDP per capita in Mississippi, the poorest US state,
is higher than in Europe's top economies, except for Germany, where it falls short by €1,524.
Germany ranked as the third-largest economy in the world in 2024, contributing 24.3% to the EU's total GDP."

"Langsam aber Siecher"

- "Švaba" će Morati da izadje iz BMW-a, zasuče rukave Louis Vuittona, i pravac na Baustellu, na Lopatu & Mešalicu !!!

i da se Mane

- DIKTAFONA na koji snima navodne greške u Radu Izvodjača,
- moraće da prestane da Izigrava "Čvrstu-Ruku",
- da prestane da Teroriše strane Radnike Sve-Ama-Sve-Zna-Bolje-Od-Googla,

- moraće Konačno DA NAUČI DA RADI SVOJ POSAO !!! ... a ne samo da se u kancelariji Vata za Flašu Piva,

Eee moj Švabo,

-ni do sada Nisi bio Maštovit i Vredan, nego si Tu "snalžljivost krao" od srba, bosanaca, hrvata, rumuna, madjara, bugara

--- a Uspeh na kraju dana Pripisivao SAMO SEBI, --- znaći SAMO SEBI !!!

https://de.euronews.com/my-eur...sten-volkswirtschaften-europas

https://de.euronews.com/busine...egt-fast-gleichauf-mit-der-brd

https://ru.euronews.com/busine...1/03/us-cities-compared-europe

[ Living Light @ 13.01.2025. 06:03 ] @
https://edition.cnn.com/2024/1...apse-explainer-intl/index.html

https://www.reuters.com/market...its-ailing-economy-2024-11-07/

https://apnews.com/article/ger...7f77fe36d711d7192a8c96a4c41353

https://www.nytimes.com/2024/1...-economy-budget-elections.html

https://www.nytimes.com/2024/1...-economy-budget-elections.html

https://www.fitchratings.com/r...c-fiscal-challenges-12-11-2024
[ Living Light @ 13.01.2025. 06:05 ] @
Katanac na Nemačku:

https://bizportal.rs/biz-info/...ka-ima-prevelik-broj-bankrota/
[ Living Light @ 13.01.2025. 06:15 ] @

[ B3R1 @ 13.01.2025. 09:36 ] @
Aha, to bese jos jedna tema koja se "raspada". Mislim, raspada se Amerika, raspada se Rusija ... EU samo sto se nije raspala ... Srbija se valjda odavno raspala, tu ne vredi nista ni pricati. I sada je dosao red i na Nemacku?

Salu na stranu, Nemacka se nece raspasti, a jos manje ce propasti, ali je tacno da ih postepeno ubijaju hronicno starenje stanovnistva, manjak stambenog prostora u velikim gradovima, glorifikacija mediokriteta (sto je stvar religije - nasledje Lutera i Kalvina) kao i socijalizam. Ne znam koliko ti je poznato, ali nemacke firme jos od 1945. imaju radnicke savete bez cijeg blagoslova mnoge odluke gazda ne sme da donosi, plus sto radnici imaju jake sindikate ... socijalizam! Da ne govorimo o tome da u firmama ako ti treba neka informacija za posao ne mozes tek tako da kontaktiras kolegu iz drugog dela firme, moras da ides kod svog sefa, nekog Dr Hansa Swartza, a on mora da kontaktira svog sefa, Prof. Dr. Franka Hoffmanna ... pa ovaj kontaktira sefa tog kolege koga zelis da kontaktiras, sve ide zvanicnim dopisima itd. Na svakom mejlu Svaba stavlja u potpisu: "Moj menadzer se zove X.Y., a nas direktor se zove Z.W.", dotle to ide. Ne znam da li je to neka zakonska obaveza ili samo stvar kurtoazije / bontona - ako @Dimke cita ovo, neka nam objasni to. :-) ALi to sam recimo video i kod svojih nemackih kolega, iako radim za americku, a ne nemacku firmu.

A sto se tice problema - cuj, imali su oni Nemci probleme i u proslosti, ali tada su to nadoknadjivali povremenim ratovanjima. A u poslednjih 80 godina to pokusavaju da nadoknade prihvatom imigranata, ali imigranti se veoma brzo popnu drzavi na grbacu, pa je jasu i mamuzaju samo tako ... Puni gradovi Turaka, Arapa i naravno dezmekastih Balkanaca u koznim jaknama, koji locu pivo ispred kafane, bistre politiku, a zive od socijale i rada na crno.

Nemci su i dalje jaki u masinskoj industriji, ali prilicno zaostaju u IT / digitalizaciji / FinTech, bezgotovinskom placanju itd. Holandjani su tu za citav korak ispred njih, a tek Skandianvci - oni su 22. vek za veci deo EU. Takodje, otvaranje startup firme u Nemackoj je nocna mora u poredjenju sa npr. Holandijom, gde to obavis jednom posetom KvK (privredna komora), a cini mi se da to sada moze sve i online. U Nemackoj je i dalje FT1P sistem na svakom koraku, to je barem moj licni utisak.
[ Ivan Dimkovic @ 13.01.2025. 11:35 ] @
Citat:
B3R1
Na svakom mejlu Svaba stavlja u potpisu: "Moj menadzer se zove X.Y., a nas direktor se zove Z.W.", dotle to ide. Ne znam da li je to neka zakonska obaveza ili samo stvar kurtoazije / bontona - ako @Dimke cita ovo, neka nam objasni to. :-)

Koliko se secam, obaveza je samo da u impresumu stoje kljucni podaci o firmi - ime firme, nadlezan sud gde je firma registrovana + registarski broj kao i ime i prezime generalnog direktora. Ne secam se da ima bilo kakvih obaveza za navodjenje necijeg menadzera i sl.

To je legalna obaveza, niko to nije stavljao (osim standardnog imena / sajta firme u potpisu) dok nisu uveli takav propis.

Cesto ljudi to ne kace u internim mailovima (intra-company).
[ Living Light @ 13.01.2025. 12:54 ] @
https://www.allianz-trade.com/...es-on-the-rise-in-germany.html

https://www.reuters.com/market...e-financial-crisis-2025-01-09/

https://www.cnbc.com/2024/11/0...heres-what-could-be-ahead.html

[ Living Light @ 13.01.2025. 12:55 ] @
[ Living Light @ 13.01.2025. 12:59 ] @
[ Living Light @ 13.01.2025. 13:00 ] @
[ Living Light @ 13.01.2025. 13:03 ] @
[ ademare @ 13.01.2025. 13:37 ] @
Kod ove gospodje iz AFD se ogleda svo Licemerstvo politicara !

Stalno ponavlja Mantre : - Otac, Majka , sto vise dece ! Porodica bla.. bla ...

A u pitanju je lezbejka !!? Partnerka joj je iz Sri Lanke ??? Osim porodice gospodja je najglasnija u Antimigrantskim stavovima , a sama zivi sa Migrantom ??

Imaju dvoje usvojene dece ?

I gde je tu floskula o Ocu i Majci ? Plus Antimigranti ?

[ dusanboss @ 13.01.2025. 15:21 ] @
Da ! Raspada se i propada Nemačka! Katanci na firmama, radnici masovno dobijaju otkaze (a i ovi što rade plate kasne pola godine). Autoban sav u rupama itd.
Evo ovi naši gastosi se se masovno vraćaju. Čak ovi koji su imali sreće da uštede neku crkavicu kupuju ovde kuće za svoje unučiće koji i ne znaju Srpski.
Sreća pa je Srbija u zlatnom dobu pa će bez problema pomoći ljudima da se skuće i da započnu ovde u obećanoj zemlji novi, bolji život dostojanstven ljuskom biću.

Doneo drugar neki dan iz Nemačke ovu milku "https://cenoteka.rs/p/cokolada-milka-strawberry-cheesecake-300g/" . Plato je 2€ (doduše na akciji).
Razlika u ukusu između iste te njihove i naše je od prilike kao da je naša kopija, a ne original.
Znači on da bi kupio isti proizvod (koji je uz to nije isti nego bolji) treba da radi manje od 10 minuta. Ja da bi ovde kupio to treba da radim 2-3 sata!
Aj malo ako bi mogli i mi da se raspadamo tako. Ubi me bre ovaj privredni rast i zlatno doba!
[ Nebojsa Milanovic @ 13.01.2025. 15:28 ] @
Ne treba pričati gluposti, a ni porediti Srbiju i Nemačku, makar za sada.

Ali ono što jeste zanimljivo, kao u svakoj privrednoj/berzanskoj analizi, je TREND tj. smer promena konkretno ovde u Nemačkoj, a i drugde.
[ mjanjic @ 13.01.2025. 19:30 ] @
Citat:
dusanboss:
Aj malo ako bi mogli i mi da se raspadamo tako. Ubi me bre ovaj privredni rast i zlatno doba!

Sećam se pre 20-ak godina, gostovao ovde pokojni Lazanski, i na pitanje "kako može da propadne fabrika koja je pre 170 godina proizvodila topove" (neko od prisutnih mislio na Zastavu), on pomene da je, eto, i jedan Renault PROPAO!
A jeste bilo nekih priča da Reno ide u bankrot, tada je Nissan kao kupio udeo akcija Renoa, ali je Reno povećao udeo u Nisanu na preko 40%, i nedugo nakon toga Reno je počeo da izbacuje restilizovane modele Clio i Megan, kao i Scenic, koji su se prodavali samo tako, ja uvek kad se setim toga, pomislim: "zašto Zastava nije propala kao Renault" :)

Kad već pomenuih ovde Lazanskog, istom prilikom je neko pomenuo i "najbolji tenk u istoriji" misleći na naš M84 (jeste derivat ruskog T-72, za koji je kupljena licenca, ali su sovjeti tada dali praktično samo osnovnu dokumentaciju, bez podataka o materijalima oklopa i bilo čega drugog što se moglo smatrati industrijskom tajnom), koji se odlično pokazao u Kuvajtu, međutim Lazanski je i na to imao odgovor: taj tenk se za izvoz prodavao po ceni od 1.6 miliona dolara, a za našu vojsku je koštao 50% te cene. Proizvodnja je bila razbacana širom SFRJ, finalno sklapanje u Slavonskom Brodu ("Đuro Đaković"), tako da nije bio cenovno konkurentan na svetskom tržištu zbog cena sličnih tenkova iz država nastalih nakon raspada SSSR. Lazanski je tada pomenuo da se za 300.000 dolara mogao kupiti T90, što je uporedio sa cenom blindiranog automobila, međutim mislim da je ipak "malo" lupio, za taj novac verovatno su mogli da se kupe relativno ispravni T72 nasleđeni iz vremena SSSR i to od nekih država gde je ta oprema "nestajala" preko noći, možda su ih prodavali poljaci, rumuni, nebitno, ali T90 sigurno nije mogao da se kupi za ispod nekoliko miliona dolara.
Evo, gledam na netu, Irak je trebao da kupi neke T90 pre 7-8 godina, za paket od oko 70 tenkova, verovatno i nešto rezevrnih delova i druge opreme, ali cena oko milijardu dolara, izvor: https://iz.ru/621346/egor-soza...odtverdili-prodazhu-t-90-iraku
[ dusanboss @ 13.01.2025. 20:27 ] @
Zastava oružje i dan danas savim lepo radi. Radila bi mnogo bolje da nema toga što je postalo normalnost u našoj celokupnoj privredi, a što samo šteti istoj.

Zastava automobili je bio osuđen na propast zbog modela poslovanja. Oni majstori misu uspeli da se snađu na celom tržištu SFRJ gde su držali apsolutni monopol. Kad bi se ušlo u detalje i finansijske knjige mislim da bi odmah jasno bilo da je problem stara naša boljka lopovluk, korupcija i opšti javašluk.
Svaki novi model bio je lošiji od prethodnog umesto da bude bolji. Rađene su neke kozmetičke izmene, a gotovo sam siguran da su velike pare uzimane za razvoj. Još ima ljudi koji pamte prve modele keca sa Fijatovim motorima za koje mnogi kažu da posle nije bilo boljih.
Ja sam ima tu nesreću da vozim predzadnju generaciju keca koja je sišla sa linije (2007.) i taj auto ne bih poželio ni neprijatelju.

Pravili su oni tu još što šta nešto. Za T-84 ne znam. Možda su samo određene stvari rađene tamo. Inače taj tenk je bio odličan, bolji od T-72 i sigurno konkurentan, ali ne i sa nekim raspalim SSSR krntijama u koji niko nije uložio rublju u održavanje godinama i posle je nekom uvali kao "povoljno".
Ne zaboravimo da 91. bilo kakva prodaja tenkova odavde odlazi u zaborav.

Što se tiče Lazanskog. Poštujem njegov lik i delo ali nisam siguran i čoveka. Imam osnovane sumnje da je bi dvostruki ako ne i trostruki špijun. Što mu je verovatno na kraju i došlo glave. Nadam se samo da mu je srce bilo ovde gde treba da bude a da je ostale strane samo ložio. Možda i saznamo jednog dana.

[ Java Beograd @ 14.01.2025. 07:32 ] @
@dusanboss
Činjenica je da se Srbi, Bosanci, Makedonci uglavnom ne vraćaju, ali je činjenica i da je nemačku radnu vizu nikad lakše dobiti? Zašto? Pa zato što je sve manji broj ljudi traži.
Činjenica je da statistika kaže da se Rumuni (za Razliku od Srba) stvarno masovno vraćaju iz Nemačke.
Pojačani trend povratka beleži se i u Hrvatskoj.

Dakle, nije da nije.

Društveni trendovi su jako spori, i imaju veliku zadršku.
A Nemačka je velika i (bila je) prebogata, i potrebno je više godina dok se neke stvari pokažu.
Slikovito: u momentu kad crkne kompresor frižidera, neko može da kaže "ne radi frižider", a neko drugi može da ga opovrgne: "i dalje je hladno u frižideru". Pa jeste, hladno je u frižideru, ali kompresor ne radi.

Svedoci smo velikih promena, i to je jasno.
Mislim, mogao bih ovde da nabrajam od cene gasa, do broja prodatih komada Audija, ali nema svrhe.

@mjanjic
Da "Reno" jeste propao, došao do bankrota. Ali, nije ga Nisan izvukao, nego država Francuska, koja je uletela sa kintom i nacionalizovala Reno. Uz komentar da je "Reno" toliko veliki da, jednostavno, Francuska ne sme da dozvoli da bankrotira.
Kao što USA nije dozvolila bankrot City Bank i još par banaka 2008.

Ono šta su Francuzi mudro uradili, je da su rekli da je "država loš kapitalista", i Francuska je prilično brzo prodala svoje akcije u Renou, čim se ovaj oporavio i počeo da posluje s profitom.
[ Nebojsa Milanovic @ 14.01.2025. 18:45 ] @
Citat:
dusanboss:
Što se tiče Lazanskog. Poštujem njegov lik i delo ali nisam siguran i čoveka. Imam osnovane sumnje da je bi dvostruki ako ne i trostruki špijun. Što mu je verovatno na kraju i došlo glave.

Uh što volim teorije zavere, pogotovo kada su neosnovane i glupe 🤯🤯🤮

Može li neki izvor tih "sumnji", a da slučajno ne zatražim i neki dokaz!??

Lazanski je bio neviđena ENCIKLOPEDIJA u tome čime se bavio i ogromna je šteta za celu planetu, a pogotovo za Evropu, što sada nije živ da i usijanim NATO glavama objasni o čemu se ovde radi.

A ako im ne uspe objasniti, makad da ih žigoše kao NATO-plaćenike kojih SAMO U Srbiji ima na hiljade, možda i desetine hiljada (hint. guglajte NVO...), samo ja sam X njih ovde pokazao.

Veoma mi je žao što je Lazanski umro tik pred rat, a ako mu je nešto "došlo glave" voleo bih da su to makar žene kojih je imao u izobilju, pa je meni lično najverovatnije (nemam dokaz) da mu je to došlo glave...
[ Java Beograd @ 15.01.2025. 07:42 ] @
Špijun ne može biti novinar.
Špijun je uvek neko iz neke organizacije (dal' državne, privatne, privredne ili kako god) koji ima pristup poverljivim informacijama.

I onda takva osoba može te podatke da predaje stranoj službi, čime osoba postaje - "špijun".

Lazanski je bio novinar, nije bio zaposlen u Generalštabu. Nije imao pristup poverljivim informacijama iz generalštaba.
Baratao je ciframa i podacima koje su javno dostupne.

Bio je novinar "Politike", pa je eventualno imao pristup poverljivim informacijama iz kompanije "Politika": koliki je tiraž, kolika je remitenda, koliku platu imaju zaposleni
Ali, slaba vajda, nikome te informacije nisu značajne
[ ademare @ 15.01.2025. 11:42 ] @
Prvo da kazem da ne verujem da je Lazanski bio ni "spijun" niti kako bi pravilniji naziv bio "obavestajac" !

Profesija novinar se suvise cesto zloupotrebljava za obavestajne poslove !

CIA i druge agencije 99 % podataka prikupljaju iz javno dostupnih izvora. A onih 1 % je ono sto se naziva klasicna "spijunaza" !

Iako je u pitanju prljavi tabloid ponekad objave i normalne tekstove posebno takozvani "Feljtoni " !

Ostavicu link svedocenja naseg oficira koji je bio Obavestajac za SRJ i kako je njegovom akcijom odlozeno bombardovanje 1998. za 1999. Ima dosta u njegovom svedocenju kako je radio i kako je jedan covek bukvalno jedno vreme uspeo da Nadmudri ceo NATO i njihove obavestajne sluzbe !

Ali sve je to snalazljivost i Improvizacija ! Od drzave tadasnje i sadasnje naravno nista !

Ima dosta 33 teksta ali ko hoce nesto da nauci vredi procitati !

https://www.novosti.rs/feljton/1065/najveci-srpski-obavestajac

Prvo se cita tekst na dnu pa tako redom ka vrhu.
[ djoka_l @ 15.01.2025. 11:50 ] @
Dosta toga što je napisano je "usta moja hvalite me".
Ja bih 99% od toga zanemario, onih 1% je možda tačno.

Ja sam u svom životu sreo i razgovarao sa više ljudi iz vojne obaveštajne službe. Takvi ljudi ti nikada neće reći ništa konkretno, a tebe će navesti da ispričaš i ono što nisi mislio da kažeš. Ovaj feljton meni liči na laprdanje penzionisanog obaveštajca, koji sebi pokušava da prida znčaj koji nikada nije imao.
[ dr0id @ 15.01.2025. 13:01 ] @
Citat:
Java Beograd:Špijun ne može biti novinar.

Kako bre ne moze https://www.wsj.com/world/russia/evan-gershkovich-russia-trial-dbabd6e3 ?
[ dusanboss @ 15.01.2025. 14:25 ] @
Ma de ne može novinar da bude špijun. To je zanimanja u kome možda i najviše ima infiltriranih obaveštajaca ili koji na neki način sarađuju sa obaveštajnim strukturama.

Citat:
Nebojsa Milanovic:

Uh što volim teorije zavere, pogotovo kada su neosnovane i glupe 🤯🤯🤮

Može li neki izvor tih "sumnji", a da slučajno ne zatražim i neki dokaz!??

Ne znam zašto ti ova teorija deluje kao glupa, al ajde. Naravno da nemam dokaza već samo određene sumnje koje su možda apsolutno netačne ili sigurno nisu neverovatne i nemoguće.
Sam Laza se u više navrata hvalio kako je blizak određenim strukturama što na istoku tako i na zapadu. To može naravno svašta da znači.
Verujem da je Laza na razne načine nalazio pristup poverljivim pa i strogo poverljivim informacijama.
Postoji jedna običaj u diplomatiji da kad uhvatiš špijuna u svojim redovima, a ne želiš da kvariš odnose sa tom zemljom ti ga onda pošalješ tamo da bude ambasador.

Možda sam preterao kada samo rekao da je Laza špijun, ali da je na neki način bio povezan sa obaveštajnim strukturama, svakako mislim da jeste. Jednostavno priroda posla mu je bila takva da je u nekom periodu morao da ima dodirnih tačaka sa njima. U kojoj meri? Ne znam.

[ Nebojsa Milanovic @ 15.01.2025. 14:29 ] @
Špijun je ružna i za Lazu nadasve netačna reč.

Jedina istina je da je on bio ekstremno obavešten čovek, sa svih strana, malo je reći svetski ekspert u tome čime se bavio.

Bukvalno svi od ovih novih "analitičara", bilo kod nas, bilo preko, su smešni u odnosu na njega, neki i urnebesno.

[ ademare @ 15.01.2025. 16:39 ] @
Citat:
djoka_l:
Dosta toga što je napisano je "usta moja hvalite me".
Ja bih 99% od toga zanemario, onih 1% je možda tačno.

Ja sam u svom životu sreo i razgovarao sa više ljudi iz vojne obaveštajne službe. Takvi ljudi ti nikada neće reći ništa konkretno, a tebe će navesti da ispričaš i ono što nisi mislio da kažeš. Ovaj feljton meni liči na laprdanje penzionisanog obaveštajca, koji sebi pokušava da prida znčaj koji nikada nije imao.

Svakako da ima preterivanja, samohvale itd.

Naravno cak i svakoj bajci ima istine ?

A ovde imamo neke cinjenice koje su poznate nevezano za Feljton i izjave gospodina.

A to je da je Francuski oficir koji mu je predao planove bio na robiji i "necasno" otpusten iz armije.

Posle smo mu mi dodelili odlikovanje !

Bombardovanje je odlozeno 1998. Ja sam bio Mobilisan 1998. i posle 2 dana bukvalno kao i svi ostali pusten kuci.

Zvanicna prica je bila dosao Holbruk, na poslednju ponudu , ponudio Vokera itd. naravno to se dogodilo, ali zasto je dosao Holbruk ?

Jel bio mirotvorac ili djubre ?

Jedna od mogucnosti razloga zasto je Holbruk dosao sa ponudom je u feljtonu, provala planova i sklanjanje ciljeva.

Meni taj deo izgleda realno ne ulazeci u detalje zasto i kako.

Da je sve ostalo izmisljeno meni dosta da vidim da ovaj covek ima neke zasluge u svemu tome.
[ djoka_l @ 15.01.2025. 18:35 ] @
Da ti objasnim kako to ide. Ćale mi je bio pukovnik, nije bio obaveštajac, ali je bio na visokim položajima.

Kada je dobio prekomandu u generalštab, pozvao je kevu, sestru i mene i svima rekao - od sada pazite šta pričate preko telefona. Tek godinama kasnije nam je priznao da se svi oficiri na takvim položajima redovno prisluškuju.
Kada su bile demonstracije 9. marta, pozvao me je telefonom, pitao da li mi je tu sestra. Rekao je, danas nemojte da izlazite na demonstracije. Nekoliko sati kasnije su izašli tenkovi na ulice.
Kada sam 24. marta 1999. bio službeno u Podgorici, zvao sam ga da ga pitam da li je pametno da se uveče vratim avionom za Beograd. Samo mi je rekao da ne idem na aerodrom. To veče sam gledao iz stana u Podgorici kako padaju krstareće rakete na aerodorm Golubovci.
Za vreme bombardovanja, nismo znali gde se nalazi, javio nam se, samo je rekao da nije u Beogradu. Posle smo saznali da je u to vreme bi negde na Kopaoniku,

Sao sam hteo da opišem kako to izgleda kada neko ima poverljive informacije. Rođeni otac mi nikada nije rekao ništa više od onoga što je trebalo da znam. A i ja sam kapirao da neke stvari nikada ne treba da pitam i da tražim dodatna obaveštenja.
Ovaj, nazovi obaveštajac, raspričao se kao seoska alapača. Kao da mu je poremećen centar za ćutanje.
[ ademare @ 15.01.2025. 18:53 ] @
Tu postoji velika razlika.

Ti pricas o dogadjajima u trenutku kada su bili aktuelni !

Ovo sto je opisano u Feljtonu je daleka istorija ! I da se tu u Feljtonu nalazi neka istina, ona sigurno nije nepoznata strucnoj javnosti, u koju citaoci "Novosti" ne spadaju !

Sva dokumentacija po odobrenju tadasnje Vlade R. Srbije vezana za ratne sukobe i desavanja iz tog perioda je bila predata tada se nazivao "Ad hok Tribunal u Hagu za prostor EX YU" sada se naziva " Haski mehanizam " !

Sa dokumenata je skinuta oznaka " strogo pov." itd i svi koji su imali posla sa Hagom su jos tada oslobodjeni cuvanja "vojnih i drugih tajni " !

Znaci sve se zna i nikakvih vise tajni oko tog perioda nema. Dok je bilo aktuelno da , sada odavno vise ne.

Tako da sada neki penzioner moze da pise svoje Romansirane memoare i da sto da ne pusta i masti na volju.

I da je bilo vecinom kako je opisao mene ne bi nista zacudilo !

Cista Improvizacija , slucajnost i splet okolnosti !

To sto on to zavija u neku drugu oblandu ne menja sustinu !