[ bordzija @ 16.01.2025. 12:47 ] @
Danas je vozač ford karavana pokušao da ubije studentkinju 20 godina tako što je pokosio na trotoaru.

https://n1info.rs/vesti/automo...entkinju-tokom-odavanja-poste/

Tokom odavanje pošte stradalima u padu nadstrešnice, u Ruzveltovoj ulici u Beogradu, povređena je devojka kada ju je vozač automobila, na trotoaru, udario i nosio na krovu vozila nakon čega je pala na pločnik ulice. Vozač je sa lica mesta pobegao.

Na snimku N1 vidi se kako studentkinja stoji na trotoaru ispred semafora na raskrsnici Ruzveltove i Ulice kraljice Marije, kada ju je vozač automobila marke „ford“, vozeći po trotoaru, udario i nastavio da vozi. Nakon par sekundi devojka je pala sa krova automobila na pločnik ulice.

Hitna pomoć prevezla je povređenu devojku u Urgentni centar.

[ Living Light @ 16.01.2025. 14:40 ] @
Užas:

https://www.youtube.com/watch?v=xHlTI-fS9Oc
[ dr0id @ 16.01.2025. 14:43 ] @
Da su studenti ozbiljno organizovani kao sto neki tvrde, imali bi ljude "iza" blokade koje bi ovakve mogli instant da zaustave, izvuku iz kola, itd.
[ mjanjic @ 16.01.2025. 16:23 ] @
Ovde je sreća u nesreći što je ova devojka uspela da se okrene i leđima padne na haubu, jer da je ovaj uspe da je udari prednjim delom auta po nogama, imala bi ozbiljne povrede oba kolena i potkolenica. Pokušavao sam da pogledam frejm po frejm, problem je što nedostaje ili nema bar 1-2 sekunde snimka pre, međutim, kako sistem u ovoj državi (ne) funkcioniše možemo videti na primeru onog lekara koji je svojim autom nosio saobraćajca na haubi, koji je pokušavao da ga zaustavi.
U normalnim zemljama bi odmah bio pritvoren, potom psihijatrijsko veštačenje, tipa mesec dana priprema za suđenje ili čak drastično manje ako prizna krivicu, i odmah presuda. Kod nas se ročište zakaže za 7-8 meseci, pa se onda bave raznim procedurama, advokat odbrane traži izueće sudije, pa se sledeće ročište zakaže pola godine kasnije, i tako... prođe 5 godina dok se donese bilo kakva presuda, nakon čega sledi žalba višoj instanci, pa onda kad se vrati nižoj instanci opet sve u krug.

Ako je mali Mitrović prošao sa nanogicom, ovaj će da završi sa usmenom opomenom!

U komentarima ovi na YT pozivaju između ostalog "dokle više da nas maltretirju, idite na izbore", pitao bih pred TV kamerama takve nazovi ljude zašto je Toma Nikolić onda sedeo na stiroporu i štrajkovao glađu, kad sve može da se reši (bilo kakvim) izborima?
[ poturica @ 16.01.2025. 16:30 ] @
To je uradio Rom, koji je regitrovani narkoman i alkoholičar.

Samo bi falilo da sad krenu da jure Rome ili narkomane.
[ dr0id @ 16.01.2025. 17:25 ] @
Rom ucio od velikog sefa narkomana i alkoholicara https://www.youtube.com/live/x2U7arWP1t4?t=3093s
[ bordzija @ 16.01.2025. 18:22 ] @
Kvalifikuje se kao teško ubistvo a automobil oružje!

https://n1info.rs/vesti/advoka...je-kolima-udario-studentkinju/

[ dr0id @ 16.01.2025. 18:42 ] @
Zanimljivo da su i u Novom Sadu (uglavnom) bili Romi, izgleda ih sluzba osim za gudru i sverc koristi i za probijanje blokada, kao nekad CIA Kubance

[ mjanjic @ 16.01.2025. 19:02 ] @
Bila je još pre mesec i više dana priča da daju 600€ ovima koji autima (pokušavaju) da gaze studente, romima možda može biti primamljivo, ali mi nisu jasni ovi sa autima reda 100k evra, ne verujem da oni to rade zbog tih 600€ (ako to uopšte ima veze sa istinom), pre će biti da su u pitanju mnogo krupniji benefiti.

Generalno, ovaj je taman došao k'o kec na desetku, mogu da ga osude i na 10 godina ako im to odgovara da bi posle mahali tom presudom kako pravosuđe radi svoj posao.
[ miki069 @ 16.01.2025. 20:00 ] @
Sa dobrim advokatom rom će dobiti maksimalno godinu dana nanogice.

Senario dobrog advokata:
U kolima je bilo maloletno romče, koje je hitno vozio u bolnicu.
Ili je vozio maleletnu romkinju da se porodi.
Svirao je da se sklone, ali nisu hteli.
Ima svedoke rome iz kola.
Ostali svedoci van kola ne postoje, jer uviđaj nije urađen.
[ optimizator @ 16.01.2025. 20:35 ] @
Kakvi bre romi kad oni sami sebe zovu cigani?
Bio sam kod lokalnog,...skupljača sekundarnih sirovina tražeći neke delove, a nije bio tu, i njegova supruga to kaže, ,,moj cigan nije tu, ne znam koji delovi"
[ @ 16.01.2025. 21:01 ] @
Gde su tu evropske verednosti?
Valjda toj ciganki treba objasniti da treba da se školuje, kupa i bude Romkinja?
[ dusanboss @ 17.01.2025. 00:54 ] @
Citat:
mjanjic:
Bila je još pre mesec i više dana priča da daju 600€ ovima koji autima (pokušavaju) da gaze studente, romima možda može biti primamljivo, ali mi nisu jasni ovi sa autima reda 100k evra, ne verujem da oni to rade zbog tih 600€ (ako to uopšte ima veze sa istinom), pre će biti da su u pitanju mnogo krupniji benefiti.

Generalno, ovaj je taman došao k'o kec na desetku, mogu da ga osude i na 10 godina ako im to odgovara da bi posle mahali tom presudom kako pravosuđe radi svoj posao.

Neko možda za 600€, neko vraća uslugu, neko planira da napati naknadno (oni se zaebali :)). Ne čudi me ni malo da je taj Rom odrađivao nešto. Pravo tužilaštvo bi moralo da pročešlja kakve je sve pogodnosti dobijao od države u zadnjih 5 god koje možda nije trebao i kakve su te 7 presude za koja dela i da li su realne. Pa se onda sedne sa njim i pregovara. " Ko, šta, kako?" E eto opet može da se izvuče sa minimalnom kaznom za pokušaj ubistva. Nećeš da pregovaraš? Maksimum bato!
Naravno svi znamo da od toga nema ništa.
[ Java Beograd @ 17.01.2025. 08:05 ] @
Mislim da nismo daleko od prvog smrtnog slučaja.
[ Java Beograd @ 17.01.2025. 08:12 ] @
Ne znam da li ste primetili:

Mostarsku petlju, pre desetak dana nisu blokirali studenti, nego policija. Namestili su se na svim prilazima, u više obruča, 15-tak minuta pre početka "blokade" i sprečili da automobili uopšte priđu.
Onda su se "studenti" lepo ušetali u ispražnjene ulice, malo skakutali, širili transparente, pljuvali Vučića i policiju. Onda je bio razlaz, u već dogovorenom terminu, ovi se razišli, i policija pustila saobraćaj.

Meni je ovo više nego dovoljan dokaz da je studentski protest u tesnoj saradnji sa vlastima.

Bilo kako bilo, svaka blokada, koju nije organizovala policija je velika pretnja po život za svakog blokatora.

[ djoka_l @ 17.01.2025. 08:30 ] @
Ala si sada lupio
Citat:
Meni je ovo više nego dovoljan dokaz da je studentski protest u tesnoj saradnji sa vlastima.

Mislim da si već u pnzionersko modu. Nema govora o saradnji sa vlastima. Policija se vadi da nije bilo policije zato što protest nije najavljen.
To isto kao da kažu, nismo uhvatili pljačkaše banke zato što pljačka nije bila najavljena.
Svima je poznato kada će i gde studenti da blokiraju na 15 minuta. Ovako, policija se pravi blesava da bi Vučićevi batinaši i narkodileri mogli da izazivaju incidente.
[ Java Beograd @ 17.01.2025. 08:42 ] @
Kažem saradnja sa policijom (i vlastima) u slučaju blokade Mostarske Petlje. Nisam lupio, gledao svojim očima.
Ovde u Ruzveltovoj ulici nije bilo saradnje, više nego očigledno.

Šta je netačno u izjavi: svaka blokada, koju nije organizovala policija je velika pretnja po život za svakog blokatora.
[ Java Beograd @ 17.01.2025. 08:48 ] @
Dok je desetine hiljada vozača prošlog petka bilo blokirano, bez mogućnosti da se vrati kući, žvalavi i brnaba piju viski i gledaju gole ženske na OF.

Narod je stoka, i narod treba ]ebati. Treba blokirati i ulice, i puteve, i mostove. Ako ne vlast, onda opozicija, a najbolje udruženim snagama.
Šatro studenti podvriskivali na Mostaru, proglašavajući veliku pobedu - "Još jednom smo ]ebali narod, zajedno s policijom, i baš nam je bilo lepo!".

Bravo studenti, ]ebite narod i dalje, narod je stoka.
[ test1234 @ 17.01.2025. 09:00 ] @
Što pre novi izbori, a pošto će i oni biti pokradeni, artikulisati ovu energiju u normalnom i pravom smeru. Pre izbora trošiti ovoliku energiju odgovara samo ovoj vlasti, izduvava balon nezadovoljstva i nastavlja ispod žita da sprovodi svoje pljačke i zamisli uz sitne ustupke i minimalne žrtve po vlast.
[ Java Beograd @ 17.01.2025. 09:08 ] @
Nikakvi izbori, dok se mediji ne "otključaju" nemaju smisla.

Ako stoki vlast preko svih kanala lepo "objasni" da je najbolja vlast u istoriji, kako će stoka glasati?
[ test1234 @ 17.01.2025. 09:44 ] @
Ako smo mogli DS na izborima da smenimo možemo i ove. To bi zapravo pokazalo nama samima a i šire da nismo baš toliko nesposobni i korumpirani. Mislim da svaki drugi oblik smene vlasti bi nam naneo ozbiljnu štetu.
[ kosmopolita @ 17.01.2025. 09:55 ] @
Zato bi trebalo da postoji ozbiljnija opozicija.
Ni ovi studenti neće da im se pridružuje ova opozicija.
[ Java Beograd @ 17.01.2025. 10:04 ] @
Citat:
test1234:Ako smo mogli DS na izborima da smenimo možemo i ove.

E pa nije. Žuti nisu okupirali sve medije. Žuti nisu primenjivali Gebelsove metode. Ovaj primenjuje.
Naučio je zanat kod Zlobe, i usavršio ga i svi mediji su poslušnički, podanički prema njemu.

Jedina kontra opcija je N1 koji je toliko ogavan, da se gadi i samom Đilasu.

Mediji su čudo. Za Zlobu je stoka glasala i kad bukvalno nije imala za hranu, devedesetih.

Dakle, tvrdim: SNS neće izgubiti nikakve izbore (referendume) dok god drži 99% medijskog prostora.
Srbiji je potrebna medijska dekontaminacija, od bar godinu dana, pa tek onda izbori
[ Living Light @ 17.01.2025. 10:08 ] @
Java Beograd

B r a v o ! ... za post ↑↑↑

✔✔✔
[ test1234 @ 17.01.2025. 10:20 ] @
I Milošević je pod tada nezapamćenoj represiji gubio 1996g i 2000g izbore izgubiće i ovi. Tada a i sada su studenti bili pokretači, jedni od pokretača. Tačno je da nama generalno trebaju novi mldi ljudi u politici. Pa eto imamo te mlade ljude, podržimo ih snažno, jako i jasno. Oni će sami između sebe znati da izaberu tu novu snagu koja nam je potrebna kao žednom vode.
[ ironman @ 17.01.2025. 11:22 ] @
Ondašnja i sadašnja opozicjja, nebo i zemlja.
[ bordzija @ 17.01.2025. 11:27 ] @
Jasno je ko dan, sloba i radikali prepustili vlast demokratama 5og oktobra. Onda su svi zajedno ubili đinđića i krenuli putem današnje srbije. Zato studenti ne žele da se petljaju sa "opozicijom". Ko to ne razume nije kapacitet jbg a onda razmislite kako prosuđuje većina bez škole ili sa nekim minimumom obrazovanja koji je u srbiji standard kao i kriminal & nasilje.
[ bordzija @ 17.01.2025. 12:20 ] @
Nego meni se čini da je sada trenutak kada će radikali početi da ubijaju.
[ test1234 @ 17.01.2025. 13:05 ] @
Milošević onoliko pobio po Srbiji i šire a mi mu i dalje tepamo, Sloba, i skloni smo da ga aboliramo skoro pa da uopšte nije kriv. Ma to je Mira, strani faktor itd. E sad studenti to ipak ne pamte, ali da se ne ponavljam, teba im dati ogromnu podršku baš zato što ne žele opoziciju već institucije. Svi su se tu uplašili za svoje privilegije, tako da je sad svaka provokacija opasna, čak i neka slučajna.
[ ademare @ 17.01.2025. 14:08 ] @
Citat:
bordzija:
Jasno je ko dan, sloba i radikali prepustili vlast demokratama 5og oktobra. Onda su svi zajedno ubili đinđića i krenuli putem današnje srbije. Zato studenti ne žele da se petljaju sa "opozicijom". Ko to ne razume nije kapacitet jbg a onda razmislite kako prosuđuje većina bez škole ili sa nekim minimumom obrazovanja koji je u srbiji standard kao i kriminal & nasilje.

Nemaju veze sa ubistvom "prvog demokratskog premijera " ni Milosevic ni Radikali !

Tzv. "prvi demokratski premijer "(PDP) je bio u Dilu za Kriminalnim Klanovima ! Klanovima jer se nekada jedinstveni Zemunski klan podelio na dva dela ! Na Surcinski i Zemunski ! Ta ekipa sa Legijom ga je i dovela na vlast !

PDP je ostao veran Surcinskom , cak im je stvorio, odvojio od Zemuna i Opstinu ? Neko ce reci slucajnost, koincidencija ali nema slucajnosti. Onda je sa pozicije premijera pokusao da unisti Zemunski klan a sacuva Surcinski !

Pripadnici Zemunskog klana nisu to hteli nemo da gledaju i to je to ! Plus neki od njegovih "Nosaca Kovcega" ostali su verni Zemunskom klanu ! To je tzv. politicka pozadina !
[ dusanboss @ 17.01.2025. 14:19 ] @
Jel neko rekao da se ne vidi snimak udaranja devojke automobilom dobro iz onog ugla? Evo iz ovog se vidi odlično.

Nego ne mogu da nađem snimak kad ova baba šamara studente pa onda da li zato što se sama bacila dole ili zato što je trapava, debela babuskera, pada na zemlju i naravno ide kod doktora, a ne fali joj ni K. Jel zna neko gde mogu videti snimak tog incidenta?

[ bordzija @ 17.01.2025. 14:32 ] @
Radikali sve više liče na islamiste ubice kojima su rts i pink isprali mozak!
[ bordzija @ 17.01.2025. 14:46 ] @
Evo deo videa gde baba nasrće na sve redom psuje i vređa verovatno je na spidu? 🤔

https://www.instagram.com/anonymous_klub/reel/DE5OS1EIAbD/

Inale su snimci izbrisani sa više lokacija. Ekspeesno
[ bordzija @ 17.01.2025. 15:08 ] @
Evo i deda napao nožem studente, izgleda da vučić šalje penzionere na mladost!

https://n1info.rs/vesti/prived...-noz-na-studente-u-novom-sadu/
[ dusanboss @ 17.01.2025. 15:21 ] @
Citat:
bordzija:
Evo deo videa gde baba nasrće na sve redom psuje i vređa verovatno je na spidu? 🤔

https://www.instagram.com/anonymous_klub/reel/DE5OS1EIAbD/

Inale su snimci izbrisani sa više lokacija. Ekspeesno

Stvarno žena žuri na bus. Nije slagala ni malo

Al nema snimka de baba šamar i pada dole ?

Danas Vučić želi brz oporavak babi i devojci koju je udario auto. Inače prvo pominje babu. Šta čovek poistovećuje! Baba koja je inicirala nasilje i sama pala dole i ne fali joj ništa. I devojka koju idiot divljački gazi i koja samo srećom nije imala teže povrede.
Valda očekuje da se istom merom kazne ovaj što je gazi kolima i ovaj što ga baba ošamarila pa se odbila i pala?
[ dr0id @ 17.01.2025. 15:41 ] @
Naravno da ne, ovi sto su iznervirali babu toliko da je pala napadajuci ih treba da se kazne mnogo strozije od vozaca. Jer babe vole Vucica i Vucic voli babe.
https://www.reddit.com/r/serbi...1&utm_content=share_button
https://www.b92.net/video/zivo...vucic-moj-sin-najlepsi-1675538

Bese pre neki dan i neka u Nisu sto kaze da bi se odrekla sopstvene dece ako bi podrzali studente, ali ne mogu sad da je nadjem
[ bordzija @ 17.01.2025. 20:00 ] @
Šta mislite kako će sledeći razjareni penzioner da nasrne na studente? Jedino su ono ostali u opticaju, potpuno ispranog uma usled rts i prve tv lobotomije?

Ako pogledamo retrospektivu, prvo džiberi sa skupim automobilima pa huligani sa motkama pa narkoman u fordu i na kraju razjareni penzioneri. Ko je sledeći? Hoće li ubiti nekoga? Studenti imaju posla sa lopovima i ubicama to ne sme da se zaboravi 🤔
[ bordzija @ 18.01.2025. 10:28 ] @
Hiljade ljudi ispred rts! Hulja se ljulja!

https://n1info.rs/vesti/arhiv-...izmedju-53-000-i-55-000-ljudi/

[ Java Beograd @ 18.01.2025. 13:22 ] @
Citat:
bordzija:Ako pogledamo retrospektivu, prvo džiberi sa skupim automobilima pa huligani sa motkama pa narkoman u fordu i na kraju razjareni penzioneri. Ko je sledeći? Hoće li ubiti nekoga? Studenti imaju posla sa lopovima i ubicama to ne sme da se zaboravi 🤔

Da ti ja kažem jednu stvar:
- nikako nije pametno stajati na ulici, na putu, na saobraćajnici
- nikako nije pametno silom sprečavati ljude da idu svojim putem (neki su nervozni, neki ludi, neki narkomani)

Da li će neko da pogine?
Hoće, samo je pitanje dana.

I ko će da se obraduje najviše?
Opozicija. Onaj je osmislio opozicionu borbu za vlast tako da šalje studente da bleje na ulici.

Vučića treba skinuti s vlasti, ali ne po cenu života studenata.
Onaj koji je sve ovo smislio, taj ne stoji na ulici, veruj mi.
[ bordzija @ 18.01.2025. 14:31 ] @
Ti se i dalje tripuješ da su to udba, komunisti, hrvati, ljudi gušteri iza protesta? 🤩
[ Bora Sonar @ 18.01.2025. 15:52 ] @
Krenuo ja pre neki dan sa suprugom u pozorište, kad ono glumci blokirali ulicu. Rekoh joj šta ćemo i mi tamo, nećemo valjda da gledamo Buleta Goncića.
Kada sam se vratio kući prva stvar koju sam uradio je da sam izbrisao potpis na ES "Stop blokadama ulica". Nije više u modi. Nadam se da se tog potpisa više niko i ne seća.
[ Living Light @ 18.01.2025. 16:17 ] @
Boro,

Nije baš tako.

Tebi je bilo u "Ovom slučaju" sprečeno da odeš do pozorišta,
--------------------------------------------------------------------

A da si kojim slučajem išao Svaki Dan na posao,

iLi da stanuješ na Novom Beogradu, pa 15-20 besposličara

- BLOKIRAJU GAZELU,

- Blokiraju SLAVIJU,

- Blokiraju TERAZIJE,

- Blokiraju Kružni Tok --- Onaj sa SEMAFORIMA,

- iLi Auto-Put, a Ti u kolima sa detetom ideš iz Švedske za Tursku,

- iLi da si ne daj Bože u kolima hitne pomoći i treba da STIGNEŠ u URGENTNI CENTAR,

- iLi ti jave (dok si na poslu) da ti- GORI STAN iLi Kuća, a VATROGASCI STOJE U MESTU ispred grupice "nezadovoljnih" ljudi,

- iLi ti se Ćerka PORADJA U KOLIMA dok je voziš u PORODILIŠTE a grupa nezadovoljnih ZATVORILA AUTO-PUT ???

? ? ? ? ?

--- Š T A - ČEŠ ___ ONDA Da RADIŠ ??? ŠTA Boro, ŠTA ČEŠ DA RADIŠ U KOLIMA U MESTU 5, 6, 8, 10 SATI ?

Pitam Te ja Boro Sonaru ?

---------- AJDE; Ajde, de, der, GUKNI sad ------------- ???

Gde ćeš, Kuda ćeš pre u tom haosu ???
[ Java Beograd @ 18.01.2025. 16:42 ] @
Citat:
bordzija: Ti se i dalje tripuješ da su to udba, komunisti, hrvati, ljudi gušteri iza protesta? 🤩

Nemam ja šta da se tripujem. Gledam i posmatram.
Ne znam šta ti vidiš, ali ja vidim studente svaki dan na ulici, svaki dan na nekim blokadama.

Pitao si "hoće li ubiti nekoga".
Svaka blokada ulice, svaki masovni protest... sve je to jako rizično. SNS batinaša, agresivaca, psihijatrijskih bolesnika, narkomana i pijanih ima na sve strane.
Zato, razborito kažem: hoće, samo je pitanje dana. Moraš da budeš mnogo, mnogo glup pa da ne vidiš da nesreća samo čeka da se desi.

Takođe, moraš da budeš mnogo, mnogo glup da ne vidiš 100% sličnost između prošlogodišnjih protesta, koji su se desili nakon masakra u školi i u selu Dubona, i ovih sada.
Takođe, moraš da budeš mnogo, mnogo glup da pomisliš da je one proteste vodila opozicija, a ovi su, šta, kao spontani?

Studenti su ovde zloupotrebljeni, i svakoj nesreći, a posebno ovoj u vezi koje je tema otvorena najviše se obradovao - ko?
Ako možda pomisliš da se niko nije obradovao - gorko grešiš.

[ ademare @ 18.01.2025. 17:11 ] @
Vratio se Bora, vratio se potpis ? Nije bas isti ali slican.

Boro sto si tero coveka da vraca potpis ? Dobro nisi ga bukvalno terao , ali provocirao

Ili je on tebe isprovocirao da se javis posle 6 meseci
[ Living Light @ 18.01.2025. 17:19 ] @
Citat:
Java Beograd:Zato, razborito kažem: hoće, samo je pitanje dana. Moraš da budeš mnogo, mnogo glup pa da ne vidiš da nesreća samo čeka da se desi.

Takođe, moraš da budeš mnogo, mnogo glup da ne vidiš 100% sličnost između prošlogodišnjih protesta, koji su se desili nakon masakra u školi i u selu Dubona, i ovih sada.
Takođe, moraš da budeš mnogo, mnogo glup da pomisliš da je one proteste vodila opozicija, a ovi su, šta, kao spontani?

Studenti su ovde zloupotrebljeni, ....

Potpis,

.com
[ Bora Sonar @ 18.01.2025. 19:11 ] @
@ademare
Tu sam ja, nego nisam imao ništa pametno da kažem (kao da sam ikada imao).
[ test1234 @ 18.01.2025. 20:44 ] @
Ozbiljna je pometnja, evo i Šuki ode za ambasadora u USA a Vesić ništa.
[ Living Light @ 18.01.2025. 21:41 ] @
a Vesku ce da bude ono:

- a od Kuma NOV Televizor "metar sa dva"
i Novi Wartburg Karavan za uspesno polaganje vozackog ispita iz 17-i put.

😉😂🤣
[ bordzija @ 19.01.2025. 03:32 ] @
Pazi vučić nudio i stanove studentima a oni neće pa neće! Tu mora da je nešto mnogo sumLJivo studenti hoće pravni sistem. Jel se to maže na leba pa su toliko zapeli? Stvarno moraš da budeš mnogo glup i ograničen 🤩
[ Living Light @ 19.01.2025. 08:00 ] @
dok Studenti ne dobiju na poklon INDEX (svaki poNaosob)
sa popunjenim, potpisanim već položenim ispitima,

--- nema ništa od "dogovora" 😉

sve ovo do sada Puj-Pike-Ne-Važi. 🤞
[ whitie2004 @ 19.01.2025. 09:21 ] @
Citat:
Opozicija. Onaj je osmislio opozicionu borbu za vlast tako da šalje studente da bleje na ulici.

Vučića treba skinuti s vlasti, ali ne po cenu života studenata.
Onaj koji je sve ovo smislio, taj ne stoji na ulici, veruj mi.

Da, ali ima i druga strana te iste medalje ...

Pozicija. Onaj je osmislio borbu za ostanak na vlast tako da šalje narkomane da biju / ubijaju na ulici.

Vučića treba da se bori za ostanak na vlasti, ali ne po cenu života bilokoga.
Oni koji sve ovo smismisljaju - sa obe strane, ti ne stoje na ulici, veruj mi.

Studenti, penzioneri, poljoprivrednici, navijaci, sitni lopovi, krupni kriminalci, tuzioci, sudije .... svi su oni zloupotrebljeni. To je fakat. Zato njih i ne treba spominjati - otvoreno reci da oni nisu organizatori. Samim ti ne treba ih kriviti za posledice ili pozivati na odgovornost.

Treba shvatiti da se sve ove akcije organizuju simultano sa obe strane. Za ljubav je potrebno dvoje. Tako i ovde. Jedni misle da je situacija povoljna jer se vrsi pritisak na predsednika i SNS. Drugi smatraju da mogu prihvatiti i trpeti taj pritisak - opet, situacija povoljna. Obe strane su se slozila da im ova situacija odgovara i tu ne treba nista dirati ... za sada.

Za sada znaci da nista nije garantovano na duze. Mi smo mala drzavica na prometnom mestu. Previse krupnih igraca se smuca ovuda i ima resurse da sprovede sta mu padne napamet. Da spomenem da su Venecuela i Liban ranije nazivane americka i bliskoistocna Svajcarska. A gde su sada. Ocemo li i mi u nekoj buducnosti u srusenim podrumima pricati kako nam je nekada bio problem 15-to minutna posta poginulima. E, to nam bio najveci problem !!!!
[ Java Beograd @ 19.01.2025. 09:34 ] @
Citat:
whitie2004: Jedni misle da je situacija povoljna jer se vrsi pritisak na predsednika i SNS.

1. Pritisak na vlast treba i mora da se vrši. Pretnje svakojakom građanskom neposlušnošću. Zato i postoji opozicija.
2. Blokiranje ulica nije pritisak na vlast, nego iživljavanje nad narodom. Posebno kad se blokiraju vitalne i prometne gradske saobraćajnice. "Vlast" nije pogođena niti jednom jedinom blokadom.
3. Stajanje na ulici, ispred besnih vozača koji žele da prođu je opasno.
4. Studente pustiti da uče i polažu ispite i ne huškati ih da stoje na ulici i blokiraju saobraćaj.
5. Opozicioni program koji se svodi na blokadu mostova je veoma jalov.

[ dusanboss @ 19.01.2025. 09:51 ] @
I šta da rade sa tim indeksima? Da traže popust na sendvič? Ranije je bar index sendvič bio bogat. sad će da dobiju ove sns kifle.
Vide mnogi od njih da ovo više i ne liči na državu i da ni jedna institucija ne funkcioniše ni približno. Ne treba ti ne znam kakva pamet ili informisanost pa da ti bude jasno da sve ovo ide nepopravljivo u tri lepe.
Šta ti vredi i da imaš para u zemlji gde ne možeš da stvaraš porodicu.

Ne znam dal i će opozicija uspeti da otme i razhebe i ove proteste, ali svakako da daju sve od sebe. Vidim da se divljački potezi opozicije sa kojim studenti nemaju ništa pripisuju upravo njima. Znam koliko je sati kad vidim onu Mariniku kako se u prvim rodovima gura sa policijom i to uvek dupetom kako bi je kamera snimila lice. Kamera koja je uvek valjda slučajnu upravo na nju zumirana.
Studenti zatraže od poslanika da pokažu svoje protest i podršku time što će bojkotovati svoje radno mesto, a one naprave sra*e i upadnu u gradsku kuću. Sa kojim ciljem? Da stave zastavu sa krvavom rukom kako bi svakom gledaocu apsolutno bilo jasno da su oni studenti i normalni građani jedno te isto. Iste nasilne barabe koje eto hoće da dođu na vlast na silu jer ne mogu na izborima.
Istina je da dobar deo te nazovi opozicije bliži vučiću od velikog dela SNS-a
Naravno sad sam čekam da izađe Dinko pa da sve začini nekom pričom o odvajanju Vojvodine u koju naravno on ne veruje već možda nekih možda 5-6 likova u celoj Vojvodini ispred radnje po selima i to dok se ne rastrezne.
Al eto moćna hrvatska služba želi da oslabi Srbiju. Ne znam samo šta naša radi kad im ovi tako vršljaju kako hoće. U stvari znam. Zove studente na prijateljske razgovore i ubacuje im zastarele špijunske softvere koje niko neće da provali.

Razlika između Ribnikara i ovoga je ogromna. Za Ribnikar i Mladenovac većina ljudi nije mogla da uperi prstom u vlast i da ih smatra direktno odgovornim. Možda malo sistem ima veze kao i situacija u društvu za koju smo svi odgovorni. Ne možemo samo policiju da krivimo jer su ove budale došle do oružja. Koliko ljudi kod nas smatra da je potpuno normalno da "ode mali u streljanu da puca" ili da vojno lice u penziji ima arsenal kući. Većina ljudi koju ja znam pre ovih događaja smatrala je to normalno.

Nadstrešnica na sebi jasno i nedvosmisleno ima potpis državne korupcije, javašluka, lopovluka i opšte neodgovornosti za jedan deo stanovništva.
Da li će se nešto promeniti. Iskreno nisam optimista.
[ miki069 @ 19.01.2025. 10:58 ] @
Kakva god blokada bila, mora da se propuštaju:

1. vozila hitne pomoći,
2. vatrogasci,
3. vojna vozila,
4. policijska vozila i
5. vozila u kojima se vidi da je neko teško bolestan ili se porađa.
[ Java Beograd @ 19.01.2025. 11:25 ] @
Citat:
dusanboss:Nadstrešnica na sebi jasno i nedvosmisleno ima potpis državne korupcije, javašluka, lopovluka i opšte neodgovornosti za jedan deo stanovništva.

Naravno. Zato i protesti traju i traju.

[ bordzija @ 19.01.2025. 19:53 ] @
Citat:
Java Beograd:
Citat:
whitie2004: Jedni misle da je situacija povoljna jer se vrsi pritisak na predsednika i SNS.

1. Pritisak na vlast treba i mora da se vrši. Pretnje svakojakom građanskom neposlušnošću. Zato i postoji opozicija.
2. Blokiranje ulica nije pritisak na vlast, nego iživljavanje nad narodom. Posebno kad se blokiraju vitalne i prometne gradske saobraćajnice. "Vlast" nije pogođena niti jednom jedinom blokadom.
4. Studente pustiti da uče i polažu ispite i ne huškati ih da stoje na ulici i blokiraju saobraćaj.
5. Opozicioni program koji se svodi na blokadu mostova je veoma jalov

E pa tako je kako je, mladi su videli sveta, koriste internet, razmenjuju znanje i iskustva. Kod njih ne prolaze ove besmislice koje žvalavi prosipa sa malih ekrana. Debilana je iritantna! Ko ne može da se strpi 15 minuta taj ne treba da ima vozačku dozvolu jer će sutra da ubije bulo koga.

I ne znam što stalno misliš da neko upravlja sa studentima, mani se tog podaničkog mentaliteta. Studenti su odlučili, mladi će da reše sns lopove kako god okreneš.

Danas sam naišao na njih u popodnevnim časovima. Policija ih je super čuvala, pričekao sam dva puta po 10 minuta i pomerao se sa njima kako bi ušao u svoju ulicu.

A što se tiče blokade u podne pa kao nervoznom botovima to smeta? Gde ide taj na koji posao u podne? Na posao se ide od 8-10 najkasnije a ovi u 12 su obični mlatimudl.

I kreće masovni štrajk svega i svačega do slobode!
[ whitie2004 @ 19.01.2025. 20:16 ] @
Citat:

Tesko je naci neku definiciju gradjanske neposlusnosti, ali termin je nastao 50tih i 60tih godina proslog veka u Americi. Odnosi se na skretanje paznje gradjanima na neki problem u drustvu. Konkretno na predlog novog zakona koji bi nesto izmenio. Nije se tezilo da nekom na vlasti naneses stetu nego da zainteresujes sugradjane za neku svoju inicijativu. U medijski izolovanoj Srbiji to je glavni cilj ovih blokada. Mozes ti da budes tesko indoktriniran i na sav glas se boris protiv tih huligana, ali ... pre ili kasnije ostavices te svoje teorije i prici nekom studentu i popricati sa njime. Ne da izdiktiras svoje filosofije nego da saslusas ...

Citat:

Mnogo toga je opasno. Koristiti butan boce, uvesti struju u kucu, muvati zeninu sestru ... Necemo se valjda svega odreci. A i ne raditi nista je takodje opasno. Samo treptaj do onoga " treba nam 100.000 novih regruta pod hitno. Skupljaj po ulicama, vadi iz autobusa ". A to nije opasno nego jezivo! Bolje misliti na vreme.

Citat:

Da, bilo bi lepo kada bi penzioneri i slicni dokolicari to preuzeli na sebe. Ako im se ne svidja blokiranje saobracaja mogu izabrati sta njima odgovara. Agitovanje u samoposluzi, razgovor sa komsijama uz kaficu, neobavezni razgovori u cekaonici kod doktora .... Ali, treba odneti lek tetki, odgovoriti na netu, prosetati kuce.Nema se vremena. Duva neki vetar. I vratismo se na studente.

Citat:
5. Opozicioni program koji se svodi na blokadu mostova je veoma jalov.

Ti stvarno mislis da ovo organizuje opozicija. Ma daj. Samo su zloupotrebljeni kao i svi ostali. Evo ja ti garantujem da skupis celu skupstinu, i jedne i druge zajedno sa sve predsednikom, ne bi umeli da zamene gumu na skodi. Oni su bre na nivou nisko budzetnog realitija. Ovo organizuju profesionalci. Kompanije koje imaju visegodisnje iskustvo. Pokazali se na mnogim izborima, sarenim revolucijama, predratnim podkopavanjima suverenih drzava. Pitanje je samo ko ih placa i sta su dobili kao zeljeni ishod. Na njima je samo da to ispune uz najmanji utrosak resursa. Ne grese. Samo nisu dobili zadatak koji mozda mi prizeljkujemo.
[ Turmen @ 20.01.2025. 09:53 ] @
Ti koji "žure da prođu" u podne su isti oni koji upiru da voze Slavijom, Autokomandom, Mostarskom Petljom u sred špica pa posle pričaju kako "jE gUžVa u BeOgRaDu". Evo ja u petak, u sred špica od kancelarije na NBGu do Vidikovca stigao za 18min. Nisam išao "mainstream ulicama" nego alternativnim.

Postoje i druge ulice u Beogradu.

Određena grupa ljudi se bori za neki svoj cilj. U ovom slučaju jako bitan cilj koji "kači" sve nas (jer je svako od nas bez obzira na životnu dob, imovinsko stanje i stranačku pripadnost mogao da bude na toj železničkoj stanici i može sutra da se nađe na nekoj drugoj železničkoj stanici).

I ko se ne slaže - valjalo bi da poštuje. Eventualno okrene auto i potraži alternativni pravac.
[ Turmen @ 20.01.2025. 10:02 ] @
Citat:
whitie2004:
Ti stvarno mislis da ovo organizuje opozicija. Ma daj. Samo su zloupotrebljeni kao i svi ostali. Evo ja ti garantujem da skupis celu skupstinu, i jedne i druge zajedno sa sve predsednikom, ne bi umeli da zamene gumu na skodi. Oni su bre na nivou nisko budzetnog realitija. Ovo organizuju profesionalci. Kompanije koje imaju visegodisnje iskustvo. Pokazali se na mnogim izborima, sarenim revolucijama, predratnim podkopavanjima suverenih drzava. Pitanje je samo ko ih placa i sta su dobili kao zeljeni ishod. Na njima je samo da to ispune uz najmanji utrosak resursa. Ne grese. Samo nisu dobili zadatak koji mozda mi prizeljkujemo.

I ovo je apsolutno tačno. A i mi imamo opoziciju koja ne želi da dođe na vlast, nego im je ovako lepo (leže poslanička plata, tu je imunitet, odgovornost ravna nuli). Ja drugo objašnjenje nemam, da ti dobiješ ovoliko penala za 12god od strane vlasti i da svaki bez greške promašiš.

Onaj glupi Đuka Bizon više uradio protiv SNSa za mesec dana, nego opozicija za 12god, on progovori i izvuče 100 ljudi na ulicu

Apsolutno je da je ovo bolja organizacija, ali jbga - studenti imaju svoje zahteve koji moraju biti ispunjeni. Niko ne brani SNSu da ih ispuni. Niko nije branio nepomeniku da izađe i makar iz kurtoazije kaže "saučešće porodicama, žao nam je zbog Novog Sada, apelujem na institucije da rade svoj posao, daćemo sve od sebe da odgovorni budu procesuirani".

I da posle toga na protestima apeluje na "spuštanje tenzija" i slično.

Ne - rekao je da su studenti "strani plaćenici iz Hrvatske koji žele odcepljenje Vojvodine", da "nadstrešnica nije rekostruisana" i poručio "gazite ih slobodno".

A opozicija - sve te penale nije ni izvela

Nijedan opozicionar ne organizuje ovo - ako neko ima suprotna saznanja neka javi - jer ja onda želim da glasam za tu opoziciju
[ bordzija @ 20.01.2025. 10:59 ] @
Zašto vučić šalje svoje ubice i lopove na studente? Zašto se toliko protivi vladavini prava i slobodnom radu državnih institucija? Lakše je spletkariti i tračariti?
[ bordzija @ 20.01.2025. 11:14 ] @
Opozicija je pozicija. Kome to nije jasno posle 12 godina vladavine av zločina i kriminala jednostavno nema samosvest.
[ Java Beograd @ 20.01.2025. 11:34 ] @
Citat:
whitie2004: Mnogo toga je opasno ... Koristiti butan boce, muvati zeninu sestru ...

Iskusno! Deluje kao da si se opeko, ali ne na butan bocu!
[ Turmen @ 20.01.2025. 11:56 ] @
Muvati švalerkinu sestru je još opasnije.
[ dusanboss @ 20.01.2025. 15:20 ] @
Sinoć Dr. razčinjeni četničiki vojvoda Šešelj drobi nešto na Informeru. Verovatno nešto o tome kako je sve ovo delo Hrvata , a sledeće je da se sa hrvatskim plaćenicima (studentima i svima ko ih podržava) moramo obračunati kao sa Hrvatima 90-ih. Malo je spustio retoriku zadnjih godina, ali lako se on vrati na prvobitana podešavanja.

Ćale i keva gledaju upijaju svaku. Da sam slušao malo, iznervirao bih se. Da sam im rekao bilo šta svađali bi se. Keva im ja mislim veruje sve. Ćele kao ne. Zna on da su ovi lopovi, ali oni žuti su još gori. Što automatski znači da im veruje. Pošto upravo je to priča koju forsiraju i Vučić i "opozicija".
Tj, kako kapiram prave se dve verzije. Jedna za ove babe i sl. što im apsolutno sve veruju i vole ih. I druge za ljude koji donekle uviđaju da su loši, ali ako oni odu biće samo gore. Pogotovo što su ih ubedili da je jedina druga opcija žuti ološ.

Gledam ove iz opozicije, ovo od kad su protesti, koliko su prodani i raspadnuti. Samo što ne krenu da govore sa ekrana. "Šta je? Ne sviđa ti se Vučić? Ćeš mi da ti dođemo? Jel vidiš bre kakvi smo?!"
[ dejanet @ 20.01.2025. 16:02 ] @
Sheki nije nikakav vojvoda, vec bivsi komunista, ekstremni levicar i udbas.

Istorijski ekvivalent Shekiju je Hica - nacional socijalista, koji je u nekom paralelnom svemiru radio malo za Poljake malo za Engleze, ono ko da vise, a protiv Nemacke.

MIslim da ga je Vucko(njegov politicki sin) dovukao iz Haga(plativsi nasim glavama, parama i teritorijama) upravo za ovakve prilike, kada je frka za udbasku vlast.

[ ademare @ 20.01.2025. 16:23 ] @
Citat:
dusanboss:

Ćale i keva gledaju upijaju svaku. Da sam slušao malo, iznervirao bih se. Da sam im rekao bilo šta svađali bi se. Keva im ja mislim veruje sve. Ćele kao ne. Zna on da su ovi lopovi, ali oni žuti su još gori. Što automatski znači da im veruje. Pošto upravo je to priča koju forsiraju i Vučić i "opozicija".
Tj, kako kapiram prave se dve verzije. Jedna za ove babe i sl. što im apsolutno sve veruju i vole ih. I druge za ljude koji donekle uviđaju da su loši, ali ako oni odu biće samo gore. Pogotovo što su ih ubedili da je jedina druga opcija žuti ološ.

Ovo sto si opisao je tipicna prica koja vazi za 90 + % Penzionera !

Moji roditelji nisu izuzetak. Samo je obrnuto nego kod tebe, Matori ga voli vise nego mene, mama onako
[ bordzija @ 20.01.2025. 17:09 ] @
Stari ljudi su velike štetočine kako po sebe tako i okolinu. Bukvalno su kao deca, časkom naprave neko shranje, zapale kuću i slično :)
[ miki069 @ 20.01.2025. 17:14 ] @
https://www.kurir.rs/crna-hron...ovredjenih-u-pozaru-u-barajevu

Vlasnik je najverovatnije član SNS ili ih je dobro podmićivao.

Sad će matori ljudi još više da vole AvAv.
Pokazo im je kako to ide ubrzano.
[ bordzija @ 20.01.2025. 17:28 ] @
Gde su radikali branili srbe istih tamo više nema. Baš me interesije za koliko će istrebiti srbe u srbiji :)
[ kosmopolita @ 22.01.2025. 07:07 ] @
Citat:

Treba shvatiti da se sve ove akcije organizuju simultano sa obe strane. Za ljubav je potrebno dvoje.
Tako i ovde. Jedni misle da je situacija povoljna jer se vrsi pritisak na predsednika i SNS.
Drugi smatraju da mogu prihvatiti i trpeti taj pritisak - opet, situacija povoljna.
Obe strane su se slozila da im ova situacija odgovara i tu ne treba nista dirati ... za sada.

Piričao mi je jedan stariji čovek da je u jeku SFRJ socijalizma polaganje
ispita doživljavao kao slaganje nove svote novca na sve veću gomilu.
Znači da je diplomu, a ne znanje, doživljavao kao kapital a bio je komunista.
Postojala je i parola "uči da ne bi morao da radiš", što je slično.
Kada je krenuo kapitalizam jedna studenkinja je rekla kako, eto, mora
da uči i ulaže napor i trud da stekne diplomu a onda će se zaposliti kod
nekog "sumnjivog" biznismena. Do sada su ti "sumnjivi" biznismeni
postali "lopovi". Tako da neka takva studenkinja sada mora da ulaže
trud u učenja a onda će morati da se zaposli kod "lopova".

Znanje nije kapital nego je orudje koje se dobro plaća. Biznismeni nisu
lopovi nego vlasnici kapitala. To bi trebalo da važi i za biznismene koji
se bave politikom, ali bi sve bilo jednostavnije da biznismeni zaobidju
politiku. To je pogubna kombinacija. Pogotovo što ima puno alavih koji
su to bukvalno shvatili kao realnost i očekuju "svoj deo" ulaskom u politiku.
[ bordzija @ 22.01.2025. 07:58 ] @
Zavisi kako ljudi su imali izgrađeno znanje i moral koji se u kapitalizmu unovčavaju.
[ bordzija @ 22.01.2025. 11:47 ] @
Danas je dan žalosti u srbiji. Postala je uobičajena pojava. Svako malo država korupcijom i kriminalom pobije desetine građana.