[ BanovoBrdo1 @ 16.01.2025. 22:13 ] @
Ljudi pomagajte, ovo je alupex cev cini mi se zakacena na holender 3/4, kako ja da je skinem sa istog?

[ scoolptor @ 16.01.2025. 23:05 ] @
Nikako. Taj PPR T komad UN je navrnut na tu alupex kompresionu poluspojnicu prilikom izgradnje.

Eventualno, ako cev nije izdeformisana, mozes da je svuces sa dela poluspojnice.
[ BanovoBrdo1 @ 16.01.2025. 23:30 ] @
A sta kad kupim novu tu spojnicu samo nabijem cev stavim prsten i zasrafim holender? I cime da secem cev?
[ glackop @ 17.01.2025. 00:52 ] @
Ako hoces da izvuces aluplex cev sa spojnice prosto je prvo malo razmrdas levo desno da bi se malo opustila i samo izvuces,ako pa hoces da skines spojnicu samo ti trebaju dve rocangle sa kojima ces sa jednim da zadrzis T racvu a sa drugim lepo odvrnes spojnicu.Cev seces sa bonsekom ili testerastim nozem,ili sa makazama koje sluze za secenje plasticnih cevi.
[ BanovoBrdo1 @ 17.01.2025. 01:02 ] @
Ako je izvucem sa spojnice jel mogu posle na istu spojnicu da je vratim bez secenja? Plan mi je da ugradim ventil tu a imam lufta da je guram napred nazad
[ glackop @ 17.01.2025. 13:53 ] @
Naravno da mozes,a ako kratis crevo iz nekog razloga pre no sto ga navlacis na spjnicu nekim predmetom samo malo u celo razvrti rupu onako u blagom konusu dabi crevo moglo lakse da preskoci gumicu a da je ne ustipe,i to je to prosto da prostije ne moze da bude.
[ BanovoBrdo1 @ 17.01.2025. 14:43 ] @
vazi javljam kad uradim.
[ BanovoBrdo1 @ 19.01.2025. 08:02 ] @
Juce sam probao da sredim to i uspeo sam bez problema da svucem alupex cev sa spojnice, ali kad sam hteo da odvrnem spojnicu javio se problem. Prijatelj mi je pomogao i drzao je cevi sa obe ruke ali dzabe izgleda da je toliko zapeklo da se cevi krive nenormalno koliko jako pokusavam da ga odvrnem. Izgleda da cu morati da uzmem peglu da zamenim taj t komad.
[ glackop @ 19.01.2025. 19:24 ] @
Zato sam rekao da ce trebati ili dva odgovarajuca kljuca ili kleste,jer je ocekivano da se rukama ne moze zadrzati.