[ Nebojsa Milanovic @ 08.02.2025. 21:39 ] @
Druga velika vest danas, osim incidenta sa predsedničkim autom, je da se razmatra mogućnost da novi amabasador USA u Srbiji bude pravi, neki kažu veliki Srbin, Rod Blagojević.

ROD BLAGOJEVIĆ NOVI AMBASADOR AMERIKE U SRBIJI?

Detaljnije o njemu se može lako naći, ja bih samo konstatovao da bi to bio prvi put da je ambasador USA u Srbiji neko ko je za Srbiju, a ne protiv Srbije.
[ ademare @ 08.02.2025. 21:48 ] @
Covek je naravno Protiv Srbije !

1999. je pricao dok je bio Guverner drzave Ilionis , pre Robije da samo bombardovanje ne daje rezultate i da treba slati Kopnene trupe !

Uz takve prijatelje kome su potrebni Neprijatelji ?

https://n1info.rs/vesti/vucice...akva-vlast-takvi-i-prijatelji/

Blagojević je za vreme NATO bombardovanja bio u grupi demokrata koja je tražila pauziranje napada na Jugoslaviju, ali ne zbog naglo pobuđenog patriotizma, već jer je smatrao da je nedovoljno efikasno.

„Kad počinite sve te zločine, a brutalna ste osoba kakav je Milošević. On se neće predati. On će nas naterati da dođemo po njega. Ako je to slučaj, ukoliko ga srpski narod ne skine sa vlasti, a ne vidim naznake toga sad , malo je verovatno da će se to desiti osim ako tamo ne pošaljemo kopnene snage u punom kapacitetu“, izjavio je Rod Blagojević.
[ Nebojsa Milanovic @ 08.02.2025. 21:51 ] @
Ne poznajem ga previše i nemam takve podatke, a koliko se sećam prethodnih USA ambasadora, svi su bili izrazito na nacističkoj, antisrpskoj strani.

Po onome što ovlaš znam, ovaj čovek nije takav, šta si čuo loše o njemu?

Ako misliš na osudu od strane režima Obame i naknadno pomilovanje od strane Trampa, to ne smatram za negativno, ako znaš nešto negativno reci.
[ ademare @ 08.02.2025. 21:52 ] @
Dodao sam link i deo teksta o 1999.
[ Nebojsa Milanovic @ 08.02.2025. 21:55 ] @
Ihhh, čim vidim da je link sa N1, misliš li da ću to uopšte pročitati?

Pljuvačine me ne zanimaju, pitao sam za ozbiljne izvore i podatke.
[ Bora Sonar @ 08.02.2025. 22:56 ] @
Imaš na linku koji sledi ceo govor Roda Blagojevića iz 1999. godine, pa možeš sam da čuješ šta je pričao. Nema potrebe da čitaš tumačenje sa N1 ili bilo koga drugog.

https://www.c-span.org/program...ary-action-in-yugoslavia/92491
[ djoka_l @ 08.02.2025. 23:02 ] @
Ja sam pogledao taj klip i nisam čuo da je tražio da se šalju kopnene trupe.
Tražio je da se obustavi bombardovanje na tri dana i da se pokuša diplomatsko rešenje.

Takođe, on je bio u delagaciji koja je došla da pregovara o puštanju 3 američka vojnika koji us uhvaćeni na granici sa Makedonijom.

Nigde nisam našao da je bio zagovornik slanja trupa ili uopšte bombardovanja.

Ne kažem da nije rekao nešto u tom stilu, ali ja to nisam pronašao.
[ Nebojsa Milanovic @ 08.02.2025. 23:13 ] @
Citat:
Bora Sonar:Imaš na linku koji sledi ceo govor Roda Blagojevića iz 1999. godine

Tada je bila tolika hajka na Srbiju da je i bubašvaba iz mog podruma htela da nas bombarduje, a kamoli neko ko zastupa Ameriku i poslat je od strane ovog zločinca:

Da li imate neke novije podatke/dokumente o odnosu Roda Blagojevića i ponašanju prema nama?

[ Bora Sonar @ 08.02.2025. 23:21 ] @
Uporedio sam insert sa N1 i kompletni video. N1 je isekao završetak rečenice, gde Rod kaže "ali to nije cilj".
[ Nebojsa Milanovic @ 08.02.2025. 23:26 ] @
Ako želiš namerno da budeš prevaren onda gledaj N1, jer svaka reč im je u svrhu prevare, a ne običnog, čak ni trash informisanja, kakav je recimo b92.

Znam puno ljudi koji kao drogirani prate N1 i jedina zajednička osobina im je da blage veze nemaju sa svetom oko sebe.

[ Turmen @ 09.02.2025. 02:52 ] @
Citat:
Nebojsa Milanovic: Ako želiš namerno da budeš prevaren onda gledaj N1, jer svaka reč im je u svrhu prevare, a ne običnog, čak ni trash informisanja, kakav je recimo b92.

Znam puno ljudi koji kao drogirani prate N1 i jedina zajednička osobina im je da blage veze nemaju sa svetom oko sebe.

Bukvalno možeš da N1 zameniš bilo kojim medijem, objektivni mediji skoro da ne postoje. Ja lično domaće medije ne pratim već jače od 10god.
[ Bora Sonar @ 09.02.2025. 07:39 ] @
Insajder je najobjektivnija TV kod nas.
[ Nebojsa Milanovic @ 09.02.2025. 12:06 ] @
Na žalost, ovo je bila više želja nego vest:

https://www.b92.net/info/polit...ti-ambasador-sad-u-srbiji/vest

USA amabasador u Srbiji je po važnosti drugi, nekada i prvi čovek u zemlji, zato je jako važno ko je on, ispratćemo to.
[ ademare @ 09.02.2025. 14:40 ] @
"Politico" zna da pise svasta.

Rod je svakako jedan od kandidata. On demantuje zato sto jos nije odluceno.

Ima jos kandidata jedan takodje poreklom sa Ex Yu prostora, preziva se na ic. Nisam istrazivao ko je on . Mozda bude i neko treci ?