[ dachony @ 18.02.2025. 10:00 ] @
Pozdrav svima, Pokusao sam malo da potrazim na netu u zadnjih mesec dva, ali nesto ne pronalazim neku generalnu uzbunu u vezi visine racuna za struju. Malo mi je to cudno jer sad vec znam za dosta slucajeva u okolini gde su ljudi dobijali nenormalne racune za struju. Jedan od primera je kuca koja se godinama greje na inverter klimu gde je okviran racun u prethodne dve godine bio oko 15.000 din, a sad su za januar dobili oko 90.000 din. Moj deda koji zivi sam u stanu je dobijao struju oko 6-7.000 din, a za decembar je dobio 25.000, pa onda za januar 30.000. Stan 60 kvadrata, centralno grejanje-ne na struju, frizider, televizor i par sijalica. U Novom Sadu je stan. Komsija u istoj zgradi, prvi sprat, oko 70 kvadrata stan, dobio oko 45.000 struju. Znam jos bar 15-20 ovakvih slucajeva, ali nesto ne vidim da se bilo gde neko zali. Kako je kod vas po drugim gradovima ili u Novom Sadu isto? Mislim sve razumem i da je poskupela struja i da je zima i da se neko greje i dogreva na struju i da mozda nece da prizna da to radi, ali nekako mi je neverovatno da racuni odu sa 7 na 30 hiljada ili sa 15 na 90k. Negde mi je jasno i da su ili bas zajebali negde ili da su bas bezobrazni i da otimaju, samo me zanima kako vi hendlujete to? |