Samo jedan dan nakon što je Tramp izjavljivao da ga ne interesuju pregovori/razgovori sa Rusima, "da Putin laže", da "ih zasipa sr...." 🤯😂 i slične gluposti:
Taj susret se već smatra "istorijskim" i već ima brdo različitih reakcija iz kojih ću izdvojite dve:
Prva je moja ljubimica Kaja Kalas, drugi čovek Evrope a realno nesposobna da vodi ni stambenu zajednicu omanje zgrade, koja "sve zna" 😂, a naročito zna kako treba pregovarati sa Putinom:
Drugi je pregled teme od strane mladog Rumuna koji je doktor političkih nauka za sve EU klovnove koji sebe zovu političari:
[ Nemanja @ 09.08.2025. 22:32 ] @
Ako smo vec krenuli da postujemo Rumune
[ MajorFatal @ 09.08.2025. 22:43 ] @
Rešenje broj 3 - ništa, za sada .. veliki, teški i inertni sistemi se teško zaustavljaju kada se jednom pokrenu, koliko primirja i z4 planova su preskočili naši lokalni, dok situacija na terenu nije dojavila da su dosadili i Bogu i narodu.
Tako i ovde, tek prvi sastanak od mnogih, a sukob će se završiti kad dosade i sami sebi, za jedno oko godinu dana od danas, otprilike.
[ ademare @ 09.08.2025. 22:47 ] @
Tramp je nagovestio da ce biti "zamene teritorija" .
Tako da iako ni on nije hteo da prica o detaljima ocigledno su Vitkof i Putin o tome razgovarali bar o principu ako ne i o detaljima.
Najverovatnije za sada izgleda da ono sto pisem vec godinama, jer rat dugo traje a linije se sporo pomeraju i to se pomeraju tamo gde Rusiji treba najvise, ali i tamo gde joj ne treba uopste pa ce to pokusati da bude teritorija za razmenu.
Naime Rusija drzi relativno veliko parce Harkovske teritorije od granice Luganska do reke Oskol i preko nje gde se nalazi i sa 3 strane opkoljeni grad Kupjansk.
Osim toga Rusija drzi dve manje oblasti jednu u gradu Vovcansku i severno od njega i jednu pored , jos par manjih itd.
Takodje drzi i deo Sumske oblasti.
Ono sto Putina najvise zanima je naravno Donjeck, jer je Lugansk 99.99 % u Ruskim Rukama.
Verovatno bi Putin pristao da ove delove Harkovske i Sumske oblasti zameni za ostatak Donjecka, a delovi Zaporozja i Hersona koji su pod kontrolom Ukrajine i ostanu tako.
To je neki teritorijalni minimum ispod koga ne bi pristao na kraj.
A Zelenski moze da kmeci koliko hoce , njega najvise brine ne Ukrajina, jer nije Ukrajinac, vec da moze doci do kraja rata pa da izgubi izbore pa da najverovatnije ide i na robiju za sve sto je ucinio za Ukrajinu !
Gubitnici nikada ne dobijaju izbore.
[ Nemanja @ 10.08.2025. 08:17 ] @
Pitanje je hoce li doci do susreta, EU i Zelenski su se rastrcali, ne iskljucuje se mogucnost nekog teroristickog cina koji bi sprecio sastatnak.
[ Nemanja @ 10.08.2025. 08:20 ] @
Citat:
ademare:
A Zelenski moze da kmeci koliko hoce , njega najvise brine ne Ukrajina, jer nije Ukrajinac, vec da moze doci do kraja rata pa da izgubi izbore pa da najverovatnije ide i na robiju za sve sto je ucinio za Ukrajinu !
Gubitnici nikada ne dobijaju izbore.
To je scenario koji se odigao nakon sto je Milosevic izgubio Kosovo. Putin racuna na to, da nece ostvariti svoje ciljeve ovim dogovorom, ali da ce pristanak sa ukrajinske strane izazvati takve posledice da ce dobiti sta zeli.
Jedini Ukrajinac u vrhu vlasti trenutno je Budanov, sef obavestajne sluzbe, mada je on amerikanizovan. Ostali, na celu sa Jermakom su "*stein"-ovi, sto bi Emil rekao.
[Ovu poruku je menjao Nemanja dana 10.08.2025. u 09:31 GMT+1]
[ Nebojsa Milanovic @ 10.08.2025. 12:05 ] @
@Nemanja, pogledao sam malo tog lika koga već nekoliko puta kačiš i u principu priča dobro, ali je užasno smoran.
Ako želiš da neko pogleda klip koji si okačio u par rečenica napiši siže tog klipa, ili još bolje, prepričaj ga kao što ja često radim, a klip stavim samo kao dokaz onoga šta sam napisao.
To važi za sve, kada okačite bez komentara i bez sižea, niko neće gledati klip u trajanju od 20 minuta i tražiti poentu koju ste hteli da kažete.
[ @ 10.08.2025. 12:12 ] @
Kada se sve sabere i oduzme ovaj pokušaj prekida rata mi liči na Rusko "kijanje vola za pola kile mesa".
Je su li oterali NATO sa granica, nisu.
Hoće li Putin moći da proglasi pobedu, hoće, kao onomad Milošević.
Je li Rusija nešto napredovala, nije, kao i svaka zemlja posle rata.
Ukrajina je definitivno toliko postala anti Ruska da je to politička katastrofa za Rusiju.
Hoće li Rusija uspeti da smeni vladu i Zelenskog, skoro da je nebitno. Posle ovog rata tamo niko normalan neće biti pro Ruski orijentisan.
Hoće li Rusi uspeti da se oporave od ovog rata, hoće, ali za 20-30 godina.
Hoće li Rusija i EU normalizovati odnose, možda isto za 20-30 godina.
I ko je pobednik u ovom ratu, Tramp a Putin će biti "faktor stabilnosti i mira".
E sad je glavno pitanje kako će Ruski "oligarsi" reagovati na ovo.
A EU će možda sačekati da prodje Trampov mandat ili mandati a ne bi me čudilo ba i sam Tramp promeni politiku prema EU i opet se približi normalnim odnosima.
PS
A ovo Usrulja, fašisti, nacisti i tsl. smanji malo doživljaj.
[ Nebojsa Milanovic @ 10.08.2025. 12:32 ] @
Da ne citiram sve:
Citat:
test1234 : Kada se sve sabere i oduzme ovaj pokušaj prekida rata mi liči na Rusko "kijanje vola za pola kile mesa".
Je su li oterali NATO sa granica, nisu.
Sačekaj da se i ovaj i možda XXX sastanaka posle njega završe, pa onda maštaj te gluposti.
Niko normalan ne veruje da će se sve vratiti na staro. Ako ti veruješ, što je legitimno, sačekaj da se sve završi pa onda tako nešto konstatuj.
[ miki069 @ 10.08.2025. 12:34 ] @
Mislim da Putler ne sme da napusti Rusiju.
Odmah ide u Ševeningen.
[ Nebojsa Milanovic @ 10.08.2025. 12:52 ] @
Nemanja, osim da prepričaš svaki klip koji okačiš, pojasni i ovo:
Citat:
Nemanja:To je scenario koji se odigao nakon sto je Milosevic izgubio Kosovo. Putin racuna na to, da nece ostvariti svoje ciljeve ovim dogovorom, ali da ce pristanak sa ukrajinske strane izazvati takve posledice da ce dobiti sta zeli.
Jedini Ukrajinac u vrhu vlasti trenutno je Budanov, sef obavestajne sluzbe, mada je on amerikanizovan. Ostali, na celu sa Jermakom su "*stein"-ovi, sto bi Emil rekao.
Koji scenario za Kosovo, kako se Kosovo može porediti sa Ukrajinom, kakve veze imaju Srbi i Rusi, osim što ih zapad često jednako mrzi, itd.
Dalje, kako misliš da čitaoci ovde znaju ko je Jermak, Budanov, Emil, itd?!?
Ljudi budite jasniji kada želite nešto da kažete, često se dešava da neko želi nešto ispravno da kaže ali to ne objasni ili dovoljno ili uopšte, i onda kao da ništa nije rekao.
[ @ 10.08.2025. 12:59 ] @
@Nebojša
Naravno, zato sam napisao sada a ne posle.
[ Nebojsa Milanovic @ 10.08.2025. 13:07 ] @
@test1234 šta sada, opet nisi jasan?
Da li neko veruje da će se sada na ovom sastanku "rešiti sudbina Ukrajine"?
USA izvori kažu da je "Putin tražio ovaj sastanak" što je moguće, ali ja a i mnogi drugi verujemo da će na njemu Tramp doživeti hladan tuš.
Da li neko veruje suprotno, da će ovde "Putin kapitulirati" i da će bilo Tramp, bilo naci-Ukri, bilo EU, nakon ovoga moći proglasiti pobedu?
[ @ 10.08.2025. 13:19 ] @
Dobro videćemo.
Evo jedan veoma, veoma interesantan članak koji se tek na kraju bavi ovom temom ali baš ga vredi pročitati u celosti.
Jermak je desna ruka 2. covek Ukrajine isto Jesa kao i Zelenski.
Budanov je sef GUR - Ukrajinske vojne obavestajne sluzbe. Najveci broj Zlocina Ukrajine on je smislio i njegovi ljudi odradili !
Ono sto najmanje treba ocekivati je da Eu primi Ukrajinu, pocne da uliva Eure bez kraja u korupcijsku rupu bez dna i slicne bajke koje zaludjuje tamosnji narod !
Nisam jedini koji misli da je Gruzijski Scenario najverovatniji ! Za Ukrajinu !
Pustanje niz vodu Ukrajine da se snalazi kako zna i ume !
Bajka o "gubitku Kavkaza" za Rusiju je bas to Bajka !
Gruzija je vec vracena u sferu uticaja, Azerbejdzan ponovo postaje Ruski sluga cim se rat u Ukrajini zavrsi !
Šta dobro videćemo, hoćeš li izneti svoj stav isto tako kao što sam ja izneo svoj?! Čemu rebusi?
Dalje, pročitao sam ovaj članak i šta on govori a da to već ne znamo?
EU NIKAD neće primiti Srbiju, to je valjda i pacovima jasno.
[ Nemanja @ 10.08.2025. 13:31 ] @
Prvobitno sam mislio da je ovaj sastanak pristanak Rusije da prestane sa svojim zahtevima, ali kako se klupko vise odmotava i kako EU pekinenezeri sve vise laju, vidim da ce samo odrzavanje sastanka smrknuti celu evropsku garnituru, i samo zato vredi da se odrzi. Sto se tice Ukrajine, verovatno nista posebno nece biti reseno, ali bilo bi interesantno ukoliko Tramp bude posmatrao Ukrajinu kao krivca sto nije prihvacen dogovor, iskljucenje Starlinks i obavestajnih satelita bi u roku od dva meseca doveo do kraja rata, kao sto je i trebalo biti na pocetku.
[ Nebojsa Milanovic @ 10.08.2025. 13:35 ] @
Citat:
Nemanja: Prvobitno sam mislio da je ovaj sastanak pristanak Rusije da prestane sa svojim zahtevima
Otkud ti uopšte ideja za ovo?
Na osnovu čega si to pomislio, živo me zanima?
[ Nemanja @ 10.08.2025. 14:14 ] @
Na osnovu javno raspolozivih informacija, kao i vecina ostalih posmatraca, ne verujem da ovde neko ima insajderske obavestajne informacije. Zatim na osnovu Trampovog profila, da je njemu bolje ne ulaziti u ego i ici na njegovu losu stranu, jer onda moze odgovoriti i bez obzira na americke interese. Ovde je bilo prisutno da ako Putin ne moze obecati nesto sto ne moze ispuniti, onda bolje da se i ne sastaju. Ali ko zna koliko je ovo islo unazad, tako da je sam tok sastanka verovatno vec 80% dogovoren od strane nizih vladinih sluzbenika. Tako da ako Tramp ne sme prekinuti vojne isporuke Ukrajini, tj Evropi jer je obecao vojno-industrijskom kompleksu, moze ukinuti obavestajnu i kontra-obavestajnu podrsku cime bi ta oprema vredna milijarde bila na raspologanju Rusima da vezbaju gadjanje kao u igrici. I vuk sit i ovce na broju.
[ Nebojsa Milanovic @ 10.08.2025. 14:18 ] @
Pojasni šta tačno misliš da će se desiti na sastanku, isto kao što sam i ja izneo svoje mišljenje.
Važi i za druge, ova tema služi da iznesemo svoja predviđanja rezultata ovog iznenadnog sastanka i njegove posledice.
Lično mislim da rezultat ovog sastanka nije previše dogovoren jer naprosto nije bilo vremena za to, pa bukvalno do juče je Tramp izjavljivao da ga ne zanimaju razgovori sa Rusima, da ga Putin laže i slično, u prvom postu sam precizirao.
[ Nemanja @ 10.08.2025. 14:24 ] @
Citat:
ademare:
Jermak je desna ruka 2. covek Ukrajine isto Jesa kao i Zelenski.
Jermenija ce ionako da nestane !
Hvala na pojasnjenju za kolege forumase. U vezi Jermaka, on je "handler" Zelenskog i kao takav, verovatno prvi covek u Ukrajini.
Da, sto se tice Azerbejdzana, bilo bi steta kada je vec ruska industrija u vojnom raspolozenju, da se to ne iskoristi, cim malo zahladni u Ukrajini. Verovatno Gruzijski scenario.
Neko je ovde pominjao Cecene. Niko od komandanata ruskih jedinica ne zeli Cecene u svojim jedinicama niti da saradjuje sa njihovim jedinicama.
Jedan video na tu temu:
Najbolje sto bi Rusija mogla da ucini je da ih pusti, ustedela bi ogroman novac, a oni bi se vratili plemenskim ubijanjima oko jedne koze.
[ Nemanja @ 10.08.2025. 14:33 ] @
Citat:
Nebojsa Milanovic: Pojasni šta tačno misliš da će se desiti na sastanku, isto kao što sam i ja izneo svoje mišljenje.
Poenta mog posta je da nije vazno sta ce se desiti, posto je ovoliko panika u redovima podanickih zemalja zbog samog sastanka - tako da sta se jos dogovori, bice plus, a verovatno je nesto i spremljeno. Witkof je nesto komentarisao da nije dobro razumeo Putina, ali pitanje je da li je toliko zeleo da dogovori sastanak da se malo igrao gluvih telefona ili pokriva nekog od njih dvojice. Kada smo kod Zelenskog, Jermaka, Witkof pripada istima, tako da moze biti tu mesta za razlicita tumacanje. Inace, Witkoff nije specijalni izlasanik za Rusiju, vec za Bliski Istok - u sporu izmedju Palestinaca i Jevreja, nepristasni sudija Jevrej :)
[ Nebojsa Milanovic @ 10.08.2025. 18:00 ] @
Nije bilo nikakve sumnje da će englezi, inspiratori i rukovodioci ovog rata, sve svoje podanike okupiti za dogovor pred ovaj sastanak:
Šta god se Trump i Putler dogovore bez Zelenskog mogu da okače mačku o rep. Najverovatnije se ništa neće ni dogovoriti jer Putler hoće i teritorije koje nije u stanju da osvoji.
[ Nebojsa Milanovic @ 10.08.2025. 18:35 ] @
Ma pametan si ti kao 'čelica, znamo to 😂😂
Zašto ovo ne može da preraste u zamrznuti sukob mladi rumun objašnjava bolje od mene:
[ miki069 @ 10.08.2025. 18:48 ] @
Putler hoće teritorije. Ako nije uspeo da ih osvoji za 3.5 godina, neće ni za 35. Zelenski te teritorije ne da. Tako da od mira nema ništa.
[ Nemanja @ 10.08.2025. 18:50 ] @
Nije poenta u miru, vec u izgovoru Trampu da otkaci Ukrajinu. U tom slucaju ce mir doci za dva meseca.
[ Java Beograd @ 11.08.2025. 07:06 ] @
Moja analiza i predikcija rezultata sastanka, tj. pregovora Putin - Tramp
1. Krim neće ni biti predmet pregovora.
2. Rusija se nikako neće odreći teritorije koju je zaposela. To se ne radi. Dokle je stigla - toliko je njeno.
Štaviše, u Donjecku i Lugansku su sprovedeni referendumi, izglasano je pripajanje Ruskoj Federaciji. Završena priča. Kraj. Nema nazad.
3. Rusi ne očekuju međunarodno priznanje tih granica, zabole ih ona stvar.
To Ukrajini daje mogućnost da te teritorije ne preda, ne potpiše da ih se odriče, pa tako, ustavno-pravno, de jure, Zelenski ne potpisuje kapitulaciju i predaju teritorija.
Ukrajina, sa svog pravnog stanovišta ostaje celovita, sa nekim "privremeno okupiranim teritorijama".
4. Ukidaju se neke sankcije, najvažnije za Ruse. Ne sve. Možda je to trgovina naftom, gasom, đubrivima... Povratak u SWIFT, možda odmrzavanje svojih sredstava i tako još ponešto.
5. Ukrajina trajno NE postaje Nato država, ali ima pravo da svoju spoljnu politiku okrene ka Evropi, Evro-Atlanskim integracijama, ka nekim oblicima saradnje kao što je "Partnerstvo za mir" ili nešto slično.
Verovatno će biti neka klauzula oko (ne)razmeštanja ovog ili onog oružja na teritoriji Ukrajine.
6. Obnovu Ukrajine preuzimaju na sebe Amerikanci, i eto, videćemo podguzne EU mušice koje niko nije zvao na sastanak, ako uspeju da dobiju mrvice sa stola kad gozba završi.
Pod obnovom se podrazumeva, verovatno, izgradnja infrastrukture, obnova industrijskih kapaciteta, upravljanje rudnicima / drugim resursima.
Čemu se mi nadamo?
Nama je samo bitno da se dalja kupovina gasa i nafte od Rusa ne smatra kao aktivnost kontra EU/USA/UK politike.
[ Java Beograd @ 11.08.2025. 07:20 ] @
Evo malo citata iz EU medija, i nekoliko komentara čitalaca
[ Nebojsa Milanovic @ 12.08.2025. 11:57 ] @
Klip koji pokazuje kontrast u tome šta priča vođa nacista Merc - a kakva je realnost:
[ Java Beograd @ 14.08.2025. 11:02 ] @
[ Nemanja @ 14.08.2025. 21:45 ] @
Brajan Berletic, geopoliticki komentator i njegov komentar, so kojim se delom slazem :
Brajan Berletić:
„Potpredsednik SAD Dž. D. Vens ponovo izvodi predstave „SAD i Evropa su podeljene“ + „SAD žele da izađu iz Ukrajine“
1. ovo je uopšte AMERIČKI RAT (koji je i sam Tramp pomogao da se ubrza) - i SAD kontrolišu više rukovodstvo Evrope bez obzira na to koju predstavu izvode, pokušavajući da ubede javnost u suprotno;
2. SAD su javno izjavile potrebu za sprovođenjem podele rada i strateškog redosleda i ovo je narativ koji im je potreban da bi ga prodali različitoj ciljnoj publici i u SAD i širom Evrope;
3. Dž. D. Vens je čak i pre nego što je postao potpredsednik više puta govorio da SAD treba da se fokusiraju na rat sa Kinom (što je centralna tema u svim političkim dokumentima koje Trampova administracija sada doslovno sprovodi) - i da Evropa treba da „istupi“ umesto Amerike dok se ona ne vrati u snazi;
Nikada nije iskreno govorio o stvarnom okončanju rata;
4. Rat u Ukrajini - ako bi SAD zaista želele da izađu - završio bi se preko noći - SAD bi povukle CIA iz Ukrajine, njene komandujuće generale od Nemačke i sve njene materijalne podrške, a Ukrajina bi se potpuno srušila.
Činjenica da se NIŠTA od ovoga ne dešava je najjasniji dokaz da su namere SAD da okončaju sukob ili da se „odmaknu“ od njega fikcija i da samo sprovode svoju strategiju „podele rada“, kao što su više puta rekle da će;
5. Evropa ne dobija ništa nastavkom američkog posredničkog rata sa Rusijom - otvoreno uništava evropsku ekonomiju - ekonomiju koja je imala velike koristi od mira i saradnje sa Rusijom pre američkog svrgavanja Ukrajine 2014. godine i naknadne eskalacije koja se dogodila;
Konačno...
Oni koji haluciniraju „raskol SAD i Evrope“ još uvek nisu objasnili zašto bi Evropa nastavila ovaj rat koji su same SAD započele i od kog samo američka hegemonija ima koristi.
Takođe nisu uzeli u obzir direktivu američkog ministra odbrane Pita Hegseta iz februara ove godine kojom se zahteva od Evrope da „pojača“ i „udvostruči pritisak“ na Ukrajinu (ne da okonča rat) dok se SAD okreću Kini i poslušnosti Evrope u njenom sprovođenju čak i dok glume. neka vrsta „otcepljenja“ od SAD.
Očigledno objašnjenje je da je narativ o pljuvanju potreban samo da bi se evropskoj javnosti prodalo kontinuirano i inače samodestruktivno ulaganje Evrope u Ukrajinu - posebno Evropljanima koji ne vole sadašnju Trampovu administraciju.
Uprkos tome koliko je ova igra elementarna i očigledna, zbog pustih želja i očajničke želje mnogih da veruju da se ovaj rat bliži kraju, a takođe i dubokih, veštačkih podela koje je stvorila zapadna politika „levo/desno“, ljudi u ogromnoj meri veruju u to - uprkos serijskim izdajama u poslednjih nekoliko meseci od strane same Trampove administracije, što pokazuje neprekinuti kontinuitet agende od Bajdenove administracije.
Preveo sam pomocu Google Translate, pa ako nesto zvuci neprirodno, do prevoda.
[ Nemanja @ 14.08.2025. 21:52 ] @
Ono sto je prevideo u prethodnom komentaru je Trampova zelja da bude u svemu naj - ukoliko je Obama dobio nagradu za mir, mora i on.
Tako je resio konflikt izmedju Tajlanda i Kambodze - pregovori su vodjeni unutar ASEAN-a, glavni posrednik je bila Malezija - Tramp okoncao rat;
Jermenija - Azerbejdzan - Pasinjan je kapitulirao jos pre dve godine, Tramp dovodi sporazum i okoncava rat;
E izmedju Indije i Pakistana je mozda i posredovao
Tako sada zeli da okonca rat izmedju samoga sebe i Rusije i bude mirotvorac.
[ ademare @ 14.08.2025. 22:16 ] @
Davno jos u onim velikim zakljucanim temama sam pisao o redosledu Gubitnika ovog rata. Redosled dobitnika je naravno suprotan dok bi mir preokrenuo pozicije !
Redosled Gubitnika :
1. Ukrajina
2. EU
3. Rusija
4. USA
Znaci dok rat traje USa je najveci dobitnik dok bi mir preokrenuo stvari, mozda ne potpuno ali bi Ukrajina sa mesta Najveceg gubitnika, da je pristala na vreme na mir postala Najveci Dobitnik kada se sve zajedno pogleda sta se zbivalo u 3.5 godine rata.
Sad da li je sve gluma i dogovor to iako ima neke logike kada se sagleda kao sto ovaj Analiticar pise, vrlo je MALO verovatno da se radi o tome !
To bi znacilo da Tramp i njegova ekipa Vens, onaj debilni ministar odbrane i ostali predstavljaju grupu Nenadmasnih Genijalaca, koji su Nemadmasno Uigrani , jer sve obavljaju u realnom vremenu ! Holivudski glumci profesionalci, jednu scenu mogu da snime i 5 puta, ovde nema ponavljanja sve ide u realnom vremenu Bez Greske ?
Takodje to znaci da sa druge Strane Atlantika, imamo Istu takvu grupu Nenadmasnih Genijalnih glumaca koji su Nenadmasno Uigrani ?
Meni obe ove grupe najvise realno lice ne dve grupe IDIOTA koji nemaju pojma sa zivotom , nego da se radi o Nenadmasnim Genijalcima i iluzionistima koji varaju celu planetu jos dok je na celu tima bio Izlapeli Bajden koji nije znao ni ko je ?
Tramp cesto nije daleko od njega ! Izgubi se pa trala la la jednu pricu prica po 100 puta sto je ozbiljan znak Demencije !
[ Nemanja @ 15.08.2025. 10:28 ] @
Evo i Palki (FirstPost) prica o Trampu i Nobelovoj nagradi za mir, pocinje od 35 minuta.
[ Nemanja @ 15.08.2025. 11:16 ] @
Meanwhile in Alaska
[ Nemanja @ 15.08.2025. 20:27 ] @
Mislim da su SAD maestralno navukle Ruse i da su daleko najbolje prosli, kada bi inace Evropa kupovala gas od njih, ili njihovu gvozdjuriju za milijarde dolara.
Indijci i Kinezi su male mace za njih.
[ Nebojsa Milanovic @ 15.08.2025. 22:52 ] @
Molim bez (namerno glupog) offtopica, već ima brdo materijala koji pokazuje da je ovo istorijski događaj:
During the meeting with President Trump in Alaska, President Vladimir Putin took historical documents with him, including maps, that prove the 'artificial nature' of Ukraine – and fully spent at least 15 minutes explaining this to Trump, until one of Trump's delegation stepped in and asked about Ukraine's energy infrastructure
[ Nebojsa Milanovic @ 16.08.2025. 13:26 ] @
Dok se Usrulja@Co oporave od šoka i izdaju "priopćenje", za sada su mi najzanimljiviji ustaški mediji, a naročito komentari 😂
Putler traži i neosvojene teritorije.
Ukrajinci to ne daju.
Bez opšte mobilizacije u Rusiji neće osvojiti teritorije.
Primarni cilj Putlera su teritorije.
[ Java Beograd @ 17.08.2025. 13:02 ] @
Citat:
miki069: I šta se dogovoriše? Ništa.
Putler traži i neosvojene teritorije.
Ukrajinci to ne daju.
Ne znam da li si primetio da Ukrajince niko ništa nije ni pitao.
Tačno je da su izjave suvoparne, opšte, okvirne, tra-la-la ...
Ipak, biče da su dogovorili - skoro sve. Ali ništa od dogovorenog nisu obznanili.
[ ademare @ 17.08.2025. 14:54 ] @
Sutra Zelenski ide u Washington, verovatno ide jos neko od EU , da li ce ici Makron , Stramer jos se ne znaju svi detalji !
Sastanak je ideja da se Zalenski nagovori da prihvati dogovor !
A dogovor sam objavio na forumu odavno dok jos i oni sto su pregovarali nisu znali da li ce dogovora biti !
Osnovno je da Putin odustane od Hersona i Zaporozja, van linije fronta !
Zamena terotrija, delovi Harkova i Sumija za Donjeck ceo ! Znaci 9.000 kilometara kvadratnih sa 4-5 vaznih gradova.
Prava Ruske crkve i Ruski jezik.
Garancije za Ukrajinu koje trazi Van NATO-a i Ukrajina van NATO-a !
To oko Garancija je verovatno ono sto je Tramp izjavio da tu jos nema dogovora , ali videcemo.
[ Nebojsa Milanovic @ 17.08.2025. 15:09 ] @
Pojasni bolje, onako kako ja prosto vidim - 4 oblasti gde su rusi koji su se na referendumu izrazili protiv nacista se pripaja Rusiji, posebno što je to već u ruskom ustavu.
Mislim da niko osim Zelenskog (ali samo retorički) i ne pomišlja da će to ići van Rusije, ali ono što vidim kao puno veći problem je denacifikacija i demilitarizacija cele bivše Ukrajine.
Bukvalno jedan kvadratni metar da ostane u rukama nacista - tu će biti instalirana ofanzivna raketa na Rusiju i to rusi ne smeju da dozvole. Pitanje je da li će u tome uspeti.
[ ademare @ 17.08.2025. 15:42 ] @
Po mom misljenju Putin je realno davno digao ruke od Hersona jos kada je Ruska armija napustila sam Grad bez ispaljenog metka 2022. godine !
Tada je na Televiziji gostovao AV i izjavio da u Hersonu ocekuje novi "Staljingrad" ? Hteo je da kaze borbe do kraja za svaku kucu za svaku zgradu !
Ruska armija se povukla posle 2 dana od tog gostovanja a da nije ispalila ni metak !
Taj front je Mrtav od 2022. godine za Ruse jer nije lako preci Dnjepar ! Ukrajinci su to ucinili drzali delove nekog sela dosta dugo, izgubili silnu vojsku i na kraju pobegli na "svoju" obalu.
Front Zaporozje je takodje mrtav godinama ! Poslednji veliki sukobi su bili Neuspela Ukrajnska ofanziva 2023. Posle je polako Rusija vratila tih 5-6 sela i ove godine zauzela jos 1.
Front u Donjecku je aktivan svo vreme 365 dana godisnje.
Iz toga se mogu videti Prioriteti Rusije !
Posle 3.5 godine kraj rata bez dogovora, znaci samo kraj rata preko borbi na frontu nije ni na vidiku !
Ovim tempom za tih 9.000 kilometara kvadratnih Donjecka Rusiji treba bar 1.5 godina ?
Ovako sa dogovorom moze da proglasi pobedu odmah. I svi ce u Rusiji to prihvatiti kao pobedu.
Osim onoga sto sam napisao u proslom postu zahtev je opste priznanje Krima kao dela Rusije od strane svih drzava sveta.
Kao i odmah delimicno ukidanje sankcija.
Zelenski ako izbori budu slobodni sigurno ih gubi jer on pobednik nije. Moze jedino da bude diktator ?
Rusija je svakako pobednik, ali ne moze da dobije bas sve. Jer i snaga Rusije trenutna ima limite koji se vide u ovom ratu. I koliko je sama Rusija spremna da ide a to nije mnogo cim je angazovano malo vojske dok Ukrajina ima Opstu mobilizaciju godinama !
Da Rusija zeli da zalozi sve i ona bi odavno objavila Milionsku mobilizaciju , koje nema i nece je ni biti !
Bez toga na frontu ne moze da ostvari potpunu pobedu osim ovo davljenje koje traje godinama bez kraja i konca.
[ Nebojsa Milanovic @ 17.08.2025. 15:56 ] @
Citat:
ademare: Rusija je svakako pobednik, ali ne moze da dobije bas sve.
Ne znam šta zoveš, i ti i mnogi drugi, to "sve"?!?
5 oblasti koje su u ruskom ustavu PLUS demilitarizacija i denacifikacija cele bivše Ukrajine je po meni ruski minimum.
A šta je to "sve", to niko nije definisao?
[ ademare @ 17.08.2025. 16:12 ] @
Upravo mislimo na isto samo ti koristis rec minimum a ja maksimum ili sve ciljeve.
Mislim da je bolje odmah ostvariti delimicne ciljeve, nego beskrajno ratovati za sve ciljeve.
Ukrajina kao drzava se nikada nece oporaviti ! I zapad ce je pustiti niz vodu kao Gruziju .
[ Nebojsa Milanovic @ 17.08.2025. 16:27 ] @
Naravno da će bivša Ukrajina biti puštena niz vodu, ali na koje delimične ciljeve ti misliš?!
Šta će to Putin da prihvati, a šta da odbije i kako misliš da će izaći na oči ruskom narodu nakon toga?
[ ademare @ 17.08.2025. 18:45 ] @
Putin je odredio ciljeve i javno ih je saopstio kada je u obracanju javnosti objavio da je pocela SVO.
Tako da ako je postigao dogovor sa Trampom, a izgleda da jeste oko vecine pitanja, i ako je Putin zadovoljan sa delimicnim ostvarivanjem ciljeva koje je sam osmislio, valjda je i zadovoljan sa tim i zna kako ce i sta dalje ?
Ne vidim drugi razlog da Tramp zove Zelenskog u ponedeljak-sutra u Wasington ako nije postignut neki dogovor na Aljasci.
Ako nisu postigli dogovor onda i nema potrebe o ovome pricati, sve ide po starom.
Ako su postigli dogovor Zelenski moze da odbije pa se opet rat nastavlja.
[ Nebojsa Milanovic @ 17.08.2025. 18:54 ] @
Lično uopšte ne mislim da je postgnut bilo kakav smisleniji dogovor na Aljasci.
Na Aljasci je Tramp po prvi put saslušao Putina i ovaj mu je preneo šta će se desiti ako nacisti ubrzo ne kapituliraju.
Zato Tramp već odmah sutra saziva sastanak sa kim god bude mogao, da im prenese da je vrag odneo šalu (čega prvi on nije bio svestan) i da što pre treba da iznađu neku formu kapitulacije koju će uviti u nekakvu oblandu i predstaviti javnosti, jer svakim danom po njih će biti samo sve gore.
Gde ti u tome vidiš znake da će Rusija u nečemu da popusti? Vidi li neko te znake?
Lično mislim da Rusije neće i ne sme da popusti iz mnogo razloga, jedan od njih je što Putin, ako bi potpisao bilo šta ispod ovoga što sam gore naveo, imao bi teških problema najpre u Rusiji, a onda i puno šire, naravno i u bivšoj Ukrajini.
[ ademare @ 17.08.2025. 19:39 ] @
Svakako da je sasvim moguc i takav scenario.
Nijedna se mogucnost ne moze odbaciti, dok ne budemo imali vise informacija.
[ Nemanja @ 17.08.2025. 22:56 ] @
Zelenski ne sme sam da ide kod Trampa, ide zajedno sa 6 drugara iz EU plus jednim iz NATO-a.
Znaci nece se nista dogovoriti, EU je jedina nada za opstanak rat ili percipiran rat protiv Rusije.
[ Nebojsa Milanovic @ 17.08.2025. 23:51 ] @
Svi nacisti idu u čoporu da vrše pritisak na Trampa, da im što blaže kaže ono što želi da im kaže.
To naravno neće promeniti ni to šta će im Tramp reći, a ni ono šta će se dogoditi ako se to ignoriše, tako da je dobro što idu svi, da svi lično čuju to što treba da čuju, a naravno da svi to već znaju.
[ Java Beograd @ 18.08.2025. 07:09 ] @
Citat:
Java Beograd:
Moja analiza i predikcija rezultata sastanka, tj. pregovora Putin - Tramp
1. Krim neće ni biti predmet pregovora.
2. Rusija se nikako neće odreći teritorije koju je zaposela. To se ne radi. Dokle je stigla - toliko je njeno.
Štaviše, u Donjecku i Lugansku su sprovedeni referendumi, izglasano je pripajanje Ruskoj Federaciji. Završena priča. Kraj. Nema nazad.
3. Rusi ne očekuju međunarodno priznanje tih granica, zabole ih ona stvar.
To Ukrajini daje mogućnost da te teritorije ne preda, ne potpiše da ih se odriče, pa tako, ustavno-pravno, de jure, Zelenski ne potpisuje kapitulaciju i predaju teritorija.
Ukrajina, sa svog pravnog stanovišta ostaje celovita, sa nekim "privremeno okupiranim teritorijama".
4. Ukidaju se neke sankcije, najvažnije za Ruse. Ne sve. Možda je to trgovina naftom, gasom, đubrivima... Povratak u SWIFT, možda odmrzavanje svojih sredstava i tako još ponešto. 5. Ukrajina trajno NE postaje Nato država, ali ima pravo da svoju spoljnu politiku okrene ka Evropi, Evro-Atlanskim integracijama, ka nekim oblicima saradnje kao što je "Partnerstvo za mir" ili nešto slično.
Verovatno će biti neka klauzula oko (ne)razmeštanja ovog ili onog oružja na teritoriji Ukrajine.
6. Obnovu Ukrajine preuzimaju na sebe Amerikanci, i eto, videćemo podguzne EU mušice koje niko nije zvao na sastanak, ako uspeju da dobiju mrvice sa stola kad gozba završi.
Pod obnovom se podrazumeva, verovatno, izgradnja infrastrukture, obnova industrijskih kapaciteta, upravljanje rudnicima / drugim resursima.
Dve od mojih 6 tačaka su potvrđene. Videćemo za ostale.
Evropski "lideri", tj. podguzne mušice su se sjatile u Vašington, danas, 18.avgusta.2025 da probaju da prigrabe neke mrvice sa stola, ako je Tramp nešto sa Aljaske doneo u Vašington.
[ Nebojsa Milanovic @ 18.08.2025. 09:57 ] @
Ovo znači ono što sam još u samom početku rata rekao da će Amerika, a naročito Tramp dići ruke od rata, tačnije od nacista i pustiti ih niz vodu, kao i pokušati da opere ruke.
Tramp to može relativno lako, jer je ipak činjenica da je to nije njegov rat, nego njegovih USA protoinika sa kojima ratuje više nego sa Rusijom i Kinom.
Zato mu nije bilo teško da sve to digne i na viši nivo, tako što globi naciste za svaki komad naoružanja koji im prodaje, plus pravi narudžbe decenijama unapred.
Sve je to bilo potpuno izvesno, ono što preostaje je da li će i kako rusi uspeti da denacifikuju bivšu Ukrajinu, bez čega nema pravog kraja rata.
[ Java Beograd @ 18.08.2025. 11:03 ] @
Citat:
Nebojsa Milanovic: ... da li će i kako rusi uspeti da denacifikuju bivšu Ukrajinu, bez čega nema pravog kraja rata.
Nikako.
Ako se potpiše nekakav mir, on će doći uz velike garancije o nenapadanju, pri čemu će države garanti, sa strane Ukrajine, verovatno biti Nato države.
To nam govori da nakon takvog mirovnog sporazuma, Rusija nikako više neće imati istorijsku priliku da interveniše u Ukrajini, na bilo koji način.
Ako tamo krene nov ciklus razvoja ss-azov-naci brigada, to je to, Rusi će samo moći da gledaju i da se čude.
Ipak, ja mislim da realno možemo očekivati da će se Nova Ukrajina, pod patronatom USA, pokazati kao odgovorna država.
Jer, naci smradova i isprdaka ima u svakoj zemlji. To je najčešće neka zanemarljivo mala grupa bolesnika, sa kojim svaka NORMALNA država lako izađe na kraj.
Na kraju krajeva, takav ološ ne može niti da dobije podršku normalnog naroda.
Problem u Ukrajini je bio taj što je država, u saradnji sa britanskim tajnim službama aktivno gradila ss-azov-naci brigade, ulivajući velike pare i uz plaćene medijske promocije.
[ Nebojsa Milanovic @ 18.08.2025. 14:02 ] @
Citat:
Java Beograd:Ako se potpiše nekakav mir, on će doći uz velike garancije o nenapadanju, pri čemu će države garanti, sa strane Ukrajine, verovatno biti Nato države.
To nam govori da nakon takvog mirovnog sporazuma, Rusija nikako više neće imati istorijsku priliku da interveniše u Ukrajini, na bilo koji način.
Huhuh, vrlo si lako ovo rekao, čisto sumnjam da će rusi da dozvole bilo kakvog NATO vojnika u Ukrajini.
Citat:
Ako tamo krene nov ciklus razvoja ss-azov-naci brigada, to je to, Rusi će samo moći da gledaju i da se čude.
Upravo zbog takvih stvari, toga neće biti.
Citat:
Ipak, ja mislim da realno možemo očekivati da će se Nova Ukrajina, pod patronatom USA, pokazati kao odgovorna država.
Taj patronat moraju rusi da dozvole, a to neće ići lako. Ako i bude nešto od toga, to može biti samo lični dogovor Tramp - Putin, ali BEZ nacista.
Citat:
Problem u Ukrajini je bio taj što je država, u saradnji sa britanskim tajnim službama aktivno gradila ss-azov-naci brigade, ulivajući velike pare i uz plaćene medijske promocije.
Neko to vidi kao problem, što i jeste naravno i to ogroman, ja ga vidim kao investiciju od strane nacista. Kako će im ta investicija proći, ostaje da vidimo.
[ Java Beograd @ 18.08.2025. 14:35 ] @
Citat:
Nebojsa Milanovic: Huhuh, vrlo si lako ovo rekao, čisto sumnjam da će rusi da dozvole bilo kakvog NATO vojnika u Ukrajini.
Garancija ne mora da podrazumeva NATO vojnike, na terenu, "u rovovima". Verovatno ih neće ni biti, ali to ne menja stvari da će verovatno NATO države biti garant Ukrajini. Ko drugi? Indija i Kina?
Uostalom, eno, okačio sam Trampovu objavu na X-u. Ukrajina neće biti u Nato.
Citat:
Nebojsa Milanovic: Taj patronat moraju rusi da dozvole, a to neće ići lako. Ako i bude nešto od toga, to može biti samo lični dogovor Tramp - Putin, ali BEZ nacista.
Vidi, Rusi su pristali na pregovore. To nam je dovoljan znak da su spremni na NEKE ustupke. Da nije tako, ne bi ni bilo pregovora. Rokali bi do daljnjeg.
Jasno je da je Ukrajina sjeb@na država do krajnosti. Nivo bezakonja, korupcije i svakojekakvog zla je u neslućenim razmerama.
Oni ovako ne mogu dalje. Patronat im je neophodan. Prema aktuelnim svetskim geostrateškim pozicijama, taj patronat mogu da pruže, trenutno, samo USA.
Da li će Rusi da dozvole? Pa, da, što da ne?
Rusima pre svega odgovara: mirna, uspešna, stabilna, pravna država Ukrajina. Verujem da je to i traženo na samitu Putin-Tramp
Putin Trampu: "Obavezujemo se da nećemo više da napadamo Ukrajinu, ako se obavežete da od Ukrajine napravite pravnu državu"
Da je Ukrajina bila pravno odgovorna država, ne bi Rusi ni napadali.
Na kraju krajeva evo i paralele: I Srbiji bi najviše odgovarala mirna, stabilna, uspešna, prosperitetna, ustavno-pravna država Bosna i Hercegovina.
[ ademare @ 18.08.2025. 16:15 ] @
Sa ovim nasim prostorima nije uporediva Ukrajina-BiH , vec Ukrajina - Hrvatska !
Neo Ustastvo koje je Vlast u HR je samo jedan vid Neo Nacizma !
Eu sa tim nema nikakvih problema .
Ej kada se u maloj HR okupi na "koncertu" tamo nekog Ustase Thomsona 500.000 da kazem "ljudi" ?
Znas kada je Pavelic u NDH mogao da okupi toliko "ljudi" ! NIKADA !
[ mjanjic @ 18.08.2025. 16:36 ] @
To i nekako, ali ono sa Piculom... mada, negde pročitah komentar na neku vest da su mu ovi iz Brisela zabranjenili da dolazi u Srbiju dok ne vide šta će i kako će sa njim. Što kaže narod, živi bili, pa videli.
Što se tiče Ukrajine, ako se i tu dozvoli presedan menjanja granica ratom, eto prilike da Pakistan i Indija vide kako da podele Kašmir, Kina će tražiti da UN priznaju izmenu granica na štetu Indije, itd.
[ Java Beograd @ 19.08.2025. 07:07 ] @
Citat:
mjanjic: Što se tiče Ukrajine, ako se i tu dozvoli presedan menjanja granica ratom, eto prilike da Pakistan i Indija vide kako da podele Kašmir, Kina će tražiti da UN priznaju izmenu granica na štetu Indije, itd.
Koliko se može čuti, sinoć nakon sastanka Tramp-Zelenski promena granice je već dogovorena. Doduše, nije eksplicitno rečeno, ali može se zaključiti.
Sila boga ne moli a kod Trampa je svaki politički potez - presedan.
Pa čitav regulatorni okvir STO (Svetske Trgovinske Organizacije) je pogazio i unizio. Ako se sećaš kako je nekad bilo: jedna država tuži, tj. traži arbitražu kad druga nešto, kao uvede neke carine od 2%, ne nešto, bilo šta.
Možeš misliti, sad posle Trampovih glupiranja s carinama, sad neko nekog traži arbitražu STO za neke carine.
Što se Pakistana i Indije tiče, da oni mogu dogovorom da podele Kašmir, odavno bi to uradili. Problem je što i jedni i drugi traže ceo Kašmir. To su im Britanci, stari podlaci, namerno podmetnuli kukavičije jaje.
Što se Kine i Indije tiče, slična je priča.
[ ademare @ 19.08.2025. 11:04 ] @
Sastanak sa Eu "liderima" je bila predstava i to Cirkuska !
Deo njih su dosli sami , a deo je Tramp pozvao koji su drzali njegovu stranu !
Njegovi su Bili Danac koji je Gen Sek. NATO-a. Finac itd.
Ursulu je poklopio u tek zapocetoj tiradi pocela pricu o nekakvoj deci i ostale fantazije, On je poklopio da to nije sada tema , da ima vaznijih stvari i kao pohvalio je za "pregovore" oko Carina " Znaci izgovorila je mozda 1.5 recenicu ukupno !
Tramp Finca nije mogao da prepozna medju ostalima, iako ga je on narucio i sedeo direkt preko puta njega ?!?
Trazio ga trazio prvo pogledom, onda pitao za njega dok se ovaj nije javio da je tu
Posto ga nije prepoznao Tramp je izjavio " izgledas bolje nego ikad" (nisam mogao da te prepoznam)
Pitao ga je za misljenje i Finac mu je ispricao dogovorenu pricu kakva su njihova iskustva kao suseda Rusije koji se granice !
Kaze Finac :"dali smo im teritoriju" da bi smo sklopili mir i posle bili decenijama Neutralni ! Finska je morala da preda drugi grad po velicini, jedini izlaz na severno more itd.
Tramp je bio naravno odusevljen tom pricom.
Itd. Skup klovnova.
[ Java Beograd @ 19.08.2025. 11:06 ] @
Meni je jedino Đorđa Meloni kul lik. Žena, majka, kraljica. Jbg, nije ona kriva što su je geo-političke okolnosti smestile u grupu ovih luzera.
Obrati pažnju: svima ista onakva stolica, na koju je onomad smestio AV-a, kad su mu se rugali i smejali što ga je Narandžasti unizio.
Ali ovo sad je poniženje level-pro.
Svi čoporativno! Bukvalno kao klinci koji su se potukli u školi pa - kod direktora na ribanje.
Neće valjda da gubi vreme pojedinačno s jednim po jednim luzerom?!
Ko je onaj paćenik koji zapisuje šta Capo govori?
Posle ručka Tramp ima pametnija posla: partiju golfa.
[ Java Beograd @ 19.08.2025. 11:22 ] @
Ovako se dočekuje državnik:
A onda EU ekipa naci-luzera:
[ ademare @ 19.08.2025. 12:13 ] @
To je Finac koga ni Tramp nije prepoznao, iako mu je on omiljeni Europljanin
Ovo sa stolicama je naravno stos. Kao dali mu samlicu , ustvari imaju samo jedan model.
Pa Patuljak Zelenski se zavali u tu istu stolicu potone kao da je na tronu, ovaj nas koliki je izdzikljo izgleda kao da sedi na samlici
[ Nebojsa Milanovic @ 19.08.2025. 12:31 ] @
Dooobraaa 😂😂😂
Malo šalu na stranu, evo zašto ostatak Ukrajine mora biti demilitarizovan:
Nebojsa Milanovic:Malo šalu na stranu, evo zašto ostatak Ukrajine mora biti demilitarizovan:
Videćemo.
Ja još jednom ponavljam stav, tj. predikciju da prema mirovnom sporazumu koji je na vidiku, Ukrajina neće biti demilitarizovana.
Istovremeno, neće ući u Nato, ali će moći da bude na druge načine uključena u evro-atlanske integracije.
Garanciju bezbednosti, tj. garanciju da će je braniti u hipotetičkom slučaju neke buduće Ruske agresije, preuzeće na sebe vodeće EU Nato države ili možda Nato pakt, kao celovita organizacija.
Ne znam na osnovu čega zasnivaš stav da na pregovorima Rusija - USA, Rusi mogu da traže demilitarizaciju Ukrajine? I još da USA to prihvati?!
[ Nebojsa Milanovic @ 19.08.2025. 13:52 ] @
Onako kako je vidim sutuaciju, rusi ništa ne traže.
Oni saopštavaju Trampu ono šta će da se desi sa teritorijom bivše Ukrajine u nadi da će on to preneti nacistima i svim drugim ratnohuškačkim majmunima i objasniti im šta ih čeka.
A svaki dan se može jasno pročitati to što rusi saopštavaju i Trampu i celom svetu:
Ako nacisti imaju dva grama mozga će to primiti k znanju i kapitulirati, naravno to se neće zvati tim rečima nego lepše. A pre toga, Tramp će oprati ruke i u potpunosti izaći iz rata.
[ ademare @ 19.08.2025. 14:07 ] @
Zaharova je dala ostru izjavu da se Rusija protivi bilo kakvom dolasku NATO vojnika na teritoriju Ukrajinu, kao i vojnika iz NATO drzava .
To se nece dozvoliti.
Takodje je u istoj izjavi ostro napala UK itd.
To znaci da Rusija moze da se slozi sa nekakvim garancijama ali da ta garancija bude daljinska, bez prisustva vojnika.
Tu je naravno Rusija u pravu jer Zelenski od prvog dana rata pokusava da izazove 3. svetski rat !
Bilo je tu nebrojeno pokusaja uvlacenja NATO-a sto su svi odbili osim UK koja mesetari bez ikakave prave snage !
Sto se tice "demilitarizacije" pretpostavka je da Ukrajina kao Bankrot provizorijum od drzave i ne moze drzati veliku vojsku kao sada. Vec ce to u skladu sa novcem da svede na neku razumnu meru.
Do sada je Dezertiralo zvanicno po izjavi poslanice "Vrhovne Rade" iz stranke Zelenskog 400.000 Ukrajinaca !
Kada se prekinu vojni zakoni i stanje rata ima svi da pobegnu !
[ Java Beograd @ 19.08.2025. 14:09 ] @
Nije, grešiš.
Rusi kontrolišu situaciju na frontu, ali ako misliš da ruskoj državi prija ratno stanje, sankcije, problemi sa izvozom - grešiš.
Uz to, front je maltene fiksan i nepomičan već dugi, dugi period. Nema napretka. Nato rakete padaju i po ruskoj infrastrukturi.
Dosta je Rusima i rata i pogibije. I oni bi da se vrate mirnodopskom razvoju. Zato, pristali su na pregovore. Zna se šta to znači.
Svako ima neke "crvene linije", ali mora da ima i stvari koje su podložne pregovorima. Prosto, nisu pregovori ako jedna strana dođe i kaže "ja ne popuštam ništa mora sve da bude po mome". Ne ide to tako.
Dakle, malo će popuste Rusi, malo Nato, zato i jeste diplomatija, sastanci, "može ovo ali ako oni ono, i uz to ovo ovako..."
Uostalom, uskoro će sve biti obelodanjeno.
[ Nebojsa Milanovic @ 19.08.2025. 14:25 ] @
Citat:
Java Beograd: Dosta je Rusima i rata i pogibije. I oni bi da se vrate mirnodopskom razvoju. Zato, pristali su na pregovore. Zna se šta to znači.
Šta po tebi i po ostalima to znači? Ovo je tema gde svako treba da iznese svoju predikciju.
Citat:
Prosto, nisu pregovori ako jedna strana dođe i kaže "ja ne popuštam ništa mora sve da bude po mome". Ne ide to tako.
Svako ima neke "crvene linije", ali mora da ima i stvari koje su podložne pregovorima.
Dakle, malo će popuste Rusi, malo Nato, zato i jeste diplomatija, sastanci, "može ovo ali ako oni ono, i uz to ovo ovako..."
Sve je ovo jasno naravno, samo me zanima, a i mnoge druge, gde to rusi mogu da popuste a da teritorija bivše Ukrajine, ma koliko mala ostala, se NE pretvori u ono šta je cela Ukrajina trebala da bude - vojni poligon za agresiju nacista na Rusiju?
Tramp je na Aljasci izjavio da se nisu dogovorili oko par stvari i verovatno je mislio na garancije.
Cak je Makron ostro odbio UK ideju da za Ukrajini vazi clan 5. NATO ugovora da svi ratuju itd.
[ Nebojsa Milanovic @ 19.08.2025. 14:40 ] @
Citat:
ademare: odbio UK ideju da za Ukrajini vazi clan 5. NATO ugovora da svi ratuju
Naročito će UK da ratuje 😂😂🤯🤮
[ Nebojsa Milanovic @ 19.08.2025. 16:47 ] @
@Java i ostali
Na koju foru mislite da će išta ostati od Ukrajine kada oni sada, sami (ili skoro sami), dakle čak I BEZ obećanih stotina milijardi evra od strane nacista, prave ovakve rakete za napade po dubini Rusije?!
[ Nemanja @ 19.08.2025. 23:27 ] @
Rusija nema mnogo izbora. Nakon milion poginulih i ranjenih, 10 miliona raseljenih, sto interno sto u inostranstvo, vise nece biti pro ruske vlade. Neutralna vlada isto nema izgleda, cak bi i Zelenskog mogao da skloni Azov i da nastave da ratuju evropskim novcem.
Jedino da se prave ludi kao da nema Ukrajine i ako nesto i krene, ukljuce strateski odbrambeni sistem i onda stvarno nema Ukrajine. Ovaj konvencionalni rat bi vec prerastao u tako nesto da su ostale demokrate.
[ Java Beograd @ 20.08.2025. 09:15 ] @
Citat:
Nebojsa Milanovic:
Citat:
Java Beograd: Dosta je Rusima i rata i pogibije. I oni bi da se vrate mirnodopskom razvoju. Zato, pristali su na pregovore. Zna se šta to znači.
Šta po tebi i po ostalima to znači? Ovo je tema gde svako treba da iznese svoju predikciju.
Pristati na pregovore znači PREGOVARATI.
Pregovaranje nije:
- iznošenje svojih maksimalističkih zahteva
- odbijanje da se bilo koji od svojih zahteva promeni
- odbijanje da se prihvati bilo koji zahtev suprotne strane
*Pali brate, džaba si dolazio s tim stavom
Pregovaranje jeste:
- iznošenje svojih realnih zahteva, sagledavanje ukupne situacije, razumevanje pozicije suprotne strane
- spremnost da se neki koji od svojih zahteva promeni, prilagodi
- prihvatanje nekih zahteva suprotne strane, uz eventualno prilagođavanje istih
Dakle, Putin je pre pregovora razmišljao i (na primer) smislio svoju pregovaračku platformu:
A. Nikako ne popuštam ("crvene linije")
- Krim
- Ukrajina u NATO
B. Tražim sve, ali sam spreman da popustim i pokušavam da dobijem što više
- Osvojene teritorije. Tražim da zadržim sve šta sam osvojio, ali mogao bih da prepustim ponešto
- Ukidanje sankcija. Tražim da se ukinu sve sankcije, ali glavne su mi SWIFT, trgovina naftom i gasom.
Mogao bim možda da prepustim malo više teritorija ako mi ukinu malo više sankcija.
- Mirovne garancije: tražim da garant mira bude Kina a ne Evropske države, ali pristaću na Evropske države, ako mi ukinu više sankcija i ako zadržim više teritorija
[ Java Beograd @ 20.08.2025. 09:24 ] @
Citat:
Nebojsa Milanovic:
@Java i ostali
Na koju foru mislite da će išta ostati od Ukrajine kada oni sada, sami (ili skoro sami), dakle čak I BEZ obećanih stotina milijardi evra od strane nacista, prave ovakve rakete za napade po dubini Rusije?!
Svako ima pravo da razvija rakete. Dal' će biti upotrebljene ili ne, i na kojim ciljevima, to se nikad ne zna.
Šta TAČNO misliš kad kažeš "da će išta ostati od Ukrajine"?!?
Ukrajina, pred našim očima OČIGLEDNO OSTAJE, malo okrnjena s istočne strane. Rat će stati i prestati veoma uskoro.
Više puta sam naglašavao, pa ću još jednom: sve vesti, sve informacije, sve slike, svi video klipovi, sve izjave svih zvaničnika za vreme rata su RATNA PROPAGANDA.
Ratna propaganda nije istinita.
Ratna propaganda mora biti lažljiva, iskrivljena, nerealna zato što kao takva čini sastavni deo rata, i uspešna ratna propaganda doprinosi uspehu na bojnom polju, čuvanje života svojih vojnika.
Rusija je u ratu, Ukrajina je u ratu, Nato države su u proxy-ratu.
Sve ove pobrojane imaju svoju ratnu propagandu, lažljivu i iskrivljenu, onako kako to njima odgovara.
[ Nebojsa Milanovic @ 20.08.2025. 12:20 ] @
Auuu puno si ovde napisao, izgleda da prilično različito vidimo situaciju.
Citat:
Java Beograd: Svako ima pravo da razvija rakete. Dal' će biti upotrebljene ili ne, i na kojim ciljevima, to se nikad ne zna.
Aj prvo reci jel' ti stvarno misliš da će ovo da važi po pitanju onoga što ostane od Ukrajine?!
Dakle, po tvom mišljenju da li će nakon završetka rata, ostatak Ukrajine pomoću stotina mliijardi već najavljenih EU, a naročito nemačkih i evra moći, kako kažeš, samostalno da razvija rakete?!?
Da li si ikada čuo/pročitao zašto se vodi ovaj rat? Moguće da nisi, pa ću ti reći:
1. Zbog bezbednosti Rusa na teritoriji bivše Ukrajine
2. Bitnije, zbog bezbednosti Rusije
Ovo su dve veoma proste i krajnje razumljive rečenice koje ne verujem da nisi čuo, da li neko misli da je to, kako kažeš, "ratna propaganda"?!?
Svi ruski političari ovo govore, a oni nisu niti EU klovnovi koji ponavaljaju ono što im je naređeno, niti su Tramp koji uz to što je inače nestalan, ima ogromnih problema unutar USA, pa i unutar svoje stranke, zbog kojih mora da priča vrlo različite priče.
Drugim rečima, pitanje važi za sve, da li neko misli da će se ovaj rat završiti drugačije od onog šta pričaju SVI ruski političari??
Ako neko misli potvrdno, jako bih voleo da to obrazloži.
Citat:
Rat će stati i prestati veoma uskoro.
I ovde se ne slažemo, po mom uverenju rat može stati samo kapitulacijom Naci-NATO snaga Ukrajine, a to po meni nije ni blizu.
Citat:
Šta TAČNO misliš kad kažeš "da će išta ostati od Ukrajine"?!?
Mislim da to što ostane će biti nekakva tvorevina kojoj svakako neće biti dozvoljeno da pravi ovakve i slične rakete, što tzv. "Ukr vlast" već sada gromoglasno najavljuje, a potpuno isto otvoreno govore i nacisti koji su za tu namenu već spremili stotine milijardi evra EU poreskih obveznika.
Iz toga proizilazi to logično pitanje: da li iko misli da će nakon kraja rata ono što ostane od Ukrajine biti sposobno, a već sada imaju sve uslove (i znanje i pare) - da proizvodi ovakve kao gore na klipu i jače rakete?
[ Nemanja @ 20.08.2025. 12:37 ] @
Po meni, nemoguce da se zavrsi sa maksimalnim zahtevima Rusije, inace Putin ne bi isao na Aljasku. Slicno je i sa zahtevima nacista da se Rusija povuce sa Krima. Ukoliko se Putin sastaje sa Zelenskim, bice nesto pola-pola, Ukrajina ce ostati zvanicno priznata u svojim granicama bez Krima, a Rusi ce ostati dokle su dosli, mozda se malo povuci negde, Sumi, Zaporoska NE itd.
Posle ovog rata Putin nema sanse da instalira pro rusku vlast u Ukrajini, a da drzi celu zemlju u okupaciji, pa ni treci rajh nije dobro prosao u Srbiji a kamoli u deset puta vecoj zemlji. Cim se ukine vanredno stanje nece vise ostati ko da ratuje.
[ Nebojsa Milanovic @ 20.08.2025. 12:58 ] @
@Nemanja a i ostali
Samo se izjasnite na pitanja koja sam napisao, jer rešenje se nalazi u tome. Par podpitanja sam postavio, a ovde je suština:
Citat:
Nebojsa Milanovic: Da li iko misli da će nakon kraja rata ono što ostane od Ukrajine biti sposobno, a već sada imaju sve uslove (i znanje i pare) - da proizvodi ovakve rakete kao gore na klipu i jače od njih?
Citat:
Da li neko misli da će se ovaj rat završiti drugačije od onog šta pričaju SVI ruski političari??
Ako neko misli potvrdno, jako bih voleo da to obrazloži.
[ Nebojsa Milanovic @ 20.08.2025. 13:21 ] @
Sad vidim ovo, mjanjic prosto je neverovatno da svaka tvoja reč je samo emitovanje Naci-propagande, mi kao da živimo na različitim svetovima?!
Citat:
mjanjic: Što se tiče Ukrajine, ako se i tu dozvoli presedan menjanja granica ratom
Da li je moguće da neko ko je iz Srbije i priča srpskim jezikom, čak nebitno gde živi - kaže da će menjanje Ukr granica biti "presedan"?!?!
[ ademare @ 20.08.2025. 13:24 ] @
Ja ne verujem ni da oni danas proizvode ove rakete. Ovu raketu prave u UK i dovozice u Ukrajinu.
Projekat sa "proizvodnjom" Nemackih Taurusa je brzo doziveo krah, jer su Rusi u Kijevu skucali fabriku "proleter" koja je to trebala da proizvodi.
Proizvodnja je samo propaganda, da Nemacka navodno ne bi bila umesana . Rakete bi se pravile kao i u UK tako i u Nemackoj, a samo bi se "sklapale " u Ukrajini . Za sada ni od toga nema nista.
Osnovni problem Rusije je sto nema dovoljno jaku avijaciju da bi mogla da "zatvori" granicu Ukrajine sa Rumunijom i Poljskom. Tuda stize ogromna kolicina oruzja.
NATO je 1999. protiv male Srbijice angazovao 1.000 aviona !
Rusija i nema toliko aviona a Ukrajina je mnogo veca od Srbije.
[ Nebojsa Milanovic @ 20.08.2025. 14:04 ] @
Citat:
ademare: Ja ne verujem ni da oni danas proizvode ove rakete. Ovu raketu prave u UK i dovozice u Ukrajinu.
Moguće da je i to prikazano na klipu samo deo Naci-propagande, ali manje je bitno da li Naci-Ukri sve to sada mogu da prave ili ne (verovatno ne) - kada je sasvim sigurna činjenica da će oni to što sklapati, što praviti, odmah čim rat stane.
Da li će rusi to dozvoliti?
[ Java Beograd @ 20.08.2025. 14:46 ] @
Ne znam zašto su ti te rakete i proizvodnja istih bitne u ovom kontekstu?
Tvrdim: posle izvesno skorašnjeg potpisivanja mirovnog sporazuma, Ukrajina postaja zemlja sa nešto manje teritorije, uz jake garancije da neće biti napadnuta, tj. ako bude napadnuta - biće branjena.
Ukrajina kreće u novi život, pod patronatom zapada, kreće sa novim režimom, novim sistemom, kompletan reset društveno-političkog miljea.
Nešto slično kao Nemačka posle II SR. Kreće u obnovu i razvoj, naravno, radi interesa ulagača iz zapadnih zemalja.
Pitanje za tebe: kako misliš da Rusi NE DOZVOLE proizvodnju ovih ili nekih drugih raketa, ili nekog drugog ratnog arsenala, za godinu ili pet ili deset?
Da posle 5 godina, kao šatro Rusi provale da ovi nešto proizvode, pa ih, šta? - ponovo napadnu, raketiraju?
Nema šanse, nema teoretske šanse.
MOGUĆE JE, SLAŽEM SE, da neka klauzula o posedovanju / instaliranju pojedinih raketnih sistema ili kakvog drugog naoružanja, zajedno sa max brojem operativne vojske bude jedna od klauzula mirovnog sporazuma.
To je već navedeno u tački 5 moje predikcije. od pre neki dan.
Ako, i samo ako tako nešto stoji u mirovnom sporazumu, onda možemo očekivati da ti Ukrajina neće proizvoditi. Ako ne bude klauzula sporazuma - wtf onda, nek rade šta hoće.
Uskoro ćemo i znati šta su sve klauzule mirovnog sporazuma.
Svejedno, mislim da ozbiljne rakete dugog dometa mogu da naprave svega par zemalja na svetu. Ukrajina nikako nije među njima.
[ Java Beograd @ 20.08.2025. 14:58 ] @
Citat:
Nebojsa Milanovic:1. Zbog bezbednosti Rusa na teritoriji bivše Ukrajine
2. Bitnije, zbog bezbednosti Rusije
1. Bezbednost Rusa na teritoriji bivše Ukrajine je postignuta odvajanjem Donbasa od Ukrajine. Gotova priča.
2. Bezbednost Rusije NIKADA VIŠE NEĆE BITI APSOLUTNO MOGUĆA. Džaba su krečili.
Onih par stotina km Donbasa su smešan raspon. Švedska je u Nato, Finska je u Nato, u bliskoj Rumuniji se gradi baza Ramštajn x2.
Uostalom videli smo za vreme rata da je više puta precizno gađan Krimski most, da su dalekometni dronovi stizali do Moskve i dalje čak.
I još svakakve napade na teritoriju Rusije smo viđali. I?
Kakvu ti "bezbednost Rusije" očekuješ?
[ Nebojsa Milanovic @ 20.08.2025. 18:14 ] @
Citat:
Java Beograd:
Ne znam zašto su ti te rakete i proizvodnja istih bitne u ovom kontekstu?
Zato što direktno gaze osnovni razlog zbog koga se rat vodi, a to je bezbednost ruske teritorije.
Citat:
Ukrajina kreće u novi život, pod patronatom zapada, kreće sa novim režimom, novim sistemom, kompletan reset društveno-političkog miljea.
Nešto slično kao Nemačka posle II SR. Kreće u obnovu i razvoj, naravno, radi interesa ulagača iz zapadnih zemalja.
Ovde si fale samo konfete i prskalice da začiniš ovu idilu :)
Neće to ići tako ni u najlepšim snovima, nacisti su već i previše investirali u agresiju da bi dopustili da tek tako utihne, svakako će i braniti i pojačavati svoju investiciju.
Citat:
Pitanje za tebe: kako misliš da Rusi NE DOZVOLE proizvodnju ovih ili nekih drugih raketa, ili nekog drugog ratnog arsenala, za godinu ili pet ili deset?
Svejedno, mislim da ozbiljne rakete dugog dometa mogu da naprave svega par zemalja na svetu. Ukrajina nikako nije među njima.
Huhuh, i ovde jako grešiš, Ukrajina ne može da proizvede čekić ili tako nešto, ali vrhunskim raketama je veoma blizu, iz prostog razloga što su se na toj teritoriji nalazili i kapaciteti i ljudi koji su projektovali i radili rakete za CCCP, fali im samo malo vremena i para, a pare im nacisti daju u džakovima.
I ovo je važno:
Citat:
Bezbednost Rusije NIKADA VIŠE NEĆE BITI APSOLUTNO MOGUĆA. Džaba su krečili. Onih par stotina km Donbasa su smešan raspon. Švedska je u Nato, Finska je u Nato, u bliskoj Rumuniji se gradi baza Ramštajn x2.
Ovo je priča koja se vrti na NATO-propagandi i nema veze sa vezom. Objasniću:
Svim tim zemljama koje si nabrojao i onima koje nisi je jasno rečeno da su precizne koordinate i tih NATO baza i mnogo čega drugog u tim zemljama VEĆ U Orešnicima i mnogim drugim moćnijim aparatima.
Prema tome ta pretnja je isključena, OSIM u slučaju želje za totalnim samoubistvim nacističkih zemalja, za šta ćemo se složiti da makar za sada nismo videli nameru.
Citat:
Uostalom videli smo za vreme rata da je više puta precizno gađan Krimski most, da su dalekometni dronovi stizali do Moskve i dalje čak.
I još svakakve napade na teritoriju Rusije smo viđali. I?
Kakvu ti "bezbednost Rusije" očekuješ?
Rat će biti završen onda kada ne bude postojala mogućnost da to više viđamo. To je jako daleko od dana današnjeg, zato sam rekao da po meni kraj rata nije blizu.
[ Java Beograd @ 21.08.2025. 07:30 ] @
Citat:
Nebojsa Milanovic:
Citat:
Java Beograd:
Ovde si fale samo konfete i prskalice da začiniš ovu idilu
Neće to ići tako ni u najlepšim snovima, nacisti su već i previše investirali u agresiju da bi dopustili da tek tako utihne, svakako će i braniti i pojačavati svoju investiciju.
Nije idila, biće teško, ali će svakako biti društveno-istorijski raskid sa prošlošću. Konačni raskid s komunizmom, sa SSSR, sa ZND, sa svim stegama prošlosti, ali pre svega mentalni reset u glavama Ukrajinaca. Osvešćenje.
Nešto slično kao Poljska, koja je sad zemlja-pokretač EU privrede, zajedno sa ostalim zemljama Varšavske grupe i Rumunijom.
Živi bili pa videli, zapamtiću ovaj post, ovih par rečenica, pa ću često da citiram.
[ ademare @ 21.08.2025. 11:06 ] @
Ukrajina ce biti pustena niz vodu !
Sve ostalo su bajke koje oni serviraju Glupim Ukrajincima dok idu na Klanicu svoju !
Niko nece utucavati svoje Milijarde za "obnovu" , Ukrajina nema novca ni da vraca ono sto je dobila kao kredit. A bilo je toga dosta. Ne pomoc u rashodovanom oruzju vec kredita je bilo takodje.
Pre rata je Ukrajina ubedljivo bila Najsiromasnija drzava na Kontinentu, sada moze da bude samo jos siromasnija !
Drzava koja je Ispod Azijskih drzava tipa Jermenija, Gruzija, Azerbejdzan , iza jedne Moldavije itd. Za Ukrajinu je bedna Srbija Dubai ! Bila a tako ce i ostati.
Ta beda i siromastvo, mizerne plate nisu Privukle Nijednog inostranog ulagaca u periodu 1991-2025 ??
A sad ce da navale ?
Bilo je par Kineskih "ulaganja" da pokupe tehnologiju avionskih motora i slicno !
[ Java Beograd @ 21.08.2025. 11:43 ] @
Ja mislim suprotno.
Protektorat, koji će biti nametnut Ukrajini, pružaće sigurnost ulagačima.
Ko će biti ulagači? Velike korporacije kojima upravo trebaju nove, siromašne države sa siromašnim stanovništvom i marionetskom vladom.
Naravno, neće da razvijaju rocket-science.
Ne zaboravimo da je Ukrajina zemlja sa velikom poljoprivrednom proizvodnjom, i idealna za implementaciju prerađivačke industrije.
Ukrajina ne sme biti "puštena niz vodu", jer to samo znači dalji problemi za Evropu tj. EU.
Mnogo je bolje za Kolektivni Zapad da se Ukrajina dovede u red (makar prividan) i u neku stabilnu ravnotežu.
Naravno, ne kažem da će se Ukrajinci preko noći obogatiti.
[ mjanjic @ 21.08.2025. 11:59 ] @
Ima onih koji smatraju da je Zelenski nadmudrio sve ostale na ovom samitu u SAD, pa još neki profesor iz Dablina, da li je stvarno tako, pokazaće vreme. Ali, za jednu stvar je u pravu, ako bi Putin seo za isti sto preko puta Zelenskog, time bi priznao da je on zvanični predstavnik Ukrajine, slično kao sa ovim našima kad sednu sa predstavnicima iz Prištine za isti sto.
[ Java Beograd @ 21.08.2025. 12:02 ] @
A zašto Zelenski ne bi trebalo da se karakteriše kao "zvanični predstavnik Ukrajine"?
[ Nebojsa Milanovic @ 21.08.2025. 12:03 ] @
Joj?!
Citat:
Java Beograd: A zašto Zelenski ne bi trebalo da se karakteriše kao "zvanični predstavnik Ukrajine"?
Jel ti stvarno ovo ozbiljno pitaš? 🤯
[ ademare @ 21.08.2025. 12:45 ] @
Najpametniji potez koji je Zelenski mogao da uradi :
1. Da ispostuje Minske sporazume o autonomiji dva regiona Lugansk, Donjeck i da izbegne rat ! To mu cak i Tramp stalno prica !
2. Da potpise dogovor u Istambulu 2022. godine kada su zrtve na obe strane i razaranja bila minimalna . Dobijao je mnogo bolje uslove nego danas ! Ovako posle Milion i vise Poginulih Ukrajinaca, ranjene niko ne broji , unistene drzave dobija goru ponudu , koju opet odbija ! Do sledece jos gore ili do Nestanka Ukrajine ?
Nema za njega vise nista pametno osim da nastavi da krade Pare !
[ Shadowed @ 21.08.2025. 12:56 ] @
Citat:
Java Beograd:
A zašto Zelenski ne bi trebalo da se karakteriše kao "zvanični predstavnik Ukrajine"?
Rusija osporava legitimitet Zelenskog jer mu je istekao mandat.
[ Nebojsa Milanovic @ 21.08.2025. 13:10 ] @
To je teško pitanje i nije na nama da to rešavamo, poenta je što Zelenskog drže samo još nacisti i MI6, on siroma' nema veze ni sa čim.
Sad vidim ovo:
Citat:
Java Beograd:Tvrdim: posle izvesno skorašnjeg potpisivanja mirovnog sporazuma, Ukrajina postaja zemlja sa nešto manje teritorije, uz jake garancije da neće biti napadnuta, tj. ako bude napadnuta - biće branjena.
Aham, ko će je "braniti"? Nato? Englezi?! Nemci?? Francuzi!? 😂😂
Evo šta o tim "braniteljima" kaže Medvedev:
I sada dolazimo do posebno zanimljivog dela: mnogi čak ne samo konzumenti naci-propagande nego i običan narod, imaju neki trip da šta god se kaže a da nije nacistička propaganda - to je odmah ruska propaganda 😂😂🤯
Od toga nema veće gluposti jer svi ti totalno previđaju da ruski političari nisu klovnovi koji vrše poganu propagandu po nalogu svojih gazda, nego čine samo ono što je njihov mandat i što je X puta potvrđeno - a to je zaštita ruske države i naroda.
I kada neko kao recimo ja u ovom slučaju, citira nekog ruskog političara koji jasno kaže šta će Rusija da uradi u nekoj situaciji, nacisti umesto to da
PRIME K ZNANJU - oni odmah tome prilepe da je to ruska propaganda 😂😂 Ludilo totalno! 🤯🤯🤯
Moj predlog za sve konzumente bilo kakvih nacističkih medija i njihovih "stručnih komentatora" 🤯 je: Samo pomalo obratite pažnju na ruske političare, oni pričaju malo, ali pričaju suštinu.
[ Nebojsa Milanovic @ 21.08.2025. 13:16 ] @
A obratite pažnju i na Trampa koji je UPRAVO POTVRDIO ono što sam pre više od 3 godine rekao da će da se desi 😂😂
Dobro, ajde da pročitamo i tvoju predikciju konačnog mirovnog dogovora u vezi pomenutog:
1. Da li će Ukrajina dobiti garanciju ne-napadanja?
2. Ako da, koje će države biti garanti?
(ako si negde već postovao, a meni promaklo - daj link na post)
Da nešto razjasnimo:
Biti "garant" ne znači "rasporediti svoje trupe". Znači samo da se ta zemlja obavezala da u slučaju napada - aktivno učestvuje u odbrani.
Zašto to potenciram? Zato što citirani Medvedev ovde ne govori o garancijama, nego o raspoređivanju "mirovnih snaga".
[ Shadowed @ 21.08.2025. 13:31 ] @
Citat:
Java Beograd:
Citat:
Shadowed:Rusija osporava legitimitet Zelenskog jer mu je istekao mandat.
I šta, sad? Dok traju ratna dejstva, Ukrajina treba da raspiše izbore za novog predsednika, prvi krug, pa drugi krug, pa inauguracija...
WTF? Ako hoćeš da pregovaraš, pregovaraj, mojne da tražiš dlaku u jajetu.
Ne pitaj mene, pitaj Ruse, oni osporavaju njegov legitimitet.
[ Java Beograd @ 21.08.2025. 13:33 ] @
Citat:
Nebojsa Milanovic:
A obratite pažnju i na Trampa koji je UPRAVO POTVRDIO ono što sam pre više od 3 godine rekao da će da se desi 😂😂 Kraj! Tramp se povlači
Zapravo, bombastičan naslov uopšte ne odgovara sadržaju članka, u kojem, između ostalog piše:
Tramp je poslednjih dana savetnicima rekao da namerava da bude domaćin trilateralnog sastanka sa
dvojicom lidera tek nakon što se oni prvo sastanu, iako nije jasno da li će se ta početna
konferencija održati i Tramp ne namerava da se uključuje u te napore.
[ Nebojsa Milanovic @ 21.08.2025. 14:33 ] @
Citat:
Shadowed:Ne pitaj mene, pitaj Ruse, oni osporavaju njegov legitimitet.
Ok evo ja pitam tebe, da li je po tebi Zelenski legitiman predsednik?
@Java, a i ostali: da li ste gledali razgovor Zelenskog i Trampa prekjuče kada ga je Tramp direktno pitao kako je on još uvek vlasti - a ovaj klovn počeo: rat, ovo, ono 😂🤯
A na to mu Tramp direktno kaže: "Dakle, znači ako vodiš mnogogodišnji rat - bićeš mnogo godina na vlasti, jel tako? Nije mi to palo na pamet, dobra ideja" 😂😂
Citat:
Java Beograd:
Zapravo, bombastičan naslov uopšte ne odgovara sadržaju članka, u kojem, između ostalog piše:
To je tek najava i "ispipavanje tržišta" za povlačenje USA iz Ukr blata, o čemu godinama pričam da će se desiti.
[ ademare @ 21.08.2025. 15:45 ] @
Taj sastanak Putin - Zelenski ako se dogodi bice Cudo !
Naime od kada je izabran za predsednika jos pre rata , Zelenski ima FIKS ideju da se sastane sa Putinom !
To ga drzi godinama i ne popusta , ta Fiks ideja !
Putin mu je jos u startu od izbora udario kontru da nema sa njim sta da razgovara i da nece da se sastane sa njim. Posle je samo dodavao razloge, ali stav Putin nije menjao !
Sto je Putin vise odbijao , Zelenski je sve vise insistirao i obrnuto , sto je on vise navaljivao , Putin je sve vise odbijao !
Hrane sa tim jedan drugog godinama !
Poslednje sto je Putin pricao pre ovoga je da ce ako treba razgovarati sa Zelenskim, nece sa njim ni telefonom da razgovara ? Ali tek kada se sve dogovori ! A ako se sretnu samo oko potpisa, plus legitimetet itd. da li Zelenski uopste ima legitimitet za potpis itd.
A sada bi navodno njih dvojica sami trebalo da se sretnu kada Zelenski nista nije prihvatio sa Aljaske , a na Aljasci nije ni dogovoreno nista oko "garancija" Ukrajini ?
Bas da vidimo da li ce tog susreta uopste biti ?
[ Nebojsa Milanovic @ 21.08.2025. 15:58 ] @
Citat:
Java Beograd: I šta, sad? Dok traju ratna dejstva, Ukrajina treba da raspiše izbore za novog predsednika, prvi krug, pa drugi krug, pa inauguracija...
Ajde?
I sutra dođe normalan predsednik koji će da kaže: Šta god je potpisao ovan drogirani klovn sa isteklim mandatom - ja ignorišem, neću valjda to da poštujem
Java, da li ti zaista veruješ da je Putin ili bilo koji ruski političar takva veverica da se mlati sa takvim glupostima?
Pod uticajem nacističke propagande vi totalno zaboravljate da se Putin X puta sastajao sa Zelenskim i evo kako je to izgledalo, imate u prilogu.
Ako se ikada ubuduće Putin sastane sa Zelenskim, to će biti SAMO POTPISIVANJE KAPITULACIJE i to NE sami, nego uz prisustvo Trampa, Si-ja ili eventualno drugih koji će garantovati da je ta kapitulacija konačna.
Da li iko stvarno misli da će posle svega što se desilo Putin i dalje sastančiti sa Zelenskim? 😂🤯🤯
[ @ 21.08.2025. 17:48 ] @
Svi ti potpisi se ratifikuje negde, recimo u nekom vidu skupštine ili u vladi tako da od nepriznavanja malo morgen.
[ Nebojsa Milanovic @ 21.08.2025. 17:54 ] @
Niko neće sporiti da će to biti klovn glavom i bradom, a ne njegov dvojnik što Naci-propaganda uporno drvi za Putina 😂😂😂
Stvar je u tome što klovn nema mandat da potpiše bilo šta, jer je na vlasti samo čistim terorom i uzurpacijom poluga vlasti pomoću svojih Naci-sponzora.
Bilo koji državnik, što sadašnji, a naročito budući, nema pravni osnov da prihvati bilo šta što on potpiše.
[ miki069 @ 21.08.2025. 19:19 ] @
Radovan Karadžić je u 1993-će godine potpisao neki mirovni sporazum. Njegov potpis nije značio ništa dok ga ne verifikuje skupština Republike Srpske.
Skupština ga nije verifikovala i rat je nastavljen.
Ista stvar je sa Zelenskim i sa Putlerom.
Ne može jedan čovek odlučivati o sudbini miliona ljudi.
[ @ 21.08.2025. 20:15 ] @
Bilo je to u Atini, Micotakis otac od ovoga danas Micotakisa insistirao da se potpiše. Još uvek su Britanci i Francuzi bili uz nas. Po meni ispuštena istorijska prilika da budemo ako ne pobednici a ono bar ne "zločinci" i gubitnici.
[ miki069 @ 21.08.2025. 21:02 ] @
Na Pale gde je zasedala skupština je došao Micotakis i Sloba. Ali je Ratko Mladić doneo mape i ubedio skupštinu da ne verifikuju.
Tako da ako Ukrajina ili Rusija imaju načelnika generalštaba kao što je Ratko, od mira nema ništa.
[ test1234 @ 21.08.2025. 22:52 ] @
Milošević da je stvarno želeo mir i dobro svom narodu imao je načina i instrumenata da to na Palama privede razumu ali očigledno nije imao te planove.
PS. Izvinjavam se neću više da trujem temu, nisam mogao da odolim.
[ Nebojsa Milanovic @ 21.08.2025. 23:33 ] @
Ne samo da je totalni off koji smo eto dozvolili, nego je i plodno za totalno budalesanje, jer niko od nas ne može da zna sve tačno šta je onda bilo.
Svakako ne bih krivio samo Miloševića, posebno što se sada vidi da je u mnogo čemu bio dalekovid i u pravu, npr. u oceni zločinca Klintona 🤬, a i koječemu drugom.
Problem je napravila kombinacija njega sa Srbima preko Drine koji nisu bili dorasli vođenju naroda u ekstremno neprijateljskom okruženju (posebno Martić), totalno su se razmimiošli i izvršili samouništenje nacije.
Ovim je ZAVRŠEN bilo kakav off ne samo na ovoj temi, nego uopšte.
[ Nebojsa Milanovic @ 22.08.2025. 00:49 ] @
Vraćamo se na temu sa odličnim hrvatskim analizama onoga šta se desilo na Aljasci:
Java Beograd: I šta, sad? Dok traju ratna dejstva, Ukrajina treba da raspiše izbore za novog predsednika, prvi krug, pa drugi krug, pa inauguracija...
Ajde? :D :D
I sutra dođe normalan predsednik koji će da kaže: Šta god je potpisao ovan drogirani klovn sa isteklim mandatom - ja ignorišem, neću valjda to da poštujem :D
Ha, pa zato se u budući mirovni sporazum uključuje i SAD i EU i ostali. Dakle, nije to tajni razgovor nasamo u kafiću, nego sporazum pod međunarodnim patronatom.
Uostalom, koji god da je UKR predsednik UVEK može da dođe novi koji će da kaže "ovaj prethodni je bio korumpiran, pujpike ne važi".
Zato je i manje-više nebitno ko je sa strane Ukrajine. Zelenski, Julija Timošenko ili ko god. Zelenski je tu, vrši dužnost predsednika, i to je to.
[ test1234 @ 22.08.2025. 07:11 ] @
@Nebojša
Milošević dalekovid.
Čim toliko gutaš ogavnu Naci-propagandu što si ovde pokazao X puta, nemam nikakvu sumnju da imaš psihihičku dijagnozu, kontroliši se.
Malo ko je imao lošije mišljenje od mene po pitanju Miloševića, ali ja sam se prosvetlio. Jeste bio dalekovid u trenucima kada je veoma biranim rečima opisivao teror Klintona prema nama, u stvarnosti je bilo puno gore.
Osoba sa psihičkom dijagnozom koji dnevno guta nacističku propagandu to nije u stanju da shvati.
[Ovu poruku je menjao Nebojsa Milanovic dana 22.08.2025. u 13:00 GMT+1]
[ Nebojsa Milanovic @ 22.08.2025. 10:57 ] @
Citat:
Java Beograd:
Citat:
Nebojsa Milanovic:
Citat:
Ajde?
I sutra dođe normalan predsednik koji će da kaže: Šta god je potpisao ovaj drogirani klovn sa isteklim mandatom - ja ignorišem, neću valjda to da poštujem
Ha, pa zato se u budući mirovni sporazum uključuje i SAD i EU i ostali. Dakle, nije to tajni razgovor nasamo u kafiću, nego sporazum pod međunarodnim patronatom.
Aham, pametan si k'o 'čelica
Zaista ozbiljno misliš da će tom mirovnom sporazumu koji je zapravo kapitulacija nacista prisustvovati Usrulja, Makron i ostali?! 😂🤯🤯
Potvrdi to pa da bude jasno gde se nalaziš po pitanju poimanja svega ovoga.
Posle toliko godina ovakvog rata meni je neverovatno da ljudi misle da je to "neki tamo rat" nakon koga će lagano i sa konfetama "biti potpisam mirovni sporazum uz prosustvo međunarodne zajednice"
[ Java Beograd @ 22.08.2025. 11:14 ] @
"Međunarodni patronat" ne znači da neko mora fizički da boravi u prostoriji gde se potpisuje, da drži sveću. Nema potrebe.
Ponavljam još jednom: tvrdim da će zapadne zemlje biti garant mira, garant ne-napadanja, garant sigurnosti novoj Ukrajini.
To ne znači da će NATO vojnici da dežuraju na granici/frontu/liniji razdvajanja. To znači da će te zemlje da preuzmu obavezu da brane Ukrajinu, ako je Rusija ponovno napadne.
I da, biće potpisan mirovni sporazum, i rat će prestati.
[ Nebojsa Milanovic @ 22.08.2025. 11:52 ] @
Odlično što si se izjasnio, tako trebaju svi, evo odmah ću ja:
Rusija više nikad neće "napasti" Ukrajinu, zato što će je sada tako prepakovati i konačno zapakovati da više nikad neće trebati da je "napada" 🤯🤯(koji debilan izraz za odbranu od agresije nacista).
Zato "mirovne trupe", posebno nacističke, neće biti ni potrebne, a izlišno je reći da nijedan nacistički vojnik neće legalno zgaziti u Ukrajinu (i previše ih ilegalno ima već sada).
Pri tome, irelevantno je da li će Tramp ili neko drugi to proglasiti za svoju "mirovnu pobedu" 🤯🤯😂, ono što je suština je da teritorija Ukrajine više nikada neće biti vojni poligon za agresiju nacista na Rusiju.
Ovo je moje mišljenje, neka i drugi iznesu svoju predikciju završetka svega ovoga.
[ Java Beograd @ 22.08.2025. 12:59 ] @
Citat:
Nebojsa Milanovic: zato što će je sada tako prepakovati i konačno zapakovati da više nikad neće trebati da je "napada" 🤯🤯
Kako će je prepakovati? Kako će je konačno zapakovati?
Budi precizniji, jer ovo šta si napisao je previše uopšteno, i može svašta da znači.
[ Nebojsa Milanovic @ 22.08.2025. 13:15 ] @
Ne može se tačno znati na koji način će to Rusija uraditi jer zavisi od snage i upornosti nacista, ali suštinu sam rekao: rat će trajati dotle dokle god nikakva vojna sila, niti vojna pretnja, u Ukrajini prema Rusiji neće postojati.
Ireleventno je da li je to od strane Ukrajinaca po komandom nacista, ili od nacista samostalno ili od ne-daj-bože NATO pakta, ili od bilo koga drugog.
Mislim da je sasvim jasno da je jedino to kraj rata, a da bi to bilo ispunjeno, Naci-NATO snage moraju da nestanu iz Ukrajine, tačnije da vojno kapituliraju.
Btw, naravno ne treba zaboraviti da nije bilo brutalne krađe USA izbora pre 4 godine, ni r od rata ne bi bilo i desetine miliona Ukrajinaca i Rusa ne bi bilo ubijeno/unesrećeno.
Pošto su nacisti iz podršku bivše kriminalno-mafijaške USA vlasti u tome uspeli rat je izbio.
I sada, da ta pro-naci mafija u USA nije toliko jaka - Tramp i Putin bi tu agresiju već ugušili, ovako će se još razvlačiti:
Sad čitam da je Putin na Aljasci ponudio Trampu ublažene uslove, spremnost da vrati/odrekne se nekih teritorija, itd.
Cenim da je to uradio jer zna da će nacisti to da odbiju, pa da "uđe u zapisnik" da je to nudio.
Nakon određenog vremena da početi da ponavlja poznate uslove, a nacisti će se češkati što ni ovo, kao ni puno toga ranije, nisu prihvatili 🤯🤯
[ Luchino Visconti @ 23.08.2025. 18:44 ] @
Buduću Ukrajinu će Rusi "zapakovati i prepakovati" baš onako kako je Srbiju "zapakovao i prepakovao" kolektivni zapad.
Dakle, odrekli smo se KiM, nikoga više nije briga ni za Kosovo, ni za naš narod na Kosovu. Veća nam je briga ko će da pobedi na evroviziji. U generalštabu nam sede nato oficiri, tragovi novca i vlasništva nad medijskim kućama sa nacionalnom frekvencijom vode do bivših cija direktora itakodaljeitomeslično.
Hm da. Zgradu generalštaba koju su nam oni srušili, oni će i otkupiti za tepsiju ribe i tu napraviti hotel da zarade još malo na svojoj investiciji. Ubediće nas, ako već nisu, da je osiromašeni uranijum lekovit, a mi ćemo biti srećni zbog toga.
Eto, kako je nas "prepakovao i zapakovao" zapad, tako će i Rusi Ukrajinu.